Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нямам звук

mumshki

Препоръчан отговор

Здравейте 

Честита Коледа на Всички 

Моля ви за малко помощ,

Звънях и  в техническият отдел на Виваком и жената която ми каза че е техник не ми помогна изобщо а  каза да не съм пипала нищо, и че не знае

Купих панасоник саунд бар, свързах с HDMI кабел от телевизора към саундбара, от настройките си избрах звук през външен гоорител и нищо.

Размених HDMI портовете няколко пъти пробвах и с изключването на всичко и сързане наново на всички кабели- не става. ТВ-то и приемника на Виваком са свързани на HDMI1 input видях че саундбара свети на HDMI2 input на ТВто. Като мина на него нямам телевизия и звук като мина HDMI1 input имам ТВ но нямам звук от саундбара  има иконки с 2 тонколони но светят в червено т.е не са активни. Къде Бъркам помогнете ми моля ви.

Сега четох че трябва да свържа HDMI от саундбара към ресивъра на Виваком за да има звук- само че ресивъра има само 1 HDMI порт  поне така видях.

Саунбара има само HDMI и оптичен/дигитален кабел само че ЛГ тв-то то няма слот за оптичен мисля

Благодаря ви така се надявам днес да тръгне Купих го за Коледа и 2 дни се мъча да го оправя вече. 

Мога да кача няколко снимки ако ще е по-лесно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, mumshki написа:

Като начало снимай и качи тук, да видим входовете и изходите на телевизора и саундбара.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Саунбара трябва да бъде свързан в HDMI (ARC) порт.

...на телевизора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, mumshki написа:

По-добре дай точните модели на саундбара и телевизора. По възможност - снимка на изходите на вивакомския приемник.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви, да свързах към ARC порт, 

и изчетох и книжката там пише същото да се свърже с HDMI (ARC) или оптичен кабел от ТВ към Саундбара и да се избере инпут + външен говорител и готово да ама не става. Знам че е нещо малко което пропускам но не мога да се сетя. Ето и снимки на саундбара и ТВто.

След малко ще кача и на ресийвъра на Виваком

319863740_515828333856935_7178022496689084108_n.jpg

320554921_503375771863627_356058560650580351_n.jpg

Ето и ресийвъра 

320428736_503252351897738_7151983058949099542_n.jpg

320756671_499061338997166_4585036602430942527_n.jpg

321556379_862246264819938_2717219502126016126_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Banesc написа:

най-важния въпрос е  имаш ли си гадже

Ти освен глупости, друго ще напишеш ли? Разбирач!

преди 6 минути, mumshki написа:

и изчетох и книжката там пише същото да се свърже с HDMI (ARC) или оптичен кабел от ТВ към Саундбара и да се избере инпут + външен говорител и готово да ама не става. Знам че е нещо малко което пропускам но не мога да се сетя. Ето и снимки на саундбара и ТВто.

След малко ще кача и на ресийвъра на Виваком

319863740_515828333856935_7178022496689084108_n.jpg

320554921_503375771863627_356058560650580351_n.jpg

Ето и ресийвъра 

320428736_503252351897738_7151983058949099542_n.jpg

320756671_499061338997166_4585036602430942527_n.jpg

321556379_862246264819938_2717219502126016126_n.jpg

1. На 95 % от LG tv-тата, HDMI (ARC) е HDMI1 порта => трябва STB-то и sound bar-a да се рзменят

2. ARC функционалността, по подразбиране е изключена=> Трябва да се активира от настройките за звук на тв-тоза 

3. Може да се наложи и включването на LPCM за звука от тв-то

ПС: Смяташ ли, че нещо се вижда на тия снимки? Дай точните кодели на двете устройства, ако искаш адекватен отговор!

ПС2: STB-на виваком, не играе в схемата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, mumshki написа:

Здравейте 

Честита Коледа на Всички 

Моля ви за малко помощ,

Звънях и  в техническият отдел на Виваком и жената която ми каза че е техник не ми помогна изобщо а  каза да не съм пипала нищо, и че не знае

Купих панасоник саунд бар, свързах с HDMI кабел от телевизора към саундбара, от настройките си избрах звук през външен гоорител и нищо.

