Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли вдигане на заплатата до 850 лева?

Featured Replies

преди 10 часа, adersa написа:

Тия от работодателите сега реват защо я вдигат егати смешниците цяла година се молеха на парламента а сега реват .Утре чакам и протести платени разбира се по тая тема .

Тези протести не ги ли правят от КНСБ? Доколкото знам, КНСБ и искането им за по-големи заплати не представляват интересите на чуждестранните мултинационални корпорации в България. Тъй като целта на тези корпорации е печалба, те правят съкращения на персонала всеки път когато има вдигане на заплатите; печалби се правят като се пестят пари от заплати, съкращава се персонала, и все по-малко хора са карани да вършат работата на съкратения персонал. Примерно, ако заплатата е 1000 лева, трябва да плащаш 2,000 лева, ако имаш двама работника. Ако искаш да спестиш 1000 лева и да плащаш само 1000 лева за заплата, уволняваш единия работник и караш другия да работи повече време и да върши работата на втория работник - така правят на места като Lidl, примерно, където един човек в един и същи ден може да му се наложи да работи като касиер, общ работник, чистач и разтоварач. Виждал съм подобни неща да се правят! Както работят като касиери, изведнъж по радиостанциите им казват, "Отивайте да приемате стока!", после, "Отивайте да чистите!", "Отивайте на касите!".

По големите вериги има доста голяма експлоатация и заплащането пак е ниско - доста от хората са изнервени, като някои от тях са и на хапчета.

• Отговори 114
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 200% са сигурни две неща, ще се вдигнат цените и че политиците ще си вдигнат заплатите.

• Аз за да мога да плащам на четиримата си работника новите заплати и осигуровки... ще трябва или да вдигна цените в сервиза ми, или да мина в сивия сектор. Кое от двете да направя? Да почна да "клатя"

• За 1000лв. никой не иска да работи вече.

Публикувани изображения

преди 1 час, PigMan9 написа:

Тези протести не ги ли правят от КНСБ? Доколкото знам, КНСБ и искането им за по-големи заплати не представляват интересите на чуждестранните мултинационални корпорации в България. Тъй като целта на тези корпорации е печалба, те правят съкращения на персонала всеки път когато има вдигане на заплатите; печалби се правят като се пестят пари от заплати, съкращава се персонала, и все по-малко хора са карани да вършат работата на съкратения персонал. Примерно, ако заплатата е 1000 лева, трябва да плащаш 2,000 лева, ако имаш двама работника. Ако искаш да спестиш 1000 лева и да плащаш само 1000 лева за заплата, уволняваш единия работник и караш другия да работи повече време и да върши работата на втория работник - така правят на места като Lidl, примерно, където един човек в един и същи ден може да му се наложи да работи като касиер, общ работник, чистач и разтоварач. Виждал съм подобни неща да се правят! Както работят като касиери, изведнъж по радиостанциите им казват, "Отивайте да приемате стока!", после, "Отивайте да чистите!", "Отивайте на касите!".

По големите вериги има доста голяма експлоатация и заплащането пак е ниско - доста от хората са изнервени, като някои от тях са и на хапчета.

Естествено тезата ти е частично вярна, особенно в понятията и това което описваш се нарича оптимизиране на работният процес. Ако обема от работа може да се извърши от един човек се извършва от един. Ако нарастне работата с толкова, колкото да не може един човек да я свърши, се назначава втори, но естествено със заплащане съответвщо на обема работа. Няма такъв частен работодател, който да гледа как работник си бърка в задния двор и това което намери да го тества на мирис и вкус по цял ден!

Защо според теб, ако нещо не е наред с дадена работна позиция, защо работника седи и си наляга парцалките, а не търси друга работа пример?

