Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за НАТО - Исторически архиви, факти, прикрити и премълчани истини

LittleGoldenPiggyBanks101

Препоръчан отговор

преди 26 минути, Белгиеца написа:

Президентът на франция който клекна пред краварите е потомствен еврейн от унгарски произход. Какво друго можеш да очакваш от един еврейн, освен да предаде франция на янките? Като не може със сила, тогава става със предател внедрен отвътре. Също както Горбачов подари на САЩ цяла източна Европа без да иска нищо в замяна. После пияницата Елцин се опита да им подари и самата Русия ама на парчета.

Такива работи селянино.

Тука в Белгия знаеш как хубаво си живееме. Нато е при нас и точно до Брюксел и до гр. Монс.
Белгия извлича огромна полза от присъствието на НАТО на нейна територия, пък и като са послушни белгийците краварите са им отредили Брюксел да е столица и на създадения от америка Европейски съюз.

А на вас там на територията наречена България ви разрешават само да си давате милиардите от държавния бюджет за да си купувате изтребители на чертежи. И ви успиват със лъжи, че е лошо да получавате евтин руски газ и нефт. Трябва си купувате втечнен краварски газ 4 пъти по-скъп, да ви дойде акъла в главата.

И от толкова много писане, пак не успя да отговориш на това:

преди 11 часа, Гражданин написа:

Акъл имам и мога да ти дам, но съм забелязал, че си от хората, които обичат Русия, но живеят на запад. Що тъй? Дай да отговорим първо на тоя въпрос.

Няма и да напишеш смислено и аргументирано обяснение на този парадокс.

Ако живееш на Изток..в РФ, Беларус, Китай или КНДР може да водим нормална дискусия, но сега е безмислено. Ти си на "клона" наречен "Запад", а в същото време искаш да го отрежеш. Ами никой нормален човек няма да ти повярва на бръщолевенето и фалшивите аргументи. Същото важи и за @Bubbles@АСПЕКТ, @Moriati и още кои ли не акаунти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Гражданин написа:

А ти винаги избягваш да отговориш защо предпочиташ да си във вражеска Франция, когато толкова много харесваш и защитаваш днешна Русия.

Кога пък съм избягвал? Всеки знае защо съм тук.
И защо трябва да харесвам Русия за да мисля че нещата които нашите дупедавци правят са глупави?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Bubbles написа:

Кога пък съм избягвал? Всеки знае защо съм тук.
И защо трябва да харесвам Русия за да мисля че нещата които нашите дупедавци правят са глупави?

Гладък, пак ти заби Елбруса и запелтечи за да изкараш копейките

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, БаалБек написа:

Няма и да напишеш смислено и аргументирано обяснение на този парадокс.

Аз тебе съм те блокирал от началото на войната, ама не се бях логнал и ти скивах въпросът.
То не ми е на Белгиеца работа да отговарям вместо французина, ама хайде от мен да мине.
Та след 1945г. тук в Западна Европа синдикатите са си извоювали големи социални придобивки благодарение на съществуването на комунизма в Източна Европа.
Понеже капиталистите ги е хванало шубето да не се надигнат и тука на революция, та са почнали да се съгласяват малко по малко да споделят с експлоатираните работници по-голям дял от печалбите си т.е. да им увеличават заплатите и да имат добре платени отпуски и да внасят пари за безработните и за здравни осигуровки и т.н. 
Та на нас комунистите ни даваха по 200 лв. мизерна заплата при цена на една Волга от 9200 лв. и 10 години чакане да си я купиш, пък ефектът беше че западногерманските бачкатори един вид косвено на наш гръб си подобряват тяхното положение. 
Ако го нямаше комунизма в Източна Европа, сега тука в Западна щеше да си още същата капиталистическа дивотия както е все още в САЩ. Мога да ви пусна видеа да ги видите как спят на палатки по тротоарите на булеварди на които има луксозни жилищни блокове. В Белгия такива ужаси няма.

