Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мултикукър - предимства и недостатъци.

Препоръчан отговор

Гледам много ги хвалят тия уреди. Готвене на пара и всякакви други възможности. Никога не съм виждал на живо и не съм опитвал храна приготвена с такъв уред. Доста реклами има, изгледах някои от тях и нещата не изглеждат никак зле. Сега една колежка ми хвали някакъв NINJA уред. Проверих и намерих варианти. 

https://www.tehnomix.bg/malki-elektrouredi/uredi-za-kuhnyata/uredi-za-gotvene/ninja 

Все пак, някой има ли преки впечатления от такива уреди, нещо препоръка и т.н. Ще съм благодарен на мнения, защото сериозно се замислям за такова нещо, но все пак си правя проучване. Да не би на пара нещата да са повече като варени, а не като печени, защото на рекламите е едно, ясно е, но на живо може да е друга бира. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам Saturn с 42 програми, храна приготвена на него става вкусна,поне на мен ми е вкусна.Важното че е с незалепващо покритие ,само че не е под налягане,има и под налягане.С две думи доволен съм .На пара не съм пробвал ,но си има решетка варене на пара.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, нушо написа:

Аз имам Saturn с 42 програми, храна приготвена на него става вкусна,поне на мен ми е вкусна.Важното че е с незалепващо покритие ,само че не е под налягане,има и под налягане.С две думи доволен съм .На пара не съм пробвал ,но си има решетка варене на пара.

To на мен това с парата ми е най-интересно. Гледам картофи, зеленчуци, риба, месо... излизат като истински пържени, а реално не са. За това ми е интересно. Да не стане като някои неща, които в рекламите изглеждат по един начин, а реално - тотална разлика. Въпреки че аз не гледам точно реклами, по-скоро клипчета от хора, които си готвят и там е по-релано. 

Иначе е важно да става за съдомиялна, че иначе няма кой да го мие на ръка. Тая Нинджа, гледам става за машина. Това е добре. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз за картофи ползвам  еър фрайър, стават хубави.Би трябвало да става за съдомиялна ,аз си го измивам на ръка без търкане да не наруша незалепващото покритие.Ето моя е такъв:https://www.emag.bg/multikukyr-860w-5l-42-programi-saturn-st-mc9209-red/pd/DWXYH4BBM/  Забутал съм книжката някъде 99 % става за съдомиална.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Над две години вече основно съм с това.

spacer.png

Уникално изживяване. Романи мога да пиша за туй нещо, защото е факт, че никой не готви по-вкусно от мен, не се е родил още да ме бие. Талант!
Бях на гости и там видях модел на Ninja. Не познавах марката и помислих, че е китайски шитняк с това име. Единствено се оплакваха, че била малка, затова купих най-големия модел към момента. Притежавам вградена фурна на Bosch и престанах да я ползвам. Всъщност, само когато очаквам навлеци по празниците стартирам фурната. От супи, бульони до пържена риба соломон и пържени картофи - всичко през нинджата.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

@нушо, да, разбирам. Но не искам да взимам излишни уреди, за това правя проучване. Още повече пък, че искам да е комбиниран, а не за едно да ползвам един уред, а за друго друг. До колкото разбирам, при теб е такова положението. Сатурн е едно, а еърфрайера друго. 

преди 10 минути, Profruit написа:

Над две години вече основно съм с това.

spacer.png

Уникално изживяване. Романи мога да пиша за туй нещо, защото е факт, че никой не готви по-вкусно от мен, не се е родил още да ме бие. Талант!
Бях на гости и там видях модел на Ninja. Не познавах марката и помислих, че е китайски шитняк с това име. Единствено се оплакваха, че била малка, затова купих най-големия модел към момента. Притежавам вградена фурна на Bosch и престанах да я ползвам. Всъщност, само когато очаквам навлеци по празниците стартирам фурната. От супи, бульони до пържена риба соломон и пържени картофи - всичко през нинджата.

Успех!

@Profruit Ясно. Значи това ще е. 

https://www.tehnomix.bg/multikukar-ninja-foodi-14-in-1-smartlid-multikocher-ol750eu

Eто това гледам. Предполагам е най-доброто в момента. А след като такъв уред се купува веднъж, мисля че е най-добре да се вземе най-доброто. А като гледам е и на най-ниска цена. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, ostavime написа:

Гледам картофи, зеленчуци, риба, месо... излизат като истински пържени, а реално не са

Да не бъркаш с технологията air frying

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, ostavime написа:

...

