Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България в Шенгенското пространство - за или против

Featured Replies

преди 48 минути, gagodrago написа:

---------------

Мирча, май си забравил, че европейците за втори път ви показват ЧЕРВЕН КАРТОН, на вас - гербавите идиоти

незнам кой е идиот - но по скоро на власт бяха твоите идиоти - а ГЕРБ го няма 3 години , и други бяха на власт - те какво направиха

• Отговори 102
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Айде и този... Абе вие грамотни ли сте? Става дума за Шенген, ШЕНГЕН! Еврозоната е финансовата струтура на ЕС, Шенген е простраството за свободно придвижване, айде събудете се.    

• Все още има хора които не правят разлика ШЕНГЕН и ЕВРОТО. Не разбирам от политика и такива неща, но съм ЗА, като видях шофьорите с тировете как висят на Русе още ги спират, поне това няма да го има ак

• Разбира се, че съм против приемането на еврото. ЕС е неолиберална структура на САЩ. ЕС се се влияе от чужди интереси и е плуократична автокрация, ре демокрация. ЕС умишлено приема лоши за хо

Публикувани изображения

Не съдете хората от телевизионните им представяния.Не ги познавате.Не знаете какво става в кухнята кой с кого е приятел и кой на кого какви услуги прави.

Всичко е един театър и вече 32години ви лъжат!

И честно да ви кажа Гешев трябва да приложи СРС-та на всички парламентарно представени партии и да изсипе после всичко в медиите за да добиеме представа всъщност кой какъв е.

преди 31 минути, Без умствен капацитет написа:

....а ГЕРБ го няма 3 години ...

ти да видиш - и аз да си мисля, че последните избори бяха спечелени тъкмо от герб, пък те всъщност ги нямало от три години. Тюх да му се не види, колко лесно се заблуждава човек.

• Автор

България ще влезе в Шенген, само когато излезе от Москва. 

Каква промяна искаме всъщност? ГЕРБ,БСП и ДПС са отново в парламента.Могат ли да се справят Кирчо и Кокорчо? Да вярваме ли на проекта на Прокопиев Демократична България?Нормален ли е Костя Копейкин?

преди 5 минути, БаалБек написа:

Ооо, Бълбуче, нов пресен, пресен лозунг. Изглежда логичен...Даа, въпреки че е нищожен, заради съдържанието на неверни твърдения, все пак логична връзка има.

преди 34 минути, insec написа:

ти да видиш - и аз да си мисля, че последните избори бяха спечелени тъкмо от герб, пък те всъщност ги нямало от три години. Тюх да му се не види, колко лесно се заблуждава човек.

Радев все още стиска властта и не е дава на ГЕРБ

преди 1 час, БаалБек написа:

Гном-бълбукащ, а ти с кой акъл си се наврял в обхвата на Москва?

преди 3 минути, gagodrago написа:

Гном-бълбукащ, а ти с кой акъл си се наврял в обхвата на Москва?

околкото знам то си натискаш парцалите, да си в страна от НАТО и ЕС - ако искаш да си другаде последвай примера на родата ти - те нежелаят България и са иоишли по назапад - ти неискаш България и какво правиш

image.png.07a158773ce36047c6fe3fc4397434b4.png

image.png.8c906fe0852eaa11705462a33d2b1647.png

Ц, ц, ц, тея мировците и реджепите много дебелокожи, бе!
Аз му казвам да го духат, те мълчат!
Казах им да се оправят отзад, пак мълчат, баси!
Сигурно ще требва лично да ги опъна!

Ега ти как се налага да си изкарват парите! Мръсни пари!

преди 10 часа, БаалБек написа:

Отново те хващам в лъжа, БаалБек. Не мога да разбера защо лъжете умишлено, дори и като знаете, че нещата, които говорите не са верни.

България не е част от Москва и не се управлява от Москва. Американската пропаганда твърди, че България е окупирана от Русия. Искам да задам един въпрос. Ти какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на твърдението, че България е окупирана от Русия? Защото аз вчера доказах, че това не е вярно; не, България не е окупирана от Русия:

Не мислиш ли, че ще е по-добре ако спреш да разпространяваш лъжи, подвеждаща и фалшива информация в полза на американския неолиберален елит?

