Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нямам звук

mumshki

Препоръчан отговор

преди 16 минути, mumshki написа:

Не защо да си правя майтап с вас вие защо ме нападате?

Това ми излезе в нета понеже вече не се предлага - И да телевизор е а не монитор ето и скрийн шот от друг сайт щом се съмнявате. А колкото до това дали има  HDMI (ARC) и къде го видях Ето тук видях Направих ви още 1 снимка току що  image.png.2bbb4f082e3840b5eb239b31ad27f2d0.png

Не те нападаме,а искаме да ти помогнем да изкараш звука в саундбара.Значи този вход от снимката,свързан ли ти е с кабел в същия HDMI(ARC) на саундбара? Като отговориш,ще ти обясним кои настройки са нужни....   П.П. видях в предишните ти постове,че е дописвано.Започвам отначало.1.Свързан ТВ бокс в един от HDMI входовете и предаващ картината и звука към телевизора.2.Свързан втори кабел към двата HDMI(ARC) на тв и саундбар.3.Ако е така свързно,не пипай кабели повече...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Димитър 59 написа:

Не те нападаме,а искаме да ти помогнем да изкараш звука в саундбара.Значи този вход от снимката,свързан ли ти е в същия HDMI( (ARC) на саундбара?

Да аз вече няколко пъти потвръдих че точно там е свързан, дръпнах го за да направя снимката ,a  също писах че и ги разменях, изключвах и наново свързах всички кабели, купих и нов кабел  но старият си работи -тествах на друго ТВ. Настройките също писах че са на PCM. и прикачих снимки

Влизах и в чуждестранни сайтове и тествах всико което пишеше и което гледах като Troubleshooting  Мълчи тъпата играчка 

Мисля че е нещо с настройките не знам какво повече от това-не се сещам за друго и мисля че ако мога да ги направя да светнат в зелено т.е да са активни ще си работят .....но как е въпроса и какво пропускам. Мерси на всички image.png.e958049dacd46ab67754a283d6a1cb28.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Упътване за LG 27MT93S-PZ .

От което става ясно, че HDMI-тата са само входове. Евентуално звук може да се изкара от изход за слушалки. Но няма къде да се подаде на саундбара, той няма аналогов вход. Така че - цялата работа няма да стане.

Случаят е приключен :cool:  .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, mumshki написа:

Мълчи тъпата играчка 

Ще мълчи,защото по подразбиране HDMI(ARC) e изключен.Защото ни се изтъркаха пръстите да пишем и питаме...Сега иди в настройките на входовете(на ТВ) и разреши HDMI(ARC).После отиваш в добавяне на устройства,трябва да ти се покаже саундбара,където ще ти даде възможност да разрешиш да го контролираш от телевизора.После слушаш музика с кеф....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От менюто на телевизора погледни   HDMI. Избери го. В следващото меню трябва да има:       позиция  HDMI IN  -  получаване на сигнал от устройство (примерно, компютър)

позиция 2  HDMI (ARC) -  тук вече подаваме аудио сигнал сигнал към устройство. (саунд бар) Не напразно  има число 2 .

Тази, втората позиция ще подаде  аудио сигнал за ляв и десен канал на саунд бара. Защо си мислиш, че това не е от значение, когато към саунд бара вече трябва телевизора да подаде сигнал, а не да го получава.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, mumshki написа:

Да аз вече няколко пъти потвръдих че точно там е свързан, дръпнах го за да направя снимката ,a  също писах че и ги разменях, изключвах и наново свързах всички кабели, купих и нов кабел  но старият си работи -тествах на дриго ТВ. Настройките също писах че са на PCM. и прикачих снимки

Влизах и в чуждестранни сайтове и тествах всико което пишеше и което гледах като Troubleshooting  Мълчи тъпата играчка 

А от main unit на саунд бара, избираш ли за вход (input) HDMI (ARC)? Бутона input от страни.....с всяко натискане сменя вида на входния порт

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом е написано ARC, значи е ARC (audio return channel/връщаш аудио канал).

Но, друг е въпроса , че доста саунбар системи (дори и по-скъпи) на пазара имат проблеми (не работят коректно) като се свържат към ТВ.

Променете PCM на bitstream (от настройките на ТВ). И тествайте дали има промяна.

Set-top box-a  от Vivacom, го свързвате  къмТВ на HDMI (MHL)

Забележка: всички промени/свързване на кабели) се осъществяват при изкл устройства. (както и от захранващата мрежа).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Kolev72 написа:

От менюто на телевизора погледни   HDMI. Избери го. В следващото меню трябва да има:       позиция  HDMI IN  -  получаване на сигнал от устройство (примерно, компютър)

позиция 2  HDMI (ARC) -  тук вече подаваме аудио сигнал сигнал към устройство. (саунд бар) Не напразно  има число 2 .

