Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новостите в градския транспорт

Препоръчан отговор

На вашето внимание, ето колко са "ефективни" новостите в градския транспорт!

Цитат

Днес доста се повозих в ГТ, по различни направления. С карта за ЦГМ съм.
Почти навсякъде бяха плъзнали шайки контроли, наблюдавах ги.
2 момчета си взеха билети от шофьора, уж ги допряха до синьото устройство, то издрънча нещо. Да, ама не - контролата викна, че не са се чекирали и следва глоба.  Те и обясниха какво са направили - ами не било така.  В долната част на устройството имало нещо като прозрачно прозорче. Шофьорския билет трябвало да се сканира там. Едната  леля реши да  покаже нагледно как се прави и в продължение на 3  спирки от УНСС до Г.М. Димитров/авт 413/ скенера нищо не отчете. То и нямаше как защото билета трябвало да се държи неподвижно, но доста дупки по асфалта не разрешават, ръката и трепереше. Зарязаха младежите и се хванаха за девойче с банкова карта - не я е отчело устройството. Ама защо, ама как - повлякоха я към другата врата там да се чекира. Стигнаха и до мене - направо отличничка с карта и чекирана. Едната доста сумтя, че няма за какво да се заяде и отмина.
После в друг транспорт по посока Кауфланд Ст. град - доста баби с колички се качиха в 102. Всяка първо си заплюва място, оставя количката да го пази и се връща да се чекира. През това време друга напориста баба и бута количката за да седне. Следва скандале гранде на висок тон.
На връщане в авт. 67 по Симеоновско шосе - авт. пълен, трудно се стига до чекиращото у-во. Аз бях и с покупки, та се наложи малко силово да разбутам кибиците. Те, милите, се отбелязали и си застанали до уреда. А, че по-навътре празни седалки и място бол, какво им пука.
Приближаваме към моята спирка, отправям се към втора врата. Да, ама не насреща ми се бута леля с отворена чанта и протегната ръка с карта за чекиране. Пречим си взаимно, но аз не отстъпвам - искам да слеза. А и имам опит в  ГТ в световни мегаполиси.
В заключение - неудобна система, бавене на качване и слизане, допълнително изнервяне.
Може би ако се обособи от коя врата да се качваме и от къде да слизаме ще е по-удобно.
Но не се знае знае ли се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както винаги - ШУКАР БОКЕ, РОМАНЕ! Хубава работа, ама циганска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Anneliese написа:

Придвижваш се с личен автомобил - точка. Ако не те устройва - има таксита. Особено пък с багаж - каква работа имаш в ГТ.

Не знам какво сътвориха в Сф, но във Варна също имаше кахъри в началото на електроната система, но сега вече кахърите са само от вандалите. Тук изобщо няма вариант за "билет от шофьора"! Дори цената е различна м/у хартиен едникратен билет и електронна карта

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Anneliese написа:

Наци пак ли копипействаш от нета

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NewRedDragon написа:

Придвижваш се с личен автомобил - точка. Ако не те устройва - има таксита. Особено пък с багаж - каква работа имаш в ГТ.

Не знам какво сътвориха в Сф, но във Варна също имаше кахъри в началото на електроната система, но сега вече кахърите са само от вандалите. Тук изобщо няма вариант за "билет от шофьора"! Дори цената е различна м/у хартиен едникратен билет и електронна карта

А еднодневни билети/карти имате ли?

Щото при нас таксуването става само на място - от кондуктор или водача (шИфьора), ама все няма еднодневни билети. Абонаментните карти са само „картинка, на хартия“.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам, но темата ме интересува, защото племенницата е вече студентка, и с тия новости ще и скъсят нервите, вместо да се съсредоточи да учи. В общежитие е, не е у тях, иска да си е самостоятелна.  Учи в Софийския университет, право.

По мое време беше по - нормално пътуването. Ползвах градския транспорт само в петък, когато сестра ми идваше да ме взима, да си ходим двете на Берковица или пък ме изпращеше до автобуса (защото София е един спагетник, а аз съм зле с ориентирането). Имах си карта за градски транспорт, която обаче стоеше при сестра ми, нашите ми нямаха доверие за пазенето на документи. Личната карта и тази за транспорта бяха при нея. С двойка тролейбус от училището, после до трамвайната спирка в района на НДК, оттам взимахме трамвай до автогарата (старото място за автобусите, защото когато я построиха автогарата, вече бях завършила училище.) Трамвая не помня кой беше. Заплес съм си, обичам да гледам през прозорците.

