Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение за вирус. Полетата в браузърите не се виждат

Препоръчан отговор

Здравейте отново г-да от HJT Teams. На този компютър има странен проблем. Полетата в браузърите не се виждат ( сиви са,  като в ексел) ). Стават активни,чак когато се маркитат Давам картинка. Това е при всеки браузър.

image.png.315b30ff54cf461e2425388c5491e2d9.png

Addition.txt FRST.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Емо, за кои полета говориш? Специално ДСК директ и при мен е така като го отворя. Да не би да е от сайта на ДСК?

Ако пък говориш за адресната лента, това е най-вероятно от използваната тема в браузъра. Огради това, което те притеснява, защото аз проблем не виждам.

И не прикачвай снимките, че форума ги мачка и стават малки. Качи ги на външен хостинг и дай линк.

Лично аз активен зловреден код не видях.

Все пак ако смяташ, че има проблем почисти кеша на браузърите или удари един reset на настройките им. Пусни и един AdwCleaner/ZHPCleaner ако искаш, но както казах нещо активно не се забелязва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Емо, за кои полета говориш? Специално ДСК директ и при мен е така като го отворя. Да не би да е от сайта на ДСК?

Ако пък говориш за адресната лента, това е най-вероятно от използваната тема в браузъра. Огради това, което те притеснява, защото аз проблем не виждам.

И не прикачвай снимките, че форума ги мачка и стават малки. Качи ги на външен хостинг и дай линк.

Лично аз активен зловреден код не видях.

Все пак ако смяташ, че има проблем почисти кеша на браузърите или удари един reset на настройките им. Пусни и един AdwCleaner/ZHPCleaner ако искаш, но както казах нещо активно не се забелязва.

Това за "мачакнето" не го знаех. Полетата за потебителско име и парола ( и не само те) са невидими. Отовриш ли сайт или приложение в браузър, където има таблици, клетки, редове, полета за данни всички са прозрачни и невидими и се визуализират едва, когато ги маркираш с мишката или цъкнеш върху тях. Това е при всички браузъри не е само при този и е само на тази машина( има още 4 със същата версия на ОС). При извънбраузърни програми като Office пакет не се среща този проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами дай снимка когато го има проблема, защото на предната ти снимка, както писах аз проблем не виждам.

Както казах и при мен е така, както е при теб от твоята снимка. Не си казал дали  в други сайтове го има този проблем или само с този на ДСК.

Ето аз разлика не виждам (или аз съм кьорав). :)

Image-393.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами дай снимка когато го има проблема, защото на предната ти снимка, както писах аз проблем не виждам.

Както казах и при мен е така, както е при теб от твоята снимка. Не си казал дали  в други сайтове го има този проблем или само с този на ДСК.

Ето аз разлика не виждам (или аз съм кьорав). :)

Image-393.png

Белите полета под Потребител и Парола не се виждат. Виждат се като цъкнеш с мишката върху тях. ( ако ги знаеш къде са). 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ама на твоята снимка се виждат. Затова казах дай снимка преди да цъкнеш на тях тогава.

Утре ще направя с телефона. Явно принтскрина изглежда ок? Баси странната щуротия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами на теб не ти ли изглежда? Виж и моя и ги сравни. За мен са 1:1.

Сега ако наистина не се появяват полетата, макар че тук вече се виждат се сещам за няколко неща.

1. Да сканираш с AdwCleaner/ZHPCleaner за всеки случай. Като цяло не видях активни зарази и Defender-a е почистил безобидни неща. Активатора на Windows и вградените благинки в pdflite. За мен проблема не се дължи на зловреден софтуер на пръв поглед.

2. Да почистиш кеша на браузърите и евентуално да им възстановиш настройките. Но не вярвам проблема да е в браузърите, щом при всичките го има. По-скоро нещо на ниво Windows или проблем със самите сайтове.

