Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер за малък офис 10тина устройства

Препоръчан отговор

Здравейте!
Може ли да ми препоръчате читав рутер , който ще се ползва в офис ,където няма стени и трябва да захранва 3 настолни , 4 лаптопа и 5-7 телефони  . Единственото ми изискване е да има 4 входа (за 4 устройства) на рутера . В Момента се ползва един Zixel , който е доста стар и от време на време забива.

до 200 лева

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 79
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Има един много хубав сайт с отзиви на клиенти за различните модели рутери. Аз препоръчвам да се спрете на марката Tp-Link защото е стабилна. А за модела прочетете и изберете тук:

https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/f:tp-link,10-100-1000-mbit-s,4-porta/?orderby=1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Офиса каква дейност изпълнява - Застрахователна , в ИТ сферата ако е ще ви трябва гигабитов рутер и ако имате оптична връзка с скорост до 100 200 мбпс още по добре ще е .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо съществено , мейли ,офис пакет  и по някое видео в тубата :)
За АХ50 четох в друг форум ,че греел , като печка и не го препоръчват грам ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, DedoMraz1 написа:

Нищо съществено , мейли ,офис пакет  и по някое видео в тубата :)
За АХ50 четох в друг форум ,че греел , като печка и не го препоръчват грам ...

този бюджетният рутер ще ви свърши добра работа и аз имам арчер но не е гигабитов друг модел е и не нагрява .TP-Link Archer C64 AC1200 Рутери - Цени, оферти, мнения за TP-Link Archer C64 AC1200 (pazaruvaj.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, hjhj написа:

На първо четене вижто това: https://ardes.bg/product/tp-link-archer-ax50-ax3000-archer-ax50-176304

Не го засилват толкова - и Archer AX10 AX1500 ще върши работа. Особено, ако част от клиентите са по ЛАН, а другите - на 5 GHz.

преди 3 минути, adersa написа:

Офиса каква дейност изпълнява - Застрахователна , в ИТ сферата ако е ще ви трябва гигабитов рутер и ако имате оптична връзка с скорост до 100 200 мбпс още по добре ще е .

Ако доставчикът осигурява 100-200 Mbps - няма смисъл от гигабитов рутер!

преди 3 минути, adersa написа:

този бюджетният рутер ще ви свърши добра работа и аз имам арчер но не е гигабитов друг модел е и не нагрява .TP-Link Archer C64 AC1200 Рутери - Цени, оферти, мнения за TP-Link Archer C64 AC1200 (pazaruvaj.com)

Няма WiFi 6 ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Ако доставчикът осигурява 100-200 Mbps - няма смисъл от гигабитов рутер!

има ще държи по стабилно скоростта при повече устройства зад рутера . И аз не съм на гигабитов тъй като доставчика в нас ми пуска само до 100 . Ако ми пуснат някой ден оптика в дома ще взема такъв тъй като ми казаха , че ще пускат скорост до 120 130 мбпс .

даже ме съмнява ако е на 200 мбпс при 100 мегабитов рутер повече от 90 95 няма да вдигне .

преди 3 минути, jhoro написа:

Особено, ако част от клиентите са по ЛАН, а другите - на 5 GHz.

3 настолни ще са на ЛАН .Затова му препоръчах гигабитовият хем е евтин и ще може да захрани тежкият трафик от лаптопите . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам TP-Link Archer AX55 AX3000 Рутери - Цени, оферти, мнения за TP-Link Archer AX55 AX3000 (pazaruvaj.com)

От няколко месеца съм с него и съм доволен, въпреки че не го товаря много, нито е забивал, нито нищо. С подобрено охлаждане е спрямо предния AX50.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

има ще държи по стабилно скоростта при повече устройства зад рутера - Това не е вярно. Ако е калпав рутерът става мазало. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, DedoMraz1 написа:

Здравейте!
Може ли да ми препоръчате читав рутер , който ще се ползва в офис ,където няма стени и трябва да захранва 3 настолни , 4 лаптопа и 5-7 телефони  . Единственото ми изискване е да има 4 входа (за 4 устройства) на рутера . В Момента се ползва един Zixel , който е доста стар и от време на време забива.

до 200 лева

Малко над бюджета, но си заслужава. Не е проблем да ви го сетна, ако се затрудните!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Малко над бюджета, но си заслужава. Не е проблем да ви го сетна, ако се затрудните!

