Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да има два независими desktop-а на два монитора при Win 10?

Kuncavia

Препоръчан отговор

Здравейте,

От няколко часа се ровя, но не стигам до решение на проблема ми.
Идеята ми е, при използване на 2 монитора към един компютър, да направя така, че на единия монитор да имам независим desktop, както се отваря примерно в "task views". Тоест, едни програми да са стартирани и да се виждат на единия монитор и съответно на другия desktop - други програми, които да се визуализират на втория монитор. До момента успях единствено да отворя 2 пъти 1 и съща програма и да я "довлача" от единия на другия монитор, но ако има възможно да си отворя два desktop-a, ще ми е значително по-удобно. Искрено се надявам да съм обяснил като хората :) 

Поздрави. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробваш с това или да отвориш на другия десктоп някоя виртуална машина, която да пуснеш на цял екран: Introduction to Citrix Virtual Apps and Desktops (oxtrys.com)

Или това: Actual Multiple Monitors: Extended Taskbar with Support of All Windows 7 Features on Each Display. (actualtools.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Raze вариант е, но става сложно за човека, който ще го ползва. Надявах се за някаква опция от самия OS да има. 

@Rammkopfтам ми беше надеждата, уви не работи по този начин, като смениш от desktop 1 на desktop 2, се сменя и на двата монитора :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

по просто е решението да се  реши хардуерно

преди 1 час, Kuncavia написа:

Здравейте,

От няколко часа се ровя, но не стигам до решение на проблема ми.
Идеята ми е, при използване на 2 монитора към един компютър, да направя така, че на единия монитор да имам независим desktop, както се отваря примерно в "task views". Тоест, едни програми да са стартирани и да се виждат на единия монитор и съответно на другия desktop - други програми, които да се визуализират на втория монитор. До момента успях единствено да отворя 2 пъти 1 и съща програма и да я "довлача" от единия на другия монитор, но ако има възможно да си отворя два desktop-a, ще ми е значително по-удобно. Искрено се надявам да съм обяснил като хората :)

Поздрави. 

това е лесно

бутона на клавиатурата с  уиндолс  + стрелката за ляво или дясно

маркирай ми че съм решил проблема

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Banesc написа:

по просто е решението да се  реши хардуерно

това е лесно

бутона на клавиатурата с  уиндолс  + стрелката за ляво или дясно

маркирай ми че съм решил проблема

Кога ще спреш да си навираш неграмотната глава в техническите раздели?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Линукс този проблем се решава чрез виртуални десктопи та подирих нещо подобно и за Джама та попаднах на това дано да свърши работа

https://it.wp.worc.ac.uk/ask-a-question/wvd/multiple-displays-on-virtual-desktop/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Display>Easy of access>Additional display settings> Имаш прозорчета, 1 и 2. Размести ги, както ти е удобно. Като 1, ти е водещият. 

Скролни  надолу и избери >Multiply Displays>Extend these displays

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, NewRedDragon написа:

Кога ще спреш да си навираш неграмотната глава в техническите раздели?

Трол никога не спира! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С уиндоус единствения вариант е  Windows Server ама трябва да си плати лиценз , имаразлични варианти на лиценза, като за 2 потребителя не беше нещо фрапиращо скъпо.

Та , в Windows server си имаш различни потребителски профили и всеки профил си е зачислен към отделен монитор , с отделна мишка и т.н.

Все едно да имаш 2 компютъра.

НО, спънката е в това, че един комп трябва да мисли за 2. Така че, двамата потребители ако ползват тежки софтуери...машината ще й се опече гъзето.

Има софтуерни решения, но питаш за Уин, затов аняма да разводнявам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, How_to написа:

имаш различни потребителски профили

Какъв е смисълът, при положение, че Win поддържа виртални работни плотове - във ВСЕКИ ЕДИН профил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, How_to написа:

С уиндоус единствения вариант е  Windows Server ама трябва да си плати лиценз , имаразлични варианти на лиценза, като за 2 потребителя не беше нещо фрапиращо скъпо.

Та , в Windows server си имаш различни потребителски профили и всеки профил си е зачислен към отделен монитор , с отделна мишка и т.н.

Все едно да имаш 2 компютъра.

НО, спънката е в това, че един комп трябва да мисли за 2. Така че, двамата потребители ако ползват тежки софтуери...машината ще й се опече гъзето.

Има софтуерни решения, но питаш за Уин, затов аняма да разводнявам.

Server ти дава 2 конкурентни юзъра по default. Допълнителни CAL-ове ти трябват, ако ще пускаш повече от 2 конкурентни сесии. А и това работи през RDP, не знам как ще го реализираш на бюро с 2 монитора и 2 комплекта мишки с клавиатури, директно към сървъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, цър-вул написа:

Какъв е смисълът, при положение, че Win поддържа виртални работни плотове - във ВСЕКИ ЕДИН профил.

Смисъла е, че може 2ма души с разлипни профили/пароли, да ползват 1 компютър едновременно в различна работна среда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А кога ще се научите, че  помощта трябва да е насочена към това, което иска авторът, а не това, за което си мислите вие!
Т.е. ппредложение е силно встрани от питането.
Да не говорим, че предлагате да пришие балтон към това копче.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...