Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезват ли мобилните данни, ако не се презарежда повече от един месец?

Препоръчан отговор

Имах 30 гигабайта мобилни данни. След като се изразходиха 10 гигабайта, останаха 20 гигабайта. В период от един месец се изразходиха 10 гигабайта, като се предполагаше, че останалите 20 гигабайта ще останат за бъдеща употреба.

Проблемът е, че тези 20 гигабайта изчезнаха. Изчезването стана един ден след навършването на един месец от последното зареждане на мобилните данни.

Левовият баланс все още си седи и има още 2 месеца срок. Левовият баланс вероятно седи 3 месеца преди да се анулира.

Какво е причинило изчезването на мобилните данни, изтекъл срок или авария в системата (бъг/glitch)?

Ако изчезването на мобилните данни е легитимна процедура по програмата за насърчаване на консуматорство и принуждаването на клиентите да купуват още и още и още, дори когато вече имат и не им е необходимо още, защо не съм получил известие? Доколкото знам, при наближаване на краен срок, сред който даден план се прекратява, се получава известие...

Има ли някаква програма, с която може да се следи употребата на данни и колко данни се изразходват за определено време? Искам такава програма, която да следи тези неща, за да не може мошениците от ВИВАКОМ да твърдят, че "аз съм си изразходил данните и те нямат никаква вина"; това ми казаха като им се обадих, тоест отказаха да помогнат.

Използвам карта, в която зареждам ваучер и после от менюто от *123# избирам опция, от която се разменят пари (левов баланс) за мобилни данни.

Операторът, който използвам, е ВИВАКОМ.

Е, какво мислите по въпроса? Какво е причинило изчезването на мобилните данни?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така като те чета става дума за трафик а не данни..... А иначе на въпроса ти да купуваш си трафик от дата до дата и ако не го израходиш се нулир авсеки месец, между другото и неограничения интернет е също вид трафик ограничен по обем хихи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж си договора и на какъв план си. Нищо не изчезва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какво е причинило изчезването на мобилните данни

Zащо са ти изчезнали мобилните  данни

преди 47 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

авария в системата (бъг/glitch)?

Защо е аварирал Елбруса ти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Задръж сега картата 11-12 месеца без да я зареждаш и ще ти изчезне и тя, заедно с проблемите ти. Нали знаеш какво се твърди, че е казал Сталин (а той не е, само си го е мислел и действал съответно).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Нищо не изчезва.

Ако не си потребил всички минути/ мегабайти от пакета не се прехвърлят за следващия месец - последно преди да мина на план с неограничени беше така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ако не си потребил всички минути/ мегабайти от пакета не се прехвърлят за следващия месец - последно преди да мина на план с неограничени беше така.

Може и така да е, но понеже излизат вече все нови пакети нека да каже точно на какъв план е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Използвам карта, в която зареждам ВАУЧЕР и после от менюто от *123# избирам опция, от която се разменят пари (левов баланс) за мобилни данни.

Операторът, който използвам, е ВИВАКОМ.

Какъв план, кви пет лева ви гонят? Човека зарежда ваучери!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Какъв план, кви пет лева ви гонят? Човека зарежда ваучери!

Това, че зарежда карта на ваучер нищо не означава. Пак има договор и мобилен план към съответния оператор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Това, че зарежда карта на ваучер нищо не означава. Пак има договор и мобилен план към съответния оператор.

И този мобилен план какво общо има със ваучера от 30 000 мегабайта, които е заредил?

Нещо аз ли не мога да разбера темата или някой се бърка, той иска да знае защо и къде изчезват тези мегабайти които е заредил а не е използвал! Май ще трябва и преводач да намерим за неговите теми, отново са супер неясно съдържание и объркано.

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Е, какво мислите по въпроса? Какво е причинило изчезването на мобилните данни?

Във заглавието се пита изчезват ли?

Във съдържанието, къде изчезват?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

И този мобилен план какво общо има със ваучера от 30 000 мегабайта, които е заредил?

Нещо аз ли не мога да разбера темата или някой се бърка, той иска да знае защо и къде изчезват тези мегабайти които е заредил а не е използвал! Май ще трябва и преводач да намерим за неговите теми, отново са супер неясно съдържание и объркано.

Това се казва мобилен пакет или мобилен план. В зависимост каква услуга ползва в договора е описано какво се случва с минутите и разговорите. По-долу ти давам пример. Ето ти две предплатени мобилни услуги. За всяка една от тях има мобилен план ( пакет) и се подписва договор с клиента. В мобилния план е обяснено какво се случва.Това, че не плаща такса всеки месец е без значение.

image.thumb.png.14a35775618acf99e80dd3df02d8da4d.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Емо е прав. Нищо не изчезва. Просто... ако използваме евфемизма на Виваком - "неизползваният баланс не може да се ползва и не се възстановява"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Това се казва мобилен пакет или мобилен план. В зависимост каква услуга ползва в договора е описано какво се случва с минутите и разговорите. По-долу ти давам пример. Ето ти две предплатени мобилни услуги. За всяка една от тях има мобилен план ( пакет) и се подписва договор с клиента. В мобилния план е обяснено какво се случва.Това, че не плаща такса всеки месец е без значение.

