Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дойде ли време България да стане президентска република?

Bubbles

За и против президентска република  

23 гласували потребители

1. 1. За или против сте идеята България да стане президентска република?

• За
      6
    • Против
      15
    • Все тая
      2

Препоръчан отговор

преди 24 минути, Bubbles написа:
преди 47 минути, gringos написа:

казвате (ти и останалите поддръжници) - Слави Трифонов и останалите тъпанари, дето нищо не разбират от президентска и непрезиденска република, ще ни учат как да стават нещата? Самият тоя факт е достатъчно основание, инициативата да бъде метната у коша.

Никъде не съм казал, че подкрепям конкретно идеята на Слави, Пешо или Гошо, а само че съм позитивно настроен към идеята за президентска република, обяснил съм и че това зависи много от начина по който бъдат уредени правомощията на институциите и от още сума неща. Нещо повече, сега от теб чета за тия додефинирания и т.н., одеве просто прочетох новината към която съм дал линк в заглавния пост и реших, че ще е добре да пусна дискусия по темата, та така че ще те помоля да не ми слагаш думички на клавиатурата.

Аз преди малко слушах един от дежурните активисти на Слави при Цветанка Ризова. Той го дообясни това, мислех, че като защитаваш идеята си в час. Не можеш да обясниш нищо за начина по който ще функционира правилно една по принцип неправилна идея само от гледна точка на на параметъра "един човек на върха на държава от шест милиона електорат".

Грешно е поради матаматиката за шести клас. Аз съм го доказал. Ще ти бъде даден шанс да ме опровергаеш. За сега ще ти съобщя (на всички, не само на тебе), че преди няколко дена изпратих сигнал в Прокуратурата на РБ, където за пореден път им съобщих, че всички депутати в парламента са де факто незаконни, защото заседават в нарушение на Чл. 1. от Конституцията. Това е така, защото по същество избирателната система е отменила въпросния Член. Което е отмяна на най-високостоящия Член от по-нискостоящия. И т.н.

Допълнително съм им подал мои анализи в които НЕОПРОВЕРЖИМО съм доказал, че избирателната система не дава абсолютно никаква възможност на електората да контролира държавната власт. Според моите разсъждения и точни и прости сметки, намаляването на броя на работещите на най-високо йерархическо ниво, т.е. намаляването на броя на депутатите наполовина или до един депутат (наречен "президент"), или всякакви комбинации и полуфабрикати е допълнително намаляване на и без друго пълната липса на възможност на електората да избира държавна власт.

Изглежда, че именно тоя мой сигнал до Прокуратурата е активирал инициатива уж на народа. Но никой не може да ме опровергае - използвам математика за шести клас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 102
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 8 минути, PigMan9 написа:

Не разбрах какво имаш предвид.

Чуваш ли се какво говориш...

Къде е руското влияние, за което говориш? Ако България е под влиянието на Русия, защо българското правителство извършва предимно анти-Руски дейности, докато българският информационен поток е също анти-Руски, получаваш пари от САЩ - българските медии, които не са български, се финансират от САЩ, ако не знаеш.

Кое точно е под влиянието на Русия, в България? Можеш ли да ми посочиш едно нещо, което, според теб, е под влиянието на Русия?

Търси връзката Решетников и Румен Радев. Комплекс „Камчия“ собственост на руската държава. Паметниците и още и още...

Какво има да ти преразказвам факти и новини?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Гражданин написа:

Търси връзката Решетников и Румен Радев. Комплекс „Камчия“ собственост на руската държава. Паметниците и още и още...

Това не доказва наличие на каквото и да е руско влияние. Пак ти казвам, че българската политическа система е ИЗЦЯЛО под влиянието на Колективния Запад, което е лесно доказуемо. Не е трудно да видиш кой финансира политическите партии и структури в България, нали?

Паметниците не са проводници на влияние.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Какво има да ти преразказвам факти и новини?

Никога не си преразказвам факти и новини.

преди 5 минути, Гражданин написа:

Тъпо момче ли си или просто платен?

