Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България в Шенгенското пространство - за или против

Featured Replies

Шенгенското пространство или шенгенската зона представлява група от 26 европейски държави Пространството обхваща население от над 400 000 000 души и територия от 4 312 099 км². 

Бяхме блокирани от Нидерландия заради пробитите служби и може би заради отказа ни да заменим старите си съветски изтребители за нидерландски Ф16. А нашите, които догодина така и ще бракуваме. 

ПП

При предварително гласуване в COREPER (комитета на постоянните представители/посланици на страните членки на ЕС) по въпроса за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Хърватия се подкрепя от всички държави и ще влезе в Шенген от началото на 2023 година (когато ще влезе и в еврозоната, междувпрочем). Нидерландия е против България, но подкрепя Румъния. Австрия е против България и Румъния. Шансът България да остане единствената държава извън Шенген става по-голям от всякога.

• Отговори 102
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Айде и този... Абе вие грамотни ли сте? Става дума за Шенген, ШЕНГЕН! Еврозоната е финансовата струтура на ЕС, Шенген е простраството за свободно придвижване, айде събудете се.    

• Все още има хора които не правят разлика ШЕНГЕН и ЕВРОТО. Не разбирам от политика и такива неща, но съм ЗА, като видях шофьорите с тировете как висят на Русе още ги спират, поне това няма да го има ак

• Разбира се, че съм против приемането на еврото. ЕС е неолиберална структура на САЩ. ЕС се се влияе от чужди интереси и е плуократична автокрация, ре демокрация. ЕС умишлено приема лоши за хо

Публикувани изображения

ПРОТИВ!

• Автор
преди 1 минута, dimy написа:

ПРОТИВ!

Е дай малко повече информация, защо си против.

ПРОТИВ!

преди 19 минути, БаалБек написа:

Е дай малко повече информация, защо си против.

Чакай малко докато от Мосейково му пуснат отговора

• Автор
преди 7 минути, dimy написа:

ПРОТИВ!

Ако ти си Сарийски - ОК

преди 3 минути, Coco1 написа:

Чакай малко докато от Мосейково му пуснат отговора

ПРОТИВ!

• Автор
току-що, Coco1 написа:

Щом е казал генерал Армагедон ше изпълняваш

Как се отговаряше? Вярно служа или тъй вярно тавариш!

bayradev.png

преди 2 минути, БаалБек написа:

Как се отговаряше? Вярно служа или тъй вярно тавариш!

ПРОТИВ!

преди 18 минути, dimy написа:

ПРОТИВ!

Ъъъ какво общо има Еврозоната с Шенген?
И за протокола "За", както се казва "Като ще е гарга, да е рошава".

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ъъъ какво общо има Еврозоната с Шенген?
И за протокола "За", както се казва "Като ще е гарга, да е рошава".

Търпелив съм, но имам само един акаунт. Затова-

ПРОТИВ!

преди 1 минута, dimy написа:

Търпелив съм, но имам само един акаунт. Затова-

Но бъркаш Еврозоната с Шенген бре човек.

Разбира се, че съм против приемането на еврото.

ЕС е неолиберална структура на САЩ. ЕС се се влияе от чужди интереси и е плуократична автокрация, ре демокрация.

ЕС умишлено приема лоши за хората политики. Освен идеологически подривните политики, политиките, които ЕС приема допълнително рушат икономическата стабилност на този фалшив съюз и прокси държавни, които да колонии на САЩ. Следната статистика показва ефекта от политиката на ЕС (САЩ) поръчани от САЩ чрез мрежата от неолиберални НПО-та и фондации:

IMG_20221205_164937.thumb.jpg.9ba065a8bb9380c6ca77ea4a8c820d52.jpg

Само преди ден беше 1,05 - а сега е 1,06.

В следните си публикации (някои от тях длса кратки) съм обяснил защо не харесвам ЕС.

В темата "щети причинени от ЕС на България" съм написал кратко обяснение за най-новите щети, които са нанесени на България и света заради санкциите на ЕС срещу Русия, поръчани от САЩ.

В темата "В Европа предстои да има инфлация - отново" също съм го обяснил, но с повече детайли.

В темата "The Transgender Leviathan" съм обяснил ЛГБТ пропагандата в полза на Big Pharma. Трансджендъризма също е и един от идеологическите инструменти на колониалната дехуманизация - разчовечването. Дехуматизацията е част от либерализма. Тези неща ги пускам тук, тъй като основната идеология на ЕС е либерализъм, а аз съм и против това. И тази идеология обслужва корпоративни интереси. Също така, в ЕС предстои и легализация на наркотици, престъпления и реформиране на правната система по начин, при който работи в полза на престъпниците, и против жертвите на престъпления; в ЕС ще започне да става като в САЩ.

