Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново SSD но на 17% живот

Featured Replies

Здравейте бях си купил ново  sss adata 480gb преди година някъде за лаптопа но него рядко го ползвам от известно време бавно зареждаше Windows-са и сега я видях на хдсентинела че е на 17% живот и е само два дена работа от къде се появиха тези лоши сектори немога да си обясня ?

IMG_20230225_141924~6.jpg

преди 31 минути, Rammkopf написа:

ADATA SU650 ли е това?

Същото като моето, още стои в чекмеджето...

После 101 пъти писах "Никога ADATA!", обаче хейтърите налазиха

преди 21 минути, JKirilov написа:

Ако трябва да съм честен, аз също изчетох из мрежата и изслушах от колеги ужасни негативи по адрес на SU650. И когато дойде време за ъпгрейд на едни лаптопи в едно предприятие, им казах да не си купуват ADATA. И ... те ми връчиха един наръч от баш SU650-ки, щото ... бюджет, това-онова. Очаквах да започна да ги пращам за гаранционна смяна още в първата година, обаче вече 5 години жънат здраво. Явно е въпрос на партида, какви чипове ще се уцелят. Веднъж са здрави, веднъж л@йняни ...

преди 3 часа, JKirilov написа:

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Ако трябва да съм честен, аз също изчетох из мрежата и изслушах от колеги ужасни негативи по адрес на SU650. И когато дойде време за ъпгрейд на едни лаптопи в едно предприятие, им казах да не си купуват ADATA. И ... те ми връчиха един наръч от баш SU650-ки, щото ... бюджет, това-онова. Очаквах да започна да ги пращам за гаранционна смяна още в първата година, обаче вече 5 години жънат здраво. Явно е въпрос на партида, какви чипове ще се уцелят. Веднъж са здрави, веднъж л@йняни ...

Много зависи от модела и бройката. Аз имам ADATA SX8200 Pro 512 GB, но е от първите модели, вече на 927 дена работа и работи перфектно. Беше системно, в момента го ползвам за други неща и няма проблеми, работи перфектно. Но новите партиди вече не са читави, според това, което чета, прецакали са ги и дават доста дефекти. Имам и едно много старо SP 920 SS, още работи.

преди 2 минути, *S197* написа:

Ползвам самсунг ево 850. Още работи.

Аз също, но това каква връзка има с adata?

GM8ALCM.png

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички за коментарите, след голямо търсене успях да намеря касовата бележка и ми върнаха директно парите, без да искат да го ''ремонтират'' или сменят.

на а-дата всички модели ssd са боклуци , особено SU серията... (не знам как са nvme-тата, защото заради "качествените" ssd-та на тази марка само памети продаваме...) пък винаги ще се намери и някой късметлия а-датата да му работи, но това не е мерило за надеждност - мерило е като продаваш много и ремонтираш компютри и лаптопи...

• 2 месеца по-късно...
на 25.03.2023 г. в 14:58, the professor написа:

на а-дата всички модели ssd са боклуци , особено SU серията... (не знам как са nvme-тата, защото заради "качествените" ssd-та на тази марка само памети продаваме...) пък винаги ще се намери и някой късметлия а-датата да му работи, но това не е мерило за надеждност - мерило е като продаваш много и ремонтираш компютри и лаптопи...

Имам две бройки SU-650, едната от 5 години се ползва всеки ден поне по няколко часа като системен диск, втората беше купена 2019-та с идеята за RAID, но така и не се организирах да го направя.

Ползвал съм оперативна памет на същата фирма и никакви проблеми не съм имал, но навремето, преди 20-тина години един след друг ми заминаха три диска WD, сериите нямаха нищо общо една с друга, размерите бяха различни, така че няма как да се каже, че съм попаднал на калпава серия. От тогава диск на WD не съм купувал. Също така избягвам Maxtor след това, което видях да се случва на компютър на близък човек.

Разбира се ваше право е да имате добро мнение и положителен опит със споменатите от мен марки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.