Сега, като чета, направо ще откажат хората от градския транспорт. Племенницата ползва метро, а пък аз на метро никога не съм се возила, даже не знаех, че има такова нещо. Иначе съм се возила на автобуси, тролейбуси и трамваи. Таксита в София не сме ползвали. Само в Берковица и веднъж в Стара Загора, такситата там се оказаха ужасно скъпи. Искахме да отидем до музея на неолита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jhoro написа:

Щото при нас таксуването става само на място - от кондуктор или водача (шИфьора), ама все няма еднодневни билети. Абонаментните карти са само „картинка, на хартия“.

Май няма такова нещо - на време е работата - 60 мин 1 лв (или 2 лв ако е хартиен от машината),  90 мин - 1.60 и 120 мин - по същата схема - на електронна карта е 2 пъти по ниска цената от хартията

преди 4 минути, Anneliese написа:

Знам, но темата ме интересува, защото племенницата е вече студентка, и с тия новости ще и скъсят нервите, вместо да се съсредоточи да учи. В общежитие е, не е у тях, иска да си е самостоятелна.  Учи в Софийския университет, право.

По мое време беше по - нормално пътуването. Ползвах градския транспорт само в петък, когато сестра ми идваше да ме взима, да си ходим двете на Берковица или пък ме изпращеше до автобуса (защото София е един спагетник, а аз съм зле с ориентирането). Имах си карта за градски транспорт, която обаче стоеше при сестра ми, нашите ми нямаха доверие за пазенето на документи. Личната карта и тази за транспорта бяха при нея. С двойка тролейбус от училището, после до трамвайната спирка в района на НДК, оттам взимахме трамвай до автогарата (старото място за автобусите, защото когато я построиха автогарата, вече бях завършила училище.) Трамвая не помня кой беше. Заплес съм си, обичам да гледам през прозорците.

Сега, като чета, направо ще откажат хората от градския транспорт. Племенницата ползва метро, а пък аз на метро никога не съм се возила, даже не знаех, че има такова нещо. Иначе съм се возила на автобуси, тролейбуси и трамваи. Таксита в София не сме ползвали. Само в Берковица и веднъж в Стара Загора, такситата там се оказаха ужасно скъпи. Искахме да отидем до музея на неолита.

Глупости!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Увеличената цена за градски транспорт е глупости? Че няма да засегне студентите, които още не работят?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, jhoro написа:

Четири кинта, за цял ден - всеки транспорт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега ще скъсят нервите на пътуващите с чекиранията. А по мое време само си показваш абонаментната карта за градския транспорт (целогодишна, само лятото не я ползвам) на контрола и готово. Няма нерви, няма разправии. Колко е струвала картата ми, не знам. Ама сега с тия машинарии ще им губят времето на учениците и студентите.

А за учениците от училището ми в София, за тези, които са от столицата и всекидневно ползват градски транспорт до училище и обратно, че и по - големите да ходят из града и на дискотеки - контрольорите като едното нищо, ще вземат да се заядат с тях. Защото голяма част от учениците в това училище са глухи и не умеят добре да се обясняват. Не са тъпи но не говорят разбираемо, а контрольорите се изнервят от бавно обясняващи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Картите за студенти и ученици са с намеление от 50% беше пък и няма нужда от чекиране всеки път ако си ползваш смартфона което е лесно за днешните младежи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Anneliese написа:

Че няма да засегне студентите, които още не работят?

Ами да изтрезнеят и да се хващат да работят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, никой ли не вижда новото в ситуацията???

...Общинските съветници са предвидили и глоба от 3 лв. за невалидирана карта. "Знаем, че това ще създаде затруднения на пътуващите в наземния транспорт, за разлика от метрото. Затова ще дадем толеранс на клиентите да свикнат, като контрольорите ни ще напомнят в началото на пътниците да си валидират картите", обясни директорът на ЦГМ...

Ще ви обясня - не само , че цената на превоза се вдига, това е почти нормално , но и започва тотално следене, нали? След като се чекираш и картата е на твое име ... ами - да - Големия Брат знае къде си. Кога се прибираш, с кой рейс и - кога отиваш при любовницата си и в колко часа. И пак - кой автобус използваш за това!

Ндааа...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, dimy написа:

...Общинските съветници са предвидили и глоба от 3 лв. за невалидирана карта. "Знаем, че това ще създаде затруднения на пътуващите в наземния транспорт, за разлика от метрото. Затова ще дадем толеранс на клиентите да свикнат, като контрольорите ни ще напомнят в началото на пътниците да си валидират картите", обясни директорът на ЦГМ...

Ще ви обясня - не само , че цената на превоза се вдига, това е почти нормално , но и започва тотално следене, нали? След като се чекираш и картата е на твое име ... ами - да - Големия Брат знае къде си. Кога се прибираш, с кой рейс и - кога отиваш при любовницата си и в колко часа. И пак - кой автобус използваш за това!

Ндааа...

Той бай ти брадър няма нужда да се возиш на рейса за да знае къде си, спокс.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, dimy написа:

Ндааа...

