Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стомашни проблеми

Petia1

Препоръчан отговор

Здравейте, от години имам проблемен стомах. Обикновено веднъж годишно симптоми като гадене и тежест в стомаха се обострят, но след лечение и диета отшумяват. Притеснява ме, че за последните шест месеца такова нещо ми се случва два пъти и продължава по-дълго. Вече месец имам газове, оригване и валко киселини, като ту изчезват, ту пак се появяват. Пия от три дни по препоръка на личната Нексиум, Иберогаст и пробиотик, минах и на диета и симптомите поотшумяха. Утре имам час за специалист. Страх ме да не е най-лошото! Много ме е страх! Не съм мигнала тази нощ! Моля ви пишете случвало ли се е и на друг? Посъветвайте ме какво още да направя. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Пепа Цоневска написа:

Здравейте, от години имам проблемен стомах. Обикновено веднъж годишно симптоми като гадене и тежест в стомаха се обострят, но след лечение и диета отшумяват. Притеснява ме, че за последните шест месеца такова нещо ми се случва два пъти и продължава по-дълго. Вече месец имам газове, оригване и валко киселини, като ту изчезват, ту пак се появяват. Пия от три дни по препоръка на личната Нексиум, Иберогаст и пробиотик, минах и на диета и симптомите поотшумяха. Утре имам час за специалист. Страх ме да не е най-лошото! Много ме е страх! Не съм мигнала тази нощ! Моля ви пишете случвало ли се е и на друг? Посъветвайте ме какво още да направя. 

Какъв по-точно съвет търсите? Лекарство, лечение ...?

Първо идете при специалиста, да видим какво ще ви каже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно какво имате предвид под най-лошото?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да имате гастрит,язва,доктора ще каже.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Може би нещо като рак ,например.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, _Aumi_ написа:

Какъв по-точно съвет търсите? Лекарство, лечение ...?

Първо идете при специалиста, да видим какво ще ви каже.

Да, ще отида. Просто исках да попитам някой минал приз това да сподели опит.  

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Имам предвид някоя нелечима болест или тумор.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Пепа Цоневска написа:

Хайде стига с глупостите. Най-вероятно имате гастрит и той се обостря от време на време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Пепа Цоневска написа:

Щом проблема е от много години, значи не е "най-лошото". Трябва да ви направят гастроскопия, или там както се нарича. Подозирам че имате болестта наречена ГЕРБ. Не е на партията наречена :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Хайде стига с глупостите. Най-вероятно имате гастрит и той се обостря от време на време.

Благодаря за отговора. Надявам се да е нещо такова. По принцип се притеснявам и за най-малкото, случвало ми се е и паник атаки да имам. Искрено Ви благодаря. 

преди 1 минута, правист написа:

Щом проблема е от много години, значи не е "най-лошото". Трябва да ви направят гастроскопия, или там както се нарича. Подозирам че имате болестта наречена ГЕРБ. Не е на партията наречена :)

Ще направя всички изследвания, които каже лекаря. Дано сте прав. Благодаря Ви. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Пепа Цоневска написа:

Благодаря за отговора. Надявам се да е нещо такова. По принцип се притеснявам и за най-малкото, случвало ми се е и паник атаки да имам. Искрено Ви благодаря. 

Ще направя всички изследвания, които каже лекаря. Дано сте прав. Благодаря Ви. 

Така си вредиш повече чрез притеснения и паник атаки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, нушо написа:

До сега е трябвало да отидете на лекар, за да сте спокойна.Язва се получава и на нервна почва.

Все ми минаваше от лечението на личната. В малък отдалечен град сме. От скоро имаме специалист и затова веднага си записах час. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Пепа Цоневска написа:

Все ми минаваше от лечението на личната. В малък отдалечен град сме. От скоро имаме специалист и затова веднага си записах час. 

Това не е било лечение, а подтискане на симптомите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Това не е било лечение, а подтискане на симптомите. 

Явно. Чак сега си давам сметка за това. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Пепа Цоневска написа:

Явно. Чак сега си давам сметка за това. 