преди 21 минути, ncl написа:

Вчера ни дадоха заплатите. Отново по 400 лева. Как си представят нещата някои хора , нямам си и на идея... :)

Така преди време като споделих колко ми е заплатата /300лв./ на гостинин от "ФРГ" ми каза, че не е лош дневен надник, видиш ли той бил на 550 марки :)

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Така преди време като споделих колко ми е заплатата /300лв./ на гостинин от "ФРГ" ми каза, че не е лош дневен надник, видиш ли той бил на 550 марки :)

300 лева е да отида до местното кафене и да закуся с 2ма приятели. Или 1, зависи от килограмите. 😀

преди 1 час, ncl написа:

Вчера ни дадоха заплатите. Отново по 400 лева. Как си представят нещата някои хора , нямам си и на идея... :)

нямам си на идея какво работиш
в нашия вход  са 12 апартамента, плащаме по 5лв на чистачка за четири пъти пъти в месеца по два часа... 8 часа в месеца получава 60лв
същата чистачка работи и в другите три входа, като те са с по 15 и 18 апартамента... пак по 5 на апартамент...съответно 75 и 90
общо за четирите входа взима 60+75+90+90=315 за общо 4 надници по 8 часа
не знам дали работи и в други жилищни блокове и си нямам на идея колко си издокарва месечно без данъци и осигуровки

преди 15 часа, shishmanovp861 написа:

Не ви ли прави впечатление, че фирмите и заложните къщи се множат.Хората затънаха и какъв е защитния механизъм в закона?Не могат да ти взимат жилището и трябва да имаш доходи да преживяваш.Какво е това гарантирана печалба?Хиляда подписа и документи.Ми няма.Банката, фирмата за бързи кредити може и да загуби.

Не само със заложни къщи, но и с "бързи кредити" е пълно. Фактът, ч постоянно има реклами, и реклами, и реклами и реклами за бързи кредити, подсказва, че хората нямат пари и са готови да теглят кредити. Рано или късно се затъва, и започват да ти искат имуществото...

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Естествено тезата ти е частично вярна, особенно в понятията и това което описваш се нарича оптимизиране на работният процес. Ако обема от работа може да се извърши от един човек се извършва от един. Ако нарастне работата с толкова, колкото да не може един човек да я свърши, се назначава втори, но естествено със заплащане съответвщо на обема работа. Няма такъв частен работодател, който да гледа как работник си бърка в задния двор и това което намери да го тества на мирис и вкус по цял ден!

Защо според теб, ако нещо не е наред с дадена работна позиция, защо работника седи и си наляга парцалките, а не търси друга работа пример?

Ясно е, че няма частен работодател, който да прави това, което съм маркирал в червено в цитирания отговор. Опитвах се да кажа, че експлоатацията започва да придобива нечовешки измерения и да става прекалена. Примерно, има места, където няма платен отпуск - дори и да се разболееш, пак няма платен отпуск. И на всички тези места заплатата е минимална. Винаги се гледа да се дава минимална заплата и да няма бонуси.

710лв не са пари, с които човек може да живее спокойно. Ако заплатата ти е 710лв, си на ръба и едно заболяване може да те банкрутира, дори и да имаш платен отпуск.

преди 3 часа, ncl написа:

Как живееш с 400лв? И ако ти дават толкова малко пари, защо просто не си намериш друга работа?

преди 1 час, овню написа:

нямам си на идея какво работиш
в нашия вход  са 12 апартамента, плащаме по 5лв на чистачка за четири пъти пъти в месеца по два часа... 8 часа в месеца получава 60лв
същата чистачка работи и в другите три входа, като те са с по 15 и 18 апартамента... пак по 5 на апартамент...съответно 75 и 90
общо за четирите входа взима 60+75+90+90=315 за общо 4 надници по 8 часа
не знам дали работи и в други жилищни блокове и си нямам на идея колко си издокарва месечно без данъци и осигуровки

Със сигурност работи! Ако не работи и в други блокове, няма как да оцелее само с 315 лева на месец.

преди 15 минути, PigMan9 написа:

Със сигурност работи! Ако не работи и в други блокове, няма как да оцелее само с 315 лева на месец.

ако предположим че прави 20 надници, то би получавала 5 пъти повече...демек над 1500

преди 3 часа, PigMan9 написа:

Ясно е, че няма частен работодател, който да прави това, което съм маркирал в червено в цитирания отговор. Опитвах се да кажа, че експлоатацията започва да придобива нечовешки измерения и да става прекалена. Примерно, има места, където няма платен отпуск - дори и да се разболееш, пак няма платен отпуск. И на всички тези места заплатата е минимална. Винаги се гледа да се дава минимална заплата и да няма бонуси.

