Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптимизиране на memory management в windows 7

Ivan Zangagolev
Виж решението Разрешен от цър-вул,

Препоръчан отговор

преди 2 минути, Ivan Zangagolev написа:

Ето това е конфигурацията на компа.

CPU
            Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz    40 °C
            Wolfdale 45nm Technology
        RAM
            2,00GB Single-Channel DDR2 @ 333MHz (5-4-4-14)
        Motherboard
            Gigabyte Technology Co. Ltd. GA-73PVM-S2 (Socket 775)    35 °C
        Graphics
            G225HQV ([email protected])
            NVIDIA video (Gigabyte)
        Storage
            232GB Seagate ST3250410AS ATA Device (SATA )    40 °C
        Optical Drives
            No optical disk drives detected
        Audio
            High Definition Audio Device

И защо не му боднеш още една 2GB банка памет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 54
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

И защо не му боднеш още една 2GB банка памет?

'ми, да вземе да си купи и едно ссд...а що, пък, да не си куупи един нов компютър?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

'ми, да вземе да си купи и едно ссд...а що, пък, да не си куупи един нов компютър?

и да го постави в новия си апартамент .. в центъра на Монако ..

Защото една [email protected] DDR2 памет може да се намери наистина за много малко пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото авторът е попитал как да оптимизира софтуера към настоящия хардуер.
И по традиция получава - купи си еди к'во си...
2-4лв за 2GB DDR3 667 и 10-15лв за куриер...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам и друга машина с 4 ГБ рам. Въпроса е, че дори и да си купя друга машина ще е някоя със стара конфигурация, защото на новите не мога да инсталирам windows 7,а аз нови уиндоуси след 7 не искам!
На скоро пуснах тук една тема за компа на един приятел в която ми помогнахте, той си инсталира windows 11, ама какъв зор си беше, цял ден се занимавахме с този комп докато скапания уиндоус заработи както трябва и пак той не е доволен, но просто му трябва и затова го търпи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаше лимит от дъното за 2GB, ако цената на паметта беше значителна и т.н. - да, в ъгъла си и можеш само да оптимизираш или да сменяш всичко, но каквото и да си говорим ефекта ще е много по-добър освен оптимизацията да запълни паметта до максимално поддържаната или поне до 3GB.

преди 2 минути, Ivan Zangagolev написа:

Имам и друга машина с 4 ГБ рам. Въпроса е, че дори и да си купя друга машина ще е някоя със стара конфигурация, защото на новите не мога да инсталирам windows 7,а аз нови уиндоуси след 7 не искам!
На скоро пуснах тук една тема за компа на един приятел в която ми помогнахте, той си инсталира windows 11, ама какъв зор си беше, цял ден се занимавахме с този комп докато скапания уиндоус заработи както трябва и пак той не е доволен, но просто му трябва и затова го търпи.

Със 6-то поколение на интел не би трябвало да имаш проблеми - iX-6xxx

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То много хора искат да ползват 98 или ХП, но като не става, ползват това, което може. Искат-не искат, ще се научат да ползват съвременни ОС, особено на съвременен хардуер, ако искат да ползват компютри. Вариант е и linux.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Ivan Zangagolev написа:

Съгласен.

На чисто нов хардуер е зор да инсталираш Windows 11, ако не знаеш как.

Но и потребителят е виновен, че не чете какви грешки му показва инсталатора, а си знае своето.

Преди няколко месеца си сглобих тази конфигурация, която съм я написал в подписа. 2 часа си играх да инсталирам 11ката (тъй като си свикнах на нея и друга ОС не искам), докато разбера как да си настроя BIOS. /за пръв път ползвам настолен. От 2005г. до сега само лаптоп съм ползвал/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След много тестове почти 3 дена стигам до следния извод за себе си и за машината ми:
Фиксирах си пейджа на препоръчителния размер от системата 2875 МБ и всичко си върви повече от идеално!
Иначе е много грешно схващането, че видиш ли трябвало съвременни компютри да се ползват със съвременен hardware. Имам напълно работеща машина с XP, която ако поискам мога да включа и ще си бачка перфектно! Оптимизирана е дори за x264 кодека, който е отговорен за html5 в тубата и подобните сайтове.
Смея да твърдя, че старата техника превъзхожда новата светлинни години!
Да, новите неща са по бързи, имат по голяма производителност и Т.Н., но старите са много по стабилни и по надеждни!
Няма да влизам в спорове за windows 8 и нагоре, защото тука има много последователи на тези системи и ще трябва яко да бистрим спора! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Ivan Zangagolev, ето ти едно доказало се ръководство за настройка:
https://www.askvg.com/master-tutorial-to-make-your-windows-7-super-fast/

на 27.11.2022 г. в 15:07, Ivan Zangagolev написа:

Recommended 2875 MB

преди 6 минути, Ivan Zangagolev написа:

Фиксирах си пейджа на препоръчителния размер от системата 2875 МБ

на 27.11.2022 г. в 18:55, цър-вул написа:

Пробвай с min=max=recomended

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, цър-вул написа:

@Ivan Zangagolev, ето ти едно доказало се ръководство за настройка:
https://www.askvg.com/master-tutorial-to-make-your-windows-7-super-fast/

Много ти благодаря! Това ръководство го знам и съм теглил още преди туиковете оттам. :) И наистина вършат работа! Ама ти си гениален!
Да не си програмист? Направо се възхищавам на знанията ти!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еее, и това доживях - някой да си възхвалява поста... И както е казал съвременният философ "Скромността е порок... "

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Еее, и това доживях - някой да си възхвалява поста... И както е казал съвременният философ "Скромността е порок... "

А ти какво направи, нещо различно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, plamen_petrov_80 написа:

тъй тъй

Това с 4096 4096 го направих още вчера сутринта и работих на компа известно време, но парадокса е, че колкото ми е по голям пейджа толкова повече ми бави системата. Когато му задам препоръчителния размер дори не се товари, но наистина не съм пробвал мин и макс да сложа пейдж файла. Няма ли да бави когато за мин е 16 МБ а за макс 2875 МБ защото ако му трябва по голям пейдж от 16 и ще пише по диска увеличавайки го, което от своя страна ще предизвика забавянето?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А като го сложеш да е постоянен 6 до 8 GB примерно пак ли се бави? Все пак ще трябва да изчакаш няколко минути след рестарта да си създаде големия файл и след това тествай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Raze написа:

А като го сложеш да е постоянен 6 до 8 GB примерно пак ли се бави? Все пак ще трябва да изчакаш няколко минути след рестарта да си създаде големия файл и след това тествай.

Ами 6 ГБ не съм го слагал пейдж файла, защото то доколкото чета на 2 ГБ рам е максимума за нормална работа 6144 пейдж. Но чак дотам не съм стигал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Ivan Zangagolev написа:

Много ти благодаря! Това ръководство го знам и съм теглил още преди туиковете оттам. :) И наистина вършат работа! Ама ти си гениален!
Да не си програмист? Направо се възхищавам на знанията ти!

Брато удари цървула у земята недей така ей сега ще ревне , че напуска форума .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Raze написа:

А като го сложеш да е постоянен 6 до 8 GB

Така казано все едно да зададе за долна граница 6, а за горна 8.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Така казано все едно да зададе за долна граница 6, а за горна 8.

Винаги pagefile се създава х2 пъти по голям от рамта (както за линукс така и за микромеките).

Долна 4 а горна 6

Да си провери и хард диска в какво състояние е, най-вече той забавя драстично ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, PsyManDelic написа:

Винаги pagefile се създава х2 пъти по голям от рамта

Кой каза? Има твърдения из мрежата, че виртуалната памет трябва да е между 1,5 и 2 пъти по-голяма от физическата памет. Да, ама не или не винаги.
Ето ви настолно четиво за виртуалната памет от един от гурутата на Windows (бащата на sysinternals)
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-blog-archive/pushing-the-limits-of-windows-virtual-memory/ba-p/723750

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.11.2022 г. в 14:08, Ivan Zangagolev написа:

... относно манипулацията и оптимизирането на memory management ...

Това се налага само и единствено когато не може да се реши проблема по друг начин. 

Цитат

Тази статия се отнася до функциите за управление на паметта на сървърите, както и на домакинските компютри до известна степен.

Цитат

Тези ощипвания не са за начинаещ потребител, извършването на промени може да доведе до BSOD / Stop грешка.

При наличие на по-просто и лесно решение, т.е. да се добави допълнително физическа памет, то ефективността от манипулации и оптимизации на паметта клони към несъщественост. 

1. Не са мит, но за конкретният хардуер не ще доведат до съществена ефективност. 

2. За конкретният хардуер по подразбиране. "Пейдж файла" също, но ако ще се ползват повече програми едновременно, то се увеличава в зависимост от сбора на необходимите системни изисквания по отношение на паметта  от въпросните програми. 

3. *Програмата е "regedit". Прави се копие на стойностите по подразбиране и после може да се възстановяват.

4. Не. Намирал съм по-елементарни решения.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, PsyManDelic написа:

Винаги pagefile се създава х2 пъти по голям от рамта (както за линукс така и за микромеките).

Долна 4 а горна 6

Да си провери и хард диска в какво състояние е, най-вече той забавя драстично ОС.

Как го реши това? Аз като съм с 32 GB RAM за какво ми е 64 GB pagefile? А тези, които са с 64/128 GB RAM и нагоре? Те трябва отделен диск само за виртуална памет да заделят ли какво?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...