Нищо не е станало. Не се панирай и спри да мислиш глупости. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подобен случай и у наше село. След фиброгастроскопия+ректоскопия се установи.......... синдром на раздразненото черво. Пробиотик плюс нещо друго нормална дефекация и за 20 дни нещата се нормализираха. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Пепа Цоневска написа:

вероятно развитие на ГЕРБ - Гастро езофагеална рефлуксна болест
това само изследвания, могат да го кажат, ама си требе Доктори за тази цел

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички ви. Много съм признателна за подкрепата и съветите. “Приземихте” ме и ми внесохте спокойствие. 

преди 26 минути, 5kof написа:

Подобен случай и у наше село. След фиброгастроскопия+ректоскопия се установи.......... синдром на раздразненото черво. Пробиотик плюс нещо друго нормална дефекация и за 20 дни нещата се нормализираха. 

Проблем с дефекация та нямам. Нямам и с апетита. На червата ми къркорят странно понякога. Благодаря Ви за мнението. 

преди 18 минути, Banesc написа:

и на мен ми става като преям със салата от домати и лук

Какво ли не ядохме по празниците, пък и след това. Затова - сега съм на диета. 

преди 12 минути, овню написа:

вероятно развитие на ГЕРБ - Гастро езофагеална рефлуксна болест
това само изследвания, могат да го кажат, ама си требе Доктори за тази цел

Утре съм на лекар и ще висим какво ще предложи. Благодаря Ви за мнението. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Газове и гадене са типични симптоми на болна жлъчка, най общо казано не е нищо сериозно, но ако не вземете мерки може да стане хронично.
На прост език, жлъчката ви не преработва правилно мазнините защото не произвежда достатъчно жлъчен сок, това създава газовете, а понякога и диария.
Най добрия лек за това е чая от джинджифил и поне за малко диета която да изключва голямото количество мазнини и меса и особено карантии и яйца.
Яжте повечко ориз и картофи. И не прекалявайте с тия лекарства, че те едно поправят двадесет развалят. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Bubbles написа:

Газове и гадене са типични симптоми на болна жлъчка, най общо казано не е нищо сериозно, но ако не вземете мерки може да стане хронично.
На прост език, жлъчката ви не преработва правилно мазнините защото не произвежда достатъчно жлъчен сок, това създава газовете, а понякога и диария.
Най добрия лек за това е чая от джинджифил и поне за малко диета която да изключва голямото количество мазнини и меса и особено карантии и яйца.
Яжте повечко ориз и картофи. И не прекалявайте с тия лекарства, че те едно поправят двадесет развалят. :)

до колкото разбрах има върнати киселини
демек разложена храна се връща в хранопровода с дъх на изпражнения от което ѝ се гади
това се получава от преяждане или от това
GERB%20VITA%20Hospital.jpg

https://www.vita.bg/герб-гастро-езофагеална-рефлуксна-болест--симптоми-и-лечение-от-д-р-спас-иванов--хирург-във-вита~887

пп
както казах в предишен пост, това Доктор трябва да го установи със съответните изследвания

Редактирано от овню (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, преди малко излизам от доктора. Няма никакви изменения по органите. Вдигна ми милиграмите на Нексиума, изписа нов пробиотик и след две седмици на вторичен преглед, а когато спра да пия всичко ще направим фекален тест да бактерията. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.01.2023 г. в 15:07, Petia1 написа:

Здравейте, преди малко излизам от доктора. Няма никакви изменения по органите. Вдигна ми милиграмите на Нексиума, изписа нов пробиотик и след две седмици на вторичен преглед, а когато спра да пия всичко ще направим фекален тест да бактерията. 

Нексиума спира да действа след известно време,редувайте го с Квамател от 40мг.,при него хубавото е,че може да се пие по 2+ таблетки наведнъж при остри кризи и не си губи действието.

Квамател вливат и със системи след операции в Гастроентерологията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.01.2023 г. в 16:04, Petia1 написа:

Дано! Благодаря Ви. 

Да се надяваме, че при изследванията, всичко е наред!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...