Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мултикукър - предимства и недостатъци.

Препоръчан отговор

аз съм се ориентиръл към ретро нещата

метални казани  и тнт буркани 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, ostavime написа:

То го има и точно това. Печене на пара, готвене на пара, пържене на пара с горещ въздух...

Замени пара с горещ въздух и готово!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, нушо написа:

Да не те гледаме после по новините,зривил се мултикукър.

Не, бе. Наистина не изпуска. Сериозно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Banesc написа:

аз съм се ориентиръл към ретро нещата

метални казани  и тнт буркани 

В казан си се пекла, по тръбичка текла.....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, ostavime написа:

Готвене на пара

4в1 Кошница-гевгир за готвене на пара, 9"

https://www.valmon-101.com/bg/koshnitsa-za-gotvene-na-para/

За да приготвиш храна на пара, нямаш нужда от никакви сложни и безбожно скъпи уреди.

Имаш нужда само от една такава метална кошница на цена от 5 до 10 лв.

Тя е сгъваема и може да се постави във всяка една тенджера като отдолу се налива вода около 7-8 см .

Поставят се нарязаните зеленчуци и се оставя да поври около `10 минути докато омекнат.  Храната става вкусна и запазва всички свои съставки, защото не отиват във водата.

преди 21 часа, нушо написа:

Аз за картофи ползвам  еър фрайър,

От еър фрайъра не съм кой знае колко доволна. Може би за кюфтета или риба да става, но за зеленчуците същата работа върши и фурната, само че ейър фрайъра е по-малък като обем.

Мултикукъра е за хора, които обичат манджи с месо, защото е нужно по-дълго готвене.

Но колкото по-дълго време се готви една храна, толкова по-малко се запазват нейните витамини и хранителни стойности. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че съм за готвенето по традициите, то такъв уред за "малко" семейство е нужен, а като ще е "гарга -> да е рошава". В действителност аз бих го взел от някой "ел.търговец" с предвидената възможност за връщане на изделието в 14-дневен срок, т.е. да се пробва и виждайки (подлагайки го на тест по отношение на вкусовете които "произвежда") да преценя дали  да е полена вещ в домакинството ми. 

Едно мога да споделя: Натиска от страна на жена ми е голям. Все пак основно тя се занимава с готвенето. Мен друго ме възпира: Осигурил съм и фурна за 2000 Евро, а що се касае за пърженето и/или скарата, то по-предпочитам да са на тиган (естествено с необходимото "незалепващо" покритие и на скара която ползва "жив огън" в следствие на изгарянето на дъбова дървесина). 

Кратко: След като може да си го позволиш, то определено такава вещ не ще е излишна в бъдеще. = Действай и споделяй ... 

Успех! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@AumiИмам такова, но това си е вид варене, защото парата не пече, не пържи и т.н., както е показано при тези уреди. Иначе го ползвам, когато правя на децата задушени зеленчуци. Броколи, моркови и разни други миксове. Уреда си има съвсем други функции. 

@dioib eee, така е, до някъде си прав, но скара на дърва в панелката... малко трудно. 🙂

Да, ще се похваля с някоя манджа. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, ostavime написа:

но скара на дърва в панелката... малко трудно

Не е трудно ... би следвало да има тераса ... ;) По-скоро е да не предизвикваш лиги на съседите ... = Няма начин въпросната миризма да не предизвиква съблазън ... :) 

Има и друго .... хм ... от време на време може и да се "прескочи' до нейде де няма общество и се спретне върхова романтика. ;) 

Иначе, за ежедневието, то въпроснияТ уред ще ви е полезен. 

Успех!

п.п. Колкото по-мислиш, то вероятността да споделиш полезността на въпросния битов уред клони към нула. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този мултикукър, който показах преди 1 страница, отдолу има нагревател, прилича на оризоварка или по-скоро тенджера под налягане с запаметени функции, които съдържат и пазят температура, време. 

Ако се натисне на функция ориз, примерно,  ще се появи 8 минути и не знам си колко си градуса. Някаква температура по скалата на Целзий. И то всичко под капак. Под налягане се готви.

Има и една функция, която е без капак. Има и друга функция, където сам си нагласяш времето и температурата. Може и тя се каже, че е без капак. Максималната температура е 170 градуса по скалата на Целзий, ако не бъркам. Която можеш да избереш. Другата тенджера Крупс, няма такава опция. Има 3 степени. Слабо, средно и силно. 

Не ти позволява да готвиш без капак. Пищи. Ако си избрал някой запаметена функция. Примерно, ориз. Трябва да сложиш капака.

Максимално вместимост е към 2 литра вода. Но ако туриш толкова вода в съда и туриш 1 кг макарони може и да не стане. Ще прелее.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, АСПЕКТ написа:

...

Максимално вместимост е към 2 литра вода. Но ако туриш толкова вода в съда и туриш 1 кг макарони може и да не стане. Ще прелее.

Кво? Моя събира към 6 кила вода, че и повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Стоимен написа:

Кво? Моя събира към 6 кила вода, че и повече.

Не знам, то си пише 5 литра. Но дали е рекламен трик не знам.  На самата купа пък си пише 2,5 литра.

tefal-turbo-cuisine-5-0-l-cy7548.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, АСПЕКТ написа:

Този мултикукър, който показах преди 1 страница, отдолу има нагревател, прилича на оризоварка или по-скоро тенджера под налягане с запаметени функции, които съдържат и пазят температура, време. 

Ако се натисне на функция ориз, примерно,  ще се появи 8 минути и не знам си колко си градуса. Някаква температура по скалата на Целзий. И то всичко под капак. Под налягане се готви.

Има и една функция, която е без капак. Има и друга функция, където сам си нагласяш времето и температурата. Може и тя се каже, че е без капак. Максималната температура е 170 градуса по скалата на Целзий, ако не бъркам. Която можеш да избереш. Другата тенджера Крупс, няма такава опция. Има 3 степени. Слабо, средно и силно. 

Не ти позволява да готвиш без капак. Пищи. Ако си избрал някой запаметена функция. Примерно, ориз. Трябва да сложиш капака.

Така е когато е под налягане ,аз на моя си готвя и запържвам без капак и няма проблеми.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Не знам, то си пише 5 литра. Но дали е рекламен трик не знам.  На самата купа пък си пише 2,5 литра.

Не може да бъде измерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, нушо написа:

Така е когато е под налягане ,аз на моя си готвя и запържвам без капак и няма проблеми.

Не може да бъде измерия.

Аз на самата купа виждам, че пише 2,5 литра, а пък навсякъде пише 5л.

Явно рекламен трик.

lame3-product2.png?context=bWFzdGVyfHJvb

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам и тенжера под налягане ,макар че примерно 3 литра, не ги събира 3 литра ,има реска до къде трябва да се пълни да не стане дум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, нушо написа:

Имам и тенжера под налягане ,макар че примерно 3 литра, не ги събира 3 литра ,има реска до къде трябва да се пълни да не стане дум.

От 5 литра, да пълниш само 2 литра, не е малко пресилено. От 5 литра, да кажем 3 литра. 3,5 литра щеше да е добре.

Но това да е проблемът. Иначе няма грешка загрява бързо и няма голяма температура.  Все пак олиото като го нагрееш до 200 градуса, става лошо. 150 градуса максимално си е добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...