3. За теста може да смениш DNS адресите с например тези на Google и да почистиш DNS кеша с ipconfig /flushdns.

4. Видях, че не си едитвал hosts файла и че няма съмнителни добавки, но нещо, което може да предизвиква проблема е APPCheck с Anti-Exploit модула си, който се инжектира в процесите на браузърите. Ако искаш за теста го спри или деинсталирай за да видиш дали не е от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Емо всичко наред ли е?

Засега оставихме машината така понеже им се налага да работят. Потребителят е свикнал с тоя дефект. След празниците ще я гледам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Емил Костов написа:

Засега оставихме машината така понеже им се налага да работят. Потребителят е свикнал с тоя дефект. След празниците ще я гледам.

Ако изобщо е дефект, защото, както казах поне аз проблем не видях. Може да се е объркал нещо потребителя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако изобщо е дефект, защото, както казах поне аз проблем не видях. Може да се е объркал нещо потребителя.

Не, не се е объркал! И аз го виждам същото като съм пред компютъра :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Не, не се е объркал! И аз го виждам същото като съм пред компютъра :)

Ем снимай го за да го видим и ние, защото от снимката не се вижда "таквоз" нещо. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ем снимай го за да го видим и ние, защото от снимката не се вижда "таквоз" нещо. :)

Ще снимам, просто като взема компа. Сега приключват годината и им трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да повярвате какъв се оказа проблемът :lol6:

Някой пипал настройките на монитора и сложил Brightness - 100%, Contrast - 20%. Ще видиш очертания на полета и редове ама друг път.

image.png.95313a071142f9f3ad33b4f68d906187.png

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето, че не всичко се дължи на зловреден софтуер, както всички бързат все да му го предпишат. Горките вируси все ги обвиняват първо тях. :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ето, че не всичко се дължи на зловреден софтуер, както всички бързат все да му го предпишат. Горките вируси все ги обвиняват първо тях. :lol6:

Не то проблемът е, че никой не ми беше казал, че е пипал настройките на монитора. Освен това дефендъра ми даваше някакъв проблем с браузърите ( не си спомням грешката ) и аз затова ти пуснах темата да прегледаш нещата. А и кой да се сети, че може да са настройки. На снимката изглежда ужасно, но на монитора всичко си излиза ок. Даже не ми излиза тъмен, ами малко по-блед екрана. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Някой пипал настройките на монитора и сложил Brightness - 100%, Contrast - 20%. Ще видиш очертания на полета и редове ама друг път.

На много монитори настройката е подобна за премахване на трептенето /ШИМ/. На стария ми домашен монитор също яркостта е на 100%, а контраста на 70% и нищо не се губи от графиката. 

image.png.905ef740a609cc207a0574885408ab52.png

По-вероятно е да са бутани настройките на видеокартата, ако нещо не е наред!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Joss Bomon написа:

На много монитори настройката е подобна за премахване на трептенето /ШИМ/. На стария ми домашен монитор също яркостта е на 100%, а контраста на 70% и нищо не се губи от графиката. 

image.png.905ef740a609cc207a0574885408ab52.png

По-вероятно е да са бутани настройките на видеокартата, ако нещо не е наред!

Не е от ШИМ. Просто потребителят си е правил някакви негови си глупости без да ми каже. Е каза ми ама добре, че бях на кеф иначе щеше да има доста пегели ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Не е от ШИМ

Тези настройки се правят и без да има трептения. Сигурен съм, че при тази настройка от монитора и дефолтна настройка на видеокартата, всичко в страниците ще се вижда нормално.

IMG-20221230-221734.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Тези настройки се правят и без да има трептения. Сигурен съм, че при тази настройка от монитора и дефолтна настройка на видеокартата, всичко в страниците ще се вижда нормално.

Всичко се видя нормално след Factory Reset на монитора. Няма шимове няма нищо специфично. Просто потебителят е пипал дет не му е работа. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...