Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Референдума за запазване на българския лев

Да се запази ли българският лев 59 гласували потребители

1. 1. Да се запази ли българският лев

• Да, да се запази
      66%
    • Не, нека се приеме еврото
      30%
    • все ми е тая
      0%
      0
    • нямам мнение
      3%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Искаме вече еврото

ES31.jpg

• Отговори 647
  • Прегледи 57,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И троловете, заредени с опорки, веднага се изакаха по темата. Та даже и се подкрепиха един друг. 😆 Естествено, че всеки разумен човек ще гласува против въвеждането на еврото на този етап и при се

• Българският лев отдавна е свързан с еврото заради валутния борд, а самият референдум няма юридическа основа, тъй като процесът по интеграция в еврозоната е възприет още с подписването на договора за п

• Погледнете какво се случва в Хърватска

Публикувани изображения

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Това е залегнало в договорите да приемем еврото още с началото на валутния борд.

Губи ти се нещо хронологията...

Валутния борд в България е въведен на 1 юли 1997год. със закона за БНБ. Законът фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лева за 1 германска марка. (След въвеждането на еврото през 1999 г. курсът е 1955,83 лева за 1 евро, което след деноминацията на лева на 5 юли същата година става 1,95583 лева за 1 евро.)

А сме приети в ЕС на 1 януари 2007год.

https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/bulgaria_bg

Моля образовайте се преди да пишете глупости.

преди 1 час, quarz написа:

Какво общо има валутния борд с приемането на еврото? Някой иска ли да маха валутния борд, че не съм чул такова нещо?

И какви ще са последствията от отлагането на приемането на еврото? Нали уж сме партньори с останалите членове и решенията се гласуват и договарят. Как Полша отложи затварянето на въглищните си централи до 2050-а? Как

Общото е, че от 25 години сме под "диктат", наречен валутен борд, ама не само не ревете, ами си го харесвате. Единственият с опорките в случая си ти. 

Не заблуждавай! Въпросът за референдума на Възраждане е:

Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година? 

и е само един - а не няколко и някакви други.

За трите седмици през които събираме подписи е изпълнена около 1/3 от целта - 500 000 подписа. Така както върви мисля че за 2 месеца от законовите три ще ги съберем. Из целия 15 МИР не съм видял някой от другите шумно заявени да събира  каквито и да са подписи.

Моля някой с права да редактира заглавието спрямо фактите - ако е на Възраждане както се споменава в първия пост да се постави и техният въпрос, а не чужди картинки.

Та така, бях го написал някъде, а и го четох в някакви постове там Дневник, Блиц, няма значение...

Звънва канбанка (на когото не му звънва...), когато при случая с хартиената бюлетина простотокиро и вся остальная ... запищяхте на умряло. Нормално - губят манипулациите на изборните резултати и изтърват всички бъдещи влакове!

Сега същата работа - милиони за реклама, кукундели по всички талавизии, лобисти, мърлячи, изплуваха да обясняват колко е хубаво еврото!

Ми явно не е!

преди 24 минути, N1K17Y написа:

Общото е, че от 25 години сме под "диктат", наречен валутен борд, ама не само не ревете, ами си го харесвате. Единственият с опорките в случая си ти. 

Нещо по темата с еврото имаш ли да кажеш? Или още не са ти спуснали "позицията" от централата?

преди 8 минути, Филипов написа:

Не заблуждавай! Въпросът за референдума на Възраждане е:

Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година? 

и е само един - а не няколко и някакви други.

За трите седмици през които събираме подписи е изпълнена около 1/3 от целта - 500 000 подписа. Така както върви мисля че за 2 месеца от законовите три ще ги съберем. Из целия 15 МИР не съм видял някой от другите шумно заявени да събира  каквито и да са подписи.

Моля някой с права да редактира заглавието спрямо фактите - ако е на Възраждане както се споменава в първия пост да се постави и техният въпрос, а не чужди картинки.

И кво ще стане, като ги съберете? Нищо! Пък и до 2 месеца, копейкин може и да катастрофира - фатално. Има хора, дето ще му помогнат в това начинание

дали да запазим лева е трябвало да се впише още като сме подали документи за членство в ЕС

иначе сега това се прави, някой патрии да събират електорат

преди 6 минути, JKirilov написа:

Та така, бях го написал някъде, а и го четох в някакви постове там Дневник, Блиц, няма значение...

