Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за валутния борд?

Какво мислите за валутния борд? 18 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да махнем валутния борд?

• Да, само така ще имаме независим лев
      11%
    • Не, защото помним 1997-та
      88%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 часа, Гражданин написа:

Не съм цитирал, а е авторски текст, който набрах, за да иронизирам ситуацията с титаните на мисълта като теб, които си искате савеЦкия сОюз и смятате, че с цоц режим и наведени глави е бъдещето и смисъла на младите. Да събуват гащи по-бърже обърнати към Русията, а не към оня прогнил запад, че щат не щат светлото бъдеще е натам, с военните паради, ракетите от детската градина и връщането на сърповете, чуковете и петолъчките като основни емблеми и елементи в учрежденията и психиката на хората.

--------------------

На вас форумните тролове и неудачници винаги социализмът ви е виновен за всичките ви неуспехи, провали и неудачи в живота.

Ако е бил толкова лош този социализъм, защо при него българия е достигнала най-голям брой жители?! 

Законите на биологията показват друго - когато поставиш една популация от организми в благоприятни условия - тя се размножава и се увеличава. Когато поставиш същата популация при неблагоприятни условия - тя се съкращава.

Как така хем социализма лош - пък населението се увеличава?!

• Отговори 244
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре , че е той ! Но докато не влезем в паричния съюз /преминем към евро/ ще има вероятност от това някой  "месия" да го премахне, а тогава жална ни майка! Контрола се поема от ЕЦБ , и повече н

• @Banesc Ти още ли не си вдянал за толкова години, че България фалира 96/97г. и живеем своеобразно почти на заем толкова години благодарение на ЕС  и благодарение на техните предсъединителни и след так

• васил козарев
    васил козарев

Че си свърши работата и стабилизира лева. И че благодарение на него политиците ни не могат да си печатат пари. 

Публикувани изображения

преди 39 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Със сигурност са били останали и фирми , които са генерирали все още печалба макар и намаляваща. Лошото е , че след фалита за да възстановим валутния резерв, за да се спре хипер инфлацията и да се стабилизира лева е трябвало да отдадем на концесии точно печелившите преприятия, понеже естествено не е имало интерес към трупащите загуби преприятия и отрасли, а валута в големи размери няма от къде да дойде по друг начин. Ако не бяхме фалирали 97ма тези предприятия щяха да са последните за приватизация и определено отдадени на многократно по-добри условия, но този фалит на "другарите" 97ма нанесе трайни негативи на обществото и икономиката от коио все още страдаме.  Всичко това е преодолимо, можеше бързо да се взстановим икономически , ако не бе това крадливо племе, което сме и слагаме постоянно начело. Не разбраха за тези на 30г. , че може да се печели и от хората, че най-ценното е човека, понеже той, човека, ако е с висок стандарт и има покупвателна сила, то и преприятия, фирми и производство ще има и т.н. Когато има прехрана и човек може спокойно да посрещне нуждите си ще създава семейство тук, ще гради дом тук. Инак на беден човек какво да му вземеш, държат го в немотия за да го управляват, а европейските пари ги кътат все едно ще векуват ... абе май векуват, предават на синове и внуци как се прави?

Глей сега - отговори ми на въпроса - кажи ми какви дългове е натрупал /някога/ АЕЦ-а, а?  Какви дългове имаше фирмата в Етрополе дето я дадоха на "Дънди" след което започнаха да изнасят концентрат за 4млрд. ?

Можеш ли?

преди 1 минута, Стоимен написа:

Глей сега - отговори ми на въпроса - кажи ми какви дългове е натрупал /някога/ АЕЦ-а, а?  Какви дългове имаше фирмата в Етрополе дето я дадоха на "Дънди" след което започнаха да изнасят концентрат за 4млрд. ?

Можеш ли?

Прочети първото изречение спокойно пак от горенаписаното! АЕЦ не знаех , че има дългове ? Къде прочете тази информация?

• Автор
преди 8 минути, Стоимен написа:

Можеш ли?

АЕЦ-а от кога е частен? И с това Дънди ставате смешни. За да се добива трябва да се наливат пари. Защо ти не налееш пари и не добиваш?

преди 13 минути, gagodrago написа:

--------------------

На вас форумните тролове и неудачници винаги социализмът ви е виновен за всичките ви неуспехи, провали и неудачи в живота.

Ако е бил толкова лош този социализъм, защо при него българия е достигнала най-голям брой жители?! 

Законите на биологията показват друго - когато поставиш една популация от организми в благоприятни условия - тя се размножава и се увеличава. Когато поставиш същата популация при неблагоприятни условия - тя се съкращава.

