Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новостите в градския транспорт

Препоръчан отговор

преди 8 минути, Anneliese написа:

Легално? Без да те спипат проверяващи? 14 - годишен на строеж? Че то това си е грубо нарушение на един куп закони. 14 - годишни НЯМАТ МЯСТО НА СТРОЕЖИ!:angry:

Че ти на 14, си вършила същата работа като сега, на 38...

Никаква.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Anneliese написа:

Явно ти харесва да престъпваш закони. Нас пък в училище са ни учили, че имаме права и до пълнолетие не сме длъжни да работим. Че детският труд е забранен в България и на него се гледа с лоши очи. Знаехме, че такова лошо нещо още го има в Африка и Азия.

И? Пак ти казвам в онези години това не беше забранено, имаше единствено изискване да имаш лична карта.
Детски труд, ала-бала щуротии, ти си от северозапада, я питай баба ти на колко е почнала да работи, как е живяла и т.н.
Явно си нямаш и идея какво е в някои страни и колко деца работят непосилен труд за едно парче хляб.
В този смисъл искам да ти кажа, че трябва да правиш разлика между доброволен труд и принудителен такъв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти я погледни конституцията, като за начало.

Баба ми е живяла по царско време, за което никога не е говорила с добро. Ама никога. Радваше се, че децата и внуците и са имали/имат нормално детство.

Не искаме да се връщат онези отвратителни години. Децата не трябва да работят. Творчески професии, може, но физически тежка работа - не! Задължение на родителите е да издържат финансово децата си до пълнолетие!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

кога отиваш при любовницата си и в колко часа.

Ама и при любовницата ли се чикираш ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Anneliese написа:

Баба ми е живяла по царско време, за което никога не е говорила с добро. Ама никога. Радваше се, че децата и внуците и са имали/имат нормално детство.

Именно, значи знаеш за какво говоря.

преди 18 минути, Anneliese написа:

Остави я сега конституцията, то в нея много неща пише. Важното е обаче не само да плачеш за права, а да можеш да поемаш отговорност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anneliese написа:

На вашето внимание, ето колко са "ефективни" новостите в градския транспорт!

Има новости, които правят така, че да се измислят извинения и причини за глобяване на пътниците, за да може да им се вземат пари и да има печалби за лобистите и бенефициентите, които са зад тези "новости", правилно ли разбрах?

Ако е така, тези промени само София ли засягат или се предвижда да се разпространят из цяла България, включително и към черноморието - Бургас/Варна?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

болната, ти не ползваш градски транспорт - щот неможеш

Бургас сме от доста гогини така и е много по добре, за клиента - а и за бургас-бус

тук пише преди 6 години

Много сложно и адски неудобно. И електронно значи на екран. Не значи да ми дадат някаква карта пластмасова. И то трябва да я допра до някакъв четец за карти.

Това от кой век е?

преди 47 минути, Anneliese написа:

Не искаме да се връщат онези отвратителни години. Децата не трябва да работят. Творчески професии, може, но физически тежка работа - не! Задължение на родителите е да издържат финансово децата си до пълнолетие!

Оливър Туист на колко години е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Друга глупост - пише

image.png.f96328e1be09d6c1cbad83b95cadc7da.png

Второто чекиране - в същото превозно средство ли?

А този валидатор - в средата на автобуса - нямам думи! Във Великобритания също ползват електронни карти, но само абонаментните, валидатора е до вратата - която е само една, за качване и слизане. Ама те са глупави, а българите - супер умни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Много сложно и адски неудобно. И електронно значи на екран. Не значи да ми дадат някаква карта пластмасова. И то трябва да я допра до някакъв четец за карти.

така си мислиш

преди 2 минути, jhoro написа:

Друга глупост - пише

image.png.f96328e1be09d6c1cbad83b95cadc7da.png

А този валидатор - в средата на автобуса - нямам думи! Във Великобритания също ползват електронни карти, но само абонаментните, валидатора е до вратата - която е само една, за качване и слизане. Ама те са глупави, а българите - супер умни.

срещу вратата е, колко валидатора има е друг въпрос, разбира се има и книжн билети, но с карта е по евтено и удобно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Без умствен капацитет написа:

така си мислиш

Ти нямаш такива проблеми - просто не мислиш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли, че електронните билети са измама, предназначена за ограбване на хората?

Нека ви обясня.

Ако си заредите 20 пътувания, примерно, тези пътувания важат за един месец. Ако до един месец не ги изразходите, те ще изчезнат сами. Това означава, че ще си загубиш електронните билети, ако не ги използваш, дори и да си платил.

Защо трябва да съм задължен да пътувам точно 20 пъти на месец, вместо да имам правото да си зареждам пътувания и те да ми седят в картата, без да се нулират?

