Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сваляне на диск от държащата го шейна (лаптоп) - проблем

Препоръчан отговор

преди 1 час, jtaggerx написа:

Не съм много уверен, че знаете за какво става въпрос, но за сметка на това говорите. Тази шейна е необходима, за да може SSD-то да се закрепи по заводски предвидения начин.
Става въпрос за шейна от този тип.
Laptop-Hard-Disk-Drive-Caddy-W-Screws-Fo

баш такова е на моя лаптоп
това черното към тенекето е найлоноподобие някакво

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Много трудно да се разбере, още с първите фрази!

Доспа ли ти се?
Харда е махнат от лаптопа - питам

преди 6 минути, jhoro написа:

... защо искате да махате този бракет от диска?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, дръндю написа:

баш такова е на моя лаптоп
това черното към тенекето е найлоноподобие някакво

На повечето лаптопи шината/шейната е разновидност на тази. Другият вариант е да има 2 гумени подложки, в които дискът ляга и имат улеи да се мушне частично в тях. Предвид факта, че отворите на диска на на 90 градуса спрямо корпуса на лаптопа(има и под него, но там обикновено няма как да се използват поради конструкцията на повечето лаптопи) е необходима или шина на 90 градуса или подложки, които да го обезопасят и да възпрепятстват измъкването му.
Шейните/кадитата за 2.5/3.5 инчови дискове за сървъри по начин на захващане на диска са сходни.

преди 7 минути, jhoro написа:

Доспа ли ти се?
Харда е махнат от лаптопа - питам

За да закрепи новия, използвайки я! Близко до акъла. Доспа ли Ви се? Как да хване диска иначе? Да мушка парчета от Работническо Дело? Или със силикон, полиуретан? Или да навие един самопробивен винт през SSD-то в корпуса на лаптопа??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, jtaggerx написа:

Или да навие един самопробивен винт през SSD-то в корпуса на лаптопа??

що ве

имам лаптоп FUJITSU LIFEBOOK E546 без шейна с някаква гума нахлузена на ссд-то отзаде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, jtaggerx написа:

За да закрепи новия, използвайки я! Близко до акъла. Доспа ли Ви се? Как да хване диска иначе? Да мушка парчета от Работническо Дело? Или със силикон, полиуретан? Или да навие един самопробивен винт през SSD-то в корпуса на лаптопа??

Ти съвсем откачи! Стари и неработещи лаптопи бол, шейни - също.
Макар, че ... на единият ми лаптоп - SSD-то не е в шейна вече 6-а година!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, дръндю написа:

имам лаптоп FUJITSU LIFEBOOK E546 без шейна с някаква гума нахлузена на ссд-то

Някой не чете.. И на ВЕ към мен не се обръщайте! Да си имаме уважението!

преди 10 минути, jtaggerx написа:

Другият вариант е да има 2 гумени подложки, в които дискът ляга и имат улеи да се мушне частично в тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jtaggerx написа:

Някой не чете.. И на ВЕ към мен не се обръщайте!

да, пропуснал съм

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой не чете.. И на ВЕ към мен не се обръщайте! Да си имаме уважението!

На теб - уважение??? След всички глупости?

КъФ си ти ВЕ???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

На теб - уважение??? След всички глупости?

КъФ си ти ВЕ???

Жоро недей да се смееш, човека има проблем с егото

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, jhoro написа:

На теб - уважение??? След всички глупости? КъФ си ти ВЕ???

Човек, който няма проблеми с това да използва заводски предвидените начини за закрепване на твърд диск в корпуса на лаптоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jtaggerx написа:

Човек, който няма проблеми с това да използва заводски предвидените начини за закрепване на твърд диск в корпуса на лаптоп.

Уаууу!!!

Аз пък ... нямам изобщо проблеми! Никакви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, jhoro написа:

Макар, че ... на единият ми лаптоп - SSD-то не е в шейна вече 6-а година!

Така и така сме тръгнали, имам закалени пирони от СССР. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не стават,:nono: изкривяват се но ако имаш немски или японски ще свършат работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, jtaggerx написа:

Продавам шейна, за кадди. Тип "Чук и Гек". Фиксира се, точно с тези пирони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Т'ва, заедно с инструкцията за фиксация от последния вестник "Чук-Чук", напрао ше разтърси аукционите.

едит: сори (съвсем малко) за офф-а

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата се изчерпа след като аз дадох решението за проблема. Нагряват се със горелката винтовете и със внимателна въртеливо движение обратно на часовниковата стрелка се развиват винтовете. След това моментално потапя диска в кофа със студена вода за да не се повреди от нагряването.

Със руски пирони нестава не са качественни и са произведени от хора изпили 10 водки. Със тях неможе, със турски или китайски по-добре, абе каквито и да са само да не са руски.

Сега остава автора на произведението, така де на темата да маркира моят отговор като решение.  :D Някой ако се съмнява във това което предлагам като решение да прочете внимателно заглавието на темата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Авторът използва руски "2С1 Гвоздика" и ся ... ни шейна, ни диск, ни лаптоп 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, jhoro написа:

Авторът използва руски "2С1 Гвоздика" и ся ... ни шейна, ни диск, ни лаптоп 

И с това не става, има проблем със веригите много често падат. Само едно оръжие има, много е тясно вътре и аварийния изход при пресечен терен не може да се ползва. Управлява се от двама души, един нестава вътре е херметично изолиран и някой от руснаците ако изпусне газове всички се заушават.

Май обърках темата........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...