Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли вдигане на заплатата до 850 лева?

Featured Replies

На 100% ли е сигурно, че ще има вдигане на заплатата до 850 лева, или още не е сигурно?

Според тази статия:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/politicheskite-sili-se-saglasiha-za-minimalna-zaplata-ot-850-lv.html

"Политиците" са се съгласили заплатата до се вдигне от 710лв на 850лв. Сигурно ли е, че заплатата ще бъде вдигната, или може да се изметнат в последния момент и заплатата да не се вдигне?

• Отговори 114
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 200% са сигурни две неща, ще се вдигнат цените и че политиците ще си вдигнат заплатите.

• Аз за да мога да плащам на четиримата си работника новите заплати и осигуровки... ще трябва или да вдигна цените в сервиза ми, или да мина в сивия сектор. Кое от двете да направя? Да почна да "клатя"

• За 1000лв. никой не иска да работи вече.

Публикувани изображения

И откъде като нямаме икономика. Докога мислиш, че ще се дават заеми за пенсии или вдигане на заплати. 

преди 13 минути, AlienBoss написа:

На 100% ли е сигурно, че ще има вдигане на заплатата до 850 лева, или още не е сигурно?

Според тази статия:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/politicheskite-sili-se-saglasiha-za-minimalna-zaplata-ot-850-lv.html

"Политиците" са се съгласили заплатата до се вдигне от 710лв на 850лв. Сигурно ли е, че заплатата ще бъде вдигната, или може да се изметнат в последния момент и заплатата да не се вдигне?

200% са сигурни две неща, ще се вдигнат цените и че политиците ще си вдигнат заплатите.

И още 300% сигурни от мен, че народа ще си мълчи и няма да се вдигне, докато банките раздават кредити. С тази финансова култура, зависимостта се увеличава лавинообразно. БНБ вече се готви за еврото. Това трябва да е червена сигнална лампа. Дано повече я зебележат и осъзнаят значението й. 

преди 1 минута, Fay написа:

И още 300% сигурни от мен, че народа ще си мълчи и няма да се вдигне, докато банките раздават кредити. С тази финансова култура, зависимостта се увеличава лавинообразно. БНБ вече се готви за еврото. Това трябва да е червена сигнална лампа. Дано повече я зебележат и осъзнаят значението й. 

Никакъв шанс някой да го осъзнае. При опеторени цени в момента не можеш да намериш заведение, хижа или хотел за коледа и нова година. Всичко е наето и заето на баснословни суми! 

Аз за да мога да плащам на четиримата си работника новите заплати и осигуровки... ще трябва или да вдигна цените в сервиза ми, или да мина в сивия сектор. Кое от двете да направя? Да почна да "клатя" държавата с риск да ме хванат в издънка, или да го отнесете всички вие, ако сте мои клиенти?

Има и друг вариант. Аз и повечето ми колеги фалираме, и в София остават само трите най-големи сервизи за гуми. Вервайте ми, че тогава ще има картелно споразумение. Тази есен (преди сезона за смяна на гуми) минаха при мен от една от "големите" фирми и ми казаха в прав текст с колко мислят да вдигнат цените та да работя и аз на по-високи от миналата година нива. Е, не го направих, но това ни чака - картел на големите фирми, след като изчезнат малките.

Таааа, кой от трите варианта казвате че ще е най-добър за потребителите?

Ще има ли вдигане на заплатата до 850 лева?

НЕ

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Никакъв шанс някой да го осъзнае. При опеторени цени в момента не можеш да намериш заведение, хижа или хотел за коледа и нова година. Всичко е наето и заето на баснословни суми! 

Мдаа дойде ли края на Ноември всичко полудява, пазарува се от всичко буквално на кило, а манджата се изкупува все едно идва края на света, всичко търчи навред, и при вас операторите е фул от идиоти които подписват камара договори за нови теУфони и табУети и Уаптопи и като питаш някой "Е за какво бе си се юрнал толкова?" отговора винаги е "Ми коледа е, аз за каквосъм работил цяла година!?".
Ииииии като мине Иванов ден всичко загива, вънка вече няма живо пиле, а вие почвате получавате обаждания и жалби от малоумници които не са чели какво подписват.

