Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер за малък офис 10тина устройства

Препоръчан отговор

Затваря се в една кутия и ще грее , затова моля да ми препоръчате някакъв подобен на този  , който не топли толкова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 79
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, Rammkopf написа:

Е, ти направо го пречука! :D

Що, аз имам подобен 841N и той не грее, малко по-скъп , но в бюджета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Що

Щото минахме рязко от AX към N. :D Дай му нещо с AC, поне. Някакъв ac lite, между другото, ще им свърши чудесна работа, според мен. Даже няма нужда да е във вариант TC. Мислех си и за ac^2, но може да трябва да му се понамали честотата на процесора. Макар че с ROS7 честотата му вече се променя динамично, според натоварването, и май вече не са такива печки, каквито бяха с 6-цата, перманентно забити на 716MHz. То даже дали не беше още в някоя от 6.48-иците или 6.49-ките това с динамичната честота?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Rammkopf написа:

4-ядрен Broadcom на 1,5GHz - ше си топли, недей да очакваш студена сапунерка. Има сериозен радиатор на процесора.

Това нищо не означава - AX10 едвам се усеща, хем работи нон-стоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Това нищо не означава - AX10 едвам се усеща, хем работи нон-стоп.

Аз предлагам един DialUp модем и да се приключва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Аз предлагам един DialUp модем и да се приключва.

Подаряваш ли го?   :jeer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Подаряваш ли го?   :jeer:

Беше уникална машинка навремето! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Rammkopf написа:

Щото минахме рязко от AX към N. :D Дай му нещо с AC, поне. Някакъв ac lite, между другото, ще им свърши чудесна работа, според мен. Даже няма нужда да е във вариант TC. Мислех си и за ac^2, но може да трябва да му се понамали честотата на процесора. Макар че с ROS7 честотата му вече се променя динамично, според натоварването, и май вече не са такива печки, каквито бяха с 6-цата, перманентно забити на 716MHz. То даже дали не беше още в някоя от 6.48-иците или 6.49-ките това с динамичната честота?

Мани тая работа, после не могат го подкара полвин година. А все пак гледаме да не грее. А мойта 841ца съм и махнал дори капака, че е зазидана зад кипсокартоня. Лъжа гостите , че ловя комшията :) не могат да го намерят къде е :magnifier:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мани тая работа, после не могат го подкара полвин година. А все пак гледаме да не грее. А мойта 841ца съм и махнал дори капака, че е зазидана зад кипсокартоня. Лъжа гостите , че ловя комшията :) не могат да го намерят къде е :magnifier:

Лош си, бе! :D Каниш ги на питие с мистерия. "Намери AP-то и печелиш бонус още 100гр.".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Rammkopf написа:

Лош си, бе! :D Каниш ги на питие с мистерия. "Намери AP-то и печелиш бонус още 100гр.".

Това ми е любимата игра, като дойдат в нас. Викам им топло, топло, горещо и в следващ момент хладно, хладно :wub:

Дори един път познат извади телефоня и с WiFiAnalyzer се побърка, търси все едно имане :question:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това ми е любимата игра, като дойдат в нас. Викам им топло, топло, горещо и в следващ момент хладно, хладно :wub:

Дори един път познат извади телефоня и с WiFiAnalyzer се побърка, търси все едно имане :question:

Ти направо си просиш да ти дойдат нявга с кирката. :D

Ревизия поне оставил ли си някаква? Ако вземе да препука тая сапунерка, как ще я смениш?

Направо си представям нещо като по екшъните с банкови обири и двойни стени с въздушна междина, където се събира цял човек "в стената".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Ти направо си просиш да ти дойдат нявга с кирката. :D

Ревизия поне оставил ли си някаква? Ако вземе да препука тая сапунерка, как ще я смениш?

Направо си представям нещо като по екшъните с банкови обири и двойни стени с въздушна междина, където се събира цял човек "в стената".

Вратата на стаята е с доста широки лайсни щото зееше яка цепнатина в следствие на масторите на гипсокартоня. Та махам страничната лайсна - лепната е и той е под ключа за осветлението от където е взет ток на 30см. буквално!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Вратата на стаята е с доста широки лайсни щото зееше яка цепнатина в следствие на масторите на гипсокартоня. Та махам страничната лайсна - лепната е и той е под ключа за осветлението от където е взет ток на 30см. буквално!

