Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте телефон до 400лв.

Featured Replies

преди 2 минути, jhoro написа:

Не ми обяснявай - у дома има два. Знам много добре - как работят.

И аз пазя един стар за резерва с 2-ка рам, с него се случва, това което съм описал по-горе. Бавен е, но тук не опира само до рам, като цяло е хардуерно слаб модел от началото на 2017. Бавен е, но не е невъзможно да се ползва. 
Ако следиш тук темите, ще забележиш колко много хора ползват телефони, дори и с по-малко рам и до днес. 

преди 10 минути, Raze написа:

Той андроид може и да не ползва RAM, но приложенията ползват, особено браузър с няколко по-тежки страници, повечко отворени табове и без adblock.

И приложенията там са "Lite/Go" версии, поне повечето популярни имат такива. 

преди 16 минути, Soviet Soldier написа:

И аз пазя един стар за резерва с 2-ка рам, с него се случва, това което съм описал по-горе. Бавен е, но тук не опира само до рам, като цяло е хардуерно слаб модел от началото на 2017. Бавен е, но не е невъзможно да се ползва. 
Ако следиш тук темите, ще забележиш колко много хора ползват телефони, дори и с по-малко рам и до днес. 

И приложенията там са "Lite/Go" версии, поне повечето популярни имат такива. 

И без да следя темите - познавам доста хора, с такива апарати. Но те не ползват често приложения, а просто телефон.

И да - Lite версиите работят тромаво, а пълните - просто не работят.

преди 1 минута, jhoro написа:

И да - Lite версиите работят тромаво, а пълните - просто не работят.

Кое точно не работи? 
На времето имах Iphone X, който се наложи да иде на гаранционен ремонт, та взех една евтина Nokia 5 по ония времена струваше към 300лв, че нямах друга алтернатива, а без телефон не става да се стои месец. Още е в шкафа 5-цата, като нова, лятото я вадих от кутията просто от интерес, как ще се държи през 2022г. Абсолютно всичко, дето ползвам си работеше, при това не ползвам lite/Go версии. Телефонът е с "чист Андрод" 9-ка. Абсолютно всичко си работеше, всички услуги на Гугъл, Фейсбук, Месенджър, Инстаграм, Телеграм, Вайбър, Скайп, Адблок браузъра, Шазам. 

Много зависи даденото хардуерно слабо устройство, с какъв софтуер ще е. Ако производителя не го е актуализирал и е с много стар Андроид, 2-та гигабайта рам нямат значение, защото ОС е неизползваема/несъвместима с новите приложения. И другата крайност също е лоша, слабо устройство да е надградено с прекалено нова и тежка ОС и/или UI, тогава забива страшно. 
При Nokia 5 с "чист" Андроид 9, всичко което съм ползвал си работи и днес, макар при прелистване примерно в Ютюб да подлагва, и да се чака няколко секунди, докато отвори, примерно Телеграм.

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Кое точно не работи? 
На времето имах Iphone X, който се наложи да иде на гаранционен ремонт, та взех една евтина Nokia 5 по ония времена струваше към 300лв, че нямах друга алтернатива, а без телефон не става да се стои месец. Още е в шкафа 5-цата, като нова, лятото я вадих от кутията просто от интерес, как ще се държи през 2022г. Абсолютно всичко, дето ползвам си работеше, при това не ползвам lite/Go версии. Телефонът е с "чист Андрод" 9-ка. Абсолютно всичко си работеше, всички услуги на Гугъл, Фейсбук, Месенджър, Инстаграм, Телеграм, Вайбър, Скайп, Адблок браузъра, Шазам. 

Много зависи даденото хардуерно слабо устройство, с какъв софтуер ще е. Ако производителя не го е актуализирал и е с много стар Андроид, 2-та гигабайта рам нямат значение, защото ОС е неизползваема/несъвместима с новите приложения. И другата крайност също е лоша, слабо устройство да е надградено с прекалено нова и тежка ОС и/или UI, тогава забива страшно. 
При Nokia 5 с "чист" Андроид 9, всичко което съм ползвал си работи и днес, макар при прелистване примерно в Ютюб да подлагва, и да се чака няколко секунди, докато отвори, примерно Телеграм.

Май останахме само двамата.
Андроид 9 не е толкова стар - говоря за Андроид 6 и надолу.

преди 14 минути, jhoro написа:

Май останахме само двамата.
Андроид 9 не е толкова стар - говоря за Андроид 6 и надолу.

И аз това казвам, нещата не опират само до хардуера. Аз лично 6 и надолу никога не съм ползвал. По ония времена ползвах Windows Phone и IOS. От опита си с Nokia 5 харесах Андроид, защото по същото време IOS бе доста по-ограничена ОС, липсваше български език, не можеха да се нареждат иконите и уиджетите свободно, Face ID в началото не работеше добре. Гледам, че към днешна дата IOS са го доизпипали, жалко само, че в читавите им модели липсва сензор за пръстов отпечатък, аз си го харесвам повече от лицевото разпознаване. В SE 2022 го има, но тоя архаизъм не бих го ползвал, като основен телефон. 

преди 19 минути, Raze написа:

Сега има ли вече?

Да, и Face ID го подобриха силно, разпознава, дори с шал или маска.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.