Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Либерализмът се опитва да ни поучава

Featured Replies

Не съм очаквала, че и българите така ще откачат. Сега прочетох такава тъпотия във онзи форум, че думи нямам. Някаква откачена утопистка с психични проблеми се опитва да се наложи над обществото ни в България, как да наричаме децата с аутизъм. Обидно било да бъдат наричани "аутисти", мол ви се! Вече наименуването на всичко стана обидно. На мен лично вече ми кипва връвта и истински се вбесявам като чуя за политкоректност и всякакви западни измишльотини, които се опитват да ни привнесат. Аутист не е обида, както и диабетик и хипертоник не са обида, олигофрен също. Последното е обида само за здрави хора.

Колко още ще можем да устоим на сбърканите и компрометирани западни идеи? Този новговор вече ме побърква. Вместо някои да се радват, че Сашко все пак бе открит жив, сега се започва с поучаване как да наричаме такива деца.

Тъжно е и как масата хора още не проумяват как либералните ни закони обричат на смърт полицаите ни. Как не разбират, че на запад тече процес по подмяната на добро и зло. престъпниците и престъпленията вече са добро, а доброто - зло. Престъпниците имали права и не трябвало да им се пречи.

Либерализмът не носи нищо друго освен тотално унищожение и деградация на обществата!

Да не позволим да ни забранят нормалните думи и изрази!!!

Майн Фюрер Поля нещо за бащата на Сашко да кажеш а? Ей затва те дебна 5 дена :)

• Автор

Какво да кажа - сбъркан човек. Като Хайнрих Химлер. Никой нормален човек не хлътва така по астрологията, нито вярва на врачки измамници. Освен това премълча доста неща. Трябва сериозна намеса на държавата и на социалните. Това дете има нужда от истински грижи и да е в обкръжението на разумни и отговорни хора а не да го влачат по "нирвана терапии".

Отвратително е, че държавата ни не прави абсолютно нищо срещу разни секти, баячки, врачки, гледачки, ходжи и измамници. Такива са за разпердушинване от икономическа полиция, съд и затвор по 30 годинки зад решетките!

Богатството не купува акъл, справка Илон Мъск. Богат, ама мега прост и неграмотен!

Мъск е нагъл простак, но в никакъв случай не е глупав или пък неграмотен.

преди 1 час, Anneliese написа:

Не съм очаквала, че и българите така ще откачат. Сега прочетох такава тъпотия във онзи форум, че думи нямам. Някаква откачена утопистка с психични проблеми се опитва да се наложи над обществото ни в България, как да наричаме децата с аутизъм. Обидно било да бъдат наричани "аутисти", мол ви се! Вече наименуването на всичко стана обидно. На мен лично вече ми кипва връвта и истински се вбесявам като чуя за политкоректност и всякакви западни измишльотини, които се опитват да ни привнесат. Аутист не е обида, както и диабетик и хипертоник не са обида, олигофрен също. Последното е обида само за здрави хора.

Колко още ще можем да устоим на сбърканите и компрометирани западни идеи? Този новговор вече ме побърква. Вместо някои да се радват, че Сашко все пак бе открит жив, сега се започва с поучаване как да наричаме такива деца.

Тъжно е и как масата хора още не проумяват как либералните ни закони обричат на смърт полицаите ни. Как не разбират, че на запад тече процес по подмяната на добро и зло. престъпниците и престъпленията вече са добро, а доброто - зло. Престъпниците имали права и не трябвало да им се пречи.

Либерализмът не носи нищо друго освен тотално унищожение и деградация на обществата!

И аз не харесвам политическата коректност (political correctness). Това е инструмент за запушване на устите на хората, да бъдат заставени по начин да не могат да критикуват дадено нещо. Целта на политическата коректност е неутрализиране и унищожение на езиковите способности и свободата на словото, чрез подмяна на думи и значението им.

преди 4 минути, ined написа:

Защо да е "нагъл простак"?

• Автор

Глас на разума:

Цитат

На мен също изобщо не ми пречи някой да нарича сина ми аутист, дори малоумен и т.н. Ние вкъщи също му казваме, че е глупче. Не ми пречат думите. Една госпожа твърдеше, че думата "сляпа" е обидна (кога стана?), казвало се незряща. "Олигофрения" като термин отдавна е заменена от "умствено изоставане" точно по такива причини, започнала е да се свързва с грубо звучене, и какво - пак си означава същото. Като негър, чернокож и афро-някакъв си. Не си падам по смените на думи и по евфемизмите (които после се превръщат във "фемизми" Wink). Не ги разбирам, не ги харесвам тия настоявания да се казвало така, а не иначе. Вярно е, че изборът на думите изразява отношение, но когато прекалено често започнем да намираме нежелано отношение във всяка дума, почти като теле под вола, проблемът не е в думата и може дори да не е в отношението.

:yanim:

преди 5 минути, ined написа:

Неграмотен е. Да не се изказва на тема география, ако обича. Същият е като Адолф Хитлер и смешната теория за вечния лед. Ти неграмотността ли толерираш?