Та сега ако Русия не победи във войната си срещу янките на територията на Украйна, на нас обикновените хора в богата Западна Европа ще ни се стъжни картинката. Ония гадове от дълбоката държава в северна америка ще станат още по-нагли и ще почнат да ни развалят тука икономиките, за да се изнесат капиталите към САЩ и там да им е добре за наша сметка.
Всичко е система на скачени съдове. 
Ако САЩ станат единствен господар на цялата планета, тогава спукана ни е работата, няма да  има кой да го спре Бил Гейтс да ни набие чипове в мозъците и да сме роби на янките.

Та трябва да има равновесие на силите на противниците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Белгиеца написа:

... да ни набие чипове в мозъците и да сме роби на ....

Очевидно на тебе вече са ти набили чиповете

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Coco1 написа:

Гладък, пак ти заби Елбруса и запелтечи за да изкараш копейките

Много хлабави тия усмирителни ризи Прасчооо, викай доктора да те стегне преди да си направил някоя беля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Bubbles написа:

Много хлабави тия усмирителни ризи Прасчооо, викай доктора да те стегне преди да си направил някоя беля.

Казвай ги тия неща на време гладък-комуняга, сега щи прата Дедиди80 да те притегне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Coco1 написа:

Казвай ги тия неща на време гладък-комуняга, сега щи прата Дедиди80 да те притегне.

Олелеее почна да виждаш комунистите, значи и лекарството не си си пил, бързо да го вземеш, че след малко и Путин ще почне да ти се привижда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

Олелеее почна да виждаш комунистите, значи и лекарството не си си пил, бързо да го вземеш, че след малко и Путин ще почне да ти се привижда.

Е и брат ти комунягата-чехльо от белгията, те е харесал.

Поне се снимайте и се покажете, като ваште руски братя

330411400_893405015184102_875463306926770440_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Coco1 написа:

Ау ама ти вече и белгийски комунисти ли почна да виждаш? Нещата заповат да излизат от контрол.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Bubbles написа:

Ау ама ти вече и белгийски комунисти ли почна да виждаш? Нещата заповат да излизат от контрол.

Комунета кога ше покажете снимката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Кау Бой е чледач на крави в дивия запад в северна америка.
Та оттам умозаключението е, че САЩ е краварника.
А краварите имат навика да обявяват за терористи хора и територии които не са съгласни да им се подчиняват.

Знам какво искаше да се каже с краварника, въпросът е, че в групичката ви, която постоянно използва тази дума влага в нея негативен смисъл като че ли има нещо срамно да се занимаваш с крави. Все пак всички бели хора пият мляко и ядат телешко и ми е странно защо се ползва с негативната конотация, защото такава реално няма. Вероятно, защото по този начин кравари/каубои е друга дума за селяндури. Обаче аз виждам как САЩ слагат в малкия си джоб сума ти народи, които претендират за неселяндурчество и висока цивилизация докато наричат тях (САЩ) "кравари". А и винаги е по-добре кравар с бяло спретнато ранчо с конюшни и пищни тучни пасища за крави, от колкото някой в блатно мочурище.

Виж какво китно красиво ранчо в американски стил

a-mare-and-foal-grazing-on-early-spring-

Ето ти и типична американска къща, каубойско ранчо в колониален стил 

Ranch-Style-Homes.jpg

Пък какво толкова като гледат крави?

Нямам нищо против да съм кравар в "дивия запад", ако те живеят така. Ти ако искаш ги наричай терористи. Не виждам как някой, който си гледа животните и продава мляко е терорист.

Няма да вадя снимки от някоя друга велика държава как са типичните условия на живот на краварите ѝ, за да не ме обвините в двойни стандарти.

Президентът на франция който клекна пред краварите е потомствен еврейн от унгарски произход. Какво друго можеш да очакваш от един еврейн, освен да предаде франция на янките? Като не може със сила, тогава става със предател внедрен отвътре. Също както Горбачов подари на САЩ цяла източна Европа без да иска нищо в замяна. После пияницата Елцин се опита да им подари и самата Русия ама на парчета.

