Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на cpu охладител

Препоръчан отговор

понеже линка който дадох не работи за да видите и чуете как работи ето нов този е от youtube

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Не мога да отворя линка, но какво ще рече жужи? Да не е шум получаващ се от по-бързото развъртане на вентилаторите?

извинявам се за грешния линк вече  качих който работи

преди 2 минути, transcend92 написа:

понеже линка който дадох не работи за да видите и чуете как работи ето нов този е от youtube

само ако знаех коя перка прави проблема дали не е тази на cpu или тази на gpu

защото преди също бях със това gpu - 3060 eagle 12gb

сменил съм също и три вентилатора на корсаир 

преди 5 минути, transcend92 написа:

само ако знаех коя перка прави проблема дали не е тази на cpu или тази на gpu

защото преди също бях със това gpu - 3060 eagle 12gb

сменил съм също и три вентилатора на корсаир 

това единствено го прави по време на игра 

като alt+tab примерно в браузъра спира 

и като alt+tab в игра се чува жуженето

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 59
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

на 18.02.2023 г. в 11:31, Gaming_Solutions написа:

Охладителя е топ за парите си, жалко че го няма в БГ.

То за съжаление доста ги няма в България. Аз лично за вкарващ/извеждащ навремето си бях харесал между Noctua NF-A12, bequiet Silent Wings 3/4 и Phanteks T30. Първите ги има, но последния още го няма у нас и затова взех Noctua-а но Chromax версията (черната).

преди 6 часа, transcend92 написа:

компа започва да  жужи - като се има предвид че всичко е ново  ето клип

За хора без facebook можеш ли да го качиш другаде? Сигурен ли си, че звука не е от Coil Whine на картата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То за съжаление доста ги няма в България. Аз лично за вкарващ/извеждащ навремето си бях харесал между Noctua NF-A12, bequiet Silent Wings 3/4 и Phanteks T30. Първите ги има, но последния още го няма у нас.

За хора без facebook можеш ли да го качиш другаде? Сигурен ли си, че звука не е от Coil Whine на картата?

само ако можех да разбера от къде  е 

качил съм го в тубата 

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Не се чува много ясно, но какво захранване се ползва?

захранването ми е на Gigabyte UD1000GM 1000W 80+ GOLD MODULAR

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не се чува много ясно, но какво захранване се ползва?

Към края се чува към 0:54. За мен това си е чист Coil Whine я от картата, я от захранването, но в повечето пъти е от картата. И при мен го имаше със старата карта като играя по-тежки и игри и като се задействат вентилаторите на по-бързи обороти. За щастие при новата го няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приятел!

Поне заглавията на темите си пишете без грешки. Какво е това "оладител" И така си стои до ден днешен, без никой да му обръща внимание. Помоли модератора да направи редакцията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Към края се чува към 0:54. За мен това си е чист Coil Whine я от картата, я от захранването, но в повечето пъти е от картата. И при мен го имаше със старата карта като играя по-тежки и игри и като се задействат вентилаторите на по-бързи обороти. За щастие при новата го няма.

Ами да, то за това питах , че и някои захранвания им жужат дросели, трафове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Приятел!

Поне заглавията на темите си пишете без грешки. Какво е това "оладител" И така си стои до ден днешен, без никой да му обръща внимание. Помоли модератора да направи редакцията.

а как мога да направя корекция

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Помоли модератора да направи редакцията."

До 30 минути след публикуване на материал можете да направите корекция, затова съм написал - модератор да я направи. Или посочете в доклад и ще бъде свършено

Аз ще докладвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

пробвах да засиля перките на макс само на видео картата ако беше от нея щеше да се чува още по силно 

но да не се окажеш прав за захранването   

има гаранция 36 месеца освен пак да го нося в сервиза и там да видят какво може да се направи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, transcend92 написа:

пробвах да засиля перките на макс само на видео картата ако беше от нея щеше да се чува още по силно 

но да не се окажеш прав за захранването   

има гаранция 36 месеца освен пак да го нося в сервиза и там да видят какво може да се направи

Визимай нещо по-доказано с времето, че тея гигабайти правят "изненади" макар и нови и висок клас модели. Не знам как си стигнал до този избор, но ако има възможност го подмени пример със Seasonic SSR-850FX, най-малкото е че има 10 години гаранция!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.vali.bg/bg/events/324

935A6D68-5453-5988-C2AE-18D0EC7EBF20.pngПОДОБРЕНО ТЕРМИЧНО РЕШЕНИЕ НА ОХЛАЖДАНЕ

В сравнение със стандартното термично решение, радиатора е увеличен с около 200% или повече и е оптимизиран въздушния поток. Ефективността на разсейване на топлината се увеличава с повече от 10%, като по този начин се удължава експлоатационният живот на компонентите.

59E0700C-BDB5-C564-540F-867020A65B90.png120MM SMART ХИДРАВЛИЧЕН
ЛАГЕРОВ (HYB) ВЕНТИЛАТОР

Скоростта на вентилатора се регулира според автоматичното разпознаване на мощността и спира, когато системата е на празен ход или при ниско натоварване (по-малко от 20% натоварване). Вентилаторът с хидравлични лагери осигурява по-дълъг и по-стабилен живот.