преди 26 минути, Anneliese написа:

Какво да кажа - сбъркан човек. Като Хайнрих Химлер. Никой нормален човек не хлътва така по астрологията, нито вярва на врачки измамници. Освен това премълча доста неща. Трябва сериозна намеса на държавата и на социалните. Това дете има нужда от истински грижи и да е в обкръжението на разумни и отговорни хора а не да го влачат по "нирвана терапии".

Отвратително е, че държавата ни не прави абсолютно нищо срещу разни секти, баячки, врачки, гледачки, ходжи и измамници. Такива са за разпердушинване от икономическа полиция, съд и затвор по 30 годинки зад решетките!

Богатството не купува акъл, справка Илон Мъск. Богат, ама мега прост и неграмотен!

Аз друго те питах а не глупостите дет ги изпляка, ай сега иди да четеш и пак ела да драскаш шаржове... И когато си отчаян се ловиш за всяка сламка

преди 14 минути, Anneliese написа:

Да не се изказва на тема география, ако обича.

Точно пък ти трябва да си траеш на тема география че помнним как местеше градовете в България :lol6:

• Автор

Всеки нормален човек знае, че врачките и нирвана терапиите са измами.

Да ти припомням ли за наглия баща на Мануела, който харчеше парите от даренията за хазарт, уж с извинението, че се надявал да спечели повече? Дето доеше Максим Ствийски за пари?

Никой не е длъжен на измамниците и на тя не трябва да им се има вяра!

преди 2 минути, Anneliese написа:

Всеки нормален човек знае, че врачките и нирвана терапиите са измами.

Да ти припомням ли за наглия баща на Мануела, който харчеше парите от даренията за хазарт, уж с извинението, че се надявал да спечели повече? Дето доеше Максим Ствийски за пари?

Никой не е длъжен на измамниците и на тя не трябва да им се има вяра!

Тези неща дето ги пляскаш нямат нищо общо с това което те питам ама ако  отговориш ще ти се пукне балона та затова и бягаш по тъча, и ти казах човек когато е отчаян се лови и за сламка колкото и тънка да е

• Автор

Разумният човек не се лови. В моето семейство сме сериозно болни, но не сме тръгнали по врачки и баячки. Дядо ми по майчина линия почина от диабет, баба ми по същата линия - от рак на стомаха, баща ми е диабетик със придружаващи проблеми, майка ми има глаукома и умствени проблеми, аз също не съм добре. Но не сме тръгнали по врачки и баячки, разумни и образовани хора сме, приели сме си съдбата.

Ти, щом искаш да те лъжат и да живееш с илюзии, добре, твоя си работа. Давай си парите за глупости.

Имам жив пример пред очите си самозалъгванията и вярата в алтернативната медицина до какво водят. Историята е твърде дълга за разказване, само ще кажа, че бившата ми учителка по математика от второто ми училище (от Берковица), замина да живее с децата си в САЩ. Майка ми се беше сприятелила с нея, помагахме на родителите и, които останаха тук. И когато диагностицираха и оперираха баща и от рак на гърлото, тя ни пращаше по имейл разни рецепти за "лечение" на рак на гърлото, взети от интернет. Баща и скоро след това почина. Тази, уж образована бивша учителка по математика, вместо да дойде и да си види баща си, пращаше безсмислени имейли с още по - безсмислени рецепти............... А можеше да има последни мигове с баща си.

Ето до какво водят шарлатанията и самозаблудите.

преди 13 минути, Anneliese написа:

Ти, щом искаш да те лъжат и да живееш с илюзии, добре, твоя си работа. Давай си парите за глупости.

Това за какво си давам парите не е твоя работа и те уверявам че илюзии при мен няма, казваш че си разумен? човек Аз мога да посоча куп примери че не си... И пак избегна въпроса и заби в тема която няма нищо общо с него...

преди 37 минути, Anneliese написа:

майка ми има глаукома

Да не и ползваш "лекарствата" ?

преди 3 часа, Anneliese написа:

...

...

+1

преди 3 часа, petie1 написа:

Аз друго те питах а не глупостите дет ги изпляка, ай сега иди да четеш и пак ела да драскаш шаржове... И когато си отчаян се ловиш за всяка сламка

Кое е глупост? Казваш, че е написала глупости; можеш ли да покажеш нещата, за които мислиш, че са глупости?

преди 12 минути, PigMan9 написа:

Кое е глупост? Казваш, че е написала глупости; можеш ли да покажеш нещата, за които мислиш, че са глупости?