Ако мислиш, че България се управлява от Русия, моля, покажи някакви доказателства относно това. Аз не веднъж обясних, че действията на българското правителство, което не е правителство, а колониална администрация, са в полза само и единствено на САЩ: България е част от санкциите срещу Русия; България е в ЕС и НАТО (частни корпорации на САЩ); България подарява пари на САЩ и купува оръжия и несъществуващи самолети от тях; Българското правителство слуша Херо Мустафа и се финансира и контролира от американски НПО-та и фондации. Дори и сегашния натиска за приемане на ИК и ЗСУ се изпълнява от лицаралната мрежа от НПО-та, фондации и организации, които се занимават с подривна дейност срещу България и рушат държавата отвътре. Всички тези неща са в полза на САЩ и ЕС (САЩ), а не в полза на Русия или която и да е друга държава.

Това са само част от примерни. Е, кое действие, според теб, е в полза на Русия?

Още ли не си разбрал, че твърдението, че Русия контролира света и го инфилтрира с "руска пропаганда" е просто лъжа, произхождаща от фалшивия Steele dossier, за който Хилъри Клинтън плати пари през 2016г., за да се създадат фалшиви компромати? Всичко това съм го обяснил и на няколко пъти дадох линк към темата...

Анти-Руската реторика е основана на същите виждания, като останалата "анти-" реторика, отнасяща се за не-Западните държави и тези държави, които се противопоставят на опитите на Колективния Запад да наложи своите идеологии и модели като универсални в цял свят. Тази реторика е лъжа, основана на фалшивото и нарго вярване, "American Expectionalism" - това вярване представлява най-високото ниво на колониалната дерационализация и оглупяването на населението. Единствените хора, които вярват в това, са тези, които просто не разбират от вътрешната и външната политика на САЩ.

• Автор
преди 9 часа, PigMan9 написа:

България не е част от Москва и не се управлява от Москва. Американската пропаганда твърди, че България е окупирана от Русия. Искам да задам един въпрос. Ти какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на твърдението, че България е окупирана от Русия?

Ти не живееш в България и няма как да видиш. То е около нас. Само последен пресен пример - България не я одобриха за Шенген. Прична - все още е част от Кремъл. За теб каква е причината България да не е в Шенген?

преди 1 час, БаалБек написа:

Ти не живееш в България и няма как да видиш. То е около нас. Само последен пресен пример - България не я одобриха за Шенген. Прична - все още е част от Кремъл. За теб каква е причината България да не е в Шенген?

то и затова може да не влезем е еврозоната - партиите които са фенове на кремъл - нарочно надуват социалните помощи, за да расте много инфлацията и така да не отговаряме на критериите - на Кирчо бюджета бе  инвестиционен и затова изтегли заеми, но изведнъж всичко отиде за социални помощи - и резултата е почти двойна инфлация спрямо другите

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

на Кирчо бюджета бе  инвестиционен

Кво, кво? Не помня да е имало досега бюджети, без съдържание на инвестиции. Какво му е по-доброто на бюджета на цирей от предишните? Предвидени повече пари от

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

затова изтегли заеми

Така и баба знае. Само че кой ще ги връща тия заеми, цирей ли?

преди 5 часа, БаалБек написа:

------------------------

За къв че п си се наврял в българия щом е част от Кремъл?!

Логика?:mad:

Редактирано от algor (преглед на промените)

преди 3 часа, БаалБек написа:

Кой ти каза, че не живея в България?

Кое е "около нас"? Ако е "около нас" и е очевидно, може ли да ми назовеш КОНКРЕТНИ примери? Не случайно нахвърлени фрази и клишета, а конкретни примери.

Съдейки по изразите ти, ясно става, че си copy-paste пропагандист, който копира и поставя (спами) пропаганда на всевъзможни места. Няма такова нещо "като част от Кремъл" - това е буквално пропаганда. Вече ти ПОКАЗАХ и ДОКАЗАХ, че България не окупирана от САЩ, не от Русия; както винаги, ти игнорира показаното от мен, не го коментира и цитира само малка част от това, което написах. :hush:

Фалшивите "лидери" на ЕС нямат ли обяснение по въпроса? Я, да видим какво мислят някои от "официалните източници":

screenshot-223.png

ИЗТОЧНИК: https://sofiaoffices.com/en/blog/Bulgaria-postponed-for-Schengen-zone-reasons-behind-the-decision/

Както можеш да видиш, става въпрос за някакви странни мнения и заключения. Става въпрос за някакъв "филобъстър" по американски:

screenshot-224.png

Общо взето, някакви хора говорят някакви неща, пускат потоци от думи и фрази, оправдания, странни мнения, празни приказки и объркани речи, за да отложат дадено законодателство.

