Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко струва един кубик топла вода в София

Featured Replies

Аз има водомер, не мегаватомер. 

Като ми отчитат водата ми я отчитат в кубици от водомера. Как да разбера колко струва кубик топла вода? Не колко е мегават час за затопляне и т.н. Кубика ме интересува. 

Това е имагинрна стойност - питай Топлофикация София или топлинния си счетоводител. Цената за "твоята" сграда е индивидуална:
https://toplo.bg/about-hot-water

Цитат

в различни сгради един кубик топла вода може да струва различно.

• Автор

Да де, аз за това питам. Аз имам само водомер. Той отчита само кубици. За това питам колко е кубик. Колко струва кубик топла вода.  Просто ми стана интересно. Сега мина човека, който отчита. Само записва данните. Имам 6 кубика топла вода на водомера в банята. Питах го, той отговори, че не може да отговори. Само събира данните човека. 

На сайта на топлофикация се говори и пише само за мегавати. На мен обаче това не ми върши работа. 

преди 13 минути, ostavime написа:

Питах го, той отговори, че не може да отговори.

Питай

преди 38 минути, цър-вул написа:

топлинния си счетоводител

преди 31 минути, ostavime написа:

За това питам колко е кубик. Колко струва кубик топла вода.  Просто ми стана интересно.

Само от топлофикация ще могат да ти кажат конкретна сума за кубик, от калкулатора като използвах сумата за мегават не се постига нищо реално като крайна сума ,защото за кубик е около 10лв.

преди 22 минути, AAUUXX написа:

Screenshot_2023-01-02-12-12-14-371.jpeg

Screenshot_2023-01-02-12-11-30-261.jpeg

Глупости!

Отвори си някоя фактура и виж каква част от сумата е за БГВ и колко кубика са затоплили. След това разделяш и намираш отговора. За текущата цена виж актуалните цени на мегават преди и сега. За голямото село сте проблемни с тези годишни приключвания. За моето село си ТЕЦ на Ковачки: Миналата година беше 100 лв , а тази засега 300 лв./MWh.  И това без ДДС. 

Цитат

"Само 11 лв. с ДДС е цената за всеки потребен и отчетен кубик битово гореща вода за лоялните клиенти на „Топлофикация Плевен“ .", заяви инж. Йордан Василев, изпълнителен директор на "Топлофикация Плевен".

В програмата “Изряден клиент“ могат да вземат участие всички клиенти, които нямат повече от две неплатени фактури . . . 

Това е максималното, реалното може и да е доста повече в зависимост от загубите. Ако няма много загуби може и да е под 10.

Ако искаш теоретично можеш да си припомниш уроците по физика от прогимназията и да си сметнеш загряването. Специфичната топлоемност на водата е известна константа.

• Автор
преди 40 минути, ined написа:

И колко е 1 кубик топла вода?

преди 38 минути, цър-вул написа:

Питай

Ще пробвам утре. Към Нелбо съм. 

току-що, ostavime написа:

ъм Нелбо съм.

Всяка фирма работи със специфичен софт и собствени коефициенти - в зависимост от ползваните топломери.

Дяловото разпределение и коефициенти не го интересуват. Те са само за радиаторите. От наброените мегавати на топломера част отива за БГВ (примерно 20%). Вижда се от фактурата. От останалата пишат 25% загуби (може и да варират) и което остане се разпределя според ония джаджи по радиаторите. Не са измервателно средство, защото нямат и не подлежат на метрологична проверка.

• Автор

Аз у нас на 4 радиатора съм с 3 различни топломера. 2 Сименс, един кучемарка, другия даже не го знам. Ама все тая. Ще видим утре какво ще ме излъжат? 

А и пак казвам, че мен не ме интересува парното, а топлата вода на водомера в банята и/или кухнята. За това питам и за кубик, защото отчитат кубик. 

За топлата вода ти казах. За другото не знам какво топлинно разпределение имаш, но така не става. Моите са на Техем. Всеkи е с индивидуален коефициент съгласно мощността на радиатора и показаните единици са пропорционални на потреблението. Датчикът им е диференциален и отчитат разлика между температура на радиатора и стайна. За Сименс съм сигурен че нямат коефициент и са като старите изпарителни. И за всички други бях записал кои с какъв принцип са. Но ми е странно че някой прави нещо с някакви неща. Не става да събираш ябълки, круши и сливи и да правиш разпределение. Сметките се правят с величини с еднаква дименсия.