710лв не са пари, с които човек може да живее спокойно. Ако заплатата ти е 710лв, си на ръба и едно заболяване може да те банкрутира, дори и да имаш платен отпуск.

Абе теб някй насила ли те държи там. Ако смяташ , че не си оценен подобаващо, че те експлоатират нечовешки си хващаш шапката и отиваш на друго място! Ако се разболееш има болничен лист, платен отпуск няма как да го загубиш, е ако не ти го изплатят пример! Някой спира ли те да търси по-платена работа та седиш на минимална?

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Абе теб някй насила ли те държи там. Ако смяташ , че не си оценен подобаващо, че те експлоатират нечовешки си хващаш шапката и отиваш на друго място! Ако се разболееш има болничен лист, платен отпуск няма как да го загубиш, е ако не ти го изплатят пример! Някой спира ли те да търси по-платена работа та седиш на минимална?

И на другото място като почнат да те замерят с пачки, та ша се видиш у чудо какво да ги правиш...

преди 3 минути, Bubbles написа:

И на другото място като почнат да те замерят с пачки, та ша се видиш у чудо какво да ги правиш...

Търсиш докато намериш! Ако не намираш дълго време или сменяш постоянно фирмите, трябва да се замисли тогава дали пък не е в него нещо проблема.

преди 8 часа, ncl написа:

Ти сигурно си стар ерген и живееш при мама?Колко деца отгледа с 400лв.?

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Търсиш докато намериш! Ако не намираш дълго време или сменяш постоянно фирмите, трябва да се замисли тогава дали пък не е в него нещо проблема.

Да.
Звучиш като типчния провинциалист тъкмо стъпил в голямото село.
"Ооо то в Софията мноо ра'ота, без ра'ота си само ако те мързи.".

Има хора с деца, с родители пенсионери и т.н. коио не могат да си позволят да хвърчат от цвят на цвят а и смисъла е точно никакъв.
Варианта е връзка и дори и тогава шанса да получиш нещо нормално клони към нула.

И тук не става дума само за работодателите, такъв е ресурса - МРЗ 700 пари, СРЗ около 1500.
Суми с които едва се връзват двата края.
Където и да идеш шанса да получиш повече от това клони към 0, изключение правят само някои специалисти и хора които работят самостоятелно.

преди 42 минути, Bubbles написа:

Да.
Звучиш като типчния провинциалист тъкмо стъпил в голямото село.
"Ооо то в Софията мноо ра'ота, без ра'ота си само ако те мързи.".

Има хора с деца, с родители пенсионери и т.н. коио не могат да си позволят да хвърчат от цвят на цвят а и смисъла е точно никакъв.
Варианта е връзка и дори и тогава шанса да получиш нещо нормално клони към нула.

И тук не става дума само за работодателите, такъв е ресурса - МРЗ 700 пари, СРЗ около 1500.
Суми с които едва се връзват двата края.
Където и да идеш шанса да получиш повече от това клони към 0, изключение правят само някои специалисти и хора които работят самостоятелно.

Ами почти улучи, само където не съм "тъкмо стъпил", а съм стъпил преди 20г. И да точно, защото се чувствах недооценен финансово и си набих камшика. Всеки може да го направи, никой не му пречи, но ако човек се е надценил ще страда /много са/. Това страдание може да е моментно, като го премахне с постепенно придобиване на необходимите знания и квалификация, инак остава само мрънкане и врънкане по форуми с блян към комунизъма , където ще му се даде без усилия от този който има ! И не на последно място и аз имам макар и малко останали живи родители пенсионери, болнави и освен за децата ми се грижа и за тях, защото всичките ми роднини заминаха в гадния, капиталистически запад. Но съм се хванал в ръце и постоянно чета, надграждам, повишавам знания и умения понеже пазара на труда не спи и лесно може да се изпадне от него.

преди 23 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ами почти улучи, само където не съм "тъкмо стъпил", а съм стъпил преди 20г. И да точно, защото се чувствах недооценен финансово и си набих камшика. Всеки може да го направи, никой не му пречи, но ако човек се е надценил ще страда /много са/. Това страдание може да е моментно, като го премахне с постепенно придобиване на необходимите знания и квалификация, инак остава само мрънкане и врънкане по форуми с блян към комунизъма , където ще му се даде без усилия от този който има ! И не на последно място и аз имам макар и малко останали живи родители пенсионери, болнави и освен за децата ми се грижа и за тях, защото всичките ми роднини заминаха в гадния, капиталистически запад. Но съм се хванал в ръце и постоянно чета, надграждам, повишавам знания и умения понеже пазара на труда не спи и лесно може да се изпадне от него.