Нито едното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, овню написа:

да, интересувай се, ама си стой във Франция...тъй де, дават повече кебапчета за единица вложен труд

Във Франция от известно време има кебапи, ама за кебапчета не съм чувал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Във Франция от известно време има кебапи, ама за кебапчета не съм чувал.

оха, виш ся как се отвори ниша за бизнес с кифтета и кибапчета
даскале, дека си ве
айде на бизнеса и да пратиш некое кифте

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, овню написа:
преди 21 минути, gringos написа:

Противоречието е в това, че за да имаш кастинг, т.е. предварително отсяване на по-ниското качество, ти не можеш да пуснеш прекалено много хора да се състезават на куп. А първоначалното число е 6 милиона.

ти си противоречиш
за да има кастинг, трябва да има регистрирани кандидати

Регистрираните кандидати, по твоите думи са "сулю и пулю".  А кокорчо, дойде през задната врата - ако си спомняш. Та как се появяват сулю и пулю, как да ги идентифицираме, защо ти смяташ, че появилите се са сулю и пулю? Тука трябва да хвърчат доказателства.

Самият факт, че сулю и пулю са се появили, означава, че е имало неправилен кастинг. Кои са първоначалните кандидати, ти не знаеш. Това което знаеш са "регистрираните кандидати". Т.е. сулю и пулю.

Но много хора са разбрали, че няма нито шанс нито смисъл да се кандидатират при тая система, която и ти си разбрал че е лоша. Ако имаш над пеесе процента от електорат негласували, колко ли са тия които не са се кандидатирали, въпреки, че при една по-добра система, биха се кандидатирали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, овню написа:

оха, виш ся как се отвори ниша за бизнес с кифтета и кибапчета
даскале, дека си ве
айде на бизнеса и да пратиш некое кифте

Още утре зарязвам школото и отварям спкара бира на пазара.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, PigMan9 написа:

Защо намесваш Русия в тема, която няма общо с Русия? Кога неолибералните пропагандисти ще спрат да използват Русия, както и лъжите на наличие на руска пропаганда и руско влияние, да оправдават политическите провали на неолибералния политически строй?

И какъв е проблема да има президентска република, ако президента е някой, който работи в интересите на държавата?

И не, не си прав като казваш, че "сегашното положение е по-добро". Не е нито добро, нито по-добро, без значение с какво го сравняваш. Сегашното положение е територия, имаща статут на външно управляема колония.

OK, ще вземем за пример друга президентска република от бившия СССР, като си толкова русофилски настроен би трябвало да ги знаеш и да говориш руския като майчин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, PigMan9 написа:
преди 1 час, Milkydead написа:

Българина е прост чиляк и има механизми с който да бъде контролиран на социално равнище , както в америка и тука избори се купуват и могат да бъдат купени , какъв ще е методът по който властта циркулира в нашето общество е без значение , защото властта винаги корумпира 
Bubbles ти защо се интересуваш какво се случва в страната , идваш ли често в българия ? 

Не е само българинът. Повечето хора по света биха гласували за тези политици, които използват популизъм, казват това, което хората искат да чуят, дори да не е вярно, и използват понятия като права, свобода, демокрация, както и други подобни понятия,

Да, и да ти обърна внимание на едно нещо, дето изпусна. ТЕ често изтъкват, че носят отговорност. Бойко и компания постоянно това изтъкват. Струва ми се че и Кирчо и Кокорчо са го казвали, както и други. Но какво означава, да носят отговорност. В древна Атина, където е имало някаква макар и частична демокрация, и то поради това, че населението е било малко, в комбинация със ситемата, разбира се (системите), популистите са били наказвани много жестоко, когато се разберяло че са излъгали демоса. Ето на това му се вика "носене на отговорност". А тия сегашните - те даже не могат да бъдат уволнени.

