Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на cpu охладител

Препоръчан отговор

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Само че този TUF е от новите и се води ATX 3.0, а Стрикса не е  

кое бихте избрали ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 59
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 9 минути, transcend92 написа:
преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

кое бихте избрали ?

Трудно ми е да препоръчам захранване, защото така и не разбрахме каква е видео картата, дали изобщо има нужда от смяна на захранването. Шума от захранването ли идва или от видеокартата? Всяко едно от двете захранвания може да има пак CoilWhine. Доста време вече мина, въпрос на проба е, в сервиза трябваше вече да са установили причината. Ако кажете, че компютъра е пробван с двете споменати захранвания и в двата случая го няма шума, тогава вече ще е друго и може да се зададе въпроса кое от двете е по-добро

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Gaming_Solutions написа:

Трудно ми е да препоръчам захранване, защото така и не разбрахме каква е видео картата, дали изобщо има нужда от смяна на захранването. Шума от захранването ли идва или от видеокартата? Всяко едно от двете захранвания може да има пак CoilWhine. Доста време вече мина, въпрос на проба е, в сервиза трябваше вече да са установили причината. Ако кажете, че компютъра е пробван с двете споменати захранвания и в двата случая го няма шума, тогава вече ще е друго и може да се зададе въпроса кое от двете е по-добро

все още няма решение от сервиза но аз гледам да съм подготвен със избора именно заради това се допитвам до вас  

аз лично тествах всички вентилатори на видео картата на макс  тествах и pc охладителя също така тествах и трите вентилатора които бяха монтирани 

мисля че проблема не от тях а от самото захранване

Видео картата ми 

GIGABYTE GEFORCE RTX 3060 EAGLE OC 12G

image.jpeg.ba8713d59c44d886dfa7cd9a11b58d28.jpeg

преди 8 минути, transcend92 написа:

все още няма решение от сервиза но аз гледам да съм подготвен със избора именно заради това се допитвам до вас  

аз лично тествах всички вентилатори на видео картата на макс  тествах и pc охладителя също така тествах и трите вентилатора които бяха монтирани 

мисля че проблема не от тях а от самото захранване

Видео картата ми 

със предното захранване което беше на Zalman 700w нямах проблем 

и бях със същата видео карта

картата е чисто нова 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, transcend92 написа:

Видео картата е 

Тази карта може да върви и на 550W "бронзово" захранване, но вероятно може да се преминава към по-сериозна карта от 4ХХХ серия в бъдеще!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още на предната страница писах, че ако става въпрос за Coil Whine, то няма нищо общо с вентилаторите и може да е както от видео картата, така и от захранването. Занесъл си компютъра в сервиза, изчакай тяхното становище и виж какво ще предложат. Моят съвет е след това вече да търсиш мнение по форумите, ако изобщо има нужда от такова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тази карта може да върви и на 550W "бронзово" захранване, но вероятно може да се преминава към по-сериозна карта от 4ХХХ серия в бъдеще!

В бъдеще мисля 40 серия 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Одобриха зямяната взех си  това захранване

https://www.vali.bg/bg/product/27937/Захранващ-блок-ASUS-TUF-Gaming-1000W-80+-Gold-PCIe-5.0-Fully-Modular

проблема ми вече се реши нямам никакви забележки със новото 

благодаря че ви има живи и здрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да не правя нова тема реших тук да попитам

интересува ме как точно трябва да бъде поставено захранването 

това е примерна картинка 

в момента е поставено с вентилатора отдолу защото кутията го позволява 

а тя е be quiet! Pure Base 500 DX

интересува ме правилно или грешно е поставено захранването

защото когато играя battlefield 2042  перката на захранването започва да върти мощно това го прави само и единствено на тази игра

PSU Fan Direction: Should It Face Up Or Down?

ето така е поставено в момента

PSU Fan Up Or Down? [All Possible Positions Explained]

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правилно е поставено. Ако е с перката отгоре ще засмуква топъл въздух от кутията и ще е още по-шумно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Правилно е поставено. Ако е с перката отгоре ще засмуква топъл въздух от кутията и ще е още по-шумно

благодаря за бързия отговор 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...