Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

А,те на всички евроатлантици като тая GPS е повреден по рождение....Я само ги виж-навити като пружинки 4-хилядници....бързат да се изходят ...и мълчат после ..с пълни усти...

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 188,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

• ...ориентиран казваш... ...ти,горкия,си толку ориентиран... ...колкото е мисирка накълвала се с джибри изсипани зад ракиджийницата...

Публикувани изображения

на 2.09.2025 г. в 6:52, Proshark написа:

А,те на всички евроатлантици като тая GPS е повреден по рождение....Я само ги виж-навити като пружинки 4-хилядници....бързат да се изходят ...и мълчат после ..с пълни усти...

Има и други рапортуващи за проблем:

GzxJTcoW0AA8O-w?format=png&name=small

GzwoFgnXUAAuUET?format=png&name=900x900

Ето малко да се ограмотят копейките-русороби!!!

Това не е разговор за „русофили“ или „русофоби“ – тази дискусия отдавна е изчерпана. Вместо това се вглеждаме в по-дълбок феномен: вътрешната симпатия към постсъветското, авторитарното и олигархичното, прикрита зад уж патриотична реторика.

Въпросът за българския патриотизъм и Русия

02:39 Носталгията по социализма и Путин

05:39 Историческа манипулация и пропаганда

08:43 Корупция и руските интереси в България

11:15 Образование и историческа памет. Проблеми с учебниците по история

16:02 Историческите корени на руско-българските отношения

21:38 Влиянието на Русия върху българската история

24:04 Образованието и руското влияние

31:27 Наративи и пропаганда

преди 32 минути, _nib_ написа:

Стоян Панчев е клоун!

Глупостите, които говори са за слаби мозъци!

„Хърватска влиза в еврозаната 23-та година, инфлацията тръгва точно от април 22-ра., когато получават „Да“ на Конвергентния доклад. Сега сме 25-та средата, до ден днешен имат проблем. До ден днешен!“ казва Стоян Панчев

Ако „Да“ на Конвергетния доклад предизвиква инфлация, то „Не“ би следвало да предизвиква още по-висока. През април 2022 г. инфлацията на годишна база в Хърватия ("Да") е 9,6%, а в България ("Не") – 12,1%.

Дали схващате иронията?

Panchefff.png

Я,бълбукащите идиоти най-накрая са кацнали...след като им дадоха правилните ...писти..Не е лесно да сте тъпи..Съжалявам ви.....С тез безумни заглушавания на GPS  се чудя, как пък един път не ви приземиха в Москва..примерно...да видите и другата "писта"....

преди 1 час, parmobil написа:

@Proshark, ти за какво се бориш? Да е като преди 1990 г.?

Пич,опасявам се,че няма да разбереш приликите и разликите тогава и сега...както няма да разбереш "демократично"да забраниш руски телевизии и в същото време да си пръв "демократ"...като свине в кочина...

преди 6 минути, Proshark написа:

Пич,опасявам се,че няма да разбереш приликите и разликите тогава и сега...както няма да разбереш "демократично"да забраниш руски телевизии и в същото време да си пръв "демократ"...като свине в кочина...

Коя руска национална телевизия не можеш да гледаш online?

току-що, parmobil написа:

Коя руска национална телевизия не можеш да гледаш online?

А по кабелната? Тези които не могат да се оправят с онлайн стриймове не са ли хора? Да се опитваш да отричаш цензурата с такъв нефелен довод не ти отива… 

За мен най-показателен пример от СВО-то за псевдодемокрация беше начина, по който Роман Абрамович беше притиснат, да продаде Челси... Тогава се активира британското правителство, барабар с ръководните фактори във Висшата лига, министри... ала-бала... Аз не знам, той дали изобщо взе и някой лев от цялата работа. Доколкото си спомням, едно от условията при продажбата беше парите да се давали за жертвите в Украйна... Това си е комунистически прийом, пар екселанс... и естествено цялата либерастка сган услужливо си мълчеше, барабар с придворните им шутове от т.нар. "медии"...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

А по кабелната? Тези които не могат да се оправят с онлайн стриймове не са ли хора? Да се опитваш да отричаш цензурата с такъв нефелен довод не ти отива… 

Аз по кабелната имам руски канали, а сигурен съм и ти.