Звънва канбанка (на когото не му звънва...), когато при случая с хартиената бюлетина простотокиро и вся остальная ... запищяхте на умряло. Нормално - губят манипулациите на изборните резултати и изтърват всички бъдещи влакове!

Сега същата работа - милиони за реклама, кукундели по всички талавизии, лобисти, мърлячи, изплуваха да обясняват колко е хубаво еврото!

Ми явно не е!

по точно е са виновни тези които са правели договора с ЕС

https://bg.wikipedia.org/wiki/Присъединяване_на_България_към_ЕС

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

дали да запазим лева е трябвало да се впише още като сме подали документи за членство в ЕС

иначе сега това се прави, някой патрии да събират електорат

Това щеше да е от следващите ми точки, но нека да е сега - никъде не е написано, че това трябва да стане на 1 1 2024!!!!

Аз лично смятам, че трябва да е след 2 или 4 години, но не виждам и срокът на Възраждане да е проблем.

Защото въпросът с евросъюза е Я камилата, я the camel driver! ;)

преди 8 минути, JKirilov написа:

Ми явно не е!

Икономически, за западния свят, България е нула и няма никакво значение дали ще приеме еврото или не. Но при нарастващия евроскептицизъм и разочарованието на голяма част от българите от този съюз, с набутването ни в еврозоната ще ни отрежат пътя за напускане на ЕС. Явно това е единствената причина за яростната пропаганда.

И така между другото, пак ще плащаме глоби на ЕС, защото държавата се е погрижила за българите.

Цитат

ЕК започва наказателна процедура срещу България заради отстъпката от 0,25 лв. за гориво

https://fakti.bg/bulgaria/750143-ek-zapochva-nakazatelna-procedura-sreshtu-balgaria-zaradi-otstapkata-ot-025-lv-za-gorivo

преди бях на мнение че трябва да се запази българския лев

но вече мисля че трябва да се приеме еврото защото

левът е вързан към еврото но не ни разрешават да печатаме левове а евро печатат колкото си искат

и когато го вкарат в България еврото ни вдигат инфлацията

и ако приемем еврото може да изгоним   валутния борд

преди 44 минути, АСПЕКТ написа:

И Чехия не иска евро.

https://euractiv.bg/section/финанси/news/чехия-не-е-готова-да-приеме-еврото-обяв/

https://news.bg/world/evrobarometar-balgariya-i-chehiya-sa-s-nay-niska-podkrepa-za-evroto.html

Българите са най-скептични сред всички страни членки на ЕС, които все още не са въвели еврото - България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция, показа проучване на Евробарометър.

Изпуснахте да споменете русия , но и те са зле. Аз съм за приемане на еврото за облагодетелстване на българския гражданин. Има книга написана от западните държави от тяхен акъл , който пише че ще се направи опит (гимнастика ) да се вземат земите на безценица ,защото  европейците били богати на земи. Ще видим колко е вярно и как и дали ще се осъществи.

преди 26 минути, quarz написа:

Нещо по темата с еврото имаш ли да кажеш? Или още не са ти спуснали "позицията" от централата?

Какво да ти кажа, подкрепям приемането му, а твоята опорка (не че ти си я измислил естесвтено) че сме щели да си загубим независимостта е разбита на пух и прах. Ти имаш ли нещо друго да кажеш ? 

преди 18 минути, quarz написа:

Икономически, за западния свят, България е нула и няма никакво значение дали ще приеме еврото или не. Но при нарастващия евроскептицизъм и разочарованието на голяма част от българите от този съюз, с набутването ни в еврозоната ще ни отрежат пътя за напускане на ЕС. Явно това е единствената причина за яростната пропаганда.

Tова да, но останалите без евро какво, канят се да бягат?

Има друг момент, който не ми е ясен фактологически - а именно, че ще но вземат парите от банките...

преди 20 минути, Banesc написа:

...когато го вкарат в България еврото ни вдигат инфлацията

и ако приемем еврото може да изгоним   валутния борд

Щом приемем еврото, валутния борд се премахва на мига в България!  "Умозаключенията" на някои, че "щели" да изкупят на безценица земи и всичко възможно, са меко казано, неграмотни!  Лева е "вързан"  към еврото от много години и който искал да е купил! :lol6:

А комента по-горе за "излизането" от ЕС, нямам думи да коментирам! :beer:

Да, оставиха ни самостоятелни 90те години и ние толкова кадърни та фалирахме 96та. Изглежда има хора , които искат откровено да повторят това икономическо и финансово българско чудо, а наивните просто сляпо ще се съгласят понеже не им се вярва, че може да се случи пак :dollars:

Естествено, че е така! Но пак ще има печеливши с милиарди за сметка бедния народ! :down:

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Какво да ти кажа, подкрепям приемането му, а твоята опорка (не че ти си я измислил естесвтено) че сме щели да си загубим независимостта е разбита на пух и прах. Ти имаш ли нещо друго да кажеш ? 