И какво като някой е с еврейски произход? Какво следва от това? И какви доказателства имаш, че Франция е "клекнала", как и по какъв начин по-точно? Там има много добър демократичен процес. Щом влизат и си излизат от НАТО, когато си искат, значи никой не ги държи на сила там. В момента, в който им стане неизгодно, могат да го напуснат пак. Франция е горда страна. А Горбачов е избор на политбюро, Елцин пък демократично избран президент. Имаш ли доказателства, че САЩ има някаква намеса в избора им и каква? Нито Горбачов, нито Елцин са заклеймени от Кремъл. Последният като почина миналата година си отиде с най-високите почести. Наративът, че това са американски агенти или нещо от сорта е изфабиркуван с цел правене на имидж пред простолюдието извън Русия, а в самия Кремъл всички са наясно, че няма такива неща. Всичко си опира до техни вътрешнокланови грешки. Нали не си представяш, че тази огромна империя не следи внимателно кой какво прави в управляващия клан? Никой съветски/руски вожд не може да отиде сам до тоалетната и да си говори с американците тайно през някакъв телефон, който да не прихванат. Змея си има глава, но това не значи, че няма крайници, която да я отрежат, ако нещо почне да се обърква.

Тука в Белгия знаеш как хубаво си живееме. Нато е при нас и точно до Брюксел и до гр. Монс.
Белгия извлича огромна полза от присъствието на НАТО на нейна територия, пък и като са послушни белгийците краварите са им отредили Брюксел да е столица и на създадения от америка Европейски съюз.

Не мога да те разбера, хем не се оплакваш от това как хубаво си живеете в Белгия, хем американците пък били лоши.

А на вас там на територията наречена България ви разрешават само да си давате милиардите от държавния бюджет за да си купувате изтребители на чертежи. И ви успиват със лъжи, че е лошо да получавате евтин руски газ и нефт. Трябва си купувате втечнен краварски газ 4 пъти по-скъп, да ви дойде акъла в главата.

"На вас там на територията наречена България..." много срамно се изказваш. Изключително падение за теб да говориш така за родината, белгийска домакиня със "секс паспорт" такава, или там както се определяше, от каква позиция си позволяваш да говориш какъв акъл трябва да ни дойде? Колко акъл се иска за белгийски секс паспорт не знам, но не знам и кога сме получавали евтин руски газ и нефт като навсякъде се обяснява колко сме били цакани години наред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Гражданин написа:

Защото нормалните хора не вярват на някакъв случаен изкуствен интелект като теб, който се компроментира като китайска или руска правителствена разработка. Всеотдаен си на тролската си кауза. Не спираш да копираш и трупаш по всякакъв начин руска или китайска пропаганда тук, да извърташ факти и да избягваш въпроси, когато са ти неудобни (като моя за скрийншота).

Отново ли наричаш това, което пиша, "пропаганда"? Изглежда, че "пропаганда" е любимата ти дума, която използваш в неуспешните си опити да дискредитираш всичко, което не е неолиберална/евроатлантическа колониална пропаганда.

Колкото се отнася до операция "Гладио", съществуването й е официално признато. Ако не ми вярваш, можеш да прочетеш това: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

Ако си видял нещо невярно в публикацията, просто го покажи, вместо да казваш "пропаганда".

преди 20 часа, Гражданин написа:

Защото нормалните хора не вярват на някакъв случаен изкуствен интелект като теб, който се компроментира като китайска или руска правителствена разработка. Всеотдаен си на тролската си кауза.

Защо ме наричаш "бот" и "трол"? Защо не спираш да използваш лъжите на Демократичната партия в САЩ? Колко пъти да казвам, че "руската пропаганда и ботове" са лъжа, измислица, оспорена от редица разсекретени документи и проучвания? Не помниш ли, че ти показах и разсекретените документи на Twitter и проучването.