Затова мразя коледа, не празника, а цялата комерсиалщина около нея.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Аз за да мога да плащам на четиримата си работника новите заплати и осигуровки... ще трябва или да вдигна цените в сервиза ми, или да мина в сивия сектор. Кое от двете да направя? Да почна да "клатя" държавата с риск да ме хванат в издънка, или да го отнесете всички вие, ако сте мои клиенти?

Има и друг вариант. Аз и повечето ми колеги фалираме, и в София остават само трите най-големи сервизи за гуми. Вервайте ми, че тогава ще има картелно споразумение. Тази есен (преди сезона за смяна на гуми) минаха при мен от една от "големите" фирми и ми казаха в прав текст с колко мислят да вдигнат цените та да работя и аз на по-високи от миналата година нива. Е, не го направих, но това ни чака - картел на големите фирми, след като изчезнат малките.

Това е ефектаот ИЗКУСТВЕНАТА икономика.
Просто Кирото я започна, тепърва ще усетите колко дълбоко всъщност ви го завряха просото и кокорчото.
ВИЖТЕ НИ УВЕЛИЧИХМЕ ВИ ЗАПЛАТИТЕ! Е да ама само пълнят джобовете на хората с хартия с която въпреки че е повече те могат да си купят по-малко, защото както ти каза, сега ще ти се наложи да вдигнеш цените, понеже това повишение на МРЗ реално няма покритие което означава само и единствено повишение на инфлацията.

Аз само се чудя защо да му се невиди си траете?
Толкова ли е трудно да влезете в НС като през 97ма?

Да ви е честито все пак!

преди 6 минути, Bubbles написа:

Мдаа дойде ли края на Ноември всичко полудява, пазарува се от всичко буквално на кило, а манджата се изкупува все едно идва края на света, всичко търчи навред, и при вас операторите е фул от идиоти които подписват камара договори за нови теУфони и табУети и Уаптопи и като питаш някой "Е за какво бе си се юрнал толкова?" отговора винаги е "Ми коледа е, аз за каквосъм работил цяла година!?".
Ииииии като мине Иванов ден всичко загива, вънка вече няма живо пиле, а вие почвате получавате обаждания и жалби от малоумници които не са чели какво подписват.

Затова мразя коледа, не празника, а цялата комерсиалщина около нея.

Ти остави това ами при десеторни цени на материали и услуги всичко се е юрнало да строи, да прави ремонти и да си купува къщи по селата. Направо се плаша. 

преди 52 минути, ivottoshev написа:

Оцеляваш както можеш. Колкото до вдигането на цените то това е сигурно че трябва да го направиш! 

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Ти остави това ами при десеторни цени на материали и услуги всичко се е юрнало да строи, да прави ремонти и да си купува къщи по селата. Направо се плаша. 

Юрнало се е защото цените не спират да растат а спестяванията да се обезценяват. Ако днес човек може да купи или ремонтира нещо, то утре вече няма да може да го купи. А инфлацията в голяма степен се дължи на тегленето на заеми и наливането на още пари в обращение чрез изкуствено повишаване на доходите и лавината тръгва. Поддържането на такава политика ще наложи теглене на още и още заеми всяка година.

преди 7 минути, baitexpo написа:

Юрнало се е защото цените не спират да растат а спестяванията да се обезценяват. Ако днес човек може да купи или ремонтира нещо, то утре вече няма да може да го купи. А инфлацията в голяма степен се дължи на тегленето на заеми и наливането на още пари в обращение чрез изкуствено повишаване на доходите и лавината тръгва. Поддържането на такава политика ще наложи теглене на още и още заеми всяка година.

Това му се казва простотия. Но както и да е. 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

И откъде като нямаме икономика. Докога мислиш, че ще се дават заеми за пенсии или вдигане на заплати. 

Не може да си го позволи държавата и бизнеса ли?

преди 1 час, Bubbles написа:

....

Аз само се чудя защо да му се невиди си траете?
Толкова ли е трудно да влезете в НС като през 97ма?

Да ви е честито все пак!

