Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Географски простотии

Featured Replies

Какви хора наемат в "Луфтханза", бе? Отказали услуга на българско дете, щото според тях България била част от Руската федерация! Думи нямам! Араби ли са наели, че така се излагат, а нас ни обиждат? За географски карти в Германия изобщо чували ли са?:angry:

Да се чуди човек какво още ще им родят главите на германците!

Направо съм възмутена! "Водещи" уж нации са неграмотни на тема география. Не стига, че американците мислят, че България е държава във Африка или Южна Америка, ами сега спаднало и нивото на географски знания в Германия. После тая държава ни я бутат за пример!

Ние поне нямаме чак такива необразовани елементи в държавните служби, слава Богу!

• Отговори 89
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В България има толкова много путлеристи русофили, и в парламента БСП и Възраждане са 100% проруски - почвам и аз да се съмнявам дали наистина не сме руска губерния

• Абе признайте си, че младите поколения са тъпи на галош, стане ли дума за научни познания, щото ходят на "училище"* само за да могат излизайки от къщи и родителският негъдъв контрол, да пушат, пият, д

• То това отдавна го говоря аз и то е видно за всеки с два грама акъл. Това го няма от години... ...айде почти. Много са малко вече тия родители които полагат такива "усилия", повечето разчитат

В България има толкова много путлеристи русофили, и в парламента БСП и Възраждане са 100% проруски - почвам и аз да се съмнявам дали наистина не сме руска губерния

Всичко ще е, до новата Пангея. После, географията се променя - драстично.

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Каква услуга са му отказали? Всички държави от ЕС трябва ги знаят наизуст.Няма ли такъв предмет в училище на запад?Тука мисля че има.

Географията вече не е това което беше приятел, сега се преподава природознание дори и в България. Идните поколения гимназисти няма да знаят какво е екватор, архипелаг и т.н.
Учат се предимно глупости колкото да се отбие номера.
За пореден път ще го повторя - Днес образование няма, има обучение.

преди 24 минути, ined написа:

В България има толкова много путлеристи русофили, и в парламента БСП и Възраждане са 100% проруски - почвам и аз да се съмнявам дали наистина не сме руска губерния

В България има толкова ФИЛИ и ФОБИ че един нормален не остана, а най тъпото е, че един българоФИЛ няма.

• Автор
преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

Каква услуга са му отказали? Всички държави от ЕС трябва ги знаят наизуст.Няма ли такъв предмет в училище на запад?Тука мисля че има.

Отказали на детето на българския ни посланик в САЩ придружител, с който да пътува в самолета от Франкфурт на Майн до София, щото България се водела част от Руската федерация! От Руската федерация! Ако не знаете, официалното име на Русия е Руска федерация!

Някой да им подари на тия от "Луфтханза" едни карти на цяла Източна Европа!

У нас такава простотия не може да се случи! Ние необразован и прост персонал по летищата нямаме!

преди 39 минути, ined написа:

Явно не е нужна хирургия, за да бъде някой лоботомиран. Дори незначително надупване на сащ/есср, е достатъчно да изтече в канала поне 79% от главния мозък.

• Автор

Извинявай, ама България изобщо не е част от Руската федерация и не смесвай география с политика!

Друго обяснение, освен че им е паднало нивото на образование, или че са наели неграмотни араби, нямам!

Излагация отвсякъде! А за нас - и обида!

Явно ни бъркат заради близките ни езици, което също за мен е обида. Има "Уикипедия", толкова ли ги мързи да направят една справка за това къде се намира България или за разликата между българския и руския език?:hit:

преди 18 минути, shishmanovp861 написа:

Не говоря за география и природа а за политически предмет.

Такъв отдавна няма.

току-що, Anneliese написа:

Извинявай, ама България изобщо не е част от Руската федерация и не смесвай география с политика!

Друго обяснение, освен че им е паднало нивото на образование, или че са наели неграмотни араби, нямам!

Излагация отвсякъде! А за нас - и обида!

Явно ни бъркат заради близките ни езици, което също за мен е обида. Има "Уикипедия", толкова ли ги мързи да направят една справка за това къде се намира България или за разликата между българския и руския език?:hit:

За пореден път не знаеш за какво говориш. "Политическа карта" да ти говори нещо?

