Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сваляне на диск от държащата го шейна (лаптоп) - проблем

Препоръчан отговор

@Петър АнгеловДиска с шейната нали се намира в лаптопа или е изваден от лаптопа и искаш да развиеш страничните винтове които държат диска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е какво толкова две витчета да развиеш? Нагряваш ги със ацетиленова горелка до червено и след това със леко въртеливо движение ги развиваш! Сега маркирай моето мнение като "Решение"!!!

:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jhoro написа:

Пак казвам - няма никаква причина, за махането на диска от тази шейна или бракет.
Освен, ако не решите да разглобявате самия диск!

Не съм много уверен, че знаете за какво става въпрос, но за сметка на това говорите. Тази шейна е необходима, за да може SSD-то да се закрепи по заводски предвидения начин.
Става въпрос за шейна от този тип.
Laptop-Hard-Disk-Drive-Caddy-W-Screws-Fo

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Пак казвам - няма никаква причина, за махането на диска от тази шейна или бракет.

Освен, ако не решите да разглобявате самия диск!

Диска е хванат за бракета, а той от своя страна за корпуса на лаптопа, та как да стане този номер?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Е какво толкова две витчета да развиеш? Нагряваш ги със ацетиленова горелка до червено и след това със леко въртеливо движение ги развиваш!
Сега маркирай моето мнение като "Решение"!!!

А не може ли по-културно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

Е какво толкова две витчета да развиеш? Нагряваш ги със ацетиленова горелка до червено и след това със леко въртеливо движение ги развиваш! Сега маркирай моето мнение като "Решение"!!!

:D

А накрая - изхвърляш диска!

преди 5 минути, jtaggerx написа:

Не съм много уверен, че знаете за какво става въпрос, но за сметка на това говорите. Тази шейна е необходима, за да може SSD-то да се закрепи по заводски предвидения начин.

Споко пич - колкото лаптопи съм разглобил - толкова на си виждал!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Диска е хванат за бракета, а той от своя страна за корпуса на лаптопа, та как да стане този номер?

Това изобщо не е вярно! Бъркаш се с оптичните устройства, които имат фиксираща планка отзад!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

А накрая - изхвърляш диска!

Това изобщо не е вярно!

Как разбра? Бракетите са подобни от снимката на @jtaggerx

преди 7 минути, jtaggerx написа:

Laptop-Hard-Disk-Drive-Caddy-W-Screws-Fo

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Спокоен съм. Това нещо "лаптоп" аз практически съм го измислил. Накъдето си тръгнал, оттам аз съм се отдавна върнал!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Нагряваш ги със ацетиленова горелка

Абе, я давай с апарата за точкова заварка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Абе, я давай с апарата за точкова заварка

Мога да услужа с акумулаторен ъглошлайф!

Акумулаторен ъглошлайф RAIDER RDP-SAG20 Set • Ценa

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Мога да услужа с акумулаторен ъглошлайф

Аматьор! Дай по-добре 3D принтер да направим нова шейна, да се не мъчи човека повече!  Или поне една щанца! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

снимка 1

снимка 2

Ние нищо не знаем!

П.П. Карате ме да снимам все едно не сте виждали подложка за хард на лаптоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, jtaggerx написа:

Аматьор! Дай по-добре 3D принтер да направим нова шейна, да се не мъчи човека повече!  Или поне една щанца! 

Запей или млъкни ...

Ако човека беше наблизо - ще му дам 2-3 „шейни“ - да си има!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, jtaggerx написа:

Не си използвал правилната отвертка. Ако не ти е жалко за диска, използвай пила. Изпили главите на винтовете. Можеш и да пробваш с клещи резачки да ги захванеш и развиеш. Това ако не може да се развият с права отвертка. Предвид сплавта, в която се навиват в диска, навиването до безкрайност ми се вижда трудно, но щом казваш.