Тази, втората позиция ще подаде  аудио сигнал за ляв и десен канал на саунд бара. Защо си мислиш, че това не е от значение, когато към саунд бара вече трябва телевизора да подаде сигнал, а не да го получава.  

Отивам да пробвам това. Благодаря на всички ще тествам и това което току що написахте всички

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Модераторска забележка.

Това не е тема от раздел общи приказки.Спри с тези офтопици.

Редактирано от badr (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо си превключи звука на вътрешните говорители за да видиш влиза ли и едва след това се занимавай със саундбарове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Kolev72 написа:

И аз така мисля, но кой да ти каже?

В по горен пост автора е дал снимка на портовете на саундбара които са оптичен и HDMI тоест SCART няма да му свърши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, AAUUXX написа:

В по горен пост автора е дал снимка на портовете на саундбара които са оптичен и HDMI тоест SCART няма да му свърши работа.

Мисля, че след моето обяснение,а не преди него. Ще погледна. Аз коментирах поста на колегата, над моя. Важното, че питащият се загуби и няма никакъв резултат, какво е постигнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, mumshki написа:

Отивам да пробвам това. Благодаря на всички ще тествам и това което току що написахте всички

Телевизора е смарт ,ако има блутут - саундбара може да бъде сдвоен и изведен звук към него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, mumshki написа:

Да аз вече няколко пъти потвръдих че точно там е свързан, дръпнах го за да направя снимката ,a  също писах че и ги разменях, изключвах и наново свързах всички кабели, купих и нов кабел  но старият си работи -тествах на друго ТВ. Настройките също писах че са на PCM. и прикачих снимки

Мисля че е нещо с настройките не знам какво повече от това-не се сещам за друго и мисля че ако мога да ги направя да светнат в зелено т.е да са активни ще си работят .....но как е въпроса и какво пропускам. Мерси на всички image.png.e958049dacd46ab67754a283d6a1cb28.png

HDMI 1 - in. 

HDMI 2 - out.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Kolev72 написа:

Мисля, че след моето обяснение,а не преди него. Ще погледна. Аз коментирах поста на колегата, над моя. Важното, че питащият се загуби и няма никакъв резултат, какво е постигнал.

Загуби се,защото вече слуша звука от саундбара ...,а ние не сме му нужни повече,защото му обяснихме какво пропускаше да направи/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Загуби се,защото вече слуша звука от саундбара ...,а ние не сме му нужни повече,защото му обяснихме какво пропускаше да направи/

Хубаво е на такива теми да се отговаря и от питащия, до къде е стигнал. Защото тук, никой на никого не е задължен  с нищо. Просто ще е едно уважение към тези, които са споделяли мненията си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

Благодаря на всички и се извинявам за закъснението да пиша.

Аз вече благодарих преди това и писах че ще докладвам какво е станало.

Преди да ме обвинявате е хубаво да се сетите че сме хора и понякога се случва нещо- та въобще не ми беше до саундбар. 

Не всички но няколко души тук са доста груби и заядливи- както и да е- да сте живи и здрави, на останалите благодаря от сърце за времето, вниманието, и труда да ми пишете.

Проблема го оправих вчера и дано помогне на някого за в бъдеще.

На оригиналното дистанционно на тв-то натиснах смарт бутона и там от опцийте избрах SimpLink от там нататък с ОК бутон ме изхвърляше направо към антена- никакви канали и звук.

Обратно в менюто- избрах си изхода където е свързано ТВ-то, т.е HDMI1 и обратно пак в SimpLink- има цветни бутони на оригиналното дистанционно , червен, зелен, жълт, и син (На Виваком Дистанционното не ставаше)

Натиснах червеният и звука тръгна.

Тонколоните на саундбара все още си светят в червено.

Звука го изкарах но проблема е че като изгася и включа ТВ-то няма звук- настройките пак са на високогорител и нямам канали. Трябва пак да влизам в настройки и да избера ТВ говорител или саундбар.

Поне за Нова година ще имам звук а след това ще го разнищя и това в настройките. Променях ги няколко пъти но нищо за сега. 

Ето и малко снимки в случай че ще помогне на някого за в бъдеще.

Благодаря на всички отново и Весела Нова 2023 година

321421736_528353509051691_5799725520347711664_n.jpg

321427883_857547382063829_7318776430762174386_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Провери в настройките на ТВ за настройка HDMI-CEC на устройствата.. И е активирай за да може ТВ да активира саундбара при включване. Така, с едно дистанционо, ще може да използзваш за основните функции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...