Там, където си дал, е скъпо и го няма. Тук го намирам за 175 лв, но ще има бройки след няколко месеца:

MikroTik RouterBOARD C52iG-5HaxD2HaxD-TC, hAP ax2 (rlan.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Raze написа:

Там, където си дал, е скъпо и го няма. Тук го намирам за 175 лв, но ще има бройки след няколко месеца:

MikroTik RouterBOARD C52iG-5HaxD2HaxD-TC, hAP ax2 (rlan.bg)

Сайта е примерен. Естествено където го намери най-евтино от там да го закупи и не на последно място , ако и когато има наличности !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

има ще държи по стабилно скоростта при повече устройства зад рутера - Това не е вярно. Ако е калпав рутерът става мазало. 

На моят рутер зад него има 1 настолен с лан , 4 телефона и един смарт тв . 3 от телефоните имат 5G връзка не го товарим много фейс , някой филм 1  2 пъти в седмицата и тва е . Но скоростите са стабилни лично на моят телефон в час пик след 20 часа съм дигал 93 мбпс .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, adersa написа:

На моят рутер зад него има 1 настолен с лан , 4 телефона и един смарт тв . 3 от телефоните имат 5G връзка не го товарим много фейс , някой филм 1  2 пъти в седмицата и тва е . Но скоростите са стабилни лично на моят телефон в час пик след 20 часа съм дигал 93 мбпс .

Пак ти казах, че зависи от рутера. Има и гигабитови дето не струват. Така, че съвет да си вземе гигабитов, защото ще бъде по-стабилна скоростта и няма да прекъсва не е вярно. 

Аз съм на 100 мегабита от А1 и все още стоя с бараката наречена TP-Link 740N и нямам никакви ядове. Закачени са 2 компа и 3 телефона ( дал съм паролата на комшията).

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

все още автора не е казал на каква скорост са в момента за да имат този стар рутер предполагам за до 100 мбпс за да забива при много устройства тубата харчи много трафик както и онлайн филми . 

може също така при настройките да определи кое устройство каква скорост да ползва , а за главният настолен на лан да остави максималната . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, adersa написа:

все още автора не е казал на каква скорост са в момента за да имат този стар рутер предполагам за до 100 мбпс за да забива при много устройства тубата харчи много трафик както и онлайн филми . 

може също така при настройките да определи кое устройство каква скорост да ползва , а за главният настолен на лан да остави максималната . 

Въобще не харчи голяма скорост, както и сайтовете за онлайн филми. И двете са ми постоянно включени и нямам ядове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Ако е калпав рутерът става мазало. 

Тук не говорим да калпани, а за ... хубави, по-хубави, най-хубави.

преди 5 часа, adersa написа:

гигабитовият хем е евтин и ще може да захрани тежкият трафик от лаптопите . 

Ако доставчика не осигурява скорост - откъде ще я осигури рутера?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Аз съм на 100 мегабита от А1 и все още стоя с бараката наречена TP-Link 740N и ...

Първо- не е барака, а сапунерка.Второ - макар да е "железен ", е стар и еднобандов. По дефиниция е 150 мегабитов, но и 100 го зорят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

TP-Link Archer AX20 AX1800

Съжалявам ,че имам две мнения едно под друго , но искам да ви попитам какво ще кажете за TP-Link Archer AX20 AX1800  ,също така  каква е разликата с TP-Link Archer AX23 AX1800 , кой от двата е по-нов и по-добър ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, DedoMraz1 написа:

100 мегабита е скоростта  на ментел . ZYXEL NBG-418N V2 това е рутерчето , което клеква .

Щом е 100 мегабите на лан до 95 96 най-много да вдигне и гигабитов рутер да вземете няма да вдигнете над 100 трябва да си смените плана за по бърза скорост .Но да те са предостатъчни за офис работа и аз  в моя съм на 100 мбпс но на булсатком и съм много доволен но не ползвам рутер тъй като съм само с лаптоп след тяхното устройство съм на лан кабел .

Но ти си решаваш ако някой от лаптопите има AC wi fi стандарт не би трябвало да има проблеми с стабилноста на връзката .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, DedoMraz1 написа:

TP-Link Archer AX20 AX1800

Съжалявам ,че имам две мнения едно под друго , но искам да ви попитам какво ще кажете за TP-Link Archer AX20 AX1800  ,също така  каква е разликата с TP-Link Archer AX23 AX1800 , кой от двата е по-нов и по-добър ?

AX20 е по-добрият продукт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

4-ядрен Broadcom на 1,5GHz - ше си топли, недей да очакваш студена сапунерка. Има сериозен радиатор на процесора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...