Не е нужно да ме наричаш "трол" или "бот", просто защото не искаш да приемеш реалността и отричаш фактите, които пиша.

image.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Отново ли наричаш това, което пиша, "пропаганда"? Изглежда, че "пропаганда" е любимата ти дума, която използваш в неуспешните си опити да дискредитираш всичко, което не е неолиберална/евроатлантическа колониална пропаганда.

Може ли да адресираш аргументите ми, а не да вадиш една дума от контекста, която ти хареса, за да можеш да разтягаш локуми?

Колкото се отнася до операция "Гладио", съществуването й е официално признато. Ако не ми вярваш, можеш да прочетеш това: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

Ако си видял нещо невярно в публикацията, просто го покажи, вместо да казваш "пропаганда".

Не съм отричал това, за което си говорим, а контекста на представянето на нещата ти. Даваш неща от средата на миналия век като аргумент за неща от настоящето. За толкова години са се сменили толкова много хора, условия на живот в обществата и т.н.. Ти вадиш неща, които искаш да представиш като кирливи ризи. Е, представи ги, но защо не представиш малко кирливи ризи и за Русия или Китай като толкова искаш да си обективен? Те нямат ли такива? И за такива дори те питам не само аз. 

Защо ме наричаш "бот" и "трол"? Защо не спираш да използваш лъжите на Демократичната партия в САЩ? Колко пъти да казвам, че "руската пропаганда и ботове" са лъжа, измислица, оспорена от редица разсекретени документи и проучвания? Не помниш ли, че ти показах и разсекретените документи на Twitter и проучването.

Обясних ти много подробно вече няколко пъти какво си и не мисля, че трябва да ти храня програмата с повече архетипи от колкото вече получи в дословни подробности, изкуствен интелект такъв. Форматирай се или се рестартирай и виж дали ще вървиш по-добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Гражданин написа:

Може ли да адресираш аргументите ми, а не да вадиш една дума от контекста, която ти хареса, за да можеш да разтягаш локуми?

Накратко, "аргументите" ти са това: "Не харесвам това, което пишеш, следователно е руска пропаганда".

Какви аргументи имам да "адресирам"? Ти никога не си показвал каквито и да е аргументи; единственото, което правиш, е да ме наричаш трол.

преди 8 минути, Гражданин написа:

Не съм отричал това, за което си говорим, а контекста на представянето на нещата ти. Даваш неща от средата на миналия век като аргумент за неща от настоящето. За толкова години са се сменили толкова много хора, условия на живот в обществата и т.н.. Ти вадиш неща, които искаш да представиш като кирливи ризи. Е, представи ги, но защо не представиш малко кирливи ризи и за Русия или Китай като толкова искаш да си обективен? Те нямат ли такива? И затова дори те питам не само аз. 

Нищо не се е променило.

Когато НАТО беше създадено, то беше създадено с цел предотвратяване на комунизма. Днес, десетилетия по-късно, целта на НАТО е да играе ролята на геополитически инструмент, работещ в полза на неолибералния модел на САЩ, в полза на доларовата хегемония.

Както вече казах, нищо не се е променило. Както преди, така и днес, НАТО има една цел - вземане на пари от държавите-членки, изпращане на тези пари в САЩ, да се финансират инвазиите и воините на САЩ срещу света, предимно в Средния Изток, където целта е златото и нефта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, другарю гражданин, има точно 5 толкова излъскани места в сащ и ти баш от тях си дал пример колко било хубаво в сащ. А то всичко останало е мръсно гето от бездомници. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Накратко, "аргументите" ти са това: "Не харесвам това, което пишеш, следователно е руска пропаганда".

Напротив, аргументите са "там". Аз се аргументирам с логически заключения.

Какви аргументи имам да "адресирам"? Ти никога не си показвал каквито и да е аргументи; единственото, което правиш, е да ме наричаш трол.

Горе са. Многократно съм поставял въпроса какъв е планът, ако излезем от НАТО? Как ще осигурим националната си сигурност, когато всичките ни съседи ни точат зъби и само чакат нашия грешен ход? Освен това от дестабилизация на Балканите ще спечели най-много Русия и Турция. Тях все ги забравяш. Само говориш за колективния запад, който САЩ командва с либерална деградация. И друго в уравненията ти липсва.