Все пак си мисля, че съм ползвал правилната отвертка - имам кръстати отверки поне 5 размера. Винаги избирам (на око, нямам друг начин) тази която пасва най-добре на съответния винт. Този случай не беше изключение. Но е факт, че някой навремето (тоя лаптоп е на 15 години, като в един момент в началото на живота си е бил фирмен) ги е натегнал като за световно (не мога да си представя от какъв зор). И съответно, тръгнах да развивам, въртях, въртях и им е*** м*** (ама те тия винтчета са си крехки).

Иначе, диска ми трябва - старо HDD е, но има вътре информация, която не искам да затривам (не е жизненоважна, но все пак). С клещи не мога да захвана каквото и да е - винта е плътно до бракет-а и  не стърчи над него, за да има какво да хвана.

За правата отверка - ще пробвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Натискай със горелката, аз ще ти изпратя диск 2.5 1TB със подложката!

Скъпи Дядо Коледа,... упс  Дядо @ДзВяРа! - изпрати и на мен!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Петър Ангелов написа:

Все пак си мисля, че съм ползвал правилната отвертка - имам кръстати отверки поне 5 размера. Винаги избирам (на око, нямам друг начин) тази която пасва най-добре на съответния винт. Този случай не беше изключение. Но е факт, че някой навремето (тоя лаптоп е на 15 години, като в един момент в началото на живота си е бил фирмен) ги е натегнал като за световно (не мога да си представя от какъв зор). И съответно, тръгнах да развивам, въртях, въртях и им е*** м*** (ама те тия винтчета са си крехки).

Иначе, диска ми трябва - старо HDD е, но има вътре информация, която не искам да затривам (не е жизненоважна, но все пак). С клещи не мога да захвана каквото и да е - винта е плътно до бракет-а и  не стърчи над него, за да има какво да хвана.

За правата отверка - ще пробвам.

Ти кажи друго - диска в лаптопа ли е или си го извадил?

За ползването - тази шейна не пречи. А за отвертката - избира се тази, която „ляга“ най-плътно, без хлабина.

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Затова снимах едното винтче до две стотинки, увеличи снимката за да го видиш колко е миниатюрно.

Ти на това ако казваш малко ... Болт M2x3.0mm Black Screw Size M2 X 3MM (M2X3L) - 50 броя : 5.00 лв. :  Онлайн магазин Laptop Remont

Погледни на някои очила например!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

4 на 3 милиметра, гигант ли викаш?

Не е гигант, но има е много по-малки!

И не е 4 мм - това е диаметъра на главата. Винта е М2х3 мм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Петър Ангелов написа:

Ако ползваш евтини отвертки, с грешен профил/скосяване са. Съответно развалят главата на винта. Шейната на диска трябва да се демонтира без проблем от лаптопа. Там са втулки в пластмасата и при пренатягане се изтръгват. Също така, тия винтове много трудно ще се навият до степен до която твърдиш. Най-вероятно си ползвал грешна отвертка или износена такава, която е приплъзвала и е изяла шлиците на главите. 

преди 7 минути, jhoro написа:

Не е гигант, но има е много по-малки!

Моите винтове ги гледам с микроскоп. 4мм глава на винт м2 е баш бая едър винт за моите представи. Когато навиеш на м2 вътрешна резба и после навиеш винт, тогава отиваме до това, с което работя аз. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Петър Ангелов написа:

С клещи не мога да захвана каквото и да е - винта е плътно до бракет-а и  не стърчи над него, за да има какво да хвана.

с клещи ще развиеш това, което е останало на харда след премахване главите на болтчетата 
с бормашина или там каквото ти е под ръка трябва да изстържеш главите
пробвал съм с широка остра ножица да стържа с режещата част на върха за премахване на главите и има ефект
вярно че става бавно, ама ще трябва да се пребориш щом нямаш бормашина с която става за секунди

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така и не стана ясно - защо искате да махате този бракет от диска?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Петър Ангелов написа:

Здравейте,

Преди малко взех да сменям диска на стар лаптоп (целта беше да сложа SSD, ....

преди 2 минути, jhoro написа:

Така и не стана ясно - защо искате да махате този бракет от диска?

Много трудно да се разбере, още с първите фрази!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...