Размених HDMI портовете няколко пъти пробвах и с изключването на всичко и сързане наново на всички кабели- не става. ТВ-то и приемника на Виваком са свързани на HDMI1 input видях че саундбара свети на HDMI2 input на ТВто. Като мина на него нямам телевизия и звук като мина HDMI1 input имам ТВ но нямам звук от саундбара  има иконки с 2 тонколони но светят в червено т.е не са активни. Къде Бъркам помогнете ми моля ви.

Сега четох че трябва да свържа HDMI от саундбара към ресивъра на Виваком за да има звук- само че ресивъра има само 1 HDMI порт  поне така видях.

Саунбара има само HDMI и оптичен/дигитален кабел само че ЛГ тв-то то няма слот за оптичен мисля

Благодаря ви така се надявам днес да тръгне Купих го за Коледа и 2 дни се мъча да го оправя вече. 

Дай да обобщим сега :

Целта е да изкараш звука на телевизията на Виваком през саундбара?

Просто забрави, с това мъничкото дето са ти дали виваком няма как, изхода му е само HDMI-а, тоест или към телевизора или към друго устройство...
...виж не знам ако можеш да си намериш HDMI разклонител, само дето в България надали са и чували търгашите за такова животно, но може да се пробваш или да си поръчаш от Китай например, така ще има по една за всяко устройство.

avinair_av_sf_hd102b_spitfire_pro_1_x_11

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Ти освен глупости, друго ще напишеш ли? Разбирач!

1. На 95 % от LG tv-тата, HDMI (ARC) е HDMI1 порта => трябва STB-то и sound bar-a да се рзменят

2. ARC функционалността, по подразбиране е изключена=> Трябва да се активира от настройките за звук на тв-тоза 

3. Може да се наложи и включването на LPCM за звука от тв-то

ПС: Смяташ ли, че нещо се вижда на тия снимки? Дай точните кодели на двете устройства, ако искаш адекватен отговор!

ПС2: STB-на виваком, не играе в схемата

Имаш STB с един единствен изход HDMI и телевизор който няма изходи. Сиреч забрави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Bubbles написа:

Имаш STB с един единствен изход HDMI и телевизор който няма изходи. Сиреч забрави.

Телевизора има аудо изходи! Със сигурност поне един аналогов (вижда се SCART) и поне един цифров

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Телевизора има аудо изходи! Със сигурност поне един аналогов (вижда се SCART) и поне един цифров

О да прав си, скарта не го забелязах първоначално, ами значи скарт суич също ще свърши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повторих стъпките ако това ще е от помощ, спрях звука на телевизора и усилих от саундбара още си светят  червено.

Ето модела на саундбара https://www.technopolis.bg/bg/Soundbar-sistemi/Soundbar-sistema-PANASONIC-SC-HTB250EGK/p/151615

и модела на ТВ-то

320790925_888490152574843_8852577610686605219_n.jpg

320261815_905923714111699_9096765927219382901_n.jpg

320261815_1133103684022942_4750967944696672073_n.jpg

321513573_849708972788420_1390298262681561412_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Bubbles написа:

О да прав си, скарта не го забелязах първоначално, ами значи скарт суич също ще свърши работа.

А защо не става с HDMI, по горе пише че ТВ бокса не играе роля= Да го връщам ли в магазина саундбара?

Трудно ми е да мисля че няма начин как да стане и ТВ-то е сравнително ново смарт и соундбара.

Не разбрах последно HDMI разклонител ли ми трябва за тв бокса или скарт разклонител. 

Четох доста но нищо не помага пише че и с оптичен кабел може- в моят случай комбиниран оптичен към HDMI но HDMI си остава най доброто 

и най лесното решение. Тествах с музика от телефона работи си перфектно и звука е супер за самата стая.

Благодаря още веднъж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, mumshki написа:

и изчетох и книжката там пише същото да се свърже с HDMI (ARC) или оптичен кабел от ТВ към Саундбара и да се избере инпут + външен говорител и готово да ама не става. Знам че е нещо малко което пропускам но не мога да се сетя.

Устройството на виваком(с HDMI кабела), е свързано към един вход на телевизора и предава картина и звук в него,затова причината не е в него. Не се разбра имат ли ТВ и саундбара -HDMI (ARC)?Ако ги има(задължително в двата),това е правилният и най-качествен начин на свързване,за изкарване на звука.Ако са включени така,тогава ще се търси причината в настройките.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, mumshki написа:

А защо не стаа с HDMI, по горе пише че ТВ бокса не играе роля= Да го връщам ли в магазина саундбара?