• Автор

Screenshot_20230102_131450_Chrome.thumb.jpg.cd9cce54c14708c032430b2e1bec93f3.jpg

преди 12 минути, Филипов написа:

За топлата вода ти казах. За другото не знам какво топлинно разпределение имаш, но така не става. Моите са на Техем. Всеkи е с индивидуален коефициент съгласно мощността на радиатора и показаните единици са пропорционални на потреблението. Датчикът им е диференциален и отчитат разлика между температура на радиатора и стайна. За Сименс съм сигурен че нямат коефициент и са като старите изпарителни. И за всички други бях записал кои с какъв принцип са. Но ми е странно че някой прави нещо с някакви неща. Не става да събираш ябълки, круши и сливи и да правиш разпределение. Сметките се правят с величини с еднаква дименсия.

Добре. 

И колко е 1 кубик топла вода? 100 часа приказки без отговор. За студената се знае. Примерно 5 лв. Замтоплата, явно е, че трябва формула. Водата по отоплението, дава нещо. Говоря примерно. 

Другия вариант е да разделя  парите на кубиците. 😁

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 1 час, цър-вул написа:

Питай

А топлинния счетоводител ще го прати в топлофикация, от топлофикация ще го пратят обратно при счетоводителя и така докато не му писне накрая.

преди 16 минути, ostavime написа:

Screenshot_20230102_131450_Chrome.thumb.jpg.cd9cce54c14708c032430b2e1bec93f3.jpg

Добре. 

И колко е 1 кубик топла вода? 100 часа приказки без отговор. За студената се знае. Примерно 5 лв. Замтоплата, явно е, че трябва формула. Водата по отоплението, дава нещо. Говоря примерно. 

Другия вариант е да разделя  парите на кубиците. 😁

Едно приятелче каза, нещо от сорта на 15 - 17 кинта... Преди около година, един друг сподели - 24...

преди 8 минути, Bubbles написа:

А топлинния счетоводител ще го прати в топлофикация, от топлофикация ще го пратят обратно при счетоводителя и така докато не му писне накрая.

Ноу мразя да се пише само заради принципа да е писано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ти по принцип ли си така? И у Францата...
Единствено и само ТС може да даде точно число по въпроса. 

преди 1 минута, цър-вул написа:

Ноу мразя да се пише само заради принципа да е писано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ти по принцип ли си така? И у Францата...

Какво искаш да ми ка'еш ся, че топлото са си променили политиката и отношението към потребителите?

преди 3 минути, цър-вул написа:

Искам ти каа, че само те имат точните стойности на коефициентите и съответния софт..
Това е аритметика, не са чувства!

Те може да имат много работи ама не ги дават или щото служителите им са неинформирани или щото ги мързи или щото те така те...
2014-15та ме разхождаха кат' мамуна тук иди, там иди точно за информация относно цени, изчисления, накрая бащата намери някаква позната която работеше в топлофикацията на 4ти километър та тя му изкара един ферман кое как, какво и пр.
Иначе съм съгласен, че е редно дали счетоводителия или директно Топлофикация но единия да я дава тази информация на потребителите.
Дано да си прав и да са променмили нещата към по-добро, но не го вярвам нещо.

На първия ред - 10,44 + 9% ДДС. Един кубик, водомерите ги отчитат на цели кубици. Това само за подгряването. Този кубик трябва да е начислен и към сметката за студена вода, още няколко лева че не ви знам цените там, примерно около 3, имаш си фактури.

преди 5 часа, ostavime написа:

Като ми отчитат водата ми я отчитат в кубици от водомера. Как да разбера колко струва кубик топла вода? Не колко е мегават час за затопляне и т.н. Кубика ме интересува. 

Зависи как е нагласена абонатната! При мен пример е 9лв. за затопляне на кубичен метър. По-добре по-вряла вода да разхлаждаш от колкото да въртиш кубици топла макар и по-евтина. В рзюме преди навъртах по 10 кубика на цена 6лв., като викнахме и нагласиха абонатната повече да загрява консумирам около 5 кубика на цена от 9лв.

преди 6 часа, ostavime написа:

водата струва толкова колкото топлофикация  да е на печалба. няма точна цифра може и  един милярд лева да струва ако преценят 

казва се социално търпима цена

докато не се събере народ на стачка  след това разхлабват каиша 

дай ми отметка че съм решил проблема .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.