Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво се отоплявате? Какъв отоплителен уред, да си избера?

Featured Replies

Здравейте, тази тема я мисля известно време, та не мога да се реша, в апартамента нямам комин. За климатик мисля на лятото, а в момента се 'отоплявям' с един конвектор, дето токоз си и отоплява, та дайте мнение, колемая се между; маслен радиатор, газова печка, по голям конвектор или знам ли вече и аз... 

Климатиците стават и за отопление при това са по-икономични от разни конвектори, духалки и радиатори. Освен ако навън не е прекалено студено,  тогава може да пуснеш и конвектора да му помага.

Нямам парно в апартамента и за 20 години съм пробвал духалка, конвертор и газова печка и климатик. С климатици съм в момента и смятам, че това е най-доброто, което може да предложи пазара при не много студен климат, какъвто е в момента в България.

преди 16 минути, The Reaper написа:

С какво се отоплявате?

Конвектори TESY MC 2012

преди 21 минути, The Reaper написа:

Какъв отоплителен уред, да си избера?

Не знам. Успех!

И газ-та и пелетите умишлено ги вдигнаха (спекула). Вкъщи се топлим на два климатика (малък и голям) от около 15+ години. Да, не е като печката на дърва, но я няма тая мизерия да мъкнеш (дърва) отвън, да цепиш, да събираш и да ръгаш да горят. Няма я тая цялата мизерия. За сега тока си остава най-евтин. Цял ден съм на работа и климатика го оставям на 17-18 градуса, колкото да не е студено. Вечерта го усилвам на 20/21-2 докато спа. Лятото, мноого рядко го ползвам, тъй като съм ял дървото от него. Само в бедните страни като България се е греят хората на твърдо гориво. Тва кюмура е още по-голяма мизерия.

• Автор
преди 1 минута, *S197* написа:

И газ-та и пелетите умишлено ги вдигнаха (спекула). Вкъщи се топлим на два климатика (малък и голям) от около 15+ години. Да, не е като печката на дърва, но я няма тая мизерия да мъкнеш (дърва) отвън, да цепиш, да събираш и да ръгаш да горят. Няма я тая цялата мизерия. За сега тока си остава най-евтин. Цял ден съм на работа и климатика го оставям на 17-18 градуса, колкото да не е студено. Вечерта го усилвам на 20/21-2 докато спа. Лятото, мноого рядко го ползвам, тъй като съм ял дървото от него. Само в бедните страни като България се е греят хората на твърдо гориво. Тва кюмура е още по-голяма мизерия.

Не съм съгласен, на село с дърва и няма кое да бие дървесината, а това кой колко иска да мъкне или да си играе с цепене, рязане си е относително до човека, има хора които това им е професия и си вадят прехранара с рязане на дърва ... Относително 

преди 1 минута, The Reaper написа:

Не съм съгласен, на село с дърва и няма кое да бие дървесината, а това кой колко иска да мъкне или да си играе с цепене, рязане си е относително до човека, има хора които това им е професия и си вадят прехранара с рязане на дърва ... Относително 

Е, щом бракониерстваш това е друга тема, но мизерията си е мизерия. В белите страни, освен горе високото по балканите, няма да видиш такова нещо по селата. Просто българина си е свикнал да живее в мизерията(нарочно използвам няколко пъти думата "мизерия").

• Автор
току-що, *S197* написа:

Е, щом бракониерстваш това е друга тема, но мизерията си е мизерия. В белите страни, освен горе високото по балканите, няма да видиш такова нещо по селата. Просто българина си е свикнал да живее в мизерията(нарочно използвам няколко пъти думата "мизерия").

Белите страни са отделна тема, тука не сме такава и това е, та отклоняваме се от темата

Основно ме отопляват комшиите, среден апартамент съм и е мн.топло, дори се налага така открехнато да държа! Инак на къщата каминка на дръвца!

климатик

• Автор
преди 23 минути, killchain написа:

В едната стая се отоплявам на съседи, в другата - на маслен радиатор.

И как е масления радиатор?