Най-обичам да чета тези които са избрали прогнилия запад за живот /понеже обичат да им е гадно/ , да съветват другите какво да правят в България .... а и като влезнат в парламента от там на сетне какво да правят - да са държат за палците?

Току в ЕС се мъчат да прокарат директива за мин. работна заплата, ма нали ние не искаме евро и въобще ЕС та по добре да я върнат на 510лв. викам аз, както се изразяв франсето "пълнят джобовете на хората с хартия" само!

Дори и заплатата до стане 850лв, това пак не върши работа. 850лв не са много пари, като на има предвид инфлацията и обезценяването на спестяванията. Също така, предстои приемането на еврото. Ако с икономиката на България се случи това, което се с случи с икономиките на Гърция, когато прие еврото, ще имаме много проблеми, фалити и дългово задлъжняване за десетилетия напред.

Отделно, при вдигане на заплатата винаги има съкращения на работна ръка. При неолибералния капиталистически модел, целта е ПРАВЕНЕ на пари, а не ДАВАНЕ на пари. Пари се правят като се пести от заплати и един човек върши работа като за двама (или повече) (пример: 12 часа работи един човек, вместо двама човека на по-малко часове). На места като BILLA и Lidl, примерно, работниците са хора за всичко - един човек може да работи като касиер и общ работник, вместо да има 1 касиер и един общ работник. Става така, че работната ръка се съкращава, че да се пестят пари от заплати, и накрая един човек трябва да върши работата на двама човека (или повече).

Ако индустриите бяха национализирани, както беше по времето на социализма, щеше да има работа за всички, нямаше да се налагат съкращения с цел печалба за някакви мултинационални компании и корпорации, инфлацията щеше да се контролира добре и нямаше да бъде умишлено и изкуствено вдигана.

Денационализацията, приватизацията и ликвидацията изиграха лош номер в българската икономика и държавността като цяло.

Дори и заплатата да стане 850лв, инфлацията бързо ще изяде това увеличение, чрез обезценяване.

Когато се вдига заплата, компаниите вдигат и цените. Какъв е смисъла да се вида заплатата, ако с това ще се вдигнат и цените на всичко?

И ако приемането на еврото доведе до икономическа дестабилизация и/или обезценяване на парите, то 850 лева, които сага са почти нищо, ще станат хептен нищо...

Вие какво мислите, че ще стане като приемем еврото? Какви са ви прогнозите?

преди 30 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Най-обичам да чета тези които са избрали прогнилия запад за живот /понеже обичат да им е гадно/ , да съветват другите какво да правят в България .... а и като влезнат в парламента от там на сетне какво да правят - да са държат за палците?

Току в ЕС се мъчат да прокарат директива за мин. работна заплата, ма нали ние не искаме евро и въобще ЕС та по добре да я върнат на 510лв. викам аз, както се изразяв франсето "пълнят джобовете на хората с хартия" само!

Не ми извъртай думите ако обичаш.

В родината хем искате да сте добре, хем да си бъркате в носа по цял ден, такова чудо няма, съжалявам.

преди 2 минути, PigMan9 написа:

....

Вие какво мислите, че ще стане като приемем еврото? Какви са ви прогнозите?

Ами ние знаем вече: ще обеднеем, ще фалираме, ще се дебъгаризираме, ще загубим суверинитет т.е. ще сме окупирани, ще се лизбопедерасонираме, но пък ще се комунизираме, ще се лесобункеропрофанизираме и не на последно място мега ще се алкохолизираме :cheers:

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не ми извъртай думите ако обичаш.

В родината хем искате да сте добре, хем да си бъркате в носа по цял ден, такова чудо няма, съжалявам.

Кога съм казал , че не съм добре, то винаги ще и такива които не са . Лошото е че подсъзнателно те искат и тези които сме добре да сме на тяхното дередже т.е. зле!

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

За 1000лв. никой не иска да работи вече.

аз исках заварчик

но казаха много искаш

а реално  подбих цената с 300 лв

нека им е тъпо

минималната заплата ще стане 2600 лв

проблема ще дойде от безработицата    и престъпността 

много тежки времена предвиждам  за 5 години  докато не стане някакъв нов общ   социален договор

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Четиримата ти работника, минимални заплати ли взимат ? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.