Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойлер дилема?

Препоръчан отговор

преди 15 минути, Banesc написа:

малко народ измреха от бойлери 

Това в какъв контекст го казваш?

Аз докато се къпя не правя шпагат! Настрани ще имам 1.50 за душа и 1.15 пред мен.... Ако си тюлен и не ти стигат си е твой проблем!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Viiipeer написа:

Ето ти какво писах първоначално!

Взех Stibel Eltron Universal EL 80L като замисълът беше...

А вместо това логически неиздържано есе трябваше простичко да напишеш:

Търся хубав бойлер с максимални размери ДхВхШ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, JKirilov написа:

А вместо това логически неиздържано есе трябваше простичко да напишеш:

Търся хубав бойлер с максимални размери ДхВхШ?

Кое е неиздържано логически ?

От ТЕЖКА форма на дислексия ли страдаш? Не четеш ли размерите на помещението че да ти светне ламБата, аджеба к'ви размери ми трябват?

Май алкохола ти идва в повече....

Аз хубавия бойлер ВЕЧЕ съм го купил.... търся мнение за алтернатива, но като гледам все повече се отказвам от разните алтернативи тип пестене на място.

ПРОТОЧЕН също е извън играта!  Това достатъчно ли ти е ДЪРВЕН ФИЛОСОФ?

Един път можеш ли да напишеш ПОСТ включващ ОБОСНОВКА кое е НЕЛОГИЧНОТО? Или гроздето е кисело?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Viiipeer написа:

Аз хубавия бойлер ВЕЧЕ съм го купил.... търся мнение за алтернатива....

Пич, глей ся....първо се допитваш, а след това купуваш! Ти си се набарльоцал и ся ай дайте мнения... Айде нема нужда!

Мери си банята и си слагай кв'от душа ти сака!

:angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, [email protected] написа:

Пич, глей ся....първо се допитваш, а след това купуваш! Ти си се набарльоцал и ся ай дайте мнения... Айде нема нужда!

Мери си банята и си слагай кв'от душа ти сака!

:angry:

Inded ma! That's the way to go - that's what she said!

Не съм се набарбальокал! Напротив! Ще си оставя Стибела, точно защото разни тънкостенни боклуци са алтернативата - не мерси!

Аз ако трябваше да се допитвам до такива капацитети като Вас .... по-добре да не правя нищо!

Евала правя на колегата, който реално и единствено той поиска да помогне с обективно мнение, предвид че си е купил един от моделите за които питах Ariston Velis.

ИхтиОс!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Viiipeer написа:

Благодаря! Определено чета, че този тип бойлери бавно нагряват до пълен капацитет, гледах Атлантис - 4 часа и 35 минути, Електролукс - 194 минути, докато Теси май са така най-бързи в този параграф - 2 часа 40 минути.

Засега все още очаквам майстора да потвърди евентуално дали е възможно да го закача над вратата предвид че ще е основен ремонт на банята. Насочил съм се към Теси евентуално поради факта че ги правят в България, а не в Китай - Електролукс, Аристон. За Елдом от едно време не съм ги харесвал.

Стибела го дават 1 час и 40 минути..

Ще се радвам да споделиш колега днес мнение след като го пробвате вкъщи как се държи след душ :)

Благодаря!

Поздрави!

Първият стрес-тест показа, че при настроен на 70 градуса бойлер, водата стигна за 2-ма възрастни и 1 малчуган. И за 2-ри малчуган ще стигне, но трябва да е много бърз. Остава да го настроя на 80 (това му е максиумът) и да видим пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 26.02.2023 г. в 18:21, Viiipeer написа:

Добро решение ли е това?

Не!

Успех!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Моя Атлантик сдаде багажа и се оглеждам за нов бойлер. Моля за впечатления от Бош, Аристон и Тедан, преки или косвени. Също така има някакви нови испански CATA, някой с такъв?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От Аристон Velis 100 засега съм доволен, но може би не съм представителна извадка, тъй като го имам от малко повече от месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, paljo написа:

Моя Атлантик сдаде багажа и се оглеждам за нов бойлер. Моля за впечатления от Бош, Аристон и Тедан, преки или косвени. Също така има някакви нови испански CATA, някой с такъв?

Вертикален или хоризонтален ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, paljo написа:

Вертикален, големия диаметър, напр 450 .

https://techno-shop.bg/product/boyler-tesy-modeco-gcv-80-47-24d-c21-ts2r

Аз съм с този от 4 години не е мръднал, препоръчан ми е от човек който се занимава с това сух керамичен нагревател, бързо загрява и общо взето страхотен бойлер. Препоръчах го на 4-5 колеги  и са много доволни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Ant1Lamer написа:

https://techno-shop.bg/product/boyler-tesy-modeco-gcv-80-47-24d-c21-ts2r

Аз съм с този от 4 години не е мръднал, препоръчан ми е от човек който се занимава с това сух керамичен нагревател, бързо загрява и общо взето страхотен бойлер. Препоръчах го на 4-5 колеги  и са много доволни.