А на вас винаги демокрацията ви е виновна. Населението е растяло, защото границите са били затворени. Защо в момента Русия и Китай имат демографски проблеми?

Отделно за онези времена е било нормално да правиш много челяд...Защото е имало голяма смъртност. Трябвало е да имам двама чичовци...Имам само един.

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Прочети първото изречение спокойно пак от горенаписаното! АЕЦ не знаех , че има дългове ? Къде прочете тази информация?

Не аз , а ти казваш - България фалира 97ма и това е факт. Все още не разбирате, че повечето от изброените фирми трупаха вътрешен дълг, понеже продукцията им е неконкурентно способна , като цени, качество от там пазари. Така и не разбрахте , че вече никой не ни купуваше продукцията , пазарите на които се предлагаше изчезнаха.

Ти говориш за дълг! Поясни ...

преди 21 минути, gagodrago написа:

Законите на биологията показват друго - когато поставиш една популация от организми в благоприятни условия - тя се размножава и се увеличава.

сиреч Индия върха на благоприятните условия - сигурно за това е речено "кой не иска да живее в Бангладеш".

преди 10 минути, rootkit написа:

А на вас винаги демокрацията ви е виновна.

------------------

Каква демокрация те бие по главата?! В българия такова нещо никой не е виждал...

Ако социализмът е бил толкова лош, защо хората живели по онова време никога не са протестирали?!

Искам да ми покажеш стари снимки от времето на социализма да видя има ли хора излезли на масови демонстрации и протести против социализма.

Ако не ми покажеш такива снимки, значи си лъжец. И то дърт лъжец.

преди 3 минути, gagodrago написа:

------------------

Каква демокрация те бие по главата?! В българия такова нещо никой не е виждал...

Ако социализмът е бил толкова лош, защо хората живели по онова време никога не са протестирали?!

Искам да ми покажеш стари снимки от времето на социализма да видя има ли хора излезли на масови демонстрации и протести против социализма.

Ако не ми покажеш такива снимки, значи си лъжец. И то дърт лъжец.

Чакай малко, едно време излизахме на демонстрации ЗА възхвала на социализЪма !

преди 13 минути, Стоимен написа:

Чакай малко, едно време излизахме на демонстрации ЗА възхвала на социализЪма !

А-ха, значи явно е нямало недоволни. :)

Ако социализмът в българия е бил такова зло(както непрекъснато ни набивате в мозъците), как пък по онова време не се намериха поне една шепа хора да излязат на простести, и на демонстрации, да покажат на властта, че не им харесва?! 

преди 39 минути, Стоимен написа:

Не аз , а ти казваш - България фалира 97ма и това е факт. Все още не разбирате, че повечето от изброените фирми трупаха вътрешен дълг, понеже продукцията им е неконкурентно способна , като цени, качество от там пазари. Така и не разбрахте , че вече никой не ни купуваше продукцията , пазарите на които се предлагаше изчезнаха.

Ти говориш за дълг! Поясни ...

Ти пак предния коментар четеш! Следващият коментар прочети, първото изречение:

"Със сигурност са били останали и фирми , които са генерирали все още печалба макар и намаляваща."

Е ти вътрешен дълг не знаеш ли какво е ? Кагато не си продаде продукцията понеже никой не я иска, на държавно предприятие кой заема пари да плаща заплати, за материали , за консумативи, за услуги за да продължи да работи и хората да имат доходи - ДЪРЖАВАТА става кредитор. Даваш, даваш, даваш докато имаш. После като свършат почваш да печаташ и вече знаеме последиците. Тези елементарни неща не ги ли знаеш? Като не може да си купиш нефт с консерви и цигари знаеш ли какво става? Като приключат бартерните сделки със страните от СИВ знаеш ли какво става? Всичко що внасяш в долари, а в същото време почти нямаш износ от където пък да дойдат. и познай какво става - почва валутния резерв да се топи. И знаеш ли какво после стана? Така и така се топи другарите прибраха останалата валуа до като са на власт, че промени са тръгнали!

преди 24 минути, gagodrago написа:

А-ха, значи явно е нямало недоволни. :)

Ако социализмът в българия е бил такова зло(както непрекъснато ни набивате в мозъците), как пък по онова време не се намериха поне една шепа хора да излязат на простести, и на демонстрации, да покажат на властта, че не им харесва?! 

Бай Тошо ви го каза , че е недоносче, той дори го е разбрал и комунистическата върхушка го е разбрала. Ти при тоталитаризъм къде си виждал протести? Беше все едно да живееш в РФ, кажеш ли нещо и айдаааа. Те за виц вкарваха в пандела, ма ти си бил сигурно във висящо положение и няма как да помниш!

