Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет за избор на хладилник

Препоръчан отговор

Здравейте да се посъветвам със вас колебая се между тези два модели хладилници Liebherr CU 331-21 и Gorenje RK4181PW4 кой да избера плюсове минуси??? Либехера е по голям като обем на камера и фризера и с 5 години гаранция а за Горение незнам нищо моля ви помогнете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, diorgiothiol написа:

Здравейте да се посъветвам със вас колебая се между тези два модели хладилници Liebherr CU 331-21 и Gorenje RK4181PW4 кой да избера плюсове минуси??? Либехера е по голям като обем на камера и фризера и с 5 години гаранция а за Горение незнам нищо моля ви помогнете?

Каквото и да избереш все тая. Сигурен си само до гаранцията. От там нататък е божа работа. Освен това виж и самата гаранция какво покрива. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като се вземе предвид, че Miele поръчват хладилниците си на Liebherr и над 10г. ползвам лично хладилник на тази марка, логичния избор при такова питане е - Liebherr.

Гаранцията е стандарта 2г., но може да бъде удължена с още 3г. с елементарна регистрация в сайта им в Пловдив.

Избери българското и няма да сбъркаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, diorgiothiol написа:

Хладилник или фризер? Защото виждам, че сте избрали и двете. Комбинация от 2те в 1 уред.

Аз бих избрал Gorenje.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За първи път Джос не е прав?

Избери Либхер, произведен в Германия.

А истината е да залегнеш долу в магазина и да снимаш етикета на компресора!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, diorgiothiol написа:

Разликата в обемите е минимална.Двата хладилника са почти еднакви.Изпълнени са по една и съща технология.Възможно най-простото изпълнение.

Разликата в цената 250лв. е напълно и с нищо неоправдана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да 3 година повече гаранция за 220 лв. разлика чудя се как стоят нещата със частите на Горение ако нещо се счупи а тук в БГ нали произвеждали части за Либхер и ги пращали да ги слгабят в Германия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Liebherr гаранция:5г. на хладилника и 10г. на компресора!

Моя го взех от Технополис.

https://blog.liebherr.com/domakinski-uredi/bg/garantsia-plus-5-godini-i-10-godini-garantsia-na-kompresora/

Редактирано от МониМо (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, цър-вул написа:

И колко безшумен е?

В началото беше шумен,но  на следващия ден след покупката го размразих за 12ч.,почиства се хубаво и се изсушава добре и сега хладилника шуми в нормите,които са зададени!

Много четох по форумите,но вече всичко е до кьсмет!

Много хора се оплакват от шумни хладилници,независимо каква е марката!

Аз само акцентирах вьрху гаранцията,която е много важна,не правя реклама на Liebherr !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, МониМо написа:

В началото беше шумен,но  на следващия ден след покупката го размразих за 12ч.,почиства се хубаво и се изсушава добре и сега хладилника шуми в нормите,които са зададени!

Много четох по форумите,но вече всичко е до кьсмет!

Много хора се оплакват от шумни хладилници,независимо каква е марката!

Аз само акцентирах вьрху гаранцията,която е много важна,не правя реклама на Liebherr !!!

Аз съм доволен от Самсунг и от Уърпуул. Никакъв шум.  Това да размразяваш хладилник и то умишлено скъп в 21 век е трагедия. Nofrost функцията е позната на всеки един реномиран хладилник. И на всичкото е шумен. То хубаво има гаранция, но ако се повреди някоя друга част. Какво правим с гаранцията? Дали ще покрие точно тази част?

Аз не бих дал двойно пари за хладилник, само защото е немски или защото е Liebherr.

Хладилниците на Gorenje имат и IonAir за премахване на миризмите. По-голямо пространство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Аз съм доволен от Самсунг и от Уърпуул. Никакъв шум.  Това да размразяваш хладилник и то умишлено скъп в 21 век е трагедия. Nofrost функцията е позната на всеки един реномиран хладилник. И на всичкото е шумен. То хубаво има гаранция, но ако повреди някоя друга част. Какво правим с гаранцията?