Както виждаш, дори и фалшивите политици и лидери на ЕС, което е частна корпорация на САЩ, не говорят за неща като "част от Кремъл" или каквито и да е други празни приказки, нямащи почва в реалността... нали затова никой от вас никога не успя да се конкретизира и даде точни и ясно определения и примери относно това какво говори. Фалшивата информация, която разпространявате, е изцяло основана на пропаганда, фалшиви новини, изкривена преценка за реалност и фалшивото и нагло вярване, наречено "American Exceptionalism".

Тук е целия ми отговор, от който БаалБел ме цитира извън контекст (показвам го в случай, че някой види цитираната малка част от текста, който написах, не може да намери целия отговор с целия контекст отговора и помисли, че БаалБек е прав, а аз греша):

преди 20 минути, gagodrago написа:

------------------------

Явно си говедо от най-тъпите, тогава.

Логика?:mad:

На него не му пука дали България е "част от Кремъл" или не е. Той е просто някой, на който или му плащат да разпространява пропаганда и да си измисля фалшива информация срещу не-Западни държави, или е някой, който случайно е повярвал на либералната пропаганда и се е почувствал мотивиран да оплюва не-Западни държави. Вероятно е някой, който е повярвал, че нещата, които грантомотивираните медии и пропагандистите им говорят, са истина.

Ако първото е вярно, той знае каква е истината и знае, че това, което говори не е вярно; въпреки това го говори, понеже затова му плащат. Ако второто е вярно, той не знае, че това, което говори не е вярно. Вероятно искрено е повярвал в глупостите на американската пропаганда и "Американското Изключение" ("American Exceptionalism"), което е сред висшите форми на колониалната дерационализация, процес, който в България тече от над 30 години.

Сигурно е някой, който искрено вярва на американската пропаганда и си запълва свободното време в писане на неверни и странни мнения и заключения срещу не-Западни държави.

• Автор
преди 4 часа, gagodrago написа:

------------------------

Логика?/cdn-cgi/mirage/6567c709e7565b70f9ec270c333226401ee7254f4fa613c802f4f28597118fa1/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_mad.gif

Нямаш аргументи, с които да докажеш, че България в момента е извън Москва и Кремъл. Защото ти не си българин. Факт ли е, че пишеш България така - българия. По това се познава. Ако можеше да посочиш факти с които да ме обориш, че сме още в Москва щеше да го направиш. Но само празни приказки.

преди 15 часа, БаалБек написа:

Нямаш аргументи, с които да докажеш, че България в момента е извън Москва и Кремъл. Защото ти не си българин. Факт ли е, че пишеш България така - българия. По това се познава. Ако можеше да посочиш факти с които да ме обориш, че сме още в Москва щеше да го направиш. Но само празни приказки.

Виждаш ли колко умело избягваш да ми отговаряш, БаалБек? Отново знаеш, че аз съм прав. :) 

Казваш, че той "няма аргументи", с които да докаже, че някакво твое убеждение не е вярно. Това, което не разбираш е, че аргументите не са доказателства и не могат да бъдат използвани за доказване на каквото и да е. Ти какви аргументи можеш да ми предоставиш, че на от другата страна на Плутон няма летящи дракони?

България е извън Москва и не е "част от Кремъл", каквото и да значи това.

• България е в ЕС, не в BRICS или SCO.
  • България е в НАТО - това е частната военна корпорация на САЩ, а не на Русия.
  • България търгува в евро и долари, не в рубли.
  • В България има американски военни бази, а не руски военни бази.
  • В България правителството се управлява от американски НПО-та и фондации (пример: "Отворено Общество", "Америка за България" и останалите от "националната" мрежа от външни структури), а не от руски такива.
  • Под външно влияние, България започна да купува повече природен газ от САЩ, а не от Русия.
  • Медиите в България се финансират от САЩ; те са разклонения на американски пропагандни и дезинформационни източници, които получават грантове от САЩ и неолибералната мрежа от НПО-та и фондации.
  • В България идва и командва посланика на САЩ, не посланика на Русия.
  • Българското правителство служи на интересите на САЩ и ЕС (САЩ), не тези на Русия.
  • В България биват налагани идеологии и фалшиви ценности, срещу които Русия се противопоставя и опитва да ограничи либералната инфилтрация. Ако Русия иска да държи България под контрол, защо тогава ще инфилтрира България с либерални идеологии и фалшиви ценности, които са в полза на колониалната дерационализация, която е анти-Руска, анти-Съветска, про-либерална (отново казвам: Руското управление е против либерализма и опитва да граничи либералната инфилтрация и подривна дейност в Русия)?

