Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Референдума за запазване на българския лев

Сър Пичук

Да се запази ли българският лев  

48 гласували потребители

1. 1. Да се запази ли българският лев

• Да, да се запази
    • Не, нека се приеме еврото
    • все ми е тая
      0
    • нямам мнение

Препоръчан отговор

• Отговори 393
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Това е залегнало в договорите да приемем еврото още с началото на валутния борд.

Губи ти се нещо хронологията...

Валутния борд в България е въведен на 1 юли 1997год. със закона за БНБ. Законът фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лева за 1 германска марка. (След въвеждането на еврото през 1999 г. курсът е 1955,83 лева за 1 евро, което след деноминацията на лева на 5 юли същата година става 1,95583 лева за 1 евро.)

А сме приети в ЕС на 1 януари 2007год.

https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/bulgaria_bg

Моля образовайте се преди да пишете глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, quarz написа:

Какво общо има валутния борд с приемането на еврото? Някой иска ли да маха валутния борд, че не съм чул такова нещо?

И какви ще са последствията от отлагането на приемането на еврото? Нали уж сме партньори с останалите членове и решенията се гласуват и договарят. Как Полша отложи затварянето на въглищните си централи до 2050-а? Как

Общото е, че от 25 години сме под "диктат", наречен валутен борд, ама не само не ревете, ами си го харесвате. Единственият с опорките в случая си ти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не заблуждавай! Въпросът за референдума на Възраждане е:

Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година? 

и е само един - а не няколко и някакви други.

За трите седмици през които събираме подписи е изпълнена около 1/3 от целта - 500 000 подписа. Така както върви мисля че за 2 месеца от законовите три ще ги съберем. Из целия 15 МИР не съм видял някой от другите шумно заявени да събира  каквито и да са подписи.

Моля някой с права да редактира заглавието спрямо фактите - ако е на Възраждане както се споменава в първия пост да се постави и техният въпрос, а не чужди картинки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Та така, бях го написал някъде, а и го четох в някакви постове там Дневник, Блиц, няма значение...

Звънва канбанка (на когото не му звънва...), когато при случая с хартиената бюлетина простотокиро и вся остальная ... запищяхте на умряло. Нормално - губят манипулациите на изборните резултати и изтърват всички бъдещи влакове!

Сега същата работа - милиони за реклама, кукундели по всички талавизии, лобисти, мърлячи, изплуваха да обясняват колко е хубаво еврото!

Ми явно не е!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, N1K17Y написа:

Общото е, че от 25 години сме под "диктат", наречен валутен борд, ама не само не ревете, ами си го харесвате. Единственият с опорките в случая си ти. 

Нещо по темата с еврото имаш ли да кажеш? Или още не са ти спуснали "позицията" от централата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Филипов написа:

Не заблуждавай! Въпросът за референдума на Възраждане е:

Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година? 

и е само един - а не няколко и някакви други.

За трите седмици през които събираме подписи е изпълнена около 1/3 от целта - 500 000 подписа. Така както върви мисля че за 2 месеца от законовите три ще ги съберем. Из целия 15 МИР не съм видял някой от другите шумно заявени да събира  каквито и да са подписи.

Моля някой с права да редактира заглавието спрямо фактите - ако е на Възраждане както се споменава в първия пост да се постави и техният въпрос, а не чужди картинки.

И кво ще стане, като ги съберете? Нищо! Пък и до 2 месеца, копейкин може и да катастрофира - фатално. Има хора, дето ще му помогнат в това начинание

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

дали да запазим лева е трябвало да се впише още като сме подали документи за членство в ЕС

иначе сега това се прави, някой патрии да събират електорат

преди 6 минути, JKirilov написа:

Та така, бях го написал някъде, а и го четох в някакви постове там Дневник, Блиц, няма значение...

Звънва канбанка (на когото не му звънва...), когато при случая с хартиената бюлетина простотокиро и вся остальная ... запищяхте на умряло. Нормално - губят манипулациите на изборните резултати и изтърват всички бъдещи влакове!

Сега същата работа - милиони за реклама, кукундели по всички талавизии, лобисти, мърлячи, изплуваха да обясняват колко е хубаво еврото!