И не ИМ е паднало нивото на образование а Е паднало защото в България е същото и тепърва ще става по-зле.
На вождовете не им трябват хора които да мислят, а рая която боязливо да слушка и да лае панически срещу всичко което се каже срещу вожда.

• Автор

Политическо-географските са едно и също нещо! Върху територията на всяка една страна си пише с големи букви коя е тя! Освен ако не си сляп!

Не знам сега с какви карти преподават в училищата, но по мое време на картите в училище и тези в атласите, без значение дали картите са географски, политически, за природни изкопаеми, (е освен климатичните), си пишеше коя е държавата! На глобусите също ги пише!

И не съм съгласна, че географските знания у нас са спаднали. Е, не сме длъжни да ги знаем щатите в САЩ и кой щат къде се намира. Но цяла Европа познаваме доста добре!

Ако някога пътувам навън  и някой ме обърка с рускиня, въпреки българския ми паспорт, на който ясно си пише REPUBLIC OF BULGARIA, такъв скандал ще вдигна, че ръководството на въпросното летище ще си преосмисли политиката за наемане на неграмотници.

А че името ми е руско, е без значение. То е и гръцко и френско също така. То и Ахмед и Айше не са германски имена.

И таблици с разликите в българския и руския език да им подарят. Да вземат да се научат и да запомнят веднъж завинаги, че в руския език имат три допълнителни букви, които ние нямаме!

Цитат
От посланикът ни в САЩ:

Изпращам сина си в България за Коледа. Лети с "Луфтханза" през Франкфурт за София. Поръчвам му придружител, който да го поеме от пристигащия самолет от Вашингтон във Франкфурт и да го заведе до излитащия самолет за София, защото летището във Франкфурт е огромно, Тео е на 12 години и никога не е пътувал сам. Услугата е платена и компанията потвърждава. В деня на заминаването ми се сервира, че услугата (съдействие на 12-годишно дете) е отменена.  Цитираната от "Луфтханза" причина е, че България е част от Руската федерация! Не е виц, а действителен случай, който ми скъса нервите и травмира детето. Толкова по въпроса за германската пунктуалност! Какво се е случило с Луфтханза?!", сподели Георги Панайотов в личния си профил във Facebook.

преди 7 минути, Anneliese написа:

И не съм съгласна, че географските знания у нас са спаднали. Е, не сме длъжни да ги знаем щатите в САЩ и кой щат къде се намира. Но цяла Европа познаваме доста добре!

Поинтересувай се какво се преподава в момента по природознание, аз не мисля да споря.

• Автор

Какво природознание, географията се учи по география. Племенницата ми е отлично образована на тема география, а братчето и е само първокласник. Но неграмотността в нашето семейство не се толерира! Имам висока нетърпимост към неграмотността. Още от училище, когато градските ми съученици в първи клас се изцепиха, че млякото идвало от завода, както и месото. Овце и кокошки бяха виждали само на картинка. :angry:

Я гледай ти:

Цитат
Луфтханза по време на ковида си изпосъкратиха персонала и сега явно назначават дебили.

Цитат

Не знам как е възможно да се оправдае Луфтханза и т.нар. водена политика в момента. Летят до София, но не придружават деца, видиш ли, защото сме част от Русия. Та те не летят в момента до Русия, доколкото знам. Потрес!
Тъжно е, че пак имаме сънародници, които ще ги оправдаят и ще им ръкопляскат.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Но неграмотността в нашето семейство не се толерира!

Поне разбрахме защо все си на нож с вашите.

• Автор

С това съм напълно съгласна:

Цитат

Директно трябва да ги съдим в Страсбург за това изказване, ако е истина, разбира се. Както и служителите на Луфтханза, които са направили сцената трявба да бъдат незабавно уволнени, а не да ми обясняват някакви хора как така ни възприемали, понеже са много умни и анализирали нашата политика.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Какви хора наемат в "Луфтханза", бе? Отказали услуга на българско дете, щото според тях България била част от Руската федерация! Думи нямам! Араби ли са наели, че така се излагат, а нас ни обиждат? За географски карти в Германия изобщо чували ли са?:angry:

Да се чуди човек какво още ще им родят главите на германците!