Нищо не се е променило.

Защо да не се е променило? Комунизмът си отиде и не се върна. Тоталитаризмът обаче се връща в Русия с бързи темпове. Роскомандзор, хора в затворите, че са казали критика за правителството, затваряне на границите, юнармия, деца предават родители с доноси, скок на доносите в обществото... Че "няма страшно да умреш за родината" е записано в учебниците за малките класове? Това ли трябва да одобряваме? Руснаците живеят в преломен момент от историята си, всичко това ще рухне много скоро! 

https://www.currenttime.tv/a/russia-propaganda-school/32012692.html

2195D6B2-1B8D-4BCE-A27A-F4D2B7E34A3F_w10

Когато НАТО беше създадено, то беше създадено с цел предотвратяване на комунизма. Днес, десетилетия по-късно, целта на НАТО е да играе ролята на геополитически инструмент, работещ в полза на неолибералния модел на САЩ, в полза на доларовата хегемония.

НАТО е отбранителен съюз. Ако Русия погълне Украйна, стратегията ѝ нататък са още държави от Европа. Не забравяй, че според Путин, най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век не са световните войни, а разпадането на СССР. 

Както вече казах, нищо не се е променило. Както преди, така и днес, НАТО има една цел - вземане на пари от държавите-членки, изпращане на тези пари в САЩ, да се финансират инвазиите и воините на САЩ срещу света, предимно в Средния Изток, където целта е златото и нефта.

И колко пари лично НАТО ти е взело от теб като членски внос, с които не си напълнил хладилника си с още храна? Нали си "прасе", по-скоро е по-добре да не ти се налага да ходиш на казарма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Coco1 написа:

Комунета кога ше покажете снимката

Чакаме ред за фотоапарат.

преди 8 минути, Гражданин написа:

Че "няма страшно да умреш за родината" е записано в учебниците за малките класове? Това ли трябва да одобряваме?

Ми да, къф е тоя национализъм я да обяснят колко е гхубаво да си гей, да пуснат един гейски месец лятото изпълнен с цветни гейпаради за децата, ех че хубаво?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Bubbles написа:

Ми да, къф е тоя национализъм я да обяснят колко е гхубаво да си гей, да пуснат един гейски месец лятото изпълнен с цветни гейпаради за децата, ех че хубаво?!

Това което казваш е страшна тъпотия. Провери какво е значението на "национализъм".

Никой не обяснява на никого, че трябва да става гей. Нормално е като има гейове, някои компании да таргетират с рекламите си и тях с "гейски месец" или разни други реклами. За корпорациите всичко е пари и като има такъв пазар ще го ползват. Не познавам нито един човек, който да е станал гей след като е гледал филми или реклами, в които е имало гейове. Ти във Франция познаваш ли такива? Наративът, че с гейове по медиите ще извратят населението е част от руската пропаганда, която няма за друго акъл освен да сочи с пръст на простоватите, че "тука има ценности, там няма и тия гееве идват за вас и децата ви". Ето Соловьов младши, синът на най-големия пропагандист в Русия срещу еврогеевете, САЩ и НАТО.

IMAGE_13767805_40_0.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Coco1 написа:

330411400_893405015184102_875463306926770440_n.jpg

original.png.28b3af88af9a1e69b3d4028c775037cb.png

Рейчъл Ливайн, помощник-министър по здравеопазването на САЩ, влезе в историята като първия транссексуален офицер с четири звезди. Освен това 64-годишният(ата) педиатър Ливайн стана най-високопоставеният открито транссексуален служител на американската администрация миналия март, когато Сенатът го утвърди за помощник-министър по здравеопазването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

Чакаме ред за фотоапарат.

Брау комунета

преди 22 минути, Стоимен написа:

original.png.28b3af88af9a1e69b3d4028c775037cb.png

Рейчъл Ливайн, помощник-министър по здравеопазването на САЩ, влезе в историята като първия транссексуален офицер с четири звезди. Освен това 64-годишният(ата) педиатър Ливайн стана най-високопоставеният открито транссексуален служител на американската администрация миналия март, когато Сенатът го утвърди за помощник-министър по здравеопазването.