Стар тролски похват е изместването на обществения проблем и разглеждането му като личен такъв.

И сега който е умен и способен се бори за по-добро възнаграждение за труда си, това обаче не решава обществения проблем с рехавата икономика и мизерните доходи на голяма част от хората.

преди 11 минути, quarz написа:

това обаче не решава обществения проблем с рехавата икономика и мизерните доходи на голяма част от хората.

няма как да има производство, ако няма потребление
заплатите трябва да гонят цените, а не като сега, цените се вдигат, а заплатите замръзнали
цените винаги изпреварват заплатите, обратното ще е пълен срив в икономиката
няма кой да произвежда, ако трудът му е обезценен

преди 3 минути, quarz написа:

Стар тролски похват е изместването на обществения проблем и разглеждането му като личен такъв.

И сега който е умен и способен се бори за по-добро възнаграждение за труда си, това обаче не решава обществения проблем с рехавата икономика и мизерните доходи на голяма част от хората.

Не знаех , че има тролски похвати, но изглежда ги знаете щом ги визирате. Ами разглеждаме личен проблем в момента /на прасчо/, ако не сте разбрали макар темата да е изкоментирана и вече факт решение за което съм твърдо ЗА - вдигане на МРЗ, като дори в мой пост по-горе съм за още едно увеличение до края на годината /1000лв./. Винаги по-умния ... не, по-скоро по-начетения, по-знаещия, по-способния ще е с по-добро възнаграждение, но важно е като общество тези в неравностойно положение по една или друга причина с ниски доходи все пак да са с такива доходи позволяващи нормален живот!

преди 9 минути, овню написа:

няма как да има производство, ако няма потребление
заплатите трябва да гонят цените, а не като сега, цените се вдигат, а заплатите замръзнали

Ами задай си първо въпроса - защо се повишават цените? Повишават се заради простотиите на ЕС и САЩ в световен мащаб, а на местно ниво  заради простотиите на ПП които изтеглиха заеми и наляха парична маса в страната.

преди 14 минути, овню написа:

цените винаги изпреварват заплатите, обратното ще е пълен срив в икономиката

Ами не, това е растеж на икономиката и забогатяване на населението.

преди 22 минути, baitexpo написа:

Ами не, това е растеж на икономиката и забогатяване на населението.

олелей
и кой ще е този гламасак който ще плаща на работника 200лв, ако работника му изкарва 100
опитват се да дискредитират търговци че вдигали цените, при закупени стоки на стари цени
ами може и да съм закупил две ябълки на стари цени, ама няма ги продам на цената на една по новите цени
вместо да спечеля ябълка, аз губя

пп

ами не е смешно, ама никак
едно време се учеше "основи икономиката" в средните училища, а днес е масова неграмотност

Редактирано от овню (преглед на промените)

преди 21 минути, овню написа:

олелей
и кой ще е този гламасак който ще плаща на работника 200лв, ако работника му изкарва 100
опитват се да дискредитират търговци че вдигали цените, при закупени стоки на стари цени
ами може и да съм закупил две ябълки на стари цени, ама няма ги продам на цената на една по новите цени
вместо да спечеля ябълка, аз губя

пп

ами не е смешно, ама никак
едно време се учеше "основи икономиката" в средните училища, а днес е масова неграмотност

По твоята логика, забогатяване на населението е невъзможно. Просто цените се покачват и доходите ги следват. Толкоз.

Или може би имаш нещо друго предвид?

Има неща като производителност на труда, което включва оптимизация на доставки, производство и продажби.

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

Сингапур при 3 милиона население постига 500 милиарда брутен вътрешен продукт за година.А нашия е 100 милиарда.

разбира се
ако закупиш картина на стойност милион, няма да увеличиш БВП
само се прехвърля от едно място на друго, а разходите за закупуване се трупат в БВП

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.