Между другото, в средновековна Англия, а и другаде, по някое време, хората измислили, че вместо министрите да бъдат убивани, те могат да бъдат сменяни. Аз само ще добавя, че ако имаше истинска демокрация, щеше да е възможно, полулистите да бъдат сменяни в реално време и само в редки случаи, да им се търси и наказателна отговорност. Прочее, ако системата на предварителния кастинг е качествена, до върха щяха да стигат твърде малко не много брутални популисти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, gringos написа:

защо ти смяташ, че появилите се са сулю и пулю?

защото сулю и пулю регистрират партии с цел извличане не печалби и поддръжниците им са "единици"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, PigMan9 написа:

Това не доказва наличие на каквото и да е руско влияние. Пак ти казвам, че българската политическа система е ИЗЦЯЛО под влиянието на Колективния Запад, което е лесно доказуемо. Не е трудно да видиш кой финансира политическите партии и структури в България, нали?

Доказва го, ако почнеш да изследваш за какво става въпрос. И няма такова нещо като "колективен запад". Имаш не малко влияние от страни като Германия, Франция, а и не трябва да се забравя голяма мечка на Балканите Турция, които си имат своя адженда и въобще не им е до това да отслабват собствените си позиции в името на някакъв "колективен запад" ръководен само или най-вече от САЩ. Ти гледаш много тунелно. Сякаш виждаш само две неща: "Колективна Евразия" (което според теб е по-скоро добро за България) и "Колективния запад" (или определено едно голямо зло както се чете във всичките ти мнения). 

Паметниците не са проводници на влияние.

На идеология и история. А който контролира историята, контролира всичко. Растат цели поколения, които виждат в тази символика нещо, което приемат за традиция по дефолт. И тези паметници (говоря ти за тези прославящи Червената армия и комунистическото минало, през което сме били най-силно обвързани с Русия), които са пазени като светиня оказват доста голямо влияние върху ценностната система на народа по начина, по който се възприемат от властта. Нали си умно момче и разбираш от политически науки, трябва да си наясно какъв "обществен договор" има в символиката на тези паметници.

Никога не си преразказвам факти и новини.

Исках да кажа да си намериш източниците сам, защото те са в изобилие и няма смисъл дискусията да е във форма на някаква лекция, а да си е място за обществено дискутиране и лични мнения като всеки нормален форум.

Нито едното.

Не исках да те обиждам затова изтрих тази част за "тъпото", но понякога пиша импулсивно. Може и да не си, но поне според мен си заблуден в това, което търсиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gringos написа:

Защото по конституция, ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ИМА ПРАВО ДА СЕ КАНДИДАТИРА!

Айде стига де! Да се кандидатира да, ма за влезе в листа за народен, му трябват не знам си колко подписа (по спомен около 40 000 или бяха някакъв процент от жителите в съответната община). Е тук вече, с подписите е цялата игра. И живи и умрели се подписват. Пълна пародия. като всичко в държавата. Жалко за хубавата ни Родина! 

Не гласувам от около 15 години, и скоро не виждам някой/нещо да ме изведе до машинките/урните. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, gringos написа:

Да, и да ти обърна внимание на едно нещо, дето изпусна. ТЕ често изтъкват, че носят отговорност. Бойко и компания постоянно това изтъкват. Струва ми се че и Кирчо и Кокорчо са го казвали, както и други. Но какво означава, да носят отговорност. В древна Атина, където е имало някаква макар и частична демокрация, и то поради това, че населението е било малко, в комбинация със ситемата, разбира се (системите), популистите са били наказвани много жестоко, когато се разберяло че са излъгали демоса. Ето на това му се вика "носене на отговорност". А тия сегашните - те даже не могат да бъдат уволнени.

В днешно време, няма отговорност. Това, че носят отговорност, го казват, защото знаят, че е нещо, което хората биха искали да чуят - така подсигуряват по-голяма бройка от хора, които биха гласували за тях.

И тъй като повечето хора имат къса памет, няма да помнят какво са обещали политиците. Така няма да им бъде търсена отговорност на политиците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, овню написа:
преди 14 минути, gringos написа:

защо ти смяташ, че появилите се са сулю и пулю?