преди 2 часа, parmobil написа:

@Proshark, ти за какво се бориш? Да е като преди 1990 г.?

Не може да ти отговори нормално, защото е изпаднал отдавна в раздвоение.

Пример? Заповядай:

преди 1 час, Proshark написа:

Демократичните хора нищо не разбират. Само копейките-русороби са с правилна ориентация, защото видиш ли отново били застанали на правилната стАрана. 

А същото време сами си противоречат, като твърдят взаимно изключващи се опорки:

преди 10 часа, Flashback написа:

Не сме смели, а правим всичко, което ни заповядат от Брюксел без грам да се замислим дали е в наш интерес!

Но не може да се отрече, че сме загубеняци!

Отново от грешната страна на историята! 

Такава ни е съдбата, но каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи!

По бай Тошово време сме били послушници и ни заповядвали. На грешната страна сме билЕ.

Сега сме от страната на победителите в студената война - Пак на грешната страна сме.

СМЕХ....

И тези индивиди се хвалят колко билЕ умни и с перфектна логика. СМЕХ....

преди 8 часа, parmobil написа:

Аз по кабелната имам руски канали, а сигурен съм и ти.

Ама ти верно ли?!?.

Аз плащам за абсолютно всички канали на Ментел и въпросните руски програми ги няма (не, че някога съм ги гледал, демек сега да ми липсват до толкоз, че си прережа вените ритуално, или да търся стрийм в нета). В началото като цъкнеш на тях пишеше, че са спряни поради разпоредби на ЕС, а сега изцяло са премахнати и на тяхно място има съвсем друго съдържание. Не мога да те разбера защо спориш за нещо, толкова очевАдно?

пп: Ето, намерих съобщението в нета. 

България официално спря излъчването на няколко руски телевизии

Цитат

Когато искате да превключите на канал, където се е излъчвала руска телевизия, се изписва следния надпис: „Уважаеми клиенти, излъчването на тази програма е спряно на основание действащия регламент на Съвета на Европейския съюз“.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ама ти верно ли?!?.

Аз плащам за абсолютно всички канали на Ментел и въпросните руски програми ги няма (не, че някога съм ги гледал, демек сега да ми липсват до толкоз, че си прережа вените ритуално, или да търся стрийм в нета). В началото като цъкнеш на тях пишеше, че са спряни поради разпоредби на ЕС, а сега изцяло са премахнати и на тяхно място има съвсем друго съдържание. Не мога да те разбера защо спориш за нещо, толкова очевАдно?

пп: Ето, намерих съобщението в нета. 

България официално спря излъчването на няколко руски телевизии

Казах му,че няма да разбере-той пък взе че го доказа.....За кво да говорим изобщо...Тяхната гледна точка не само я имат за правилна.ами и нямаш право да мислиш и да изслушваш друго виждане по въпроса,който и да е той...Иначе си обявен веднага за ,как беше-ватник,руска подлога...и не знам още какво...иначе че им е забелен з.адника, и са си продали душичките , повтарят като ония шарените пернати птици едно и също ,спуснато от някъде ..даже и мисъл не влагат....ама..да са живи и здрави...и дано някой ден осъзнаят,че демокрацията,от този вид не винаги (или почти никога)означава равенство и свобода на духа...  

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Ама ти верно ли?!?.

:offtopic_s:Не знаеш "кабеларката" му. ;) Спокойно със знания може да "миксираш" в даден свой сървър ТВ-канали от различни приемници (включително и от интернет) и да си направиш локална домашна телевизия по кабел. ;) => "Луд" умора нема! :) => :cheers:

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

:offtopic_s:Не знаеш "кабеларката" му. ;) Спокойно със знания може да "миксираш" в даден свой сървър ТВ-канали от различни приемници (включително и от интернет) и да си направиш локална домашна телевизия по кабел. ;) => "Луд" умора нема! :) => :cheers:

И? Това означава че в момента няма цензура? Съвсем същата като по Тошово време, когато пак бяха заглушавани медии с другата гледна точка?