може и тва да се окаже моя проблем а той е че тоя сигурно се засилва докато играя 

и ако не съм игра си бачка нормално ддз помагайте да го сменям ли стига от сервиза да има одобрение 

преди 14 минути, transcend92 написа:

https://www.vali.bg/bg/events/324

В сравнение със стандартното термично решение, радиатора е увеличен с около 200% или повече и е оптимизиран въздушния поток. Ефективността на разсейване на топлината се увеличава с повече от 10%, като по този начин се удължава експлоатационният живот на компонентите.

ЛАГЕРОВ (HYB) ВЕНТИЛАТОР

Скоростта на вентилатора се регулира според автоматичното разпознаване на мощността и спира, когато системата е на празен ход или при ниско натоварване (по-малко от 20% натоварване). Вентилаторът с хидравлични лагери осигурява по-дълъг и по-стабилен живот.

може и тва да се окаже моя проблем а той е че тоя сигурно се засилва докато играя 

и ако не съм игра си бачка нормално ддз помагайте да го сменям ли стига от сервиза да има одобрение 

да не му правя  реклама но уж било 

ТРИ НОВИ УЛТРА ИЗДРЪЖЛИВИ ЗАХРАНВАНИЯ ОТ GIGABYTE

Захранващи блокове Gigabyte UD750GM/UD850GM/UD1000GM

ако кажете че не стават и не са сполучливи да се отървам от него навреме 

моля някой специалист във тази сфера и да е запознат предварително благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, transcend92 написа:

моля някой специалист във тази сфера и да е запознат предварително благодаря

@Gaming_Solutionsе твоят човек

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, adersa написа:

@Gaming_Solutionsе твоят човек

благодаря ще пиша да погледне темата когато може 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо не махнеш страничния капак и да пуснеш някой стрес тест и  да се ослушаш откъде идва шумът. Може и някой лагер на перка да е шумен а в новите перки за CPU GPU и тем подобни, масово се слагат, флуидни лагери с цел да неможе да се отваря вентилатора за смазване. Вярно е използват се все още масово и сачмени лагери но в новите охладители и вентилаторите към тях съм забелязал че повечето са с флуидни. 

bearning-1.jpg

Ето и едно интересно видео за флуидните лагери.

Това е съчмения лагер.

bearing-ball.gif

И едно интересно четиво към него.

https://www.gamersnexus.net/guides/779-computer-case-fan-bearing-differences

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Защо не махнеш страничния капак и да пуснеш някой стрес тест и  да се ослушаш откъде идва шумът. Може и някой лагер на перка да е шумен а в новите перки за CPU GPU и тем подобни, масово се слагат, флуидни лагери с цел да неможе да се отваря вентилатора за смазване. Вярно е използват се все още масово и сачмени лагери но в новите охладители и вентилаторите към тях съм забелязал че повечето са с флуидни. 

bearning-1.jpg

Ето и едно интересно видео за флуидните лагери.

Това е съчмения лагер.

bearing-ball.gif

И едно интересно четиво към него.

https://www.gamersnexus.net/guides/779-computer-case-fan-bearing-differences

пробвах да засиля всяка една перка по отделно 

първо засилих перките на видео картата / не са те

после засилих перката на cpu охладатителя /и той не е 

после реших да видя дали не са новите вентилатори които монтирах просто ги спрях за да видя дали не са те / и тене са

остана само единствено само този който е на новото захранване само той прави този проблем / може защото явно се засилва автоматично докато съм в игра 

за него пише тва  та може тва да не е проблем а просто да се чува така ддз 

ЛАГЕРОВ (HYB) ВЕНТИЛАТОР

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, което чуваш (на мен ми е трудно да определя от клипа), най-вероятно е Coil Whine. Не е нещо страшно, стига да не ти пречи шума. Получава се от вибрациите на намотките в индуктора заради по-слаба изолация, няма връзка с вентилаторите. Мисля, че не се счита за проблем и не подлежи на гаранционна замяна, НО ако всичко е купувано онлайн винаги може да го върнете в рамките на 2 седмици. Въпроса е дали идва от видео картата или захранването. На мен ми се е случвало захранване да издава този звук с точно определена комбинация от хардуер. На друга конфигурация (с аналогичен хардуер) вече не се чуваше. Ако целият компютър е купуван от едно място, моят съвет е да им го върнете и те да констатират шума от къде идва. След това ще могат да го заменят с друг, който да няма Coil Whine. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Върнах компа в сервиза от там щели да се помолят за замяна с някоя друга марка ако се окаже захранването ми казаха да си избера някое друго от 850 до 1000w от този сайт vali.com

Едно е сигурно и да го върнат аз няма да искам да бъде монтирано 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, transcend92 написа:

мнение за тази марка  

Ползват базата на Seasonic. Ако искаш да минеш по-тънко -> Seasonic FOCUS PLUS 850W Gold (SSR-850FX) - Цени, евтини оферти за Захранващи блокове Seasonic FOCUS PLUS 850W Gold (SSR-850FX) (pazaruvaj.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Joss Bomon написа:

А кой модел е по добър и качествен

току-що, transcend92 написа:

От снимката която качих кое е по издържливо

преди 1 минута, transcend92 написа:

А кой модел е по добър и качествен

Tuf или Rog 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Joss Bomon написа:

Според Асус -> THOR -> ROG -> TUF

Само че този TUF е от новите и се води ATX 3.0, а Стрикса не е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Само че

Можеше да цитираш автора за обясненията си. Аз съм дал каква е йерархията в продуктовите линии според производителя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...