Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка от 64 GB показваща че е от 32 GB

Featured Replies

След като се поразрових из интернет пространството разбрах че този проблем е разрешим,

след като се промени файловата система на USB устройството от FAT32 в NTFS.

За тази цел може да се използва с успех програмата Paragon Hard Disk Manager,

която за моя радост я имам инсталирана на компютъра.

Флашката наистина я конвертирах в NTFS, но тя продължава да си показва отново 32 GB.

Ще публикувам скрийншот, на който явно се вижда "неразпознатото" пространство в нея.

Какво е нужно да направя още в случая !?

Create new volume.jpg

Аз така като гледам показва 58.59ГБ и е разделена на два дяла, може другия просто да не е видим.
Имаш ли опция да създадеш дял от второто пространство(29.59ГБ)?

преди 1 минута, Bubbles написа:

Аз така като гледам показва 58.59ГБ и е разделена на два дяла, може другия просто да не е видим.
Имаш ли опция да създадеш дял от второто пространство(29.59ГБ)?

Тъкмо и аз мислех това да напиша, че сигурно е на 2 дяла и единия по някаква причина е невидим.

преди 17 минути, Сiнбад написа:

След като се поразрових из интернет пространството разбрах че този проблем е разрешим,

след като се промени файловата система на USB устройството от FAT32 в NTFS

Това не е решение.Освен това този формат може да се използва само на компютър с Уиндоус.В други устройства няма да работи.

Обедини двата дяла, ако това е целта и ново форматиране.

Успех!

п.п.

преди 2 минути, stoy@n написа:

Опитайте с ТАЗИ програма, дали ще успеете да съберете двата дяла в едно.

Като изтрие дяловете ,след което да форматира.

• Автор
преди 43 минути, Raze написа:

Покажи снимка от disk management.

Като гледам разлика в снимката от Paragon Hard Disk Manager и Disk Management няма:

Снимка на дискове .jpg

преди 1 минута, Сiнбад написа:

Като гледам разлика в снимката от Paragon Hard Disk Manager и Disk Management няма:

Снимка на дискове .jpg

Изтрии двата дяла и форматирай създалият се един дял след това.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Изтрии двата дяла и форматирай създалият се един дял след това.

Като изтрие първия дял ще се появи цялото пространство като незаделено. Остава само да създаде нов дял с целия обем на флашката.

За протокола - Черната лента в диспечера на запаметяващите устройства означава че пространстовото НЕ Е създадено(Не е видимо), за другото както ти казаха по-горе, триеш двата дяла за да стане един цял и създаваш. :)

• Автор

Бих изтрил първия дял, ако беше празен, но на него има записана 7.95 GB ценна информация !

Това ще ми отвори куп проблеми свързани с архивиране и възстановяване !

Не може ли да се опитам с Paragon Hard Disk Manager, да обработя допълнително "неразпознатото" пространство:

Operations .jpg

преди 36 минути, Сiнбад написа:

Като гледам разлика в снимката от Paragon Hard Disk Manager и Disk Management няма

Мани ги тез програми ще си скапеш системата .Щом няма разлика си работи с Disk Management 

преди 3 минути, Сiнбад написа:

Бих изтрил първия дял, ако беше празен, но на него има записана 7.95 GB ценна информация !

Това ще ми отвори куп проблеми свързани с архивиране и възстановяване !

Не може ли да се опитам с Paragon Hard Disk Manager, да обработя допълнително "неразпознатото" пространство:

Operations .jpg

Ти някога, ще направиш ли, това, което те съветват? За какво питаш, като правиш, каквото си знаеш!

Толкова ли е трудно да я смъкнеш тази информация на HDD, да си оправиш флашката и да я върнеш?

преди 13 минути, Сiнбад написа:

Не може ли да се опитам с Paragon Hard Disk Manager

Маркирай другия дял /с програмите/ и виж дали ти дава опция "Разширяване" /extend/ или Resize Partition.

Отвори конзолата на windows като администратор (десен клик върху старт меню/Windows PowerShell admin). Вътре пиши:

diskpart

sel dis 1

clean all

create partition primary

format override fs=NTFS

list volume

избираш си дяла на usb паметта

select volume <index_number>

избираш си свободна буква и я присъединяваш

assign letter=<volume_letter>

и си готов.