Трудно ми е да мисля че няма начин как да стане и ТВ-то е сравнително ново смарт и соундбара.

Не разбрах последно HDMI разклонител ли ми трябва за тв бокса или скарт разклонител. 

Четох доста но нищо не помага пише че и с оптичен кабел може- в моят случай комбиниран оптиен към HDMI но HDMI си остава най доброто 

и най лесното решение. Тествах с музика от телефона работи си перфектно и звука е супер за самата стая.

Благодаря още веднъж.

Как искаш саундбар да ти изкара картина ве джингиби? като вържеш за СТБ-то на Виваком звук изкрава ли? Ако да, толкова, все пак това е машина за звук а не за картина. А СТБ-то на Виваком-а има само един изход - Въпросния HDMI, тоест може да се свърже само каъм едно устройство. Затова еедин скарт суич и от него вадиш звука от телевизора към саундбара или ако както казва колегата има друг звуков изход на телзивизора(Аз не успях да го видя на снимките) ползваш него със съответната букса, като естествено зависи и саундбара с какви входове разполага.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, mumshki написа:

А защо не стаа с HDMI, по горе пише че ТВ бокса не играе роля= Да го връщам ли в магазина саундбара?

Кой е казал, че не става? пищялката си работи

преди 3 минути, mumshki написа:

Не питах ново или старо. Питах за точни модели, за да можем да те водим за ръчичка из настройките! Явно си нямаш идея от такива елементарни неща!

преди 4 минути, mumshki написа:

Нищо не ти трябваЧ! Трябват ти коректни настройки на WevOS 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Устройството на виваком(с HDMI кабела), е свързано към един вход на телевизора и предава картина и звук в него,затова причината не е в него. Не се разбра имат ли ТВ и саундбара -HDMI (ARC)?Ако ги има(задължително в двата),това е правилният и най-качествен начин на свързване,за изкарване на звука.Ако са включени така,тогава ще се търси причината в настройките.

Той телевизора че ги има, има ги HDMI-те, ама са входове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, mumshki написа:

ТВ бокса не играе роля

Той си върши работата.Предава си картината и звука към телевизора ти.Единствено можеш да повериш в неговите настройки,дали e зададено форматът на звука да бъде PCM.Същото  важи и за телевизора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Първия е ARC! 

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ако ги има(задължително в двата),това е правилният и най-качествен начин на свързване,за изкарване на звука.Ако са включени така,тогава ще се търси причината в настройките.

Странно, за какво ще е HDMI входа на саунд бара, ако не поддържа ARC......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук искам само да допълня за яснота на девойчето.

Скарт кабелите са 4 модела.

Пълен Скарт  не е необходим на девойчето

От едната страна  - СКАРТ - от другата 6 броя RCA (канбанки, както ги наричате)

От едната срана Скарт - от другата  - 3 броя RCA - жълт(не се ползва в случая, червен - единият аудиоканал и бял - другият канал.  за input  сигнали

От едната страна СКАРТ = от другата 3 броя RCA - жълт(не се ползва в случая, червен - единият аудиоканал и бял - другият канал.  за output  сигнали 

Вие ще ползвате вторият модел, защото той ще ви свърши работа, като двете жълти "канбанки" остават свободни. Има пръстени до куплунга и на тях е написано кои са за input (входен сигнал и кои са output(изходен аудио сигнал)

Това е аудиокабела , който ви е нужен. Жълтите (вход и изход) са за видео сигнал и са елиминирани

Когато се пита по такива въпроси, трябва да дадете поне пълните модели на изделията, с които разполагате. Така се прави, иначе ще си пишете тук до утре сутрин  без ефект!

k-816.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Bubbles написа:

Ако пише на един от тях HDMI (ARK) ,само той e с изход за звук

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, mumshki написа:

Тествах с музика от телефона работи си перфектно и звука е супер за самата стая.

Toва, как точно го тества? Как осъщи трансфера м/у телефона и саунд бара?

За последен път - дай точните модели! 6-6 цъка с ДУ  е всичко

преди 9 минути, Kolev72 написа:

Тук искам само да допълня за яснота на девойчето.

Скарт кабелите са 4 модела.