@Profruit Ясно. Значи това ще е. 

https://www.tehnomix.bg/multikukar-ninja-foodi-14-in-1-smartlid-multikocher-ol750eu

Eто това гледам. Предполагам е най-доброто в момента. А след като такъв уред се купува веднъж, мисля че е най-добре да се вземе най-доброто. А като гледам е и на най-ниска цена. 

Нямам идея.
Погледнах годината на стикера и си припомних, че я купих май 2019г за 1300лв. За техника това е голям период от време ( "Мултикукър Ninja ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ" ). Все пак си европейски пазар, за разлика от моя. Иначе не е мръднала и поне четири пъти седмично я ползвам. Отпред е китайска цветомузика с монитор и звукови ефекти. Прилича на космически скафандар с тези капаци и похлупаци.

Прави като мен. Купуваш и пробваш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

@Profruit

Е да де, ама да купувам излишни уреди, които няма да ползвам не ми е ОК. Имало е такъв момент и после само се трупат. За това поразпитвам, но така като гледам май тая марка е най-добра. По-скоро ще отида днес до магазина да го погледна тоя уред. Не че ще разбера нещо, защото си прав, че трябва да се пробва. 

А следващо поколение, сигурно има някакви допълнителни функции. Ще го видим. Разни екстри, глезотии...

преди 19 минути, цър-вул написа:

Да не бъркаш с технологията air frying

То го има и точно това. Печене на пара, готвене на пара, пържене на пара с горещ въздух...

Редактирано от ostavime (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ostavime написа:

@Profruit

Е да де, ама да купувам излишни уреди, които няма да ползвам не ми е ОК. Имало е такъв момент и после само се трупат. За това поразпитвам, но така като гледам май тая марка е най-добра. По-скоро ще отида днес до магазина да го погледна тоя уред. Не че ще разбера нещо, защото си прав, че трябва да се пробва. 

А следващо поколение, сигурно има някакви допълнителни функции. Ще го видим. Разни екстри, глезотии...

То го има и точно това. Печене на пара, готвене на пара, пържене на пара с горещ въздух...

Изобщо не е , като традиционното готвене. Ще ти трябва време, да свикнеш(аз така и...) . На пара - симулира Азиатските бамбукови кутийки. То май, е най - сполучливо.

пп 999 кинта? Взех на промоция, два уреда Tefal - мулти + еър фрайер за 400. С някакви точки (жената ги събира).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се струва интересен такъв уред. А тези по-евтините не вършат ли същата работа, пак имат и готвене под налягане? Какво по-различно правят тези 'нинджи', че са по-скъпи?

MULTICOOKER PHILIPS ALL-IN-ONE HD2151/40 (technopolis.bg)

MULTICOOKER TEFAL CY754830 TURBO CUISINE , 1090W, 10 ПРОГРАМИ, ЧЕРЕН (technopolis.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Raze написа:

И на мен ми се струва интересен такъв уред. А тези по-евтините не вършат ли същата работа, пак имат и готвене под налягане? Какво по-различно правят тези 'нинджи', че са по-скъпи?

Изглежда че изпълняват функции на еър фраер ,готвят сигурно само с горещ въздух. значи две в едно. Моя мултикукър няма тази функция и програма за горещ въздух,демек да има вентилатор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, нушо написа:

Изглежда че изпълняват функции на еър фраер ,готвят сигурно само с горещ въздух. значи две в едно. Моя мултикукър няма тази функция и програма за горещ въздух,демек да има вентилатор.

И под налягане ли? Съмнявам се само с въздух да готвят, поне вътрешния съд може да се уплътнява. Нинджите не са ли на същия принцип?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Raze написа:

MULTICOOKER PHILIPS ALL-IN-ONE HD2151/40 (technopolis.bg)

MULTICOOKER TEFAL CY754830 TURBO CUISINE , 1090W, 10 ПРОГРАМИ, ЧЕРЕН (technopolis.bg)

Не знам точно. И аз за това проучвам кое, какво и защо. 🙂 Но като при всяко едно нещо, качеството си има цена. Сигурно и по-евтините ще са ОК. То с всичко е така. И някоя Лада нива ще те закара от София до Бургас, но с Мерцедес ще е по-добре, по-бързо, по-комфортно, по-сигурно и т.н. 

