Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение за вирус. Полетата в браузърите не се виждат

Featured Replies

Здравейте отново г-да от HJT Teams. На този компютър има странен проблем. Полетата в браузърите не се виждат ( сиви са,  като в ексел) ). Стават активни,чак когато се маркитат Давам картинка. Това е при всеки браузър.

image.png.315b30ff54cf461e2425388c5491e2d9.png

Addition.txt FRST.txt

Емо, за кои полета говориш? Специално ДСК директ и при мен е така като го отворя. Да не би да е от сайта на ДСК?

Ако пък говориш за адресната лента, това е най-вероятно от използваната тема в браузъра. Огради това, което те притеснява, защото аз проблем не виждам.

И не прикачвай снимките, че форума ги мачка и стават малки. Качи ги на външен хостинг и дай линк.

Лично аз активен зловреден код не видях.

Все пак ако смяташ, че има проблем почисти кеша на браузърите или удари един reset на настройките им. Пусни и един AdwCleaner/ZHPCleaner ако искаш, но както казах нещо активно не се забелязва.

• Автор
преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Емо, за кои полета говориш? Специално ДСК директ и при мен е така като го отворя. Да не би да е от сайта на ДСК?

Ако пък говориш за адресната лента, това е най-вероятно от използваната тема в браузъра. Огради това, което те притеснява, защото аз проблем не виждам.

И не прикачвай снимките, че форума ги мачка и стават малки. Качи ги на външен хостинг и дай линк.

Лично аз активен зловреден код не видях.

Все пак ако смяташ, че има проблем почисти кеша на браузърите или удари един reset на настройките им. Пусни и един AdwCleaner/ZHPCleaner ако искаш, но както казах нещо активно не се забелязва.

Това за "мачакнето" не го знаех. Полетата за потебителско име и парола ( и не само те) са невидими. Отовриш ли сайт или приложение в браузър, където има таблици, клетки, редове, полета за данни всички са прозрачни и невидими и се визуализират едва, когато ги маркираш с мишката или цъкнеш върху тях. Това е при всички браузъри не е само при този и е само на тази машина( има още 4 със същата версия на ОС). При извънбраузърни програми като Office пакет не се среща този проблем.

Ами дай снимка когато го има проблема, защото на предната ти снимка, както писах аз проблем не виждам.

Както казах и при мен е така, както е при теб от твоята снимка. Не си казал дали  в други сайтове го има този проблем или само с този на ДСК.

Ето аз разлика не виждам (или аз съм кьорав). :)

Image-393.png

• Автор
преди 49 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами дай снимка когато го има проблема, защото на предната ти снимка, както писах аз проблем не виждам.

Както казах и при мен е така, както е при теб от твоята снимка. Не си казал дали  в други сайтове го има този проблем или само с този на ДСК.

Ето аз разлика не виждам (или аз съм кьорав). :)

Image-393.png

Белите полета под Потребител и Парола не се виждат. Виждат се като цъкнеш с мишката върху тях. ( ако ги знаеш къде са). 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ама на твоята снимка се виждат. Затова казах дай снимка преди да цъкнеш на тях тогава.

Утре ще направя с телефона. Явно принтскрина изглежда ок? Баси странната щуротия.

Ами на теб не ти ли изглежда? Виж и моя и ги сравни. За мен са 1:1.

Сега ако наистина не се появяват полетата, макар че тук вече се виждат се сещам за няколко неща.

1. Да сканираш с AdwCleaner/ZHPCleaner за всеки случай. Като цяло не видях активни зарази и Defender-a е почистил безобидни неща. Активатора на Windows и вградените благинки в pdflite. За мен проблема не се дължи на зловреден софтуер на пръв поглед.

2. Да почистиш кеша на браузърите и евентуално да им възстановиш настройките. Но не вярвам проблема да е в браузърите, щом при всичките го има. По-скоро нещо на ниво Windows или проблем със самите сайтове.

3. За теста може да смениш DNS адресите с например тези на Google и да почистиш DNS кеша с ipconfig /flushdns.