Това са само някои от примерите. Е, кои от тези примери, според теб, доказват, че България е "част от Кремъл"? Точно нито един от примерите не показва, че България е "част от Кремъл", както твърди американската пропаганда и последователите на фалшивото, лъжливо и нагло вярване - "American Exceptionalism".

Ако не можеш да докажеш фалшивите си твърдения, че България е "част от Кремъл", по-добре спри да твърдиш подобни неща и да лъжеш умишлено, защото бъркаш съзнанието на хората. Ако нямаш какво смислено да кажеш, по-добре недей казва нищо. :hush:

Още чакам да ми дадеш конкретен пример, че България е "окупирана от Русия". Вчера в този отговор ти показах, че България не е окупирана от Русия; ти ме игнорира и не отговори, както се очакваше (винаги игнорираш и не отговаряш когато някой ти оспори лъжите). :)

Ако можеш да дадеш конкретни, ясни и точни примери, доказващи, че България е под контрола на Русия, а не на САЩ, дай ги; ако нямаш такива примери и не можеш да дадеш такива примери, по-добре игнорирай написаното от мен и нищо не казвай, както правиш обикновено. :hush:

преди 15 минути, PigMan9 написа:
  • България е в ЕС, не в BRICS или SCO.
  • България е в НАТО - това е частната военна корпорация на САЩ, а не на Русия.
  • България търгува в евро и долари, не в рубли.
  • В България има американски военни бази, а не руски военни бази.
  • В България правителството се управлява от американски НПО-та и фондации (пример: "Отворено Общество", "Америка за България" и останалите от "националната" мрежа от външни структури), а не от руски такива.
  • Под външно влияние, България започна да купува повече природен газ от САЩ, а не от Русия.
  • Медиите в България се финансират от САЩ; те са разклонения на американски пропагандни и дезинформационни източници, които получават грантове от САЩ и неолибералната мрежа от НПО-та и фондации.
  • В България идва и командва посланика на САЩ, не посланика на Русия.
  • Българското правителство служи на интересите на САЩ и ЕС (САЩ), не тези на Русия.
  • В България биват налагани идеологии и фалшиви ценности, срещу които Русия се противопоставя и опитва да ограничи либералната инфилтрация. Ако Русия иска да държи България под контрол, защо тогава ще инфилтрира България с либерални идеологии и фалшиви ценности, които са в полза на колониалната дерационализация, която е анти-Руска, анти-Съветска, про-либерална (отново казвам: Руското управление е против либерализма и опитва да граничи либералната инфилтрация и подривна дейност в Русия)?

Единствените верни твърдения са 1 и 3! Другото са бълнувания на червена кратуна!

• Автор
преди 38 минути, PigMan9 написа:

-------

Преди мен много точно ти е отговорено. Не знам защо си се запънала/запънал да пишеш толкова глупости като, че някой ти вярва и можеш да го разубедиш. То се вижда още с това, че не можеш да определиш пола на отсрещния, когато го цитираш.

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Единствените верни твърдения са 1 и 3! Другото са бълнувания на червена кратуна!

Така ли? Имаш ли нещо против да ми покажеш кое и защо не е вярно, според теб? Кое е "бълнуване"? Нима в България няма американски военни бази? Нима България не е част от НАТО? Нима българската политическа система не е инфилтрирана от външно влияние от страна на САЩ и ЕС (САЩ) и цели мрежи от американски НПО-та и фондации?

преди 2 часа, БаалБек написа:

Преди мен много точно ти е отговорено. Не знам защо си се запънала/запънал да пишеш толкова глупости като, че някой ти вярва и можеш да го разубедиш. То се вижда още с това, че не можеш да определиш пола на отсрещния, когато го цитираш.

Всъщност, нищо не ми беше обяснено "точно". Ти просто каза, че България е "част от Кремъл", а аз ти казах, че е не. Показах ти по-рационално обяснение, обясняваш защо България не е в Шенген. Вместо да те залъгвам и омайвам с несъществуващи "диктатори" "Кремълски режими" и тайни споразумения, просто ти показах фактите. Дори и по времето на ГЕРБ, партията, която последователите на Американското Изключение славят и промотират, България пак не беше приета в Шенген. Как ще обясниш това? Нима ГЕРБ е прокси партия на Русия? Показах ти и линк към отговора, в който показвам, че България не е окупарина от Русия, както ти твърдиш.