В темата "Не, на Запад няма по-добър живот" съм оборил лъжата, че на Запад има по-добър живот, което е едно от основните твърдения на грантомотивираните про-ЕС пропагандисти.

В темата за ролята на Сорос в процеса по културна асимилация съм обяснил ш културната асимилация в САЩ. Тази тема също я пускам тук, тъй като съща този колониален процес тече и в Европа - подклажда се чрез отворени граници и анти-национални пактове.

Има и още причини да съм против ЕС. В ЕС няма свобода и свобода на словото и има много цензура срещу истини, които са срещу статуквото. За цензурата на Big Tech може да се напишат цели романи; аз в момента използвам изтеклите документи от Silicon Valley да формирам голяма публикация, в която показвам лицемерието и цензурата на Радикалната Левица в т.нар "демократична страна", САЩ, където има "свобода", "права на човека" и "демокрация" (HINT: Не, няма такива неща).

Ако се интересувате още относно критиките ми срещу Колективния Запад, може да прочетете публикациите ми като отворите линка в подписа (бележка: не всички публикации са мои).

ЕДИТ: Забравих да добавя линк към публикация, която подборно описва гибелния и имперски икономически модел на САЩ, който нанася щети на целия свят. За да научите още относно този модел, прочетете това (и имайте предвид, че ЕС е изцяло под този модел - ЕС се управлява от този модел): https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=10&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

Но бъркаш Еврозоната с Шенген бре човек.

Не ме интересува- крайната цел е същата - да ни окрадат!

ПРОТИВ!

току-що, PigMan9 написа:

ЕС е неолиберална структура на САЩ. ЕС се се влияе от чужди интереси и е плуократична автокрация, ре демокрация.

ЕС умишлено приема лоши за хората политики. Освен идеологически подривните политики, политиките, които ЕС приема допълнително рушат икономическата стабилност на този фалшив съюз и прокси държавни, които да колонии на САЩ. Следната статистика показва ефекта от политиката на ЕС (САЩ) поръчани от САЩ чрез мрежата от неолиберални НПО-та и фондации:

В следните си публикации (някои от тях длса кратки) съм обяснил защо не харесвам ЕС.

В темата "щети причинени от ЕС на България" съм написал кратко обяснение за най-новите щети, които са нанесени на България и света заради санкциите на ЕС срещу Русия, поръчани от САЩ.

В темата "В Европа предстои да има инфлация - отново" също съм го обяснил, но с повече детайли.

В темата "The Transgender Leviathan" съм обяснил ЛГБТ пропагандата в полза на Big Pharma. Трансджендъризма също е и един от идеологическите инструменти на колониалната дехуманизация - разчовечването. Дехуматизацията е част от либерализма. Тези неща ги пускам тук, тъй като основната идеология на ЕС е либерализъм, а аз съм и против това. И тази идеология обслужва корпоративни интереси. Също така, в ЕС предстои и легализация на наркотици, престъпления и реформиране на правната система по начин, при който работи в полза на престъпниците, и против жертвите на престъпления; в ЕС ще започне да става като в САЩ.

В темата "Не, на Запад няма по-добър живот" съм оборил лъжата, че на Запад има по-добър живот, което е едно от основните твърдения на грантомотивираните про-ЕС пропагандисти.

В темата за ролята на Сорос в процеса по културна асимилация съм обяснил ш културната асимилация в САЩ. Тази тема също я пускам тук, тъй като съща този колониален процес тече и в Европа - подклажда се чрез отворени граници и анти-национални пактове.

Има и още причини да съм против ЕС. В ЕС няма свобода и свобода на словото и има много цензура срещу истини, които са срещу статуквото. За цензурата на Big Tech може да се напишат цели романи; аз в момента използвам изтеклите документи от Silicon Valley да формирам голяма публикация, в която показвам лицемерието и цензурата на Радикалната Левица в т.нар "демократична страна", САЩ, където има "свобода", "права на човека" и "демокрация" (HINT: Не, няма такива неща).

Ако се интересувате още относно критиките ми срещу Колективния Запад, може да прочетете публикациите ми като отворите линка в подписа (бележка: не всички публикации са мои).

Айде и този...
Абе вие грамотни ли сте?
Става дума за Шенген, ШЕНГЕН!
Еврозоната е финансовата струтура на ЕС, Шенген е простраството за свободно придвижване, айде събудете се.

• Автор
преди 3 минути, PigMan9 написа:

А става дума за Шенгенското пространство. Или все още нямаш указания какво да пишеш?

Абе вие грамотни ли сте?
Еврозоната е финансовата струтура на ЕС, Шенген е простраството за свободно придвижване, айде събудете се.

