Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптимизиране на memory management в windows 7

Ivan Zangagolev
Виж решението Разрешен от цър-вул,

Препоръчан отговор

Сега съм с пейдж файл 6144 за долна граница и 6144 за горна. Така е от два дена и следя работата на компа. Истината е, че при по тежки програми компа се държи по добре с по голям пейдж.
Я кажете за следните ключове във memory management за какво точно служат? Защото рових и не успях да намеря точно и задоволително обяснение. И как евентуално трябва да бъдат настроени тези ключове?

DisablePagingExecutive
IoPageLockLimit
LargeSystemCache
NonPagedPoolQuota
NonPagedPoolSize
PagedPoolQuota
PagedPoolSize
SecondLevelDataCache
SessionPoolSize
SessionViewSize

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 54
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Решение
преди 49 минути, Ivan Zangagolev написа:

DisablePagingExecutive
IoPageLockLimit ->1F0000
LargeSystemCache ->0
NonPagedPoolQuota
NonPagedPoolSize
PagedPoolQuota
PagedPoolSize
SecondLevelDataCache
SessionPoolSize
SessionViewSize

За тези настройки - тук
Виж и модификациите на мрежата (можеш да ползваш
https://www.speedguide.net/articles/windows-7-vista-2008-tweaks-2574

Първо провери тук какво ще установи. После можеш или на ръка или с помощта на SG TCP Optimizer

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, цър-вул написа:

За тези настройки - тук
Виж и модификациите на мрежата (можеш да ползваш
https://www.speedguide.net/articles/windows-7-vista-2008-tweaks-2574

Първо провери тук какво ще установи. После можеш или на ръка или с помощта на SG TCP Optimizer

Павка! Много изчерпателно четиво. Както пак ще кажа железен си!
SG TCP optimizer отдавна ми е в папката с ценни инструменти и програми и наистина е много ефективен! Да не говорим, че е много гъвкав откъм настройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже си е за тази тема, та да подискутираме и за още едно чудо на windows, а именно prefetch и superfetch.
Кажете според вас трябва ли да се изключат? Защото какво ли не съм чел и слушал. Едни казват, че като се изключат тези опции компа се забързвал много, други пък са твърдо против спирането им.
Лично аз съм пробвал да ги изключа и чесно казано системата в началото стартира много бавно, но след това не съм сигурен дали има осезателно бавене или забързване като отварям програми и приложения.
При вас как е и вие кое мнение от двете подкрепяте?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Ivan Zangagolev написа:

Понеже си е за тази тема, та да подискутираме и за още едно чудо на windows, а именно prefetch и superfetch.
Кажете според вас трябва ли да се изключат? Защото какво ли не съм чел и слушал. Едни казват, че като се изключат тези опции компа се забързвал много, други пък са твърдо против спирането им.
Лично аз съм пробвал да ги изключа и чесно казано системата в началото стартира много бавно, но след това не съм сигурен дали има осезателно бавене или забързване като отварям програми и приложения.
При вас как е и вие кое мнение от двете подкрепяте?

Аз лично услугата superfetch я спирам. И папката prefetch не се пълни макар че услугата отговаря за по бързото стартиране на преди това използваните приложения. А вече как ще стартират приложенията си зависи от механичния диск на колко оборота върти а ако си със SSD разликата ще е голяма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...