Димка как така всичко беше прекрасно в Расия, пък се оказа че сте скъсани дивани 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направих нова публикация в блог-архива за премълчани и цензурирани истини за НАТО.

Новата публикация обяснява ролята на НАТО в подкрепата на крайно-десния тероризъм из Европа:

Ако сте пропуснали първата част на серията от публикации, обясняваща още факти по темата с тероризма и фалшивите флагове на НАТО из Европа, можете да я видите тук:

Ще има и още много публикации по темата с подривните дейности на САЩ и НАТО срещу света.

Ще бъде интересно да видим каква умствена гимнастика (mental gymnastics) ще правят последователите на евроатлантическата пропаганда и Американското Изключение, само и само да продължат да вярват, че целта на НАТО е "да пази, да предотвратява военни действия, а не да служи на интересите на нео-колониалния строй на САЩ".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще има нова публикация в блога за премълчани истини относно НАТО.

Преди да дойде утре и да публикувам новата статия в блога, нека видим какви са имперските цели на НАТО в Косово.

Преди малко намерих следната статия, която е интересно (БЕЛЕЖКА: Статията съдържа множество препратки към други източници. За да видите препратките, трябва да посетите оригиналната статия, тъй като автоматичния превод не съдържа хиперлинкове):

"След 15 години независимост е ясно, че Косово беше стъпка към имперските цели на НАТО

На 17 февруари 2008 г. група от подкрепени от САЩ “демократични лидери” начело с бивш спонсориран от Запада терорист обяви независимостта на отцепилата се провинция на Сърбия Косово и Метохия (пълното си законно име съгласно конституцията на Сърбия).

Изглеждаше толкова просто и направо в зенита на “еднополюсен момент,” и косовските албанци бяха “уверено очакват западното признание за държавата си, въпреки гнева, който сецесията му предизвика в предупрежденията на Сърбия и Русия за свежи балкански вълнения, ” като а Доклад на Ройтерс драстично отбеляза.

Тяхното доверие беше повече от оправдано, тъй като 22 от 27 държави-членки на ЕС и 26 от 30 държави-членки на НАТО в крайна сметка признаха този едностранно действие на сецесия, като се изтеглиха много други по-малки, предимно западнозависими страни да следват това. Съвет за сигурност на ООН Резолюция 1244, според който провинцията трябва да остане автономна провинция на Сърбия в очакване на взаимно съгласувано окончателно споразумение, беше игнорирана, точно както ООН и международното право бяха игнорирани през пролетта на 1999 г., когато НАТО едностранно участва в 78-дневна бомбардировъчна кампания срещу Федерална република Югославия, под познатите предлог на защита “ демокрация, права на човека и върховенство на закона. ” Това доведе до военната окупация на провинцията на НАТО, която продължава и до днес.

Случаят на “независимо Косово” е в много отношения перфектното въплъщение на “след Студената войнапоръчка, основана на правила.” За разлика от международното право, което произтича от Хартата на ООН и многобройните общоприети договори и споразумения след Втората световна война, “поръчка, базирана на правила” е почти всичко, което неговите пропагандисти смятат за в съответствие с техните политически интереси du jour. Като руски външен министър Сергей Лавров сложи го, тези “правила” са “създаден от нулата за всеки конкретен случай. Те са написани в тесен кръг от западни страни и се палмират като крайна истина.”