Ми явно не е!

по точно е са виновни тези които са правели договора с ЕС

https://bg.wikipedia.org/wiki/Присъединяване_на_България_към_ЕС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

дали да запазим лева е трябвало да се впише още като сме подали документи за членство в ЕС

иначе сега това се прави, някой патрии да събират електорат

Това щеше да е от следващите ми точки, но нека да е сега - никъде не е написано, че това трябва да стане на 1 1 2024!!!!

Аз лично смятам, че трябва да е след 2 или 4 години, но не виждам и срокът на Възраждане да е проблем.

Защото въпросът с евросъюза е Я камилата, я the camel driver! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, JKirilov написа:

Ми явно не е!

Икономически, за западния свят, България е нула и няма никакво значение дали ще приеме еврото или не. Но при нарастващия евроскептицизъм и разочарованието на голяма част от българите от този съюз, с набутването ни в еврозоната ще ни отрежат пътя за напускане на ЕС. Явно това е единствената причина за яростната пропаганда.

И така между другото, пак ще плащаме глоби на ЕС, защото държавата се е погрижила за българите.

Цитат

ЕК започва наказателна процедура срещу България заради отстъпката от 0,25 лв. за гориво

https://fakti.bg/bulgaria/750143-ek-zapochva-nakazatelna-procedura-sreshtu-balgaria-zaradi-otstapkata-ot-025-lv-za-gorivo

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди бях на мнение че трябва да се запази българския лев

но вече мисля че трябва да се приеме еврото защото

левът е вързан към еврото но не ни разрешават да печатаме левове а евро печатат колкото си искат

и когато го вкарат в България еврото ни вдигат инфлацията

и ако приемем еврото може да изгоним   валутния борд

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, АСПЕКТ написа:

И Чехия не иска евро.

https://euractiv.bg/section/финанси/news/чехия-не-е-готова-да-приеме-еврото-обяв/

https://news.bg/world/evrobarometar-balgariya-i-chehiya-sa-s-nay-niska-podkrepa-za-evroto.html

Българите са най-скептични сред всички страни членки на ЕС, които все още не са въвели еврото - България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция, показа проучване на Евробарометър.

Изпуснахте да споменете русия , но и те са зле. Аз съм за приемане на еврото за облагодетелстване на българския гражданин. Има книга написана от западните държави от тяхен акъл , който пише че ще се направи опит (гимнастика ) да се вземат земите на безценица ,защото  европейците били богати на земи. Ще видим колко е вярно и как и дали ще се осъществи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, цър-вул написа:

Погледнете какво се случва в Хърватска

Какво се случва ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, quarz написа:

Нещо по темата с еврото имаш ли да кажеш? Или още не са ти спуснали "позицията" от централата?

Какво да ти кажа, подкрепям приемането му, а твоята опорка (не че ти си я измислил естесвтено) че сме щели да си загубим независимостта е разбита на пух и прах. Ти имаш ли нещо друго да кажеш ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, quarz написа:

Икономически, за западния свят, България е нула и няма никакво значение дали ще приеме еврото или не. Но при нарастващия евроскептицизъм и разочарованието на голяма част от българите от този съюз, с набутването ни в еврозоната ще ни отрежат пътя за напускане на ЕС. Явно това е единствената причина за яростната пропаганда.

Tова да, но останалите без евро какво, канят се да бягат?

Има друг момент, който не ми е ясен фактологически - а именно, че ще но вземат парите от банките...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Banesc написа:

...когато го вкарат в България еврото ни вдигат инфлацията

и ако приемем еврото може да изгоним   валутния борд

Щом приемем еврото, валутния борд се премахва на мига в България!  "Умозаключенията" на някои, че "щели" да изкупят на безценица земи и всичко възможно, са меко казано, неграмотни!  Лева е "вързан"  към еврото от много години и който искал да е купил! :lol6:

А комента по-горе за "излизането" от ЕС, нямам думи да коментирам! :beer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, оставиха ни самостоятелни 90те години и ние толкова кадърни та фалирахме 96та. Изглежда има хора , които искат откровено да повторят това икономическо и финансово българско чудо, а наивните просто сляпо ще се съгласят понеже не им се вярва, че може да се случи пак :dollars:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Какво да ти кажа, подкрепям приемането му, а твоята опорка (не че ти си я измислил естесвтено) че сме щели да си загубим независимостта е разбита на пух и прах. Ти имаш ли нещо друго да кажеш ? 