4. Видях, че не си едитвал hosts файла и че няма съмнителни добавки, но нещо, което може да предизвиква проблема е APPCheck с Anti-Exploit модула си, който се инжектира в процесите на браузърите. Ако искаш за теста го спри или деинсталирай за да видиш дали не е от него.

• Автор
преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Емо всичко наред ли е?

Засега оставихме машината така понеже им се налага да работят. Потребителят е свикнал с тоя дефект. След празниците ще я гледам.

преди 31 минути, Емил Костов написа:

Засега оставихме машината така понеже им се налага да работят. Потребителят е свикнал с тоя дефект. След празниците ще я гледам.

Ако изобщо е дефект, защото, както казах поне аз проблем не видях. Може да се е объркал нещо потребителя.

• Автор
преди 24 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако изобщо е дефект, защото, както казах поне аз проблем не видях. Може да се е объркал нещо потребителя.

Не, не се е объркал! И аз го виждам същото като съм пред компютъра :)

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Не, не се е объркал! И аз го виждам същото като съм пред компютъра :)

Ем снимай го за да го видим и ние, защото от снимката не се вижда "таквоз" нещо. :)

• Автор
преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ем снимай го за да го видим и ние, защото от снимката не се вижда "таквоз" нещо. :)

Ще снимам, просто като взема компа. Сега приключват годината и им трябва.

• Автор

Няма да повярвате какъв се оказа проблемът :lol6:

Някой пипал настройките на монитора и сложил Brightness - 100%, Contrast - 20%. Ще видиш очертания на полета и редове ама друг път.

image.png.95313a071142f9f3ad33b4f68d906187.png

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Ето, че не всичко се дължи на зловреден софтуер, както всички бързат все да му го предпишат. Горките вируси все ги обвиняват първо тях. :lol6:

• Автор
преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ето, че не всичко се дължи на зловреден софтуер, както всички бързат все да му го предпишат. Горките вируси все ги обвиняват първо тях. :lol6:

Не то проблемът е, че никой не ми беше казал, че е пипал настройките на монитора. Освен това дефендъра ми даваше някакъв проблем с браузърите ( не си спомням грешката ) и аз затова ти пуснах темата да прегледаш нещата. А и кой да се сети, че може да са настройки. На снимката изглежда ужасно, но на монитора всичко си излиза ок. Даже не ми излиза тъмен, ами малко по-блед екрана. 

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Някой пипал настройките на монитора и сложил Brightness - 100%, Contrast - 20%. Ще видиш очертания на полета и редове ама друг път.

На много монитори настройката е подобна за премахване на трептенето /ШИМ/. На стария ми домашен монитор също яркостта е на 100%, а контраста на 70% и нищо не се губи от графиката. 

image.png.905ef740a609cc207a0574885408ab52.png

По-вероятно е да са бутани настройките на видеокартата, ако нещо не е наред!

• Автор
преди 58 минути, Joss Bomon написа:

На много монитори настройката е подобна за премахване на трептенето /ШИМ/. На стария ми домашен монитор също яркостта е на 100%, а контраста на 70% и нищо не се губи от графиката. 

image.png.905ef740a609cc207a0574885408ab52.png

По-вероятно е да са бутани настройките на видеокартата, ако нещо не е наред!

Не е от ШИМ. Просто потребителят си е правил някакви негови си глупости без да ми каже. Е каза ми ама добре, че бях на кеф иначе щеше да има доста пегели ;) 

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Не е от ШИМ

Тези настройки се правят и без да има трептения. Сигурен съм, че при тази настройка от монитора и дефолтна настройка на видеокартата, всичко в страниците ще се вижда нормално.

IMG-20221230-221734.jpg

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Тези настройки се правят и без да има трептения. Сигурен съм, че при тази настройка от монитора и дефолтна настройка на видеокартата, всичко в страниците ще се вижда нормално.

Всичко се видя нормално след Factory Reset на монитора. Няма шимове няма нищо специфично. Просто потебителят е пипал дет не му е работа. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.