Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер за малък офис 10тина устройства

Препоръчан отговор

преди 16 минути, DedoMraz1 написа:

Идваха от А1 и казаха ,че до техното устройство всичко било перфектно ,а самият рутер правел проблеми.

Да, типичният провайдър. И са си прави. Тяхната отговорност приключва с тяхното устройство. Всичко след него е Ваша отговорност. Моля, повикайте някого с квалификация за такива неща, ако трябва на частно, платете му на човека да Ви прегледа вътрешното окабеляване, може да се окаже наистина тривиален проблем - я някой кабел е кримпнат лошо, я е бил затиснат и т.н.

За да не съм голословен, това лято ходих на монтаж на видеонаблюдение, 2 от камерите с течение на времето започнаха да правят проблем, който се задълбочаваше все повече. Клиентът сам си беше прокарал кабелите. Извикаха ме да диагностицирам и открих, че нищо им няма на камерите, просто вътре в изолацията на стената единият кабел е бил срязан от хората, които са работили по изолацията и фасадата, а другият беше направо смазан на няколко места, не знам какъв зор е видял. Срязания кабел го прекъснахме през среза и с прекримпване на нов конектор положението се оправи на 100%. А другия кабел, който беше премазан, клиентът директно си го подмени нацяло, защото нямаше оправия. Та, горещо Ви съветвам, тръгнете от кабелите, пък после мислете за рутер. Ще се окаже, че напъхвате едни 200 лева за ново устройство, а проблемът е можел да се реши 5 пъти по-бързо и за 5 пъти по-малко пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 79
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Благодаря за съвета . В интерес на истината имаше проблеми с кабелите , които бяха проядени от мишленце , но бяха подменени ,а след това бяха заложени доста капани и т.н . Фирмата , която е в съседство на нашата се занимава с оптика , интернет и т.н  те свършиха всичко. Проблемите с интернета се появяват , когато няколко човека сме вързани и тогава се получават такива високи пингове . Рутерът е доста стар и бих искал да го сменя , за да мога да обвиня ментел ,че в тях е проблемът. В момента съм пуснал пинг към сайт и не мърда от 3 милисекунди , но сутринта 1 час беше ужас ,а рестарти на рутера не помагаха!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, DedoMraz1 написа:

Благодаря за съвета . В интерес на истината имаше проблеми с кабелите , които бяха проядени от мишленце , но бяха подменени ,а след това бяха заложени доста капани и т.н . Фирмата , която е в съседство на нашата се занимава с оптика , интернет и т.н  те свършиха всичко. Проблемите с интернета се появяват , когато няколко човека сме вързани и тогава се получават такива високи пингове . Рутерът е доста стар и бих искал да го сменя , за да мога да обвиня ментел ,че в тях е проблемът. В момента съм пуснал пинг към сайт и не мърда от 3 милисекунди , но сутринта 1 час беше ужас ,а рестарти на рутера не помагаха!

Ахаааа ... т.е. има вариант просто да изпълвате капацитета на wireless-a на рутерчето, а не че постоянно лагва. Ами, в такъв случай, може би е идейно да преминете на 5-гигахерцово устройство, наистина, просто Archer-ите на TP-LINK са големи шамари и не знам доколко ще успеете да ги поберете в кутията.

Един от по-старите ми рутери тук (и първият с 5-гигахерцово радио, който съм имал) е ZyXEL NBG-6515. Двубандов рутер с гигабитови портове. За мое най-голямо учудване, по-яките модели вече не се произвеждат, но този все още го има в магазинната мрежа - https://www.senetic.bg/product/NBG6515-EU0102F

Искате ли да опитате с един такъв?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ASUS TUF Gaming AX3000 V2, AX3000 намирам този рутер за точно 200 лева . Това е крайната ми цена , която съм склонен да дам . Може ли да дадете информация дали си заслужава този рутер ? Грее ли , като tp link ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Raze написа:

Вземай го. На tp-link грее само един модел, който споменахме по-назад.

И ко ся - заради един модел, да отпишем цял бранд?  Който е доста добър, за тези пари. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Леле ама тоя още ли не е купил рутер ? бях забравил за тази тема още в началото му предложих идеален гигабитов за 60 70 лв арчер модел .

преди 9 часа, DedoMraz1 написа:

ASUS TUF Gaming AX3000 V2, AX3000 намирам този рутер за точно 200 лева . Това е крайната ми цена , която съм склонен да дам . Може ли да дадете информация дали си заслужава този рутер ? Грее ли , като tp link ?

Човек питам те пак какво толкова правите в офиса ти ми каза брауз и клипчета ? и рутер за 1000 лв да вземеш ако плащаш за 100 мбпс наА1  повече от 95 96 мбпс няма да вдигнеш .Още в началото ти предложих идеален за офис гигабитов арчер рутер за 60 70 лв .

https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/tp-link/archer-c64-ac1200-p678031200/

даже гледам , че му е паднала цената вече е 55 лв . Какви 200 лв какви 5 лв търсите рутери не знам  за брауз и чат пат клипчета . Разбирам , че повечето използвате безжична връзка и този модел е идеален .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво лошо имаше в това да направиш тема , за да се консултираш с хора ,които са по-запознати от теб ? Изчетох ,че няколко модела от  тп линковете греят и затова взех асуса ,а да не говорим за този арчър колко отрицателни мнения имаше в интернет пространството. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, DedoMraz1 написа:

Какво лошо имаше в това да направиш тема , за да се консултираш с хора ,които са по-запознати от теб ? Изчетох ,че няколко модела от  тп линковете греят и затова взех асуса ,а да не говорим за този арчър колко отрицателни мнения имаше в интернет пространството. 