защото сулю и пулю регистрират партии с цел извличане не печалби и поддръжниците им са "единици"

Проблемът не е в тия които регистрират партии и после не пеят на Народното Събрание. Проблемът е в тия които пеят в Народното Събрание. Те са тия, които са дали възможност на някакви си извън парламентарни партии да извличат печалби. И ако ще се обръщаш по тоя начин да търсиш за виновни, не тия които разделят баницата, а тия които я ядат, значи си противорчиш още повече.

Искам да ти обърна внимание, ако не си разбрал - в момента става въпрос за държавната власт. А рентиери има многобройни и под най-различна форма. Има много с малка рента, а има и малко с голяма рента. Тия с голямата рента са в Парламента. Тия с малката рента, за които си се объркал че са важни, служат да отклоняват вниманието от тия в парламента.

А пък аз си помислих, че си имал предвид, че сулю и пулю са именно в парламента, те са мнозинство и именно те управляват. И пишат закони според които регистрирани патрии с нищожна поддръжка от електората зимат рента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Fay написа:

нещо да ме изведе до машинките

твай щото не ядеш кифтаци?
сичкото катун е там по време на избори

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Fay написа:
преди 1 час, gringos написа:

Защото по конституция, ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ИМА ПРАВО ДА СЕ КАНДИДАТИРА!

Айде стига де! Да се кандидатира да, ма за влезе в листа за народен, му трябват не знам си колко подписа (по спомен около 40 000 или бяха някакъв процент от жителите в съответната община). Е тук вече, с подписите е цялата игра. И живи и умрели се подписват. Пълна пародия. като всичко в държавата. Жалко за хубавата ни Родина! 

Не гласувам от около 15 години, и скоро не виждам някой/нещо да ме изведе до машинките/урните. 

Аз нали тва казвам -  по конституция всеки български гражданин има право да се кандидатира. Избирателната система е такава, че за 99.9% от електората е невъзможно да се кандидатира. Де факто е така. На думи е иначе. И това е в нарушение на сегашната конституция на България. Депутатите са незаконни според сега действащата Конституция, най-малко от 30 години. Нещо повече - въпросната Конституция е де факто суспендирана от момента на влизането й в сила. И всичкото това нещо може да се изясни, само като анализираш избирателната система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Гражданин написа:

Доказва го, ако почнеш да изследваш за какво става въпрос. И няма такова нещо като "колективен запад". Имаш не малко влияние от страни като Германия, Франция, а и не трябва да се забравя голяма мечка на Балканите Турция, които си имат своя адженда и въобще не им е до това да отслабват собствените си позиции в името на някакъв "колективен запад" ръководен само или най-вече от САЩ. Ти гледаш много тунелно. Сякаш виждаш само две неща: "Колективна Евразия" (което според теб е по-скоро добро за България) и "Колективния запад" (или определено едно голямо зло както се чете във всичките ти мнения).

Кой ти каза, че няма Колективен Запад? Колективен Запад е името на група държави, проксита на САЩ, водени от САЩ, контролирали от САЩ. Това включва и Европейския Съюз, като цяло, тъй като този съюз е частна корпорация на САЩ.

преди 11 минути, Гражданин написа:

На идеология и история. А който контролира историята, контролира всичко. Растат цели поколения, които виждат в тази символика нещо, което приемат за традиция по дефолт. И тези паметници (говоря ти за тези прославящи Червената армия и комунистическото минало, през което сме били най-силно обвързани с Русия), които са пазени като светиня оказват доста голямо влияние върху ценностната система на народа по начина, по който се възприемат от властта. Нали си умно момче и разбираш от политически науки, трябва да си наясно какъв "обществен договор" има в символиката на тези паметници.

Това, което казваш, не се препокрива с начините данни и статистики. Факт е, че заради напрадването на порецсо на колониалната дерационализация, все повече и повече хора гласуват за либерални парти и политици.

Анти-социалистическа пропаганда се бълва по медии и училища... Всъщност, цялата идея за русофобия е основана на анти-социалистическа пропаганда, целеща се в Съветския Съюз. Радио Свободна Европа, примерно, което е сред основните пропагандни инструменти на ЦРУ (това можеш да го видиш в Уикипедия), я сред основните медии и се занимава алс анти-Руска пропаганда.