И се научи да не си противоречиш:

OFYctgp.jpg

Защото изглежда, че и ти не можеш да определиш моя пол. Първоначално ми говореше в мъжки род - после започна да ми говореше в женски род - отскоро започна да ми говориш отново в мъжки род.

И така не се цитира. Защо ми променяш текста, който съм написал? Като ме цитираш, почти винаги ме цитираш извън контекст или триеш написаното от мен.

Ето тук е целия отговор, който БаалБек цитира и изтри цялото съдържание:

Давам линк в случай, че някой се интересува какво съм написал, но не може да го открие. Като се знае точно какво съм написал, няма хората да си правят погрешни заключения, че БаалБек уж е оспорил това, което съм написал. Не, цитирането, триенето на текст и писането на "критикуващ" отговор не е никакво оспорване. Ако имате да оспорвате нещо, цитирайте точно каквото съм написал и го критикувайте. Ако си мислите, че ме оспорвате като ми триете целия текст от цитата и пишете "критикуващи" коментари, самозалъгвате се.

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Така ли? Имаш ли нещо против да ми покажеш кое и защо не е вярно, според теб? Кое е "бълнуване"? Нима в България няма американски военни бази? Нима България не е част от НАТО? Нима българската политическа система не е инфилтрирана от външно влияние от страна на САЩ и ЕС (САЩ) и цели мрежи от американски НПО-та и фондации?

Са така! Имам много против точно на ребе да обяснявам. В бг НЯМА военни бази на USA. Има бази на НАТО - както във всяка Държава, членка на Алианса!

И т,н...

ПС: Тези бази, червена кратуно, дават работа (хляб) на хикяди неграмотни кати като тебе

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Са така! Имам много против точно на ребе да обяснявам. В бг НЯМА военни бази на USA. Има бази на НАТО - както във всяка Държава, членка на Алианса!

И т,н...

ПС: Тези бази, червена кратуно, дават работа (хляб) на хикяди неграмотни кати като тебе

Някои бази се управляват от НАТО, а други - от САЩ. И нали знаеш, че НАТО е геополитически инструмент на САЩ? Тъй като НАТО е само и единствено под контрола на САЩ, няма разлика между бази, управлявани от НАТО и бази, управлявани от САЩ. НАТО е просто прокси на САЩ.

Тук има списък с базите: https://militarybases.com/overseas/bulgaria/

reCYRVP.jpg

t0illm4.jpg

За какво "даване на хляб" говориш? Виж това:

H1MlHBP.jpg

Това ли е даването на хляб; ние да нямаме пари и да сме в криза, но въпреки това да ни принуждават да подаряваме пари на САЩ и да финансираме гибелните им действия в Средния Изток и по света?

Неотдавна от Вашингтон ни накараха да ми подарим над 2млрд лева за някакви самолети. После ни накараха да им подарим още пари за някакви други самолети, които някога в бъдеще през някоя година ще бъдат направени и доставени...

Постоянно карат българското правителство да подарява пари за някакви проекти на някакви американски НПО-та и фондации. Парите идват от данъкоплатците, ако не знаеш.

Това е грабеж, а не "даване на хляб".

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Някои бази се управляват от НАТО, а други - от САЩ. И нали знаеш, че НАТО е геополитически инструмент на САЩ? Тъй като НАТО е само и единствено под контрола на САЩ, няма разлика между бази, управлявани от НАТО и бази, управлявани от САЩ. НАТО е просто прокси на САЩ.

Тук има списък с базите: https://militarybases.com/overseas/bulgaria/

reCYRVP.jpg

t0illm4.jpg

За какво "даване на хляб" говориш? Виж това:

H1MlHBP.jpg

Това ли е даването на хляб; ние да нямаме пари и да сме в криза, но въпреки това да ни принуждават да подаряваме пари на САЩ и да финансираме гибелните им действия в Средния Изток и по света?

Неотдавна от Вашингтон ни накараха да ми подарим над 2млрд лева за някакви самолети. После ни накараха да им подарим още пари за някакви други самолети, които някога в бъдеще през някоя година ще бъдат направени и доставени...

Постоянно карат българското правителство да подарява пари за някакви проекти на някакви американски НПО-та и фондации. Парите идват от данъкоплатците, ако не знаеш.

Това е грабеж, а не "даване на хляб".

`Пълни глупости! Познавам всички бази и съм ходил многократно във всичи - имам си договори и работя с тях.

От къде идват парите - ами от данъкоплатцоте естествено - всички в Алианса. Ти защо не плащаш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.