Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли вдигане на заплатата до 850 лева?

Featured Replies

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не знам точно как са го реализири, но си подаваш в тяхното НОИ сметката на която ти се превеждат възнагражденията. В нея естествено ти и връщат данаци или обезщетения , ако ти се дължат. Говорим за мониторинг, какво се превежда към работника и после се засича какво към тяхното НОИ и те така.

За какво въобще обсъждаме тяхната система

Сори, мислех, че говориш за БГ?

• Отговори 114
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 200% са сигурни две неща, ще се вдигнат цените и че политиците ще си вдигнат заплатите.

• Аз за да мога да плащам на четиримата си работника новите заплати и осигуровки... ще трябва или да вдигна цените в сервиза ми, или да мина в сивия сектор. Кое от двете да направя? Да почна да "клатя"

• За 1000лв. никой не иска да работи вече.

Публикувани изображения

Тия от работодателите сега реват защо я вдигат егати смешниците цяла година се молеха на парламента а сега реват .Утре чакам и протести платени разбира се по тая тема .

преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Те/договорите/ не само трябва да се завеждат , като юредическо задължение , а и като финансово такова. Трябва да са обвързани със сметките на работника и работодатела, за да може автоматично държавата да събира дължимото, а и да следи за своенвременно изпълнение по договореностите!

Съзнанието дюд. Съзнанието.

Мога да ти кажа, поне пет начина, за чийт на държавата. По метода "без кеш".

преди 6 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Само гербавите /сачева/ бяха против ! ...

Джон... не че нешо, ама... Lažeš zlato, lažeš dušo
545 и герб и пп (и останалите), ма покрай тоя пациент петков, всички 'зехте да лъжете като за Катар.

преди 7 минути, lebel написа:

Джон... не че нешо, ама... Lažeš zlato, lažeš dušo
545 и герб и пп (и останалите), ма покрай тоя пациент петков, всички 'зехте да лъжете като за Катар.

Не в гласуването, а в дебата преди него, не случайно конкретизирам сачева ... нали е от герб ...инак де ще ходят да гласуват другояче макар , че не им се нрави !

преди 47 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ингланд, но не е свързано със сметка на работодателя, но аз лично бих добавил и това за да се следи, ако мислим да се фалирваме пример ... да има една сума гарант , като за 3 брутни заплати на работниците!

Не знам в ИНГЛАНД как е, но тука CDIто(Така се казва постоянния трудов договор), ти дава сума права и също толкова отговорности, а и още толкова отговорности на работодателя.
Най общо казано, едно нещо да не е наред можеш да му скъсаш задника в съда.
В Българията трудовия договор е просто формалност, парче хартия, нищо повече.

преди 16 минути, Beemo написа:

.... за чийт на държавата. По метода "без кеш".

Ооо да, царе сме , за това сме на това дередже !

преди 2 минути, Bubbles написа:

В Българията трудовия договор е просто формалност, парче хартия, нищо повече.

Бе не е баш така, вече. Повечето излязоха на светло, заради данъчните облекчения и клаузите по други едни договори, пак по европрограми - балансират. Може би останаха 40% в сивия сектор. 

преди 2 минути, Fay написа:

Бе не е баш така, вече. Повечето излязоха на светло, заради данъчните облекчения и клаузите по други едни договори, пак по европрограми - балансират. Може би останаха 40% в сивия сектор. 

Звучи добре, явно има все пак някаква светлина в тунела. :)

преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Ооо да, царе сме , за това сме на това дередже !

Не е заради това. В целият свят, го има.

Въпроса е, че навсякъде другаде, има органи(държавни).

Тук с 1000 лева(рушвети), си цар. Има канцеларийки по десет кватрата, вътре с пет бюра... И пет човека, които изобщо не те поглеждат...

Дай пет заплати на един но, да върши работа. Като не се справя - следващият. До колко? Двама - трима?

Четвъртият, ще си каже - Имам семейство, имам добър/отличен доход... И ще баца, като за петима.

преди 3 минути, Beemo написа:

Не е заради това. В целият свят, го има.

Въпроса е, че навсякъде другаде, има органи(държавни).

Тук с 1000 лева(рушвети), си цар. Има канцеларийки по десет кватрата, вътре с пет бюра... И пет човека, които изобщо не те поглеждат...

Дай пет заплати на един но, да върши работа. Като не се справя - следващият. До колко? Двама - трима?

Четвъртият, ще си каже - Имам семейство, имам добър/отличен доход... И ще баца, като за петима.

Прав си, но пропускаш една малка но много важна подробност : Тия петимата дето цял ден дремят си има причина да са там, единия е на директора на комшията брат на баджанака, другия е трети братовчед на счетоводителката на вуйчото на лелинчо й, третия, четъвртия и т.н. и всеки от тия търтеи може да дреме целодневно но като се обади който трябва е на линия да свърши каквото трябва...

Не ви ли прави впечатление, че фирмите и заложните къщи се множат.Хората затънаха и какъв е защитния механизъм в закона?Не могат да ти взимат жилището и трябва да имаш доходи да преживяваш.Какво е това гарантирана печалба?Хиляда подписа и документи.Ми няма.Банката, фирмата за бързи кредити може и да загуби.

преди 10 часа, Bubbles написа:

Прав си, но пропускаш една малка но много важна подробност : Тия петимата дето цял ден дремят си има причина да са там, единия е на директора на комшията брат на баджанака, другия е трети братовчед на счетоводителката на вуйчото на лелинчо й, третия, четъвртия и т.н. и всеки от тия търтеи може да дреме целодневно но като се обади който трябва е на линия да свърши каквото трябва...