Пак ти казвам, че това, което говориш, не се препокрива с реалността, политическите процеси и произтичащото от тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, PigMan9 написа:

Кой ти каза, че няма Колективен Запад? Колективен Запад е името на група държави, проксита на САЩ, водени от САЩ, контролирали от САЩ. Това включва и Европейския Съюз, като цяло, тъй като този съюз е частна корпорация на САЩ.

А тогава няма ли "Колективен изток"? Руската и китайската пропаганда (като че ли те основно отделят толкова голям ресурс за мощен идеологически отпор онлайн) са основно срещу САЩ и т.нар. в тяхната реторика "Колективен запад", както и за прикритие на собствените си грешки.

Това, което казваш, не се препокрива с начините данни и статистики. Факт е, че заради напрадването на порецсо на колониалната дерационализация, все повече и повече хора гласуват за либерални парти и политици.

И как тогава Възраждане се изкачва? Благодарение на какви социални платформи и социологически агенции?

Анти-социалистическа пропаганда се бълва по медии и училища... Всъщност, цялата идея за русофобия е основана на анти-социалистическа пропаганда, целеща се в Съветския Съюз. Радио Свободна Европа, примерно, което е сред основните пропагандни инструменти на ЦРУ (това можеш да го видиш в Уикипедия), я сред основните медии и се занимава алс анти-Руска пропаганда.

Няма "анти-социалистическа", а по-скоро "анти-комунистическа", защото комунизма никъде не се е наложил с избори, а чрез много реки от кръв. Има много социални/социалистически държави.

Пак ти казвам, че това, което говориш, не се препокрива с реалността, политическите процеси и произтичащото от тях.

Що не? Демагогстваш. Имаш ли лично мнение как чувстваш нещата и какво ти би искал за себе си? Къде представяш себе си в една комунистическа държавата или диктаторска такава с "ред и дисциплина"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Гражданин написа:

А тогава няма ли "Колективен изток"? Руската и китайската пропаганда (като че ли те основно отделят толкова голям ресурс за мощен идеологически отпор онлайн) са основно срещу САЩ и т.нар. в тяхната реторика "Колективен запад", както и за прикритие на собствените си грешки.

Това е измама, позната като "Russian Interference", създадена от Демократичната партия в САЩ през 2016г, когато бяха изборите и им беше необходим материал, фалшиви досиета, който да използват в дезинформационни кампании срещу Републиканците.

Оказа се, че такова нещо, като руска пропаганда и руско влияние, няма.

Виж това (скоро ще пусна и още информация):

main-qimg-402c4f6a487688fd90720ab3ae3f90

Русия не е идеологическа страна. Източните държави нямат пропагандни кампании. Доказано е, ме нямат. Доказано е, че има цензура, която се изпълнява под претекст борба с руска пропаганда, каквото реално няма.

И колкото и да твърдиш, че има руска пропаганда и идеология, факт е, че либерализма става все повече и повече наложен. Либерализма, който е анти-Руски елемент, става все повече и повече наложен. Как ще обясниш това? Нали казваш, че Русия налага своите идеологии...

преди 8 минути, Гражданин написа:

Що не? Демагогстваш. Имаш ли лично мнение как чувстваш нещата и какво ти би искал за себе си? Къде представяш себе си в една комунистическа държавата или диктаторска такава с "ред и дисциплина"?

Не разбрах въпроса. Какво точно питаш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Не разбрах въпроса. Какво точно питаш?

Нека перефразирам тогава: Как си представяш себе си в една комунистическа държавата или диктаторска такава с "ред и дисциплина"? С какво по-хубав би бил живота за теб в такава система спрямо в тази сега?

За другото нямам повече енергия тази вечер. Лека.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ncl написа:

Защото няма колектив.

Аха, а Онд? А ОДКС? И т.н. и т.н. евразийски организации с мощен идеологически отпор на този от "Колективния запад"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...