С други думи, потребителите плащат за нещо, което ще го изгубят, ако не го използват на момента, вместо то да се седи и да чака потребителите да го използват когато на тях им е нужно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Без умствен капацитет написа:

срещу вратата е, колко валидатора има е друг въпрос, разбира се има и книжн билети, но с карта е по евтено и удобно

Ся ще ме изкараш, че не съм виждал автобус!

Срещу предната врата е седалката на шофьора - валидатора е срещу ВТОРАТА врата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Знаете ли, че електронните билети са измама, предназначена за ограбване на хората?

Нека ви обясня.

Ако си заредите 20 пътувания, примерно, тези пътувания важат за един месец. Ако до един месец не ги изразходите, те ще изчезнат сами. Това означава, че ще си загубиш електронните билети, ако не ги използваш, дори ида си платил.

Защо трябва да съм задължен да пътувам точно 20 пъти на месец, вместо да имам правото да си зареждам пътувания и те да ми седят в картата, без да се нулират?

С други думи, потребителите плащат за нещо, което ще го изгубят, ако не го използват на момента, вместо то да се седи и да чака потребителите да го използват когато е нужно.

Прасе, можеш да заредиш - 10 пътувания. Но Брадъра пак ще знае къде си ходил!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

В ГДР-то не сте ли с електронно валидиране?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dimy написа:

Прасе, можеш да заредиш - 10 пътувания. Но Брадъра пак ще знае къде си ходил!

Че той бай ти Брадър знае къде си и без смешните карти хихи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Bubbles написа:

В ГДР-то не сте ли с електронно валидиране?

Аз поне не ползвам и не знам. Какво е това валидиране?

преди 13 минути, jhoro написа:

Ся ще ме изкараш, че не съм виждал автобус!

Срещу предната врата е седалката на шофьора - валидатора е срещу ВТОРАТА врата.

А, вътре има ли кондуктор?

преди 19 минути, Без умствен капацитет написа:

така си мислиш

Какво да мисля? Не разбрах, как да си купя билет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, PigMan9 написа:

Нека ви обясня.

Ако си заредите 20 пътувания, примерно, тези пътувания важат за един месец. Ако до един месец не ги изразходите, те ще изчезнат сами. Това означава, че ще си загубиш електронните билети, ако не ги използваш, дори и да си платил.

С други думи, потребителите плащат за нещо, което ще го изгубят, ако не го използват на момента, вместо то да се седи и да чака потребителите да го използват когато на тях им е нужно.

Че те и хартиените са така със срок стига си фантазирал смешки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, jhoro написа:

Друга глупост - пише

/cdn-cgi/mirage/a4ed4c13b1c5883717f06582930f11016b367f8f8f028851fee21d7163d36e12/1440/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2023_01/image.png.f96328e1be09d6c1cbad83b95cadc7da.png

Какъв го дири кондуктор след като шофьора продава билети? Това все едно в таксито да има кондуктор или в uber.

Абсолютно никаква логика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, petie1 написа:

Че той бай ти Брадър знае къде си и без смешните карти хихи

Да, бе. А ако нямаш телефон? Или си го оставил вкъщи? Или си го омотал в станиол.... или си му извадил батерията.

Да не забравяме , че в рейсовете вече има и ... камери.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Bubbles написа:

Няма такова нещо в Германия. Всичко е свободно. Достъпът е свободен.

Отивам на автобусната спирка, идва автобус качвам се и сядам. Отивам на метро станцията, чакам метрото. Влизам и сядам. Свободен достъп. Няма такива простотии. Бип, мип.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Няма такова нещо в Германия. Всичко е свободно. Достъпът е свободен.

Отивам на автобусната спирка, идва автобус качвам се и сядам. Отивам на метро станцията, чакам метрото. Влизам и сядам. Свободен достъп. Няма такива простотии. Бип, мип.

А - как плащаш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, dimy написа:

Да, бе. А ако нямаш телефон? Или си го оставил вкъщи? Или си го омотал в станиол.... или си му извадил батерията.

Да не забравяме , че в рейсовете вече има и ... камери.

То цялата тая информация от тия неща, са едни единички и нули в информационен масив, съхранява на някой облачен сървър, и ако се ползват за нещо е, за потребителските предпочитания и да ти се таргетират като реклами неща, от които ти се интересуваш. Никой не се вълнова дали Дими или Мазньо имат любовница и кога ходят при нея. Камерите пък се гледат само, когато стане нещо. Никой няма 24/7 да стои и да се цъкли нон-стоп в един монитор и да гледа какво се случва в реално време. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dimy написа:

А - как плащаш?

На автомат. На телефон, на гише. Както искаш. Както ти е удобно. От шофьорът на автобуса. От будка за вестници. Кьошк. Децата се возят безплатно. До 12 клас. Студентите получават своята карта пластмаса, която е и студентска книжка, карта за столовата, карта за библиотека също, освен карта за пътуване, в самият университет. Разбира се, намалена цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...