image.thumb.png.14a35775618acf99e80dd3df02d8da4d.png

Аз не съм много запознат със тези планове и пакети, не знам защо влезнах със коментар. Това мнение което съм цитирал да го маркира като решение. Извинявам се офтопика! :offtopic_s:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, ДзВяРа! написа:

Плана му е такъв в който не се прехвърлят мегабайти в следващия месец от предходния ако има не ползвани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Аз не съм много запознат със тези планове и пакети, не знам защо влезнах със коментар. Това мнение което съм цитирал да го маркира като решение. Извинявам се офтопика! :offtopic_s:

Спокойно де. Не си дал офтопик, а той да маркира като решение каквото си пожелае.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В настройките на мобилни мрежи на устройството трябва да имаш опция да зададеш лимит на данните от/до дадено число на месеца и да ти показва колко си изразходвал за дадения период. Това е при андроид устройствата, за други не знам. Има и много такива приложения в гугъл магазина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, petie1 написа:

Така като те чета става дума за трафик а не данни..... А иначе на въпроса ти да купуваш си трафик от дата до дата и ако не го израходиш се нулир авсеки месец, между другото и неограничения интернет е също вид трафик ограничен по обем хихи

Да, трафика вероятно се е махнал, тъй като не е използван. Но това винаги ли става или само когато не се презарежда? Примерно, ако в началото на месеца заредя 10 гигабайта, но не ги използвам, и в края на месеца, един ден преди началото на другия месец, заредя още 10 гигабайта, другия месец 10 гигабайта ли ще имам или 20 гигабайта?

преди 9 часа, Raze написа:

В настройките на мобилни мрежи на устройството трябва да имаш опция да зададеш лимит на данните от/до дадено число на месеца и да ти показва колко си изразходвал за дадения период. Това е при андроид устройствата, за други не знам. Има и много такива приложения в гугъл магазина.

Да, видях. Пише, че използваното количество гигабайти е 9.40 гигабайта, тоест малко под 10 гигабайта. Аз първоначално предположих такова количество - около 10 гигабайта. Да, имало е остатъчни 20 гигабайта, които наистина са изчезнали.

преди 10 часа, lebel написа:

Емо е прав. Нищо не изчезва. Просто... ако използваме евфемизма на Виваком - "неизползваният баланс не може да се ползва и не се възстановява"

С други думи количеството трафик, което е останало от миналия месец, се премахва автоматично.

преди 10 часа, ДзВяРа! написа:

В заглавието се пита дали гигабайтите изчезват.

В съдържанието се пита къде изчезват, ако изчезването им е легитимен процес, а не бъг/glitch, който е засегнал устройството ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Да, трафика вероятно се е махнал, тъй като не е използван. Но това винаги ли става или само когато не се презарежда? Примерно, ако в началото на месеца заредя 10 гигабайта, но не ги използвам, и в края на месеца, един ден преди началото на другия месец, заредя още 10 гигабайта, другия месец 10 гигабайта ли ще имам или 20 гигабайта?

Прочети си договора!

преди 39 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

С други думи количеството трафик, което е останало от миналия месец, се премахва автоматично.

Вероятно е така - и това е съвсем нормално. Нали трябва да презареждаш поне едни 3 € в месеца. 

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

В съдържанието се пита къде изчезват, ако изчезването им е легитимен процес, а не бъг/glitch, който е засегнал устройството ми.

Това не е съвсем ясно - само оператора може да ти итговори. По принцип, може да е и бъг в ЗКУ - даже това е по вероятно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Да, видях. Пише, че използваното количество гигабайти е 9.40 гигабайта, тоест малко под 10 гигабайта. Аз първоначално предположих такова количество - около 10 гигабайта. Да, имало е остатъчни 20 гигабайта, които наистина са изчезнали.

В заглавието се пита дали гигабайтите изчезват.

Ти ще ми кажеш ли на какъв пакет си или ще ръсиш глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.03.2023 г. в 21:13, Емил Костов написа:

Ти ще ми кажеш ли на какъв пакет си ...

Не. Конфиденциална информация. Ще се наложи да му опишеш характеристиките, правилата и условията на всички пакети, вързопи, денкове, бали, снопи, ръкойки, планове, предплатени, платени и неплатени карти. Той ще почерпи нужната му информация от твоето описание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.03.2023 г. в 21:13, Емил Костов написа:

Ти ще ми кажеш ли на какъв пакет си или ще ръсиш глупости.

Е какъв - не разбра ли,че не е план, при който автоматично деактивира нов пакет.

Човекът си казва 

на 14.03.2023 г. в 7:19, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Имах 30 гигабайта мобилни данни. След като се изразходиха 10 гигабайта, останаха 20 гигабайта. В период от един месец се изразходиха 10 гигабайта, като се предполагаше, че останалите 20 гигабайта ще останат за бъдеща употреба.

Пич - не прочете ли, че тези 30 GB са валидни за 30 дни?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, jhoro написа:

Пич - не прочете ли, че тези 30 GB са валидни за 30 дни?

Вече го знам. Само на разбрах дали има таймер, който отброява 30 дни и анулира мегабайти, заредени преди точно 30 дни, и дали този таймер се анулира всеки път, когато се заредят мегабайти.

Примерно, ако в момента заредя 30 гигабайта, а точно преди изтичането на срока от 30 дни от зареждането на тези 30 гигабайта заредя още 30 гигабайта, колко гигабайта ще имам другия месец - 60 или 30?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...