Аз съм в апартамент 4 стаен на 4-я етаж съм хола е на подово и до преди 7-8 години комшиите ме грееха. Макар че пак си пускам подовото и кучето нема нема като го домързи, да се качи, на дивана направо, се просваше на плочките и заспиваше. След това комшиите нещо си правиха ремонт и си зазидаха комина и спряха да палят печката но мен това не ме бърка пускам си подовото и така макар че си лапа и то сериозно. Малко преди да замина при бившата ми жена 2017г някъде на края си спомням че беше на едната ми стая си имах климатик. Ама какво му стана уж нов и още в гаранция а мамицата му стара както си духаше и изведнъж студ климатика ни върти ни приема ни предава. И аз така ли същия ден бях малко вкарал и слезнах долу до омшията бай Ангел лека му пръст стар ловджия. Викам му комши я дай за малко твойта пушка щото на перваза ми е кацнала една гъска да я стрелна за бърже. И оня като чу за гъска и веднага се върза даде ми той пушката излезна с мен зяпа на горе завалията и дири гъската и вика абе Владо къде я видя тая гъска бе. И аз му викам бай Ангеле е сега ще видиш гъската като нацелих едно хубаво климатика и се изтряска долу на земята викам му ето я гъската та събрах половината квартал с щуротията си. И тоя бай Ангел вика абе аз все си знам че не си добре ама сега ептем се уверих че наистина не те слуша главата. Та мисълта ми беше друга дали ще е на дърва или ток си има разлика щото сега ако живее човек в апартамент трябва да ги цепи дървата да ги мъкне на горе да сваля казанчета да ги чисти макар че на дърва си е по добре топличкото. А на ток ако има авария и то зимно време ще има скърцане на зъби освен ако няма на близо някое винце или ракийка да стопля за резерва. 

Термопомпа с радиатори обмисляме ние понеже сме в къща тука в нашето село повечето преминаха към това и са много доволни.Ходих при няколко човека да видя как е на 20-21 градуса е направен(може да се увеличава до 30) и в стаите е 24-25 градуса в това време. За ток 200-250 лева общо всичко. Та дори и за апартамент пак ще ти свърши идеална работа

преди 27 минути, vlado1985 написа:

Аз съм в апартамент 4 стаен на 4-я етаж съм хола е на подово и до преди 7-8 години комшиите ме грееха. Макар че пак си пускам подовото и кучето нема нема като го домързи, да се качи, на дивана направо, се просваше на плочките и заспиваше. След това комшиите нещо си правиха ремонт и си зазидаха комина и спряха да палят печката но мен това не ме бърка пускам си подовото и така макар че си лапа и то сериозно. Малко преди да замина при бившата ми жена 2017г някъде на края си спомням че беше на едната ми стая си имах климатик. Ама какво му стана уж нов и още в гаранция а мамицата му стара както си духаше и изведнъж студ климатика ни върти ни приема ни предава. И аз така ли същия ден бях малко вкарал и слезнах долу до омшията бай Ангел лека му пръст стар ловджия. Викам му комши я дай за малко твойта пушка щото на перваза ми е кацнала една гъска да я стрелна за бърже. И оня като чу за гъска и веднага се върза даде ми той пушката излезна с мен зяпа на горе завалията и дири гъската и вика абе Владо къде я видя тая гъска бе. И аз му викам бай Ангеле е сега ще видиш гъската като нацелих едно хубаво климатика и се изтряска долу на земята викам му ето я гъската та събрах половината квартал с щуротията си. И тоя бай Ангел вика абе аз все си знам че не си добре ама сега ептем се уверих че наистина не те слуша главата. Та мисълта ми беше друга дали ще е на дърва или ток си има разлика щото сега ако живее човек в апартамент трябва да ги цепи дървата да ги мъкне на горе да сваля казанчета да ги чисти макар че на дърва си е по добре топличкото. А на ток ако има авария и то зимно време ще има скърцане на зъби освен ако няма на близо някое винце или ракийка да стопля за резерва. 

Сега сложи и компютъра на перваза, и бегай при наследниците на бай Ангел за пушката! :)

преди 12 минути, JKirilov написа:

Сега сложи и компютъра на перваза, и бегай при наследниците на бай Ангел за пушката! :)

Ооооо комтифутъра си го тача много. В мойта стая вече почти 10 години нямам телевизор последно когато бях сложил един телевизор един ден се бях ядосал че не ми станаха мачовете и телевизора го отнесе като полетя от 4-я етаж.

Аз съм на пилети, излизат яко скъпи в последно време, но един колега е на газ и каза,че още повече плаща на месец. Трудно е.

На парно с пелети съм . Уютно и топло е навсякъде , във всяко кътче е еднаква температурата и ходя по къси ръкави у дома .

Не харесвам климатици , ползвам ги само лятото при нужда.   Климатикът изсушава въздуха и не харесвам "раздвижен въздух " да ме грее.   Обичам натурален огън да ме сгрява .  Скъпичко е , ала кефа си струва цената .

Не те съветвам да се топлиш с климатик , по-добре избери радиаторът от възможните изброени .

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Климатикът изсушава въздуха

aма друг път! Това е отдавнашно заблуждение, сега е модерно да се нарича мантра. По-точно е вярно, но само през лятото.

А вече кой какво обича...

С два конвертора за две стай. Но важното е дали имаш изолация, каква е дограмата, дали ти е вътрешен или външен апартамента. 

Маслени радиатори по 2 kw. Делонги. Настроени да включват и изключват към 20 гр. температура в стаите. 200 лв. на месец. Отказах се от парно обявих нулева консумация. С бойлер съм. 40 лв на месец сградна инсталация. Общо 240лв. По рано 100лв. ток на месец и 360-400 лв. парно на месец. А нема нужда!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.