Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Издирвам интернет доставчик (само интернет) за София-център

Препоръчан отговор

Добър ви ден,

Дълги години карам на Traffic Net, обаче нещо в последно време почнах да се изнервям - дълго време имаше нещо криво с интернета им, скоростта беше покъртително бавна и от време на време се изгубваше съвсем. След няколко позвънявания, най-накрая последния оператор от съпорта каза, че вижда някакъв проблем, направи нещо и скоростта се подобри, но...имам проблем със скоростта на ъплоуд, която е покъртително бавна (на WiFi е не повече от 5-6 мегабита; принудих се да ръгна кабела в рутера, в резултат на което стигнах до 11 мегабита, но пак ми е крайно бавно - налага ми се да качавам от време на време разни неща, на различни места и се вбесявам ако трябва да чакам по много). Та се зачудих с какво да ги сменя - не искам да е от мобилните оператори; по-скоро си предпочитам интернет доставчик. Те обаче хич не са много. Загледах Fiber1, но нищо не знам за тях (тук във форума, има тема за тях, ама е 2015 и не знам до колко информацията в нея е актуална) - стават ли, не стават ли? Отделно се чудя, ако примерно се спра на тях...с тая оптика - ще трябва ли да ми пробиват стената, да прекарват кабел (ако е някакъв по-специфичен) или не? Иначе, иде реч за София-център (при НДК).

Малко лирично допълнение - тия пендели, от Файбъра се оказа, че нямат покритие в моя район (при все, че на картата в сайта им е посочено, че имат)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Петър Ангелов написа:

Добър ви ден,

Дълги години карам на Traffic Net, обаче нещо в последно време почнах да се изнервям - дълго време имаше нещо криво с интернета им, скоростта беше покъртително бавна и от време на време се изгубваше съвсем. След няколко позвънявания, най-накрая последния оператор от съпорта каза, че вижда някакъв проблем, направи нещо и скоростта се подобри, но...имам проблем със скоростта на ъплоуд, която е покъртително бавна (на WiFi е не повече от 5-6 мегабита; принудих се да ръгна кабела в рутера, в резултат на което стигнах до 11 мегабита, но пак ми е крайно бавно - налага ми се да качавам от време на време разни неща, на различни места и се вбесявам ако трябва да чакам по много). Та се зачудих с какво да ги сменя - не искам да е от мобилните оператори; по-скоро си предпочитам интернет доставчик. Те обаче хич не са много. Загледах Fiber1, но нищо не знам за тях (тук във форума, има тема за тях, ама е 2015 и не знам до колко информацията в нея е актуална) - стават ли, не стават ли? Отделно се чудя, ако примерно се спра на тях...с тая оптика - ще трябва ли да ми пробиват стената, да прекарват кабел (ако е някакъв по-специфичен) или не? Иначе, иде реч за София-център (при НДК).

Малко лирично допълнение - тия пендели, от Файбъра се оказа, че нямат покритие в моя район (при все, че на картата в сайта им е посочено, че имат)...

Не ща мобилните оператори :lol6:. Няма мобилни оператори. Просто има оператори, които дават мобилни услуги. Колкото до Файбър1, те са същите като ТрафикНет. Зависи колко интернет купуват от големите риби.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Петър Ангелов написа:

Добър ви ден,

Както вече един път бех писал - Аналогичен случай у наше село ... на коча му изпраиха рогите... (от един виц)
С уговорката, че в долното няма да намериш решение, а само съпричастност...
Та, не знам вече как да ги финтирам тия фаготи (ме прощаа... тук един, който иначе е пич). Някога си харесах и акостирах в Мегалан. Беше супер. Докато не ги купиха Ментел. Са не знам как са и има ли ги изобщо. Щото тогава се чупих, направих местен референдум вкъщи и ловко се присъединих към Нет 1 - реклама, нереклама - Супер. С главна буква. Тях пък ги купи Вивакон... кон да им го... както и да е. Няма измъкване. Само ония третите не са ме преебали още. Значи предстои. Просто трябва да избера нещо и Йетел ще се сдобият с него. Та... не знам на какво отгоре ще те съветвам, но... интересувай се, не само от настоящето, но и от бъдещето. Доколкото е възможно. Щото... за тая работа се трее трето око.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Петър Ангелов написа:

Добър ви ден,

Провери какво е положението с  ""Cooolbox"" в твоя район от сайта им. Има всичко написано в него. За 9 години никога не съм имал каквото и да било оплакване и съм предоволен.

Няма инсталационна такса, можеш да прекратиш договора само по телефона и да си го подновиш ако искаш. Плащането е един месец напред. Или при включване ще имаш платени 2 вноски 2 х 25 - 50 лева. След това следва  - всеки месец по 24.90. Разбира се, ако те устройва. Оптика до медиаконвертора, който ти е в къщи. Последният е безплатен. Веднага можеш към него да си включиш и рутер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Kolev72 написа:

Провери какво е положението с  ""Cooolbox"" в твоя район от сайта им. Има всичко написано в него. За 9 години никога не съм имал каквото и да било оплакване и съм предоволен.