Благодаря, ще разгледам. Атлантика със 7 г гаранция протече на 10 г, иначе електриката е здрава. Предстои ми козметичен ремонт в банята, свалям пробития , боядисвам и трябва да сложа нещо ново. Но поне 100 л.

Разглеждам и проточни, ама май не са опция .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, paljo написа:

Благодаря, ще разгледам. Атлантика със 7 г гаранция протече на 10 г, иначе електриката е здрава. Предстои ми козметичен ремонт в банята, свалям пробития , боядисвам и трябва да сложа нещо ново. Но поне 100 л.

https://tesy.bg/produkti/elektricheski-bojleri/bojleri-modeco/modeco-ceramic/?product=gcv-100-47-24d-c21-ts2r

Ето го със 100, само трябва да се внимава ако решите да взимате него, защото има един с 5 години гаранция на вид е същият, но е съвсем друго нещо, според мен ще останете доволен! Ами този няма шумове няма нищо както е сложен не е мръднал дори да изгори нагревателят не се точи нищо на 5 болта е и се сваля така ми казаха, но не ми се налагало нищо да правя за момента по него. Икономичен и малко вода да има в него  докато се пусне му трябва 1 час и е загрял, въпреки че е 2.4kW

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, paljo написа:

Разглеждам и проточни, ама май не са опция .

За проточен си трябва яка инсталация всичко под 9 kW не е опция, да не говорим че за идеален комфорт си се иска много над това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ползвал бюджетен проточен бойлер. Това беше едно от най-големите нещастия, които съм имал. Сигурно трябва да струва наистина доста за да достави комфорта на обикновения бойлер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, paljo написа:

Viiipeer, plamen88, най-вероятно сте прави. За 9 и повече Квт си трябва добра инсталация. И пак не е гарантиран комфорта .

За истински комфорт гоним 20kW на Стибел - те тогава ще имате комфорта, но дали си заслужава? Едва ли...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Viiipeer написа:

За истински комфорт гоним 20kW на Стибел - те тогава ще имате комфорта, но дали си заслужава? Едва ли...

Няма да си заслужава, а и трифазен ток, задебеляват нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9.04.2023 г. в 22:24, Viiipeer написа:

Това е достатъчно за битов комфорт ... :) Прощавай ... професионална баня ли ще правиш в дома си???!!! :) = По-добре премини на "ТЕЦ" ... :) 

п.п. Аз съм за поточните бойлери!!! (Независимо, че ползвам "обемни"). :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 12.04.2023 г. в 15:03, дioiд написа:

Това е достатъчно за битов комфорт ... :) Прощавай ... професионална баня ли ще правиш в дома си???!!! :) = По-добре премини на "ТЕЦ" ... :) 

п.п. Аз съм за поточните бойлери!!! (Независимо, че ползвам "обемни"). :) 

Кое е достатъчно, посочели сте стар мой пост.

Какво значи професионална баня, за комфорт се иска мощна исталация, ТЕЦ, мец..... няма как ако имаше, дали щях да отварям темата изобщо. :)

Казвам че ако не иска човек само лятото да му е комфортно може и с 9КW проточен да мине, за всичко останало от 13 до 20Kw.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Viiipeer написа:

Кое е достатъчно

13 или 12 ... => за баня + тоалетна + кухня. -> Апартамент с една баня. Да и 9 става, но само за банята. В тоя случай допълнителен за кухнята. 

Става въпрос за поточен на Стибел. 

п.п. Не с "рогата" моля!!! ;)  -> Нещо не се е получило с линка. Прощавайте!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, дioiд написа:

13 или 12 ... => за баня + тоалетна + кухня. -> Апартамент с една баня. Да и 9 става, но само за банята. В тоя случай допълнителен за кухнята. 

Става въпрос за поточен на Стибел. 

п.п. Не с "рогата" моля!!! ;)  -> Нещо не се е получило с линка. Прощавайте!!! 

Уважавам всеки един член на форума, явно не сте ме разбрали или не съм се изразил правилно. :)

Инсталацията ми е слаба в жилището, иначе бих помислил за това. Вече почти завърших банята, така че темата може да е полезна за други потребители.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Viiipeer написа:

Инсталацията ми е слаба в жилището

Да, за слаба ел. инсталация поточните не са удачни. Въпреки това, то може да се прекара допълнителен кабел (с относителна естетика) с отделен предпазител към или до основното табло, стига захранващият кабел на таблото да има достатъчно сечение за общата мощност след добавянето на мощността на бойлера. 

Лично аз не ползвам поточни, но считам, че са по-удачни, т.е. не се налага бойлера да е постоянно включен, за да имаш "комфорт" по всяко време. 

Има и друго: Банята дали има вана. Там икономически показатели за поточен бойлер нямам. НО, "обемния" бойлер трябва да е над 100л. = Мое изпълнение в София: Два последователно свързани бойлера 80 + 120л. = Комфорт!!! => Ползването на топла вода в кухнята да не нарушава "комфорта" във ваната. :) 

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...