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти при тоталитаризъм къде си виждал протести? Беше все едно да живееш в РФ, кажеш ли нещо и айдаааа. Те за виц вкарваха в пандела, ма ти си бил сигурно във висящо положение и няма как да помниш!

------------------

Искаш да кажеш, че по онова време всички в бг сте били недоволни, но сте си трайкали и не сте излизали да протестирате за да не ви тикнат в пандиза? 

Айде бе, недей да лъжеш!

Как ще ви вкарат цялато население на държавата във затвора?!

Първо няма такъв голям затвор да побере всички, 

и второ, ако властта вкара всички в затвора тогава кой ще остане да работи?!

преди 15 минути, gagodrago написа:

------------------

Искаш да кажеш, че по онова време всички в бг сте били недоволни, но сте си трайкали и не сте излизали да протестирате за да не ви тикнат в пандиза? 

Айде бе, недей да лъжеш!

Ясно , лапенце си и не са ти понятни нещата, разсъжденията ти са твърде детски!

Тя държавата си бе затвор :)

преди 23 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти пак предния коментар четеш! Следващият коментар прочети, първото изречение:

"Със сигурност са били останали и фирми , които са генерирали все още печалба макар и намаляваща."

Е ти вътрешен дълг не знаеш ли какво е ? Кагато не си продаде продукцията понеже никой не я иска, на държавно предприятие кой заема пари да плаща заплати, за материали , за консумативи, за услуги за да продължи да работи и хората да имат доходи - ДЪРЖАВАТА става кредитор. Даваш, даваш, даваш докато имаш. После като свършат почваш да печаташ и вече знаеме последиците. Тези елементарни неща не ги ли знаеш? Като не може да си купиш нефт с консерви и цигари знаеш ли какво става? Като приключат бартерните сделки със страните от СИВ знаеш ли какво става? Всичко що внасяш в долари, а в същото време почти нямаш износ от където пък да дойдат. и познай какво става - почва валутния резерв да се топи. И знаеш ли какво после стана? Така и така се топи другарите прибраха останалата валуа до като са на власт, че промени са тръгнали!

...

Увърташ го , а? Какви намаляващи печалби те гонят? Цената на тока само се увеличава! В годината, в която закрихме 2 енергоблока износа ни беше 0,9млрд лева. От ток.
А за цената на златото не е нужно да приказваме - за 25г. се е увеличила сигурна с 20-30%.

С това горе искам да кажа - освен някои наистина затънали фирми и такива дето нарочно ги задлъжняваха, повечето от гореспоменатите можеха да се спасят. Ами сега по-добре ли е - внасяме желязна руда от Аржентина! Но - затворихме Кремиковци! А там знаеш - трима души се изредиха, всички рязаха, рязаха и всички излязоха на печалба. А го продадоха за 1лв.!
БТК-то го дадоха за 240млн.лв.! Печеливша компания, монополист тогава! Имаше изчисления, че само медните кабели в шахтите струват повече.
Химко-Враца! Печеливша компания, №2 по производство на карбамид тор в Европа! Дойдоха холандците /те бяха №1/, купиха ги и точно след 5г. ги затвориха. Сега са монополисти в Европа.
Цивилния бюджет на България е около 25млрд. /без военния/. Айде сметни колко процента са 4млрд. лева, дето ги изнасят "Дънди Прешъс Метал", а?

преди 1 час, gagodrago написа:

--------------------

Тогава ни държаха в клетка.Не можехме да бягаме на запад.То затва индийците станаха колкото китайците.Циганите да не би да живеят в благоприятни условия.

преди 1 минута, Стоимен написа:

Увърташ го , а? Какви намаляващи печалби те гонят? Цената на тока само се увеличава! В годината, в която закрихме 2 енергоблока износа ни беше 0,9млрд лева. От ток.
А за цената на златото не е нужно да приказваме - за 25г. се е увеличила сигурна с 20-30%.

С това горе искам да кажа - освен някои наистина затънали фирми и такива дето нарочно ги задлъжняваха, повечето от гореспоменатите можеха да се спасят. Ами сега по-добре ли е - внасяме желязна руда от Аржентина! Но - затворихме Кремиковци! А там знаеш - трима души се изредиха, всички рязаха, рязаха и всички излязоха на печалба. А го продадоха за 1лв.!
БТК-то го дадоха за 240млн.лв.! Печеливша компания, монополист тогава! Имаше изчисления, че само медните кабели в шахтите струват повече.
Химко-Враца! Печеливша компания, №2 по производство на карбамид тор в Европа! Дойдоха холандците /те бяха №1/, купиха ги и точно след 5г. ги затвориха. Сега са монополисти в Европа.
Цивилния бюджет на България е около 25млрд. /без военния/. Айде сметни колко процента са 4млрд. лева, дето ги изнасят "Дънди Прешъс Метал", а?