How to Create a Primary Partition Using Diskpart (intel.com)

преди 13 минути, Raze написа:

Отвори конзолата на windows като администратор (десен клик върху старт меню/Windows PowerShell admin). Вътре пиши:

diskpart

sel dis 1

clean all

create partition primary

format override fs=NTFS

list volume

избираш си дяла на usb паметта

select volume <index_number>

избираш си свободна буква и я присъединяваш

assign letter=<volume_letter>

и си готов.

How to Create a Primary Partition Using Diskpart (intel.com)

На тоя образ, зора му е за 7 гъби портативки, дето е събрал и не знае за какво се използват

Тъй или иначе, каквото и да правиш с флашката, трябва информацията на нея да я копираш на друг носител за да си сигурен че няма да я загубиш, пък после кеф ти трий, форматирай, обединявай, па ако щеш с чука я минавай, туй мързела не мори, а мъчи.

• Автор
преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Маркирай другия дял /с програмите/ и виж дали ти дава опция "Разширяване" /extend/ или Resize Partition.

Обръщам се към вас, тъй като единствен ме насочихте да продължа работата си с Paragon Hard Disk Manager .

Тъй като тази програма ми е нова и е на професионално ниво /една от най-добрите в този клас/, желая да я пробвам

на практика и да видя нейните разностранни възможности. 

Не публикувам отделен скрийншот в темата, защото опциите които се появиха при маркирането на запълнената част

от флашката, излязоха много повече от тези които се появиха /преди това/, при маркирането на "Unallocated".

За това аз седнах и ги преписах всичките, като ви ги излагам тук в долния списък:

OPERATION:

1./ Move on Resize

2./ Split Partion

3./ Wipe Data

4./ Wipe Free Space

5./ Format Volume

6./ Delete Partion

7./ Change Drive Letter

8./ Change Volume Label

9./  Properties

10./ Set Partition as inactive

11./ Hide Partition 

12./ Cheek file System

13./ Test Surface

14./ Change Serial Number

15./ Change Cluster Size

16./Convert File System - ползвал съм единствено тази оция за да конвертирам флашката от FAT32 в NTFS. 

17./ Compact MFT

18./ Defragment MFT

19./ View & Edit Sectors

20./ Convert to logical

Както се вижда нагледно с подобни професионални програми, не всеки може да работи свободно.

За това моля някой, който има познания върху нея да ми покаже как да си свърша работата. 

И какво трудно има да напишеш няколко команди в конзолата, досега да беше си оправил въпросната флаш памет без допълнителен софтуер.

преди 4 минути, Сiнбад написа:

Обръщам се към вас, тъй като единствен ме насочихте да продължа работата си с Paragon Hard Disk Manager .

Тъй като тази програма ми е нова и е на професионално ниво /една от най-добрите в този клас/, желая да я пробвам

на практика и да видя нейните разностранни възможности. 

Не публикувам отделен скрийншот в темата, защото опциите които се появиха при маркирането на запълнената част

от флашката, излязоха много повече от тези които се появиха /преди това/, при маркирането на "Unallocated".

За това аз седнах и ги преписах всичките, като ви ги излагам тук в долния списък:

OPERATION:

1./ Move on Resize

2./ Split Partion

3./ Wipe Data

4./ Wipe Free Space

5./ Format Volume

6./ Delete Partion

7./ Change Drive Letter

8./ Change Volume Label

9./  Properties

10./ Set Partition as inactive

11./ Hide Partition 

12./ Cheek file System

13./ Test Surface

14./ Change Serial Number

15./ Change Cluster Size

16./Convert File System - ползвал съм единствено тази оция за да конвертирам флашката от FAT32 в NTFS. 

17./ Compact MFT

18./ Defragment MFT

19./ View & Edit Sectors

20./ Convert to logical

Както се вижда нагледно с подобни професионални програми, не всеки може да работи свободно.

За това моля някой, който има познания върху нея да ми покаже как да си свърша работата. 

Ти си много тежък случай! Дадоха ти се 2 варианта - и в двата случая, работа за 3-5 минути.

Прави каквото искаш! А тази програма, е толкова "професионална", колкото аз съм марсианец

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.