Това го виждам, но не и ... защо е „невалидирана карта“! Не си искал, не си успял - повреден чип или изтрит баркод ...

Професията „контрольор“ ще стане доста рискова!

Покрай темата.

Кога ще ги стигнем ... Софиянците???

No photo description available.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Bubbles написа:

Ами да изтрезнеят и да се хващат да работят.

Тя е на 18, къде да работи?

То и сестра ми не почна работа веднага като студентка. Всъщност нея като студентка я издържаха баба и дядо, защото мама и тати издържаха мен. Сестра ми първоначално (когато аз бях в 8 клас и още учех в Берковица), я приеха студентка във филиала на УНСС във Враца. Първата ми година в София ( 9 клас) понякога баба идваше с влака в София и оставаше в жилището на нейни приятели (те си бяха често на тяхното село). После, като станах десетокласничка, нашите не знам с кого говорили, но преместиха сестра ми да учи в УНСС и си намери квартира и то в най - забутания квартал (Горубляне, била съм и веднъж на гости). Първата половина на учебната година се прибирахме с влак, но  пътуването беше бавно, а и тя тъкмо се беше запознала със зет ми, бързаше да се прибира в петък, за да го види(, та поле се прехвърлихме на автобус. Добре, че са тия абонаментни карти, че ако трябваше билети да купуваме, както тогава пушеше и все беше изнервена......... Работа почна май тогава или на следващата година, продаваше билети за пътувания в някаква туристическа агенция, после друго..............но не беше сериозно. Целия ми 12 клас си го изкарах сама в София, щото сестра ми забременя и се прибра вкъщи. Баща ми вече освен всеки понеделник, идваше и да ме прибира всеки петък. Последно градски транспорт като ученичка ползвах за деня на дипломирането ми. С мама и съученик хванахме автобуса до София, аз си я имах още картата, мама с билет, пред училището купихме букети, после обратно с градския транспорт до автогарата, това и е единствения случай, в който съм я ползвала, разходихме се, взехме си кафе от автомат и мама ме снима за спомен........

Оттогава в София градски транспорт не съм ползвала, идваме с кола. Но си представям колко по - зле стават нещата.

С влак също отдавна не съм пътувала - от 2002 година.

При нас в Берковица вече не спират автобусите от София, ами в Монтана. Трябва да ходим до Монтана, че да взимаме принцесата. имам чувството, че транспорта в България го разрушават.

Стана ми жал, когато принцесата ми каза, че в междуградските автобуси вече няма телевизори. Ние със сестра ми затова се влюбихме в пътуването с автобус- не само е по - бързо и удобно, не само има климатик, но и можеш да си гледаш филм. На кино не ходехме, в тези автобуси сме гледали някои хитови филми и сме се смяли много. Пускаха предимно комедии.

Ех, спомени.............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Anneliese написа:

Тя е на 18, къде да работи?

Аз работя от 14 годишен, бил съм и строителен работник и барман и келнер и какво ли още не и то при все че съм от София и не съм бил на квартира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Аз работ

Ти ... РОБОТ???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Bubbles написа:

Аз работя от 14 годишен, бил съм и строителен работник и барман и келнер и какво ли още не и то при все че съм от София и не съм бил на квартира.

Легално? Без да те спипат проверяващи? 14 - годишен на строеж? Че то това си е грубо нарушение на един куп закони. 14 - годишни НЯМАТ МЯСТО НА СТРОЕЖИ!:angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

... бил съм и строителен работник и барман и келнер и ...

И аз съм бил. Ся ако ми паднат - пак ще ги бия!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

болната, ти не ползваш градски транспорт - щот неможеш

Бургас сме от доста гогини така и е много по добре, за клиента - а и за бургас-бус

тук пише преди 6 години

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Anneliese написа:

Легално? Без да те спипат проверяващи? 14 - годишен на строеж? Че то това си е грубо нарушение на един куп закони. 14 - годишни НЯМАТ МЯСТО НА СТРОЕЖИ!:angry:

Беше точно в годините в които за първи път се издаваха лични карти на 14 годишни(иначе зелените паспорти се издаваха от 16), лятото с приятелите се хващахме да си изкараме пари през ваканцията, нашия квартал беше и е от най апетитните за застрояване и тогава имаше доста строежи и глад за келнери.
Колкото до законно, в ония години нямаше такива работи, наемаха всеки с желание, даваха ни по 10 000 лева надник и беше добре като за ученици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно ти харесва да престъпваш закони. Нас пък в училище са ни учили, че имаме права и до пълнолетие не сме длъжни да работим. Че детският труд е забранен в България и на него се гледа с лоши очи. Знаехме, че такова лошо нещо още го има в Африка и Азия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...