Като взема един кол и като почна - наред...

Ама требе и дедо СТаври от Горно - Нанадолнище, да го направи. Но, той си иска 2000 лева заплата - пък чме го осигуряват на 600, изэбщо го боли фара.

Те като се пенсионират почват да реват,че са им малки пенсиите.Щото се осигурявали на минимума.

Аз лично хич не искам да мисля какво ще стане като се пенсионирам.460лв. е сигурна смърт хора.

За пропаднала държава, без индустрия, съществуваща само от сборовете от акцизи ( над 10 милиарда годишно),  данъци, ДДС , Европодаяния и траншове на БГ гастарбайтери вдигането на мин. работна заплата ще съсипе живота на много хора. Масови уволнения, фалити, инфлация и преход в сивия сектор. Има там едни хора по телевизията които само реват - искаме пари, искаме пари, искаме пари.... Корни, Пл. Димитров, В. Григорова и т.н. Ми не искайте а си ги изкарайте. Ако се чувствате ощетени, вие всичките които искате, напуснете и спечелете повече използвайки собствените си възможности. Писна ми постоянно да увеличават заплати на бюджетниците, да им набутват по 12-24 брутни при пенсиониране, да ги пенсионират на максимални пенсии, при все че винаги държават им е плащала всичко. Писна ми от стотици хиляди здрави като бикове ТЕЛК аджии точещи бюджета, писна ми да раздават избирателно по 650 енергийни на разни прошляци, после по още 300 на същите, и аз искам, и аз съм гражданин на тая държава, писна ми да компенсират избирателно едни фирми за електроенергия за сметка на други, писна ми да санират безплатно едни блокове, а аз да давам десетки хиляди за покрив, дограма и изолация докато съседна щрака с пръсти на Халкидики понеже държавата му ги е спестила. 

2.jpg

Прав си.Бойко не може да санирана всичко което има нужда и защо се захвана.За едни безплатно за други ще ги принудят да си платят.Съгласен съм и че полковници и генерали да взимат тавана.Те не са ходили на война.едно дежурство се състои в лежане и гледане на телевизия и поркане.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Прав си.Бойко не може да санирана всичко което има нужда и защо се захвана....

Част от възнаградението за тези на "правилната" страна и да подсигурим малко гласоподаватели мигар нещо пък друго ги догрее!

преди 39 минути, Росен 2 написа:

За пропаднала държава, без индустрия, съществуваща само от сборовете от акцизи ( над 10 милиарда годишно),  данъци, ДДС , Европодаяния и траншове на БГ гастарбайтери вдигането на мин. работна заплата ще съсипе живота на много хора. Масови уволнения, фалити, инфлация и преход в сивия сектор.

Лошото е, че ще я вдигнат със заеми и ще продължим да затъваме и да си водим и държавата към фалит.

на 7.12.2022 г. в 18:07, AlienBoss написа:

На 100% ли е сигурно, че ще има вдигане на заплатата до 850 лева, или още не е сигурно?

Според тази статия:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/politicheskite-sili-se-saglasiha-za-minimalna-zaplata-ot-850-lv.html

"Политиците" са се съгласили заплатата до се вдигне от 710лв на 850лв. Сигурно ли е, че заплатата ще бъде вдигната, или може да се изметнат в последния момент и заплатата да не се вдигне?

Едни детски в Германия.  800 лева.

Браво българи. Страхотна заплата.

😂

на 7.12.2022 г. в 20:19, ivottoshev написа:

Аз за да мога да плащам на четиримата си работника новите заплати и осигуровки... ще трябва или да вдигна цените в сервиза ми, или да мина в сивия сектор. Кое от двете да направя? Да почна да "клатя" държавата с риск да ме хванат в издънка, или да го отнесете всички вие, ако сте мои клиенти?

Има и друг вариант. Аз и повечето ми колеги фалираме, и в София остават само трите най-големи сервизи за гуми. Вервайте ми, че тогава ще има картелно споразумение. Тази есен (преди сезона за смяна на гуми) минаха при мен от една от "големите" фирми и ми казаха в прав текст с колко мислят да вдигнат цените та да работя и аз на по-високи от миналата година нива. Е, не го направих, но това ни чака - картел на големите фирми, след като изчезнат малките.

Таааа, кой от трите варианта казвате че ще е най-добър за потребителите?

Тошев, извинявай. Гледам, че имаме съвпадения в много от мненията. Тук обаче не мога да те подкрепя.

преди 43 минути, baitexpo написа:

Лошото е, че ще я вдигнат със заеми и ще продължим да затъваме и да си водим и държавата към фалит.

Говорим за мин.заплата сега, после ще говорим за пенсиите.

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

Едни детски в Германия.  800 лева.

Браво българи. Страхотна заплата.

😂

На Белгиеца му дават 900 евро социална помощ и си лежи вкъщи?! А ние бачкаме кат луди за по малко.

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Аз примерно с 1500лв. не мога да се оправя.И това го говорят много хора.

Аз се оправям с 400 лева. С помощта на майка ми пенсията, която е около 600 лева.

преди 22 минути, shishmanovp861 написа:

На Белгиеца му дават 900 евро социална помощ и си лежи вкъщи?! А ние бачкаме кат луди за по малко.

Че иди и ти да лежиш...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.