Това за независимостта не съм го писал, но то е очевидно. Сега можем ако искаме да напуснем ЕС, ако намерим отговорни политици -  можем да махнем валутния борд и да се развиваме както ние решим. След влизането в еврозоната това вече става невъзможно и могат да се гаврят с нас както си поискат. А процедура по излизане няма.

преди 16 минути, JKirilov написа:

Tова да, но останалите без евро какво, канят се да бягат?

Очевидно е, че към момента никой не се кани да бяга, но след безкрайните глупости идващи от Брюксел - утре не се знае какво ще се случи.

Та гледат да ни вържат за вратлето та да не можем да избягаме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, quarz написа:

..... Сега можем ако искаме да напуснем ЕС, ако намерим отговорни политици -  можем да махнем валутния борд и да се развиваме както ние решим. .....

Тъй де, от 89та до 96та сами се развивахме.Никой не ни се бъркаше в работите, сами решавахме и достигнахме икономически и финансов връх , кулминация в развитието, на недостижим стандарт на живот и до днес :coins:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, quarz написа:

Това за независимостта не съм го писал, но то е очевидно. Сега можем ако искаме да напуснем ЕС, ако намерим отговорни политици -  можем да махнем валутния борд и да се развиваме както ние решим. След влизането в еврозоната това вече става невъзможно и могат да се гаврят с нас както си поискат. А процедура по излизане няма.

Даваш ни още по-голяма причина да искаме еврото значи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Стоимен написа:

Какво мислите за референдума "Да се запази ли българският лев" на Възраждане?

Трябва ли българския лев да се запази или - трябва да се приеме еврото?

Какво ще стане ако се приеме еврото?

/cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2023_02/maxresdefault.jpg.74e46854275feb2c8000dba81e346aef.jpg

Левчето трябва да се запази, да см независими.

Едни от най-богатите държави, Швеция и Дания, примерно, на са приели еврото.

Еврото е геополитически инструмент, който е част от програмата на САЩ за денационализация в Европа. Налагането на еврото има една единствена цел: денационализация на валутите на държавите и слагането на държавите на едно и също място за контрол, за да може икономиките им да се манипулират по-лесно.

Целта на еврото е създаване на единна валута, която да важи в цяла Европа. Много по-лесно се контролира една валута, отколкото множество валути. По-лесно е да манипулират цяла Европа, манипулирайки една валута, отколкото множество валути. Това е целта на еврото, прокарвана под претекст "Еврото ще подобни икономиката и ще дойдат много инвеститори".

Политически и икономически неграмотните хора, от които по-голямата част са последователи на евроатлантическата пропаганда и фалшивото и нагло вярване - Американското Изключение, вярват на това. Жалко... заради неспособността на едни хора да разбират политическите процеси и произтичащото от тях, всички ще плащаме цената.

Още по-страшното е, че е трудно да се спре рушенето на държавата, тъй като, поради неразбирането си, мнозинството от хора гласуват за неправилните политици.

Силно се надявам референдума на ПП Възраждане да е успешен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, quarz написа:

Очевидно е, че към момента никой не се кани да бяга, но след безкрайните глупости идващи от Брюксел - утре не се знае какво ще се случи.

Та гледат да ни вържат за вратлето та да не можем да избягаме.

Яка борба да не стане тая поредна простотия!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.actualno.com/politics/kostadin-kostadinov-26-tona-bylgarsko-zlato-se-namirat-v-centralnata-banka-na-anglija-v-london-news_1568015.html

Костадин Костадинов: 26 тона българско злато се намират в централната банка на Англия в Лондон

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/kostadin-kostadinov-26-tona-bylgarsko-zlato-se-namirat-v-centralnata-banka-na-anglija-v-london-news_1568015.html © Actualno.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...