Пълен Скарт  не е необходим на девойчето

От едната страна  - СКАРТ - от другата 6 броя RCA (канбанки, както ги наричате)

От едната срана Скарт - от другата  - 3 броя RCA - жълт(не се ползва в случая, червен - единият аудиоканал и бял - другият канал.  за input  сигнали

От едната страна СКАРТ = от другата 3 броя RCA - жълт(не се ползва в случая, червен - единият аудиоканал и бял - другият канал.  за output  сигнали 

Вие ще ползвате вторият модел, защото той ще ви свърши работа, като двете жълти "канбанки" остават свободни. Има пръстени до куплунга и на тях е написано кои са за input (входен сигнал и кои са output(изходен аудио сигнал)

Това е аудиокабела , който ви е нужен. Жълтите (вход и изход) са за видео сигнал и са елиминирани

k-816.jpg

Само, дето саунд бара едва ли разполага с аналогови входове.....2023 година сме :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Toва, как точно го тества? Как осъщи трансфера м/у телефона и саунд бара?

За последен път - дай точните модели! 6-6 цъка с ДУ  е всичко

Само, дето саунд бара едва ли разполага с аналогови входове.....2023 година сме :) 

И аз така мисля, но кой да ти каже?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, качих снимки горе и пуснах и моделите на двете устройста настойките съм ги направила както и вие казвате. 

От телефона тествах саунбара с блу туут опцията 

Ще кача отново моделите тук а ако не ви затруднявам вижте и снимките по горе на настройките пробвах всичко за което се сетих и за което сте писали 

image.png.18f8661ef24e29ac07f694470a1df292.pngimage.png.25a153a8a5c326736c4426f9aeb28cf2.png

мерси - хах ахаааааа, 

ама не казвам че искам картина от саундбара 

Добре, значи саудбара има 2 изхода 1 HDMI (ARC и 1 оптичен. ТВто има 2 HDMI и  1 HDMI ARC 

Соундбара 

е плъгнат HDMI (ARC към HDMI (ARC на ТВто- настройките мисля че са правилни  по горе направих снимки. 

Не пречи да купя други кабели но случая имам всичко необходимо купих друг HDMI за да е нов и не става.

Тонколоните не са активни нещо в настройките на виваком ли трябва да заобиколя.

ТВ бокса както писахте има 1 HDMI включен към ТВто - толкова за него.

Не виждам защо при свързани HDMI (ARC на ТВ и саундбар и избрани настойки за външен говорител  тъпото нещо не тръгва. Вижте снимките ако искате дали пропускам нещо.'

Как може нещо толкова малко и лесно да не става  блъскам си главата 2-ри ден.

Този скарт кабел при мен няма да стане от телевизора добре но саундбара има само HDMI ARC оптичен порт, и един USB който е само za update ми казаха 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, mumshki написа:

пробвах всичко за което се сетих и за което сте писали 

И  ние питахме дали е свързано HDMI(ARK) на ТВ,към HDMI(ARK) на саундбара!Отговор не получихме.Затова няма защо да се хабим да обясняваме какво се настройва след това....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, mumshki написа:

Мерси, качих снимки горе и пуснах и моделите на двете устройста настойките съм ги направила както и вие казвате. 

От телефона тествах саунбара с блу туут опцията 

Ще кача отново моделите тук а ако не ви затруднявам вижте и снимките по горе на настройките пробвах всичко за което се сетих и за което сте писали 

image.png.18f8661ef24e29ac07f694470a1df292.pngimage.png.25a153a8a5c326736c4426f9aeb28cf2.png

Ти майтап ли си правиш с нас или бъркаш телевизор с монитор? Къде видя HDMI (ARC) при този монитор?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Ти майтап ли си правиш с нас или бъркаш телевизор с монитор? Къде видя HDMI (ARC) при този монитор?

Не защо да си правя майтап с вас вие защо ме нападате?

Това ми излезе в нета понеже вече не се предлага - И да телевизор е а не монитор ето и скрийн шот от друг сайт щом се съмнявате. А колкото до това дали има  HDMI (ARC) и къде го видях Ето тук видях Направих ви още 1 снимка току що  image.png.2bbb4f082e3840b5eb239b31ad27f2d0.pngimage.png.75b75d5cc09b3e351da2cedb79a4557d.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...