Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на сегашен компютър

Featured Replies

Здравейте, както се подразбира от заглавието искам да си ъпгрейдна сегашният кошник. Нещата, които искам да ъпгрейдна са процесор и видео карта. Имам r5 2600 на дъно asus prime b450-plus, захранване seasonic 620w bronze и картата дори няма да я споменавам, че е на 10 години. Обмислям r5 5600 и 3070, двата ми въпроса са - това дъно върши ли работа за процесора без да се налага ъпдейт на биоса, а другият е това захранване ще стигне ли за тази видео карта ? Надявам се да съм се изразил разбираемо. Благодаря предварително.

• Автор
току-що, П.Петров написа:

Каква работа ще въришиш на тоз комп?

ппц пуснах тема да получа отговори, не да отговарям на такива, но щом е от значение - игри. 

Теоретично би трябвало да стигне, но за 3070 аз лично бих се застраховал със нещо поне 700W или 750W заради така наречените пикове на напрежение на RTX 3*** серия. NVidia препоръчват 650W като минимум.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Нормално е да се пита за бюджет и за какво ще се ползва.

Е, той човека зададе конкретни въпроси, не търси съвет какво и от къде да си купи.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Говоря по принцип за раздела а иначе всяка игра си има system requirements откъм процесор и видеокарта.Софтуер също и много лесно се проверява.Ако иска има онлайн watt calculator какво захранване изисква дадена конфигурация и се слага там 20%.Говориме за качествени марки поне бронз.

преди 48 минути, ined написа:

BIOS-a ти за да тръгне 5600 трябва да е 3211 или по-нов. 

Или да си вземе 5600X, който изисква още по-стар BIOS (2409) и е на цена около 370 левчета. Аз поне така бих процедирал в ситуацията на автора на темата. 

преди 4 минути, Jorge написа:

Или да си вземе 5600X, който изисква още по-стар BIOS (2409) и е на цена около 370 левчета. Аз поне така бих процедирал в ситуацията на автора на темата. 

Нека актуалната версията на биос да не е определяща при избора на процесор, биос се ъпдейтва за 2 минути, а с няколко клика чистия 5600 може да стане 5600Х.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Нека актуалната версията на биос да не е определяща при избора на процесор, биос се ъпдейтва за 2 минути, а с няколко клика чистия 5600 може да стане 5600Х.

Къде пише, че е определяща? И това с кликовете си го задръж за лична употреба. Моля! 

П.П. Не исках да пиша и за презастраховката ти за захранващ блок, но явно ще трябва. Това, че Енгридия препоръчвали нещо си...нека не бъде определящо при мнението ти. Защото там има много условности. С определени процесори примерно. Или пък карти с нереферентен дизайн. Дай да не се занимаваме с глупости, а да отговорим конкретно на запитването. Аз отговарям, че наличното захранване е предостатъчно за бъдещата конфигурация замислена от автора. Макар че точно този модел се славеше навремето с шумните си перки, но това е страничен казус. 

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Зависи на колко години е настоящето захранване.С времето то си губи от мощността.

Почивка нещо?;)

Ъпгрейдвай спокойно. Аз съм с Ryzen 5800X на Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4 с RTX 3070. Цялата система не ми е минавала 500 вата с клок на видеокартата. Все пак, огледай захранването за подути кондензатори и ако имаш някакви съмнения, може и него да смениш.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Как се случи подобно нещо...... ? Има тема за конфигурация и Солюшънс не постави линкове и не рекламира своя онлайн магазин . Би било прекрасно да  информираш младежа какво"  Имате " и какво " предлагаТе " .

Относно процесора и тези митични няколко клика ..... Не зная . Там положението е доста съмнително и зависи от силициевата лотария . При някои бройки и с няколко хиляди клика не може да се постигне желания ефект . ;)

Raze за да хванеш спайковете на картата които са в интервал 1 - 10ms ти трябва специализирана техника, а не онези джаджи които се пъхат в контакта и ти показват консумацията. Твоето захранване е 750W и поема спокойно тези спайкове или пикове на български. Неговото захранване ако не се лъжа е Seasonic S12II 620W и е с групова регулация, и му липсва OCP и OTP защита (говоря по спомен, поправете ме ако греша), и е от далечната 2010г. модел. В другия форум има тема за захранванията и там хората ясно са описали проблема, за да не кажете, че си измислям. Има случаи, където 3070/6700 гасят Seasonic и то Focus серията. 

ПП. Ако някой още не е разбрал, разликата м/у 5600 и 5600Х са само 200MHz по-ниска турбо (4,4 Гхц) и базова честота(3,5 ГХц)

проблемът е в харддиска 

невероятно е че  за останалите компоненти са били изхарчени толкова пари и не са били използвани и на 30 % от капацитета си заради харддиска  толкова години 

Като го поръчваш разликата е точно два клика, вместо на единия ще кликнеш на другия, ама като го плащаш е ~ 80 лева в повече

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Raze за да хванеш спайковете на картата които са в интервал 1 и 10ms ти трябва специализирана техника, а не онези джаджи които се пъхат в контакта и ти показват консумацията. Твоето захранване е 750W и поема спокойно тези спайкове или пикове на български. Неговото захранване е ако не се лъжа е Seasonic S12II 650W и е с групова регулация и му липсва OCP и OTP защита (говоря по спомен, поправете ме ако греша), и е от далечната 2010г. модел. В другия форум има тема за захранванията и там хората ясно са описали проблема, за да не кажете че си измислям. Има случаи, където 3070/6700 гасят Seasonic и то Focus серията. 

Моето захранване отчита консумацията и би трябвало да отчита и подобни пикове, знам ли....засега нещо подобно не съм виждал, а сензорите на hwinfo ми работят постоянно на заден план.

Захранването е от подписа: Thermaltake Smart DPS G750W

преди 11 минути, Raze написа:

Моето захранване отчита консумацията и би трябвало да отчита и подобни пикове, знам ли....засега нещо подобно не съм виждал, а сензорите на hwinfo ми работят постоянно на заден план.

Захранването е от подписа: Thermaltake Smart DPS G750W

1ms?

Нямам идея, затова съм предложил и на автора да си прегледа захранването и ако е много старо да го смени, не му знам точния модел и в какво състояние е.

Тъй, като старото зaхранване, ми беше точно 620W, модел (полумодулно) на Seasonic, знам че марката имат  няколко модела/поколения с 62OW.
Така, че автора е добре е да каже точния модел.

• Автор
преди 11 часа, Mr. ?? написа:

Тъй, като старото зaхранване, ми беше точно 620W, модел (полумодулно) на Seasonic, знам че марката имат  няколко модела/поколения с 62OW.
Така, че автора е добре е да каже точния модел.

Seasonic M12II 620 EVO ATX 620W 80 Plus

преди 16 часа, Ивайло Пецев написа:

Seasonic M12II 620 EVO ATX 620W 80 Plus

620W PSU for RTX 3070?

Според спецификациите на захранването, не би трябвало да има проблем, защото има всички необходими защити.

Стига пиковeте, да са в границата на капацитета на захранването (620W).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.