Ей това е яко решение! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, DedoMraz1 написа:

A 1 време в този форум се помагаше и спамът беше на 0

Вярно, че се впуснахме малко в лирични отклонения, но имате вече няколко тествани и работещи предложения и крайният избор е ваш понеже вие най-добре си знаете нуждите. Може да изберете евтин и хладен рутер, може по-скъп, с едно радио , с две радиа, с USB , без USB и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, DedoMraz1 написа:

A 1 време в този форум се помагаше и спамът беше на 0

Казахте вече, че рутерът ще бъде в кутия. В крайна сметка, ако мислим малко "извън кутията", ако мога така да се изразя :), щом рутерът ще бъде в офис, се предполага, че имате климатична инсталация и помещението е сухо, вероятно няма да го вали дъжд този рутер. Ако е и нависоко, няма да го залее с вода лелката, която идва да ви полива цветята в офиса. Можете да поместите рутера в малко по-обемиста PVC кутия с влагозащитни тапички и да се извади по една тапа отдолу и отгоре, така рутерът ще се охлажда конвективно и нямате грижи с температурите. Тъй като топлият въздух излиза нагоре, няма и да се сипе толкова прах през горния отвор в кутията. Това, че някой рутер топлел, не означава, че обезателно ще се изпържи и ще спре. Има модели на MikroTik, които са проектирани да работят на по-високи температури и това не им пречи. Има вариант и да им се намали честотата на процесора ... въобще, решения има много, но ние няма как да знаем детайлите около конкретния Ви казус, за да Ви предложим точното такова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Казахте вече, че рутерът ще бъде в кутия...

Повечето ругери имат опция за монтаж на стена, така че ... кутията е излишна! Както и другите притеснения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, jhoro написа:

Повечето ругери имат опция за монтаж на стена, така че ... кутията е излишна! Както и другите притеснения.

Така е, да, но човекът сподели изрично, че ще го монтират в кутия, може би за да ограничат физическия достъп до него. Имах клиенти, които си ъпгрейдваха инфраструктурата в стара сграда, енергетиците държаха техниката да е прибрана и да е зад бушон. Решението - голяма кутия, в кутията влиза ШВПС 3х0,75, в кутията кабелът минава през един 6А бушон, след него разклонител и в разклонителя се включваше техниката, навряна в същата тази кутия. И няма "не". :D Свят широк, изисквания всякакви ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Rammkopf написа:

Така е, да, но човекът сподели изрично, че ще го монтират в кутия, може би за да ограничат физическия достъп до него. Имах клиенти, които си ъпгрейдваха инфраструктурата в стара сграда, енергетиците държаха техниката да е прибрана и да е зад бушон. Решението - голяма кутия, в кутията влиза ШВПС 3х0,75, в кутията кабелът минава през един 6А бушон, след него разклонител и в разклонителя се включваше техниката, навряна в същата тази кутия. И няма "не". :D Свят широк, изисквания всякакви ...

Пълни глупости! За претенциите нала автора говоря.

Слагането "в кугия" ще защити ругера, колкото ... рибарска мрежа- от дъжд. Съвременните рутери се достъпват както  отвътре,  така и отвън.

Мога са си командвам домашния рутер- откъдето искам. Облачно устройство!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма друга опция и всички кабели са в тази измислена кутия ,в която има устройство на ментел ,разклонител и много жици , пространството е малко и трябва да се съобразя с това . Не желая някаква невероятна скорост ,а просто да е по-добър от сегашния ми рутер и да имам връзка.Защото със сегашния ми рутер често получавам пингове от 2000 милисекунди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, DedoMraz1 написа:

Няма друга опция и всички кабели са в тази измислена кутия ,в която има устройство на ментел ,разклонител и много жици , пространството е малко и трябва да се съобразя с това . Не желая някаква невероятна скорост ,а просто да е по-добър от сегашния ми рутер и да имам връзка.Защото със сегашния ми рутер често получавам пингове от 2000 милисекунди.

То може и от кофти кабел да е, между другото. Някой преглеждал ли е окабеляването?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rammkopf написа:

То може и от кофти кабел да е, между другото. Някой преглеждал ли е окабеляването?

Идваха от А1 и казаха ,че до техното устройство всичко било перфектно ,а самият рутер правел проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...