Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър не работи - проблем

Препоръчан отговор

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Защо?

Имаме проблем с прегряване ли?

Проблема е с рамта а нищо не пречи да се пробва всяка една рам и да се види коя е проблемната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Проблема е с рамта а нищо не пречи да се пробва всяка една рам и да се види коя е проблемната.

Ти май пак не четеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, П.Петров написа:

Махнах всичките плочки рам и взех да тествам 1 по 1.

преди 7 часа, П.Петров написа:

Просто пробвах всички 4 плочки във всички 4 слота и няма картина.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Дали ?

Определено не си чел темата.

А това за прегряването ...

преди 5 часа, vlado1985 написа:

Добре е също да махнеш радиаторчето на северния мост и да го почистиш добре от заводско поставената термо дъвка. И да сложиш тънък слой термо паста и ако имаш някое вентилаторче 45мм да му поставиш отгоре да го охлажда.

Пак да те питам - проблем с прегряване ли имаме?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Определено не си чел темата.

А това за прегряването ...

Темата съм я прочел добре от самото начало а също автора не е казал какъв е процесора и рамта каква марка е и за това старо дъно е напълно нормално да му прави подобни изпълнения същото дъно го имам смо че другфа ревизия с sempron  и когато поиска тогава си захапва. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, П.Петров написа:

Чуваха са 3 звука едно след друго, което според asrock е проблем в рамта

Тези beep кодове не зависят от производителя на дъното, а от инсталирания фърмуеър, който тук се нарича BIOS.

За изясняване на терминологията:

https://www.computerhope.com/beep.htm

По-важно е в кой момент е започнало това, явно става дума за много старо РС, имало ли е токов удар примерно?

И не прекалявай с местенето на паметите, достатъчно е на първия слот да пробваш с всяка една поотделно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, vlado1985 написа:

Сигурно и с четирите плочки едновременно, понеже ги е пробвал всяка една самостоятелно споменато още в първия пост в точка 1, ама няма кой да чете, еля да рабере !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Сигурно и с четирите плочки едновременно, понеже ги е пробвал всяка една самостоятелно споменато още в първия пост в точка 1, ама няма кой да чете, еля да рабере !

Аз това съм го прочел но автора не казва дали е клоквал процесор рам. А и тази стара рам е напълно нормално да прави подобни изпълнения и много рятко се мярка в продавалниците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, vlado1985 написа:

Аз това съм го прочел но автора не казва дали е клоквал процесор рам. А и тази стара рам е напълно нормално да прави подобни изпълнения и много рятко се мярка в продавалниците.

Владкоо, ти не си Потребител, ти си Злоупотребител. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, vlado1985 написа:

А и тази стара рам е напълно нормално да прави подобни изпълнения и много рятко се мярка в продавалниците.

EDO паметите още си работеха кога си изхвърлях, SD паметта ми също си работи - ако има компютърен компонент който да съм сигурен, че ще работи след още 20 години - памет, процесор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

EDO паметите още си работеха кога си изхвърлях, SD паметта ми също си работи - ако има компютърен компонент който да съм сигурен, че ще работи след още 20 години - памет, процесор.

Няма да те разберат. Затова - в коша и ново! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, П.Петров написа:

Владкоо, ти не си Потребител, ти си Злоупотребител. 

Нещо май си се объркал но карай. А и незнам с какво съм злоупотребил при положение че само изказвам мнение а ти самия незнаеш какво си сътворил и незнаеш как да го предъвкаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, vlado1985 написа:

Нещо май си се объркал но карай. А и незнам с какво съм злоупотребил при положение че само изказвам мнение а ти самия незнаеш какво си сътворил и незнаеш как да го предъвкаш.

Ами от последното ти твърдение, щото не искам да връщам назад - Как си мислиш, че всичките 4 плочки ще дадат фира по едно и също време? То този момент всичко е работила безупречно. Тествани са 1 по 1 във всички слотове - това го казахме поне 2 пъти.

Да системете е стара, но върши / вършише си работата както трябва.

Не се сърди, ами чети, разбирай, мисли и тогава евентуално пиши.  Щото става СПАМ. Нямам нужда от това...

Утре, дано имам малко време, ще почистя слотовете както ме посъветваха.

Благодаря. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Ами то и аз имам няколко бройки DDR400 които си работят много добре имам и някои други които редовно си ходеха в фурната за претопляне и някои скопени щото неискаха да тръгват и даваха грешки с премахнати EEPROM чипове.Имам и няколко процесора които също съм ги слагал в фурната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Ами то и аз имам няколко бройки DDR400 които си работят много добре имам и някои други които редовно си ходеха в фурната за претопляне и някои скопени щото неискаха да тръгват и даваха грешки с премахнати EEPROM чипове.Иимам и няколко процесора които също съм ги слагал в фурната.

Не забравяй да ги посоляваш на вкус. Бон Апетит :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не забравяй да ги посоляваш на вкус. Бон Апетит :)

Ами честно да ти кажа един път ми се случи да пека рам и процесор заедно щото не ми се чакаше а и трябваше да излизам. Заедно с тях си направих и принцеси та ги бях поръсил, малко с чубрика, и майка като ме видя какви ги върша се хвана в чудо с мен. Но пак за сметка на това процесора го пъхнах умрял и го съживих а до преди да умре си грееше като невидял та даже му се вдигна и тактовата честота и все още е жив и здрав.

преди 36 минути, П.Петров написа:

Ами от последното ти твърдение, щото не искам да връщам назад - Как си мислиш, че всичките 4 плочки ще дадат фира по едно и също време? То този момент всичко е работила безупречно. Тествани са 1 по 1 във всички слотове - това го казахме поне 2 пъти.

Да системете е стара, но върши / вършише си работата както трябва.

Не се сърди, ами чети, разбирай, мисли и тогава евентуално пиши.  Щото става СПАМ. Нямам нужда от това...

Утре, дано имам малко време, ще почистя слотовете както ме посъветваха.

Благодаря. 

Спокойно не ти се сърдя а и не съм от хората които се сърдят за глупости. Поне пробва ли както са ти писали по назад да окъсиш пиновете и да видиш какъв ще е резултата, можеш също, да пробваш с зануляване на биос. Още по лесно като свалиш биос чипа той е на цокъл трябва ти само една тънка игла за да го извадиш и после го връщаш пак на мястото му със същото разположение както си е бил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vlado1985 написа:

Ами честно да ти кажа един път ми се случи да пека рам и процесор заедно щото не ми се чакаше а и трябваше да излизам. Заедно с тях си направих и принцеси та ги бях поръсил, малко с чубрика, и майка като ме видя какви ги върша се хвана в чудо с мен. Но пак за сметка на това процесора го пъхнах умрял и го съживих а до преди да умре си грееше като невидял та даже му се вдигна и тактовата честота и все още е жив и здрав.

С термопаста поръси ли ги принцесите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 6.03.2023 г. в 20:05, vlado1985 написа:

незнам с какво съм злоупотребил при положение че само изказвам мнение

Право на мнение - да, няма спор! Но твоите са само глупави мнения...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, JKirilov написа:

Ти понеже даде най умното мнение и сега друг бил дал глупаво мнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, JKirilov написа:

А пък твоите манджа с грозде :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 6.03.2023 г. в 22:02, Bubbles написа:

С термопаста поръси ли ги принцесите?

Ко? Нье! Шпакловал е с термопастата. 

на 6.03.2023 г. в 20:20, П.Петров написа:

Как си мислиш, че всичките 4 плочки ще дадат фира по едно и също време

При думване на захранваща линия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...