Няма инсталационна такса, можеш да прекратиш договора само по телефона и да си го подновиш ако искаш. Плащането е един месец напред. Или при включване ще имаш платени 2 вноски 2 х 25 - 50 лева. След това следва  - всеки месец по 24.90. Разбира се, ако те устройва. Оптика до медиаконвертора, който ти е в къщи. Последният е безплатен. Веднага можеш към него да си включиш и рутер.

Нямат покритие, за съжаление - бях им звънял преди месец да питам. :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Нямат покритие, за съжаление - бях им звънял преди месец да питам. :(

Виждам, че IP Net  имат (на карта) покритие на споменатата от теб локация. С необходимите условности за тая братия - може би, едва ли не... Не мога обаче да кажа нищо определено, нито за тях, нито за услугите им (даже не съм ги огледал подробно), както и да резюмирам некви отзиви. Все още. Тепърва ще ги проверявам и аз, щото и мен подсети, че все някога ще ми се наложи да има "Заеко, бягай".

Иначе, за Cooolbox, убеден съм, че това, което казва Колев е така, и бих се доверил, в разумни граници (на него, а не на доставчика), но още се чудя, защо за да проверя адрес за покритие трябва да попълня задължително и: Име, Фамилия, Поща, Телефон...
Поне не искат, както казва Остап Бендер "...а освен това да ви дам и ключа от квартирата, където държа парите си?"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Kolev72 написа:

вече се убеждавам , че ти плащат нета да им правиш реклама деноношно в форума .До колкото съм запознат куулбокс в София бачкат само за кооперативни клиенти . 

До автора - Питай виваком , булсатком дали имат оптика на адреса ако нямат ще е жива  излагация .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, adersa написа:

вече се убеждавам , че ти плащат нета да им правиш реклама деноношно в форума .До колкото съм запознат куулбокс в София бачкат само за кооперативни клиенти . 

До автора - Питай виваком , булсатком дали имат оптика на адреса ако нямат ще е жива  излагация .

Копелдак!

Не се обаждай там, дето не ти е работа! Ти си бил много глупаво хлапе бре. Аз да не съм като теб? Да чакам тати да донесе, а мама да зготви, а пък аз да си виря краката на дивана.  Нямаш потенциала да пишеш в техническите форуми и това трябваше отдавна да ти е ясно. Казвали са ти го много други, освен мен! Сега чупката от тук.

Както за коорпоративни( няма кооперативни от много години, но не беше се раждал още) има и за частни клиенти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Очевидно има и за частни (за дома). Естествено не попълних "формуляра" (въпрос на принципи), но намерих неква статия...

Цитат

Щастливи сме да обявим, че считано от днес, 13.09.2021 г., официално даваме старт на предлагането на услуги “за дома” в гр. София.
Започваме от софийските квартали „Младост 1А“ и „Младост 3“...
...
...
Продължаваме развитието на мрежата, като до последното тримесечие на 2022 г. ще сме постигнали покритие на целия район Младост, както и близките до тях Дървеница и Мусагеница.

Не ми върши работа. На автора очевидно също, както и той спомена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Kolev72 написа:

Нямаш потенциала да пишеш в техническите форуми и това трябваше отдавна да ти е ясно. Казвали са ти го много други, освен мен! Сега чупката от тук.

живеем в свободна държава ще си пиша каквото искам и където искам . И това за родителите си много далече от истината ако ти покажа колко спестени пари имам в сметката от заплати ще ти паднат очите / но това е друга тема / имам си сигурна , надеждна и доходна работа .

Казах на автора да погледне виваком и булсатком от ментела да стои далеч само ядове ще има . Да не вярва на слухове за фалита на булсатком в момента се държи адски добре оптиката им Спас Русев ги купи от дългове е изчистено и в момента още тече одит така че , ако има оптика в блока ти пускай смело 16 лв 100 мбпс симетрични стабилни скорости .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Online Direct. Аз бях с тях от 2007 г. до 2014 г., а 2020-та се върнах пак към тях и съм доволен. 450 мегабита (по оптика) за 27 лв. Това е само за интернет, без телевизия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Валсо написа:

Online Direct. Аз бях с тях от 2007 г. до 2014 г., а 2020-та се върнах пак към тях и съм доволен. 450 мегабита (по оптика) за 27 лв. Това е само за интернет, без телевизия.

Тях не ги ли купи Виваком?

КЗК разреши на БТК да придобие собственика на интернет доставчика Онлайн Директ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, ivottoshev написа:

И сега водят дела за оспорване на сделката.

Ако Виваком не барат нищо по мрежата, скоростите и поддръжката на фирмата, а само прибират печалбата от фирмата, такава сделка не би ми пречила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...