Тия Нинджи ми се струват ТОП. Ето, тук @Profruit, сподели за него, а и както казах една колежка има такъв някакъв. 

Вярно, много пари е, но го купуваш веднъж. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам Instant Pot Duo , казват че е Ролс Ройса на кукърите. Купих го от Англия. И почти съм съгласен с това мнение.

Когато го включа и той почне да готви - дори една молекула не излиза изпод капака ! Мисля, че никой друг от кукърите не го може.

Забелязах само един , може би - два - леки недостатъка. Първо - не купих капак за запичане, струваше още 150кинта. И запичам във фурната. И второ - не намерих рецептурник на български. Та карам по метода на опитите и грешките.

Но все пак - това е най-добрия кукър! И в момента готвя кисело зеле със свинско. След 25мин. ще е готово.

Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Стоимен написа:

Имам Instant Pot Duo , казват че е Ролс Ройса на кукърите. Купих го от Англия. И почти съм съгласен с това мнение.

Когато го включа и той почне да готви - дори една молекула не излиза изпод капака ! Мисля, че никой друг от кукърите не го може.

Забелязах само един , може би - два - леки недостатъка. Първо - не купих капак за запичане, струваше още 150кинта. И запичам във фурната. И второ - не намерих рецептурник на български. Та карам по метода на опитите и грешките.

Но все пак - това е най-добрия кукър! И в момента готвя кисело зеле със свинско. След 25мин. ще е готово.

Поздрави

За този какво ще кажеш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На пазара съществуват измамници, които копират Велмакс. Как да ги разпознаем - Платени публикации - DarikNews.bg

Цитат

Бъдете внимателни и с някои от бестселърите – най-продаваните и разпознаваеми продукти на Велмакс – прахосмукачките Security Clean и Valerio, почистващият робот за прозорци и бани Aquamentti, камината Fiamotto, мултикукърът Maestro Gusto и устройството за пречистване на вода - Водата на живота.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, нушо написа:

За този какво ще кажеш

Как два бона бе?! Ебаси, на мен толко ми струва колата. хахаха 

Мисля, че и Нинджата ще е добре. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, ostavime написа:

Как два бона бе?! Ебаси, на мен толко ми струва колата. хахаха 

Мисля, че и Нинджата ще е добре. :)

На мен и 500 лв. много ми се виждат. То като гледам рецептите - сложи месо, включи еди коя си програма да го запържи за еди колко си минути, после сложи еди кое си и него еди колко си минути, после сложи всичко пак да се сготви за еди колко си минути и накрая пак му добави нещо за еди колко си минути....

Аз си го представям като ще готви да готви наведнъж, нали е робот - сипваш всичко и след определено време вадиш и ядеш, не да си играеш 1 по 1... Още повече за 1000 лв или повече - то по-добре по ресторанти да ги дам :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, нушо написа:

За този какво ще кажеш

Глупости!

То ако направят дръжката от платина може и 7 бона да струва.... Видя ли - има "модули за отвеждане на парата", баси! Моя няма, просто не изпуска пара! Дивотия!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Стоимен написа:

Моя няма, просто не изпуска пара! Дивотия!

Да не те гледаме после по новините,зривил се мултикукър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, ostavime написа:

Гледам много ги хвалят тия уреди. Готвене на пара и всякакви други възможности. Никога не съм виждал на живо и не съм опитвал храна приготвена с такъв уред. Доста реклами има, изгледах някои от тях и нещата не изглеждат никак зле. Сега една колежка ми хвали някакъв NINJA уред. Проверих и намерих варианти. 

https://www.tehnomix.bg/malki-elektrouredi/uredi-za-kuhnyata/uredi-za-gotvene/ninja 

Все пак, някой има ли преки впечатления от такива уреди, нещо препоръка и т.н. Ще съм благодарен на мнения, защото сериозно се замислям за такова нещо, но все пак си правя проучване. Да не би на пара нещата да са повече като варени, а не като печени, защото на рекламите е едно, ясно е, но на живо може да е друга бира. 

Имаме 2. На Krups и на Tefal. Пара имаме друг уред, защото храната се докосва с водата, а не с парата. И това не ми харесва. Получава се варене.

https://www.tehnomix.bg/multikukar-tefal-cook4me-cy851130

2021-6-692.jpg

https://www.tehnomix.bg/multikukar-tefal-cy754830-turbo-cuisine

cy754830-2.jpg

Ако имаш конкретни въпроси питай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...