Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на cpu охладител

Препоръчан отговор

GIGABYTE B760 AORUS MASTER DDR4
image.thumb.jpeg.1ed7c9a5f8713507ac7ddeb923db8f6c.jpeg
със тази дънна платка съм 

закупих я но не погледнах дали ще стане да се монтира въздушно охлаждане 

не искам да е водно 

ако има някой специалист по тези работи моля нека да ми сподели какъв охладител мога да монтирам там \ може  и линк цена до 230 лева 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 59
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Processor Base Power 
125 W
Maximum Turbo Power 
181 W
това  е много и трудно се охлажда
 някакво водно с фреон ще трябва да е 
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е че отказват да монтират водно

от фирмата не се заемат 

единствения вариант компа да бъде завършен е 

ако е със въздушно охлаждане

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Banesc написа:
Processor Base Power 
125 W
Maximum Turbo Power 
181 W
това  е много и трудно се охлажда
 някакво водно с фреон ще трябва да е 

Нема да се плашиш:

image.png

Всеки от предложените ще се справи, но да се внимава и с размерите, за да се събере в кутията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Нема да се плашиш:

image.png

Всеки от предложените ще се справи, но да се внимава и с размерите, за да се събере в кутията.

А обърна ли внимание на дънната платка 

там няма много място 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Освен малкото разстояние за монтиране на RAM,( при големите охладители) което, често пъти е преодолимо,.

Трябва да знаеш, от спецификациите на кутията, максималната поддържана височина за въздушен охладител.

Когато е по висок охладителя, страничния капак/стъкло на кутията "опира" в него и не се затваря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Mr. ?? написа:

Освен малкото разстояние за монтиране на RAM,( при големите охладители) което, често пъти е преодолимо,.

Трябва да знаеш, от спецификациите на кутията, максималната поддържана височина за въздушен охладител.

Когато е по висок охладителя, страничния капак/стъкло на кутията "опира" в него и не се затваря.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, transcend92 написа:

Благодаря на всички 

спрях се но този 

Cooler, Arctic Cooling Freezer i35 A-RGB

Колега тества ли охладителя? Охлажда ли добре? Че и аз съм със същия процесор intel i5 13600kf и имам проблем с охлаждането

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.02.2023 г. в 11:41, Bulio91 написа:

Колега тества ли охладителя? Охлажда ли добре? Че и аз съм със същия процесор intel i5 13600kf и имам проблем с 

чакам да пристигне до края на седмицата 

задължително ще споделя мнение ако този не стане ще мина на водно охлаждане 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, transcend92 написа:

ако този не стане ще мина на водно охлаждане 

Всичко зависи от настройките и дали ще правиш овърклок. При балансирани настройки грижи няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Всичко зависи от настройките и дали ще правиш овърклок. При балансирани настройки грижи няма.

Не  клокване твърдо не  

не го умея това а и не искам да изпържа някоя част

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм се спрял два модела, но не знам кой ще ми свърши по добра работа

https://ardes.bg/product/deepcool-ak620-zero-dark-r-ak620-bknnmt-g-1-297538

https://ardes.bg/product/jonsbo-hx6250-jonsbo-cpjb-013-304170

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След четене и гледане на тестове на охладители си поръчах Thermalright Peerless Assassin 120. Ще го ползвам с i5 13500. Може и да е прекалено за този процесор, но по-добре да е така от колкото да грее процесора :) Тепърва ще трябва дъно и памет да взимам, та за сега ще си седи в кутията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, StefanG написа:

След четене и гледане на тестове на охладители си поръчах Thermalright Peerless Assassin 120. Ще го ползвам с i5 13500. Може и да е прекалено за този процесор, но по-добре да е така от колкото да грее процесора :) Тепърва ще трябва дъно и памет да взимам, та за сега ще си седи в кутията.

Охладителя е топ за парите си, жалко че го няма в БГ.

Сега може да си вземеш и една планка Thermalright LGA1700-BCF.

Ефекта от нея е по-голям, когато се инсталира на нов процесор, преди стандартната планка да го е деформирала

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено и аз се бях замислил за такава планка. Ще взема една и тя да чака дъното и паметта. А относно поръчката на охладителя, не е никакъв проблем и от амазон.де да се поръчва. Поръчваш до някой БГ доставчики. През ggbg ми излезе 5.80лв. доставката до България.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм собственик на магазина от линка за планката горе. По-скоро ще питам партньорите от Декада дали няма скоро пак да започнат да зареждат продукти на Thermalright.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4-5 години и аз работех с тях, но нещо не мога да се сетя да съм виждал охладители на Thermalright. Какво ли не съм взимал от там, но тази марка точно не мога да се сетя да са я предлагали. Питай ги. Ще е хубаво да я имат и нея налична и леко да конкурира Noctua :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

днес ми пристигна компа  

със този охладител който ми препоръчахте

но открих някакъв проблем  

когато играя игра играта се казва Valorant 

компа започва да  жужи - като се има предвид че всичко е ново  ето клип

https://www.facebook.com/messenger_media/?attachment_id=574064207967374&message_id=mid.%24cAABa82Qaf9OMqBrszWGdtVmCLFXY&thread_id=100001403011027

ето това са ми новите компоненти

331935364_957432948757023_8110953039731898414_n.thumb.jpg.ecc3e21a7594a4aef242307d0f99de2e.jpg

възможно ли е новия охладител да се затормозява

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да отворя линка, но какво ще рече жужи? Да не е шум получаващ се от по-бързото развъртане на вентилаторите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...