Това за независимостта не съм го писал, но то е очевидно. Сега можем ако искаме да напуснем ЕС, ако намерим отговорни политици -  можем да махнем валутния борд и да се развиваме както ние решим. След влизането в еврозоната това вече става невъзможно и могат да се гаврят с нас както си поискат. А процедура по излизане няма.

преди 16 минути, JKirilov написа:

Tова да, но останалите без евро какво, канят се да бягат?

Очевидно е, че към момента никой не се кани да бяга, но след безкрайните глупости идващи от Брюксел - утре не се знае какво ще се случи.

Та гледат да ни вържат за вратлето та да не можем да избягаме.

преди 2 минути, quarz написа:

..... Сега можем ако искаме да напуснем ЕС, ако намерим отговорни политици -  можем да махнем валутния борд и да се развиваме както ние решим. .....

Тъй де, от 89та до 96та сами се развивахме.Никой не ни се бъркаше в работите, сами решавахме и достигнахме икономически и финансов връх , кулминация в развитието, на недостижим стандарт на живот и до днес :coins:

преди 8 минути, quarz написа:

Това за независимостта не съм го писал, но то е очевидно. Сега можем ако искаме да напуснем ЕС, ако намерим отговорни политици -  можем да махнем валутния борд и да се развиваме както ние решим. След влизането в еврозоната това вече става невъзможно и могат да се гаврят с нас както си поискат. А процедура по излизане няма.

Даваш ни още по-голяма причина да искаме еврото значи. 

преди 5 часа, Стоимен написа:

Какво мислите за референдума "Да се запази ли българският лев" на Възраждане?

Трябва ли българския лев да се запази или - трябва да се приеме еврото?

Какво ще стане ако се приеме еврото?

/cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2023_02/maxresdefault.jpg.74e46854275feb2c8000dba81e346aef.jpg

Левчето трябва да се запази, да см независими.

Едни от най-богатите държави, Швеция и Дания, примерно, на са приели еврото.

Еврото е геополитически инструмент, който е част от програмата на САЩ за денационализация в Европа. Налагането на еврото има една единствена цел: денационализация на валутите на държавите и слагането на държавите на едно и също място за контрол, за да може икономиките им да се манипулират по-лесно.

Целта на еврото е създаване на единна валута, която да важи в цяла Европа. Много по-лесно се контролира една валута, отколкото множество валути. По-лесно е да манипулират цяла Европа, манипулирайки една валута, отколкото множество валути. Това е целта на еврото, прокарвана под претекст "Еврото ще подобни икономиката и ще дойдат много инвеститори".

Политически и икономически неграмотните хора, от които по-голямата част са последователи на евроатлантическата пропаганда и фалшивото и нагло вярване - Американското Изключение, вярват на това. Жалко... заради неспособността на едни хора да разбират политическите процеси и произтичащото от тях, всички ще плащаме цената.

Още по-страшното е, че е трудно да се спре рушенето на държавата, тъй като, поради неразбирането си, мнозинството от хора гласуват за неправилните политици.

Силно се надявам референдума на ПП Възраждане да е успешен.

преди 13 минути, quarz написа:

Очевидно е, че към момента никой не се кани да бяга, но след безкрайните глупости идващи от Брюксел - утре не се знае какво ще се случи.

Та гледат да ни вържат за вратлето та да не можем да избягаме.

Яка борба да не стане тая поредна простотия!

https://www.actualno.com/politics/kostadin-kostadinov-26-tona-bylgarsko-zlato-se-namirat-v-centralnata-banka-na-anglija-v-london-news_1568015.html

Костадин Костадинов: 26 тона българско злато се намират в централната банка на Англия в Лондон

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/kostadin-kostadinov-26-tona-bylgarsko-zlato-se-namirat-v-centralnata-banka-na-anglija-v-london-news_1568015.html © Actualno.com

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.