Аз не бих дал двойно пари за хладилник, само защото е немски или защото е Liebherr.

Всичко е до кьсмет,чел сьм за хора,купилили хладилници за по 3000-4000лв. и пак им тракат и шумят хладилниците,а сьщо им се развалят,а уж са най-добрите,с най-хубавите части,компресори и т.н.

Включително   Самсунг и Уърпуул!

Не сьм дал двойна цена,да не сьм луд,

,техниците казват,взимай хладилник с най-голямата гаранция!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, МониМо написа:

Всичко е до кьсмет,чел сьм за хора,купилили хладилници за по 3000-4000лв. и пак им тракат и шумят хладилниците,а сьщо им се развалят,а уж са най-добрите,с най-хубавите части,компресори и т.н.

Включително   Самсунг и Уърпуул!

Не сьм дал двойна цена,да не см луд,техниците казват,взимай хладилник с най-голяма гаранция!

Е, има и много фалшификации и при хладилниците. Никой не знае, дали хладилника изобщо е Liebherr. Примерно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Е, има и много фалшификации и при хладилниците. Никой не знае, дали хладилника изобщо е Liebherr. Примерно.

Всеки човек си има право на мнение!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, МониМо написа:

Всеки човек си има право на мнение!

Danke für die Information. Не знаех. Мерси, че ме просветли. А, какво пише в конституцията член 5. Ще цитираме ли? 😬

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Danke für die Information. Не знаех. Мерси, че ме просветли. А, какво пише в конституцията член 5. Ще цитираме ли? 😬

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Това е форум за техника и темата е избор на хладилник, а не е форум за закони,конституция и т.н.!

За тези неща си има други форуми и места за дискусии и даване на мнения по тях!!!

Надявам се да сьм бил полезен по тази тема за избор на хладилник!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, diorgiothiol написа:

да 3 година повече гаранция за 220 лв. разлика чудя се как стоят нещата със частите на Горение ако нещо се счупи а тук в БГ нали произвеждали части за Либхер и ги пращали да ги слгабят в Германия?

Аз ненапразно съм ти написъл че тези два хладилника нямат никаква разлика.Да повторя никаква разлика в технологията и изпълнението.Състои се единствено тръби и компресор + термостат от 15лв.

Смартфрост е рекламна простотия,Двата са с така наречените плачещи изпарители.Помпозното обозначение автоматично разскрежаване, смартфрост и прочее  означават едно нищо.Именно нищо.

Просто когато хладилника изключи, поради това , че температурата в него(в хладилната част) се поддържа от 3-4 до 8гр,  съответно скрежа образувал се на стената се стопява.

Това е то автоматичното размразяване.Кое е му е автоматичното е друг въпрос.По правилен, но не звучащ комерсиално, е израза "саморазмразяващ се хладилник".

Части за тия два хладилника има повече от колкото може да си представиш.Компресор на сегашните хладилници се поврежда много рядко.

Те не доживяват износването на компресора.   

И това ти го пише човек, който е ремонтирал поне 5-6000хладилника.

А ти какъв избор ще направиш си е твоя работа..   

Редактирано от badr (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

ако се повреди някоя друга част

Какви други части има в един хладилник? Питаш ако му падне вратата? ;)

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Хладилниците на Gorenje имат и IonAir за премахване на миризмите

А моят БОШ е със сребърно покритие отвътре!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Реално от 269 ди 296 за 25 литра повече идва разлика 100-на лева а другите 150 са заради 5 годишната гаранция на мен така се върти в ума може би греша. А за Gorenje четох че много греели по вратите???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 години си взех Samsung за момента съм много доволен,бях се насочил към Gorenje, но  лично за хладилници продавачът не ми го препоръча, иначе за пералня и сушилня съм с Gorenje и съм много доволен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...