Готиното в TP-LINK е хардуерът, който ползват. Обаче софтуерът им е кофти, като цяло. Ако си купуваш TP-LINK, по-добре e да му флашнеш някакво DD-WRT (или OpenWRT, както други хора тук ще те посъветват), за да ползваш истинските възможности на рутера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Rammkopf написа:

Готиното в TP-LINK е хардуерът, който ползват. Обаче софтуерът им е кофти, като цяло. Ако си купуваш TP-LINK, по-добре e да му флашнеш някакво DD-WRT (или OpenWRT, както други хора тук ще те посъветват), за да ползваш истинските възможности на рутера.

Не става на всички модели, например: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Raze написа:

Не става на всички модели, например:

Не съм казвал, че става на всички. :) И на C6 (A6) също не става DD-WRT, може само OpenWRT. От всяко дърво ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Rammkopf написа:

Хайде стига с глупостите. Защо ще взимаш нещо, което тепърва ще преправяш?
И какви са „истинските възможности на рутера“?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, jhoro написа:

Хайде стига с глупостите. Защо ще взимаш нещо, което тепърва ще преправяш?
И какви са „истинските възможности на рутера“?

Неща като сериозен файъруол, VLAN, VPN, поддръжка на няколко SSID-та, мониторинг на трафик ...

И, не на последно място, стабилност и повишена сигурност.

EDIT: За малко да забравя. DD-WRT дори ти позволява да си реорганизираш чейновете на радиото и да укажеш кои антени да са свързани към приемника и кои да предават.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Rammkopf написа:

Неща като сериозен файъруол, VLAN, VPN, поддръжка на няколко SSID-та, мониторинг на трафик ...

И, не на последно място, стабилност и повишена сигурност.

EDIT: За малко да забравя. DD-WRT дори ти позволява да си реорганизираш чейновете на радиото и да укажеш кои антени да са свързани към приемника и кои да предават.

Повечето неща ги има и без DD-WRT/OpenWRT.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Rammkopf написа:

Неща като сериозен файъруол, VLAN, VPN, поддръжка на няколко SSID-та, мониторинг на трафик

Tp link не ти е mikrotic ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, jhoro написа:

Повечето неща ги има и без DD-WRT/OpenWRT.

Кои са те, например?

преди 10 часа, adersa написа:

Tp link не ти е mikrotic ;)

Лелееее, верно ли?! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, Rammkopf написа:

Кои са те, например?

Които си изброил.

преди 12 часа, Rammkopf написа:

Пример- нещо бюджетно AX10.

VLAN има.

VPN има.

Могат са се настроят различни SSID както да "домашните" мрежи 2,4 и 5 GHz, гака и за двете "гост" мрежи.

Рутера работи както като локално, така и като облачно устройство. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, jhoro написа:

Които си изброил.

Пример- нещо бюджетно AX10.

VLAN има.

VPN има.

Могат са се настроят различни SSID както да "домашните" мрежи 2,4 и 5 GHz, гака и за двете "гост" мрежи.

Рутера работи както като локално, така и като облачно устройство. 

Понеже ще е в офис този рутер и ако се наложи да се свърже с друг офис, ще може ли така все едно устройствата и в двата са в една мрежа? Този рутер поне прост WoL има ли и ако ДА да ми пуска компютрите в 07.00ч. делничен ден?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Понеже ще е в офис този рутер и ако се наложи да се свърже с друг офис, ще може ли така все едно устройствата и в двата са в една мрежа? Този рутер поне прост WoL има ли и ако ДА да ми пуска компютрите в 07.00ч. делничен ден?

А една свирка - не искаш ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, jhoro написа:

А една свирка - не искаш ли?

Не отказвам, само да има мераклийки :burger:  Инак това са естествени неща, които съм ги приложил. Служителите идват и веднага почват да работят, като дори изключването им е централизирано само и само да не пипат нищо излишно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Служителите идват и веднага почват да работят, като дори изключването им е централизирано само и само да не пипат нищо излишно!

ДА БЕ  - даже нямат права, да си включат машините ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, jhoro написа:

ДА БЕ  - даже нямат права, да си включат машините ли?

Естествено, колкото по-малко пипат, толкова по-малко проблеми!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Естествено, колкото по-малко пипат, толкова по-малко проблеми!

Не си в час изобщо!

Постоянно работя - или от физическа машина но сървър, или през виртуална среда - но няма такива ограничения. 

Иначе - достъпа е строго регламентиран.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Не си в час изобщо!

Постоянно работя - или от физическа машина но сървър, или през виртуална среда - но няма такива ограничения. 

Иначе - достъпа е строго регламентиран.

Като дойдеш при мен ще рабереш и други неща! Ще разбереш бързо, че работното ти място е окомплектовано с мини компютър на веса зад монитора, който е стартиран VWare Horizon client в линукс среда и чака да бачкаш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, JohnTRIVOLTA написа:

... работното ти място е окомплектовано с мини компютър на веса зад монитора, който е стартиран VWare Horizon client в линукс среда и чака да бачкаш!

Аз какво ти казах?

Имаш работна среда. Откъде ще  влезеш в нея и до кои услуги ще имаш достъп- това са подробности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...