По-добре сме от 96/97ма  и определено не можете да направите дори частична логическа връзка за случилото се през годините с тези повърхностни вмятания за тази или онази сделка или кое колко стува и т.н. Дори няколко пъти ви питах къде прочетохте тези неща .... "Цивилния бюджет" :lighter: .. кауза пердута!

• Автор
преди 28 минути, gagodrago написа:

------------------

Айде бе, недей да лъжеш!

Дечко, на колко си години с тези разсъждения на ниво 4-и клас?

преди 2 минути, rootkit написа:

Дечко, на колко си години с тези разсъждения на ниво 4-и клас?

Май те спипах в лъжа, а ?!

Къде са ти снимките, как населението в България протестира и прави бунтове против "лошия" социализъм?

Чакам да ми ги покажеш, иначе излиза, че си дърт лъжец и празен дърдорко.

преди 2 часа, gagodrago написа:

--------------------

Като е бил толкова хубав, защо стреляха всеки опитал се да избяга :)

преди 34 минути, gagodrago написа:

------------------

Айде бе, недей да лъжеш!

Унгария 56-та да ти говори нещо ? Пражката пролет да ти говори нещо ? 

Тъп, по-тъп, най-тъп, русороб :) 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Като е бил толкова хубав, защо стреляха всеки опитал се да избяга 

Унгария 56-та да ти говори нещо ? Пражката пролет да ти говори нещо ? 

Тъп, по-тъп, най-тъп, русороб :)

---------

...стреляли по всеки опитал се да избяга... ха-ха, абе ти много фантастични филми си гледала Аглайке...

...чесно казано нищо не ми говори Унгария 56-та. Многократно съм споменавал, че по история съм много зле, в главата ми е буквално един бял лист, така че не ме изпитвай за дати - нищо не знам.

преди 10 минути, gagodrago написа:

---------

...стреляли по всеки опитал се да избяга... ха-ха, абе ти много фантастични филми си гледала Аглайке...

...чесно казано нищо не ми говори Унгария 56-та. Многократно съм споменавал, че по история съм много зле, в главата ми е буквално един бял лист, така че не ме изпитвай за дати - нищо не знам.

Ами запознаяй се какво значи, Гугъл е елементарен за ползване, пък тогава говори как никой не протестирал (да, знам че изрично написа България) 

Иначе и без да казваш се вижда, че не знаеш и собствената си история, затова е смешно да се пънеш да обясняваш кое, какво било. 

А можеш и да ни разкажеш, какво се е случвало с хората опитали се да напуснат границата ? 

преди 14 минути, gagodrago написа:

---------

Като си зле къде си тръгнал да коментираш неясни за теб неща, хеле дори не си хванал от този строй?

• Автор
преди 31 минути, gagodrago написа:

Май те спипах в лъжа, а ?!

Къде са ти снимките, как населението в България протестира и прави бунтове против "лошия" социализъм?

Чакам да ми ги покажеш, иначе излиза, че си дърт лъжец и празен дърдорко.

преди 18 минути, gagodrago написа:

---------

Че къде си тръгнал тогава? Алеле майкооо...

Нещата започват от протеста на 10 февруари 1988г. в Русе заради поредното обгазяаване от страна на химическият завод в Гюргево! инфо

Не случайно Екогласност са начело и на горния митинг следваща година!

преди 2 минути, rootkit написа:

Че къде си тръгнал тогава? Алеле майкооо...

----------------------

Трол, абе ти въобще не си в час!!  Знаеш ли от кога до кога е бил социализмът в България, бе?!

Социализмът в България е от 1944-та до 10 ноември 1989-та. Това, дето си ни го показал не върви.

След датата 10 ноември 1989-та вече не е било социализъм в бг, а сте станали новоизлюпени крепостни под американско господство, и под американско управление.

преди 1 минута, gagodrago написа:

----------------------

Трол, абе ти въобще не си в час!!  Знаеш ли от кога до кога е бил социализмът в България, бе?!

Социализмът в България е от 1944-та до 10 ноември 1989-та. Това, дето си ни го показал не върви.

След датата 10 ноември 1989-та вече не е било социализъм в бг, а сте станали новоизлюпени крепостни под американско господство, и под американско управление.

Де да бяхме наистина ! справка ФРГ, които бяха и са все още!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.