Ами тя ги е описала кое повече да ти описвам? Писала там за врачки баячки и разни други щуротии, домашния ми любимец реве да му ги описвам пак нищо че баш руснаците си падат по такива щуротии и точно те проучват ясновидството и май точно те доказват че някои хора наистина го могат но това са много много редки случаи

преди 5 часа, Anneliese написа:

https://vibes.bg/pritcha-za-slona-ili-zashto-razbirame-zhivota-razlichno/

Elephant-1.jpg

преди 9 минути, petie1 написа:

Ами тя ги е описала кое повече да ти описвам? Писала там за врачки баячки и разни други щуротии, домашния ми любимец реве да му ги описвам пак нищо че баш руснаците си падат по такива щуротии и точно те проучват ясновидството и май точно те доказват че някои хора наистина го могат но това са много много редки случаи

Ясновидството не е доказано или оборено. Може да съществува, но може и да не съществува. През вековете съм провел много наблюдения и проучвания, но така и не стигнах до заключение със 100% сигурност.

От всички хора, които съм наблюдавал, само няколко успяват да предскажат събития, които реално се случват точно така, както са били описани че ще се случат. Дали това е просто съвпадение или е нещо повече, все още не съм преценил.

Ти как мислиш? Вярваш ли в ясновидството? Сред всички измамници, може да има и хора с истински способности.

преди 6 часа, Anneliese написа:

Гледай само да не прекипиш. Нищо не можеш да направиш, колкото и да пишеш във форума. Вече и на негрите не можеш да кажеш негър, защото било дискриминация. Казват им вече Green! :)

Западът в последните няколко века се утвърди като прогресивен локомотив на прогреса, но това бе постигана по съвсем различен начин, чрез експлоатация, убийства, рабство, колонизация, но и семейни ценности. Днешната политика на западния свят ще го доведе към залеза на световното му доминиране, но това е абсолютно естествен процес. Римската империя минава по същия път - възходът ѝ настъпва със силни лидери управляващи с твърда ръка и научен прогрес, а залезът настъпва с тотален морален упадък, доста по-противен от сега. Римляните стигат до там, че кръвосмешенията стават норма. 
Има потенциал западът още да полежи на стари лаври, има и още накъде морално да пропада обществото. 

Бъдещето принадлежи на Азия, страни като, Китай, Корея и Япония. Възможно е и Русия да влезе в това число, ако подетата инициатива за възстановяване на високотехнологичните отрасли бъде успешна. 

Що се отнася до България, ние и без прогнилата западна култура, лансираща ЛГБТ и всякакви други регресивни идеи сме най-бързо изчезващата нация на земята. Колкото по-рано се разпадне западния свят, толкова по-голяма е вероятността ние да се освободим от неоколониалното му угнетяване и да поемем по различен път, който ще ни донесе прогрес. 
В момента ситуацията е следната - или се подчиняваш на западните елити и им играеш по свирката, или те изолират и те вкарват във война. Ние сами нямаме ресурсите да му се опълчим, а и в момента не виждам алтернатива за надеждно партньорство със силите на изток. Те самите не са достатъчно единни и напълно осъзнаващи крайната необходимост да си помагат. 
Ако погледнем примерно НАТО в Ирак, САЩ получи директна подкрепа от всичките членове на алианса, включително и България. Аз в Украйна не виждам страните от ОДКБ да си дават зор, да помагат на Русия. Русия сама се бори с тиранията на запада, получава и частична подкрепа от Иран. Дори руснаците в измислената държава Беларус, не скочиха да помагат на братята си руснаци директно. В същото време НАТО колективно набутва в Украйна много оръжие. 
Готино е да живееш в справедлив свят, без някой да ти налага своя начин на живот, но явно не е готино да си го извоюваш. На изток всички чакат на готов от Русия, тя сама да се пребори с рекета на запада.
Та мисълта ми бе, че ако имаше по-единен источен блок, и ние щяхме да виждаме алтернатива в негово лице, но към днешна дата аз такава не виждам. 

преди 3 часа, PigMan9 написа:

Ясновидството не е доказано или оборено. Може да съществува, но може и да не съществува. През вековете съм провел много наблюдения и проучвания, но така и не стигнах до заключение със 100% сигурност.

От всички хора, които съм наблюдавал, само няколко успяват да предскажат събития, които реално се случват точно така, както са били описани че ще се случат. Дали това е просто съвпадение или е нещо повече, все още не съм преценил.

Ти как мислиш? Вярваш ли в ясновидството? Сред всички измамници, може да има и хора с истински способности.

Кажи го на руснаците това а ти как мислиш дали вярвам в него щом го наричам глупост? Е не изключвам факта да има хора с истински способности аз всъщност подъжам така нареченото състояние отворен ум при което не се отрича абсолютно нищо колкото и шантаво да изглежда то в даден момент

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Гледай само да не прекипиш. Нищо не можеш да направиш, колкото и да пишеш във форума. Вече и на негрите не можеш да кажеш негър, защото било дискриминация. Казват им вече Green! :)

Айде сега по светлозелените да слизат да бутат :lol6:

А иначе много думи за хора с увреждания всъщност са обидни възникнали във времена когато е било срамно да си увреждание

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Вече по филмите децата не искат да са космонавти, полицаи, моряци, а искат да са к.учки и к.урви.

Като баба Мадона. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Вече по филмите децата не искат да са космонавти, полицаи, моряци, а искат да са к.учки и к.урви.

Като баба Мадона. 

На това му се казва Доктрина! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.