• Автор

Обвиненият за зрелищната катастрофа с трамвай има тежка съдба, баба му разкри какви неща е преживял

https://www.flagman.bg/article/359743

,,При доказване на вина - присъдата е от 5 до 15 години затвор

Кой е 22-годишният криминално проявен мъж, задържан и обвинен за тежкия инцидент с дерайлирал трамвай в София? Неговата баба говори в ефира на НОВА и разказа версията, която ѝ е споделил внукът ѝ, а именно, че се е опитал да спре движещия се трамвай и заради това е дръпнал ръчката. Обвиняемият е задържан за 72 часа, като ще бъде поискан постоянният му арест. Ватманът не е с повдигнато обвинение, но се разследва за престъпление по служба.

"Добро дете. Още не мога да проумея какво е извършил", това каза бабата на задържания за инцидента. По думите ѝ той е 22-годишен, обвързан, без завършено средно образование, работещ. Отгледан е от нея.

"Баща му замина много рано за Германия, създаде си там ново семейство. Майката беше наркоманка - водих я по програми, какво ли не правих, но почина. От моя гледна точка е добър внук. Не съм го накарала нещо да направи и да не го е изпълнил, пращам го до магазина, не ми е отказвал, от време на време разхожда кучето, ходи на работа", споделя жената.

Младият мъж е криминално проявен. Съден е за кражба.

"Много пъти се е прибирал в нетрезво състояние. Просто с компанията, в която е, ходят, крадат, правят щуротии. Някаква печка бяха взели. Просто дете, изоставено от родителите си. И аз сега при това положение се чувствам страшно виновна, защото аз го отгледах", допълва бабата. Версията на семейството за инцидента обаче се различава от тази на полицията.

"Каза ми, че се е опитал да спре трамвая, пресегнал се е през отворения прозорец и е дръпнал ръчката. После, от страх, просто се е скрил. Изчакал е да се стъмни и да се прибере", допълва разказа си възрастната жена.

Според СДВР от видеонаблюдението са установени две лица, които направили опит да се качат на трамвайната мотриса от вратата за пътници и след като не успели, заобикалят превозното средство и от лявата му страна, през незатворено прозорче, бъркат и привеждат трамвая в движение.

Първоначално задържан е 29-годишен мъж, познат на МВР. След разпит, той показва чатовете си с втори младеж. Именно той признава вината си. Открит е след претърсване на 11 адреса. Наказанието при доказване на престъпление е от 5 до 15 години затвор.

"Няколко пъти идваха да го търсят. Влизаха в стаята му да направят оглед. Обадихме се, че се е прибрал, защото те няколко пъти идваха да питат за него. Чичо му се обади в Първо районно и дойдоха - сложиха му белезници и го прибраха", обясни бабата."

,,паткан

04.09.2025 09:30:36
0
14

Няма нищо необичайно в това.
Повечето младежи от това поколение не са по различни , но поради редица обстоятелства още не са се проявили като такива.
Причината е проста - вече не съществува тази нормална семейна среда , а родителите поради робското си ежедневие вече нямат нито време нито сили да обръщат внимание на децата си.
Свиквайте , че "новото нормално" ще ражда такива хора .
И "управлаващите" хич да не се правят че не разбират каков се случва."

,,54уе
04.09.2025 09:39:23
1
13

Мдаа, те всички са много добри момчета, помагат на бабите, поздравяват, а в ареста пък сто кила мутри почват да страдат от сърце, кръвно ишиас и квито се сетиш болежки! Да лежи тъпака поне, щот пари няма да вземат за щетите.Добре поне,че не уби някой невинен човек!"
преди 2 часа, ivottoshev написа:

И?

По същество след като знаеш истината, защо реагираш с този въпрос? Считаш ли, че ще разбере себе си или другата гледна точка по този начин? =>Мнозина не могат да влезнат в режим "автокорекция". ;) 

преди 49 минути, (:IdioibI:) написа:

По същество след като знаеш истината, защо реагираш с този въпрос? Считаш ли, че ще разбере себе си или другата гледна точка по този начин? =>Мнозина не могат да влезнат в режим "автокорекция". ;) 

Изобщо не става дума дали някой ще разбира нещо или не. Дискусията беше има ли не цензура в момента. Е? Според теб цензура ли е, когато от ЕС официално ти забранят да излъчваш дадени телевизионни канали? Това че ти имаш техническите познания и можеш да заобиколиш забраната, означава ли че забрана не съществува?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.