Направо съм възмутена! "Водещи" уж нации са неграмотни на тема география. Не стига, че американците мислят, че България е държава във Африка или Южна Америка, ами сега спаднало и нивото на географски знания в Германия. После тая държава ни я бутат за пример!

Ние поне нямаме чак такива необразовани елементи в държавните служби, слава Богу!

Да и на мен ми омръзна да рекламирам България и да обяснявам къде е България и какво е България.

Като кажа, че съм от България, въпросът е, който ми задават веднага, е или знаеш ли турски език, или почват да ме питат нещо на руски език.

• Автор

Германското образование:

Цитат

То да беше само Луфтханза. Наскоро министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок се изцепи, че еди-коя си държава се намира на "стотици хиляди километри". Обиколката на Земята е около 40 000 километра, та явно Бербок говореше за някаква държава, която се намира на луната.

Помня го. Потресаваща неграмотност просто.

Цитат
Ти сериозно ли!?

Немски служител, работещ в авиокомпания да не знае къде се намира България не е проблем!?

Все едно аз да работя като счетоводител и да не знам какво е дебит и кредит.

Едва от 2015 година българите са лек режим в Германия, преди това висяхме с афанистанците, сирийците и там другите бежанци от Африка,  въпреки, че сме в ЕС от 2007 година, в инстанциите и попълвахме документи. Нещо като виза.

• Автор
Цитат

Смешното е, когато вземат неграмотните "някои хора" на работа в самолетна компания.  От личния ми опит навремето масово смятаха, че столицата ни е Букурещ. Сега явно леко сме се изместили.

Добре, че поне нашите служители в "България Ер" са достатъчно добре образовани, за да не се излагаме по света.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Да и на мен ми омръзна да рекламирам България и да обяснявам къде е България и какво е България.

Като кажа, че съм от България, въпросът е, който ми задават веднага, е или знаеш ли турски език, или почват да ме питат нещо на руски език.

Интересно, французите явно знаят повече за България, поне тези с които общувам не само знаят къде е и т.н. а и от историята ни знаят...
...за съжаление по-младите май ще са като твоите немци.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Интересно, французите явно знаят повече за България, поне тези с които общувам не само знаят къде е и т.н. а и от историята ни знаят...

Една немкиня, тръгна да ми развива теориии, че България идвала от дума френската дума вулгар.

Защото сме били много вулгарни. Вулгария.

Думата е по-скоро латинска.

• Автор
преди 1 минута, Bubbles написа:

Ау, браво на французите! Ама те много четат и учат, не са готованковци като германците.:yanim:Нищо чудно, че Франция е предпочитана страна за туризъм и висше образование.

И австрийците неграмотни:

Цитат

Преди няколко години в Австрия, в ресторанта на малък хотел като разбраха, че съм българин някакъв започна да ми обяснява, че всички българи знаели руски. Ама същия и той знаел руски и се опитва да каже нещо на руски. Обаче никак не му се получава. Казах му, че руският му е пълна катастрофа и много се обиди.   

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Една немкиня, тръгна да ми развива теориии, че България идвала от дума френската дума вулгар.

Защото сме били много вулгарни.

Тая и толкова е била образована.:giggle1:

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Защото сме били много вулгарни. Вулгария.

Думата е по-скоро латинска.

АХАХАХ Това сериозно ли е?
Май вярна ще излезе приказката че немците са европейските американци.

преди 2 минути, Bubbles написа:

АХАХАХ Това сериозно ли е?
Май вярна ще излезе приказката че немците са европейските американци.

Да. Вярно е.

Vulgar - Wikipedia

Така разправя.

z2cc3atp.png

преди 9 минути, Anneliese написа:

Ау, браво на французите! Ама те много четат и учат, не са готованковци като германците.:yanim:Нищо чудно, че Франция е предпочитана страна за туризъм и висше образование.

И австрийците неграмотни:

Тая и толкова е била образована.:giggle1:

Образована друг път.

Образованието им е пълна каша.

Булгар булгааааар

:biggrin:

Честита нова тема за шаржове на Нейно берковско височество :)

Мюсо Мехур не само младите германци и австрийци не знаят за България но и младите руснаци тоже, да маш обяснемие на тоя факт?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.