:wors:

Все още има хора които не правят разлика ШЕНГЕН и ЕВРОТО. Не разбирам от политика и такива неща, но съм ЗА, като видях шофьорите с тировете как висят на Русе още ги спират, поне това няма да го има ако влезем...

преди 9 минути, Bubbles написа:

Айде и този...
Абе вие грамотни ли сте?

Знам това. Както стана ясно, аз съм против ЕС като цяло. Това означава, ме съм и против всички елементи на ЕС.

Аз съм и против процеса по денационализация. "Шенген" е просто още един елемент, който е част от процеса по денационализацията е премахването на националния суверен.

преди 9 минути, БаалБек написа:

А става дума за Шенгенското пространство. Или все още нямаш указания какво да пишеш?

:wors:

За какви указания става въпрос? Да не си мислиш, че някой ми казва какво да пиша и нямам собствено мнение? Нали знаеш, че не аз съм този, който копира текстове отнякъде и после ги поставя... Нещата, които пиша, са продукт на моята собствена мисловна дейност.

Знам къде е разликата между еврото и Шенген. Всички елементи на ЕС вървят заедно; ако дадена държава приеме един от тях, рано или късно ще приеме всички. Дали дадена държава приема този или онзи елемен, няма значение - крайната цел е една и съща - налагане на неолиберания модел (него съм го описал в статията си "Не, на Запад няма по-добър живот") и да крадат пари от нас. Както казах, ЕС е капиталистическа корпорация; целта на ЕС е правене на пари за собствениците си, а не работене в полза на популациите в държавите-членки. Казвам "популациите", не "народите" и "нациите", тъй като ЕС е анти-национална структура, рушаща суверенитет и независимостта на държавите - а от там има и денационализация и премахване на нацията и културата.

ЕС е просто инструмент за поставяне на множество държави под една и съща колониална администрация. Вместо да са независими, държавите стават зависими от тесен кръг неолиберални структури, като ЕСПЧ, Венецианската комисия, евро парламента и останалите висши структури на ЕС, които са подвластни на световната мрежа от либерални НПО-та, фондации, организации, компании, корпорации, финансисти, фалшиви филантоли (това включва ООН, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО, СЗО, Римски Клуб, IMF, WB, и още...).

• Автор
преди 35 минути, PigMan9 написа:

Знам това. Както стана ясно, аз съм против ЕС като цяло. Това означава, ме съм и против всички елементи на ЕС.

Аз съм и против процеса по денационализация. "Шенген" е просто още един елемент, който е част от процеса по денационализацията е премахването на националния суверен.

Ние живеем на една планета и светът отдавана се глобализира. Още с проникването на световната американска интернет мрежа. Значи ли, че сега хората, които живеят самостоятелно в апартаменти, част от големи блокове да си разрушат блока, защото видиш ли някои съседи не са им симпатични.

Против съм и двете!

ПРОТИВ!

преди 51 минути, Ant1Lamer написа:

Все още има хора които не правят разлика ШЕНГЕН и ЕВРОТО. 

Обаче тия хора искат референдуми за всичко, да си решавали бъдещето :lol6:

преди 1 час, PigMan9 написа:

ЕДИТ: Забравих да добавя линк към публикация, която подборно описва гибелния и имперски икономически модел на САЩ, който нанася щети на целия свят. За да научите още относно този модел, прочетете това (и имайте предвид, че ЕС е изцяло под този модел - ЕС се управлява от този модел): https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=10&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

Ти си тотал щета,бе! Я скочи до Гърция да хапнеш и пийнеш за 1-2 дена и ще видиш защо трябва да премине и бг в евраЧ!

Абсолютно без значение е дали сте за или против - от вас не зависи абсолютно нищо по този въпрос.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Ти си тотал щета,бе! Я скочи до Гърция да хапнеш и пийнеш за 1-2 дена и ще видиш защо трябва да премине и бг в евраЧ!

Гърция и банкрутирала държава, която ще изплаща кредити дори и след 2060г.

Не, приемането на еврото няма да ни направи по-богати. Приемането на еврото ще ни направи по-богати точно толкова колкото Ран-Ът ни направи по-богати и колкото влизането ни в НАТО направя армията ни по-силна и повиши националната ни сигурност...

току-що, Петър Ангелов написа:

Абсолютно без значение е дали сте за или против - от вас не зависи абсолютно нищо по този въпрос.

Знаем. Гласът на народа няма значение. Дори и да има референдум и повечето да са против, България пак ще приеме еврото, защото така изисква външното влияние.

България се управлява отвън и няма значение какво иска народа и за кого гласува.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.