В случая с Косово и Метохия, “правила” трябваше да бъдат съобразени с амбициите на еднополюсния хегемон и неговите васали. Това бе в основата на неуспешния опит на колективния Запад да обяви този случай sui generis, т.е. уникален и несравним с всеки друг случай, за да се предотврати други да го отнасят като прецедент – Южна Осетия, Абхазия, Крим, Донбас, и регионите Херсон и Запорожие, наред с други, молеха да се различават. И, не, първоначалната цел на този уникален “определяне на правила ” не беше за защита “ демокрация, права на човека и върховенство на закона” в историческата провинция на Сърбия, която е домакин не само на мястото на легендарната битка за Косово от 1389 г., единствената битка, в която е убит османски султан, но също така и стотици сръбски православни средновековни църкви и манастири. Истинският интерес на САЩ беше много по-голям и не толкова благоприятен. И беше разкрито в a документ памет, свързана от западните мейнстрийм медии, писмо от май 2000 г. до тогавашния германски канцлер Герхард Шрьодер от Уили Уимър, член на германския Бундестаг и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ.

Писмото на Уимър съдържа описание на охрана конференция че е присъствал в словашката столица Братислава, която е била организирана съвместно от Държавния департамент на САЩ и Американския институт за предприемачество (AEI), базиран във Вашингтон мозъчен тръст. Списък на участниците и дневният ред може по едно време да бъде намерен на уебсайта на AEI, но вече не са достъпни към момента на писането. Почти цялата налична информация в днешно време идва от акаунта на Wimmer. Според него конференцията не само разкри истинските причини за бруталното нападение на НАТО срещу Югославия и последвалата окупация на Косово и Метохия, но също така и целта за по-нататъшното разширяване на НАТО към границите на Русия и най-важното от гледна точка на глобалната сигурност, целта на САЩ да подкопае международния правен ред като част от стремежа си към глобално господство. По същество докладът на Уимър разкри престъпния план, довел света до ръба на глобалния, вероятно ядрен конфликт.

Според висши американски служители на конференцията, цитирана от Вимер, Югославия е бомбардирана “с цел да се поправи погрешното решение на генерал Айзенхауер по време на Втората световна война,”, когато не успя да разположи американските войски там. Естествено, както Уимър записа, никой на конференцията не оспорва твърдението, че след като се е ангажирал с бомбардировките над суверенна държава, “НАТО наруши всички международни правила и особено всички съответни разпоредби на международното право.” Освен това едностранната намеса на НАТО извън правната му област представлява умишлено “прецедент, който трябва да се позове от всеки по всяко време,” и “много други” в бъдеще.

Крайните имперски цели бяха ясно посочени: “ Да възстанови териториалното положение в района между Балтийско море и Анадола, какъвто е съществувал по време на Римската империя, по времето на най-голямата му сила и най-голяма териториална експанзия. Поради тази причина Полша трябва да бъде обградена на север и на юг с демократични съседни държави, докато Румъния и България трябва да осигурят сухопътна връзка с Турция. Сърбия ( вероятно с цел осигуряване на безпрепятствено военно присъствие на САЩ ) трябва да бъде окончателно изключена от европейското развитие. Северно от Полша, пълен контрол над Св. Трябва да се установи достъпът на Петербург до Балтийско море. Във всички процеси правата на хората ’ на самоопределяне трябва да се предпочитат пред всички други разпоредби или правила на международното право.”

Накратко, трагедията, която се развива в Украйна днес, може ясно да се проследи до потъпкването на международното право в НАТО в случая с Косово и “жертва” Западна сграда на нов (“правила, базирани на ”) нарежда чрез разширяване на военния си съюз чак до границите на Русия. Ако трябваше да приложим Нюрнбергските принципи на международното право формулиран съгласно Резолюция 177 на Общото събрание на ООН въз основа на съдебните процеси за нацистки военни престъпления след Втората световна война, лицата, вземащи решения на НАТО, биха имали много голям шанс да бъдат признати за виновни престъпления срещу мира: “ (i) Планиране, подготовка, иницииране или водене на война на агресия или война в нарушение на международни договори, споразумения или гаранции,” и “(ii) Участие в общ план или конспирация за изпълнение на някое от актовете, посочени в (i).”

С други думи, международното право е неудобно за днешния колективен Запад не само по практически, но и по правни и морални причини. Да не говорим за очевидните исторически паралели с предишен милитаристичен опит за формиране на “нова поръчка”, който завърши в берлински бункер, след като бяха угасени десетки милиони животи. Забравената кореспонденция на Wimmer (почти) е обвинение, далеч по-дълбоко от сегашния брак на удобството на колективния Запад с Киев неонацист елемент.

Въпреки това, дори когато кризата в Украйна продължава да ескалира, новата битка за Косово далеч не е приключила. Защото след 15 години колективният Запад все още не успя да намери политически съучастник в Белград, готов да му предостави обратно действие на амнистията, като признае “независимо Косово” и/или съгласие за членството му в ООН. Ето защо, дори когато упорито продължават с най-новия Дранг нах Остен на военното поле, западните сили също удвояват дипломатическия си натиск върху Сърбия, което не само отказва официално да признае собственото си разчленяване, но и присъединете се незаконните санкции срещу Русия. Последният залог, неофициално наречен Френско-германски план, е да се опита да принуди Сърбия да признае държавността на провинцията си, освен името, в замяна на мъгливи обещания за финансова помощ и ( отдалечен ) бъдещо членство в ЕС. В резултат на това настоящият натиск на западните дипломати върху Белград е само малко по-малко интензивен от паралелния приток на западни наемници към Киев.

Проблемът за колективния Запад е, че въпреки силния си десетилетия натиск, значителни инвестиции в сръбския медиен и неправителствен сектор и заплахи за подновена международна изолация, Сръбското народно мнение остава упорито независимо. Според скорошно доклад от uber hawkish, базираното в Лондон дружество Хенри Джексън, 53,3% от сръбските граждани желаят страната им да остане неутрална в конфликта в Украйна ( с още 35,8% подкрепяйки явно проруска позиция ), докато 78,7% са против санкциите срещу Русия, а 54,1% смятат, че Сърбия трябва да разчита първо на Русия, когато става въпрос за външна политика (, за разлика от 22,6% избирайки разчитане на ЕС ). Освен това ЕС определено е загубил блясъка си, като 44,3% са казали, че биха го направили “определено” или “вероятно” гласувайте против членството в ЕС (за разлика от 38,1%, готови да гласуват за), ако утре се проведе референдум. И накрая, според наскоро освободен независим сръбски анкета, 79,2% са против членството в ЕС като “награда” за признаване на независимост за Косово.

По този начин може да се твърди, че колкото походът на Хитлер в Рейнланд наруши световния ред след Втората световна война, Непровокираното нападение на НАТО срещу Югославия през 1999 г. беше преднамерен ход за унищожаване на заповедта след Студената война, докато вдъхновената от Запада декларация за независимост на Косово преди 15 години беше опит за легитимиране на нов, “базирани на правила” ред, който сега достига своята грозна кулминация в Украйна. И като вземем паралелите малко по-нататък, точно както опитът за нов ред може да срещне военния си Сталинград в Украйна, той може да срещне своя дипломатически Сталинград в Косово, много преди 20-годишнината от предполагаемата независимост на окупираната територия."

Източник: https://www.rt.com/news/571590-independence-kosovo-nato-ukraine/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.02.2023 г. в 20:54, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Прасиле, кога ще имам скрийншота и коментара в темата за ИК? 

Невалиден си от всякъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Гражданин написа:

Прасиле, кога ще имам скрийншота и коментара в темата за ИК? 

Невалиден си от всякъде.

В момента имам по-важна работа. Както ти казах преди няколко дни, отговора е почти готов. Като имам малко повече свободно време, ще допиша и последните редове и ще го публикувам.

В момента имам следните проблеми за разрешаване:

1. Намиране на надежден сайт, в който да правя резервни копия на важна информация, която тайните служби искат да унищожат;

2. Да разбера защо страницата ми във Фейсбук не се показва в търсачки, като Гугъл; или има glitch, или трябва да мине още време, за да се индексира.

3. Публикуване на още премълчани и цензурирани факти относно НАТО;

Когато разреша тези 3 предизвикателства, първото нещо, което ще направя, е да публикувам отговора, който толкова искаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...