Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с домашно кино и някой видове ДВД

Featured Replies

Привет, след като спряха филмисуб ми се наложи да започна да гледам колекцията от двд-та. За моя голяма неприятна изненада открих, че на някой видове ДВД звука-говора на хората не се чува(не всичкия звук, фоновия - коли, саундтрак и пр. си го има и се чува). 

Връзката я правя през HDMI кабел. Мислех, че може да е в него проблема, смених го но няма ефект. Също така само на някой ДВД та се среща проблема, което още повече ме озадачава. Гледах спецификации на дисковете пткъде да знам, едните да са Доуби дижитал и да не го поддържа, но освен доуби дижитал не пишеше да са в друг формат който да е проблем. Също така всичките тествани филми са оригинални. Дори част от тях са от поредицата на 24часа и някой са ОК други не.... 

Марката на домашното кино е Самсунг който е свързан с проектор LG. Но звука така или иначе не излиза през проектора. Модела на домашното кино е на снимката. Пробвах в настройките дали канала на звука нещо не е заглушен или не знам, но нямаше чак такива сложни опции освен еквалайзера. 

Някакви идеи от вас? IMG_20230423_073304.jpg.e6c977b05096424240b478659ed1915a.jpg

Здравейте! Възможно е да има проблем със звука на някои видове DVD дискове, както и да има проблем с HDMI кабела или с настройките на домашното кино. В случая може да опитате да проверите настройките на звука на домашното кино и да проверите дали звукът не е заглушен или намален. Също така може да опитате да свържете домашното кино с друг проектор или телевизор, за да видите дали проблемът продължава да съществува. Ако проблемът продължава, може да опитате да почистите лещата на DVD плейъра или да използвате друг плейър за възпроизвеждане на дисковете. Надявам се това да помогне!

Или настройките на въпросното DVD - звука трябва да се настрои да е стерео, ако не се ползва 5.1 система.

Да попитаме чатГПТ :

Здравейте! Изглежда проблемът, който описвате е доста странен и може да се дължи на различни фактори. Ето няколко възможни причини за проблема:

Некачествени DVD дискове: Не всички DVD дискове са с еднакво качество на аудио записа. Възможно е да има дискове, които не са били произведени добре и поради това да има проблем с аудио звука. Можете да опитате да проверите други DVD дискове, за да видите дали проблемът се появява с тях.

Проблем със свързването: Възможно е да има проблем със свързването между домашното кино и проектора, който да доведе до проблем с аудио звука. Можете да проверите дали всички кабели са здрави и свързани правилно.

Проблем с настройките на домашното кино: Възможно е да има проблем с настройките на домашното кино, които да доведат до липса на аудио звук. Можете да проверите настройките за звука на домашното кино и да ги промените, ако е необходимо.

Проблем със съвместимостта: Възможно е някои от DVD дисковете да не са съвместими с домашното кино или проектора. Това може да доведе до проблеми с аудио звука. Можете да проверите съвместимостта на DVD дисковете с домашното кино и проектора, за да видите дали това е проблемът.

Надявам се, че тези съвети ще ви помогнат да откриете причината за проблема с липсата на аудио звук при гледане на някои от вашия DVD дискове. Ако не успеете да решите проблема, може да се обърнете към производителя на домашното кино за допълнителна помощ.

Говора при 5.1 DVD идва централния говорител, когато го вързвате към телевизор който е или 2.0 или 2.1 трябва по някакъв начин в киното да се зададе, че няма да е 5.1,  а стерео и централния канал трябва да излиза и на другите говорители.

преди 3 часа, RadmilNikolov написа:

Привет, след като спряха филмисуб ми се наложи да започна да гледам колекцията от двд-та. За моя голяма неприятна изненада открих, че на някой видове ДВД звука-говора на хората не се чува(не всичкия звук, фоновия - коли, саундтрак и пр. си го има и се чува). 

Връзката я правя през HDMI кабел. Мислех, че може да е в него проблема, смених го но няма ефект. Също така само на някой ДВД та се среща проблема, което още повече ме озадачава. Гледах спецификации на дисковете пткъде да знам, едните да са Доуби дижитал и да не го поддържа, но освен доуби дижитал не пишеше да са в друг формат който да е проблем. Също така всичките тествани филми са оригинални. Дори част от тях са от поредицата на 24часа и някой са ОК други не.... 

Марката на домашното кино е Самсунг който е свързан с проектор LG. Но звука така или иначе не излиза през проектора. Модела на домашното кино е на снимката. Пробвах в настройките дали канала на звука нещо не е заглушен или не знам, но нямаше чак такива сложни опции освен еквалайзера. 

Някакви идеи от вас? IMG_20230423_073304.jpg.e6c977b05096424240b478659ed1915a.jpg

Вземи си сертифициран андроид бокс или вържи компа. На тия дивидита им мина времето. 

Въпросната аудио система е с Blu-ray плеър.

HT--J4530 manual.

Така, че не е толкова стара. Има си USB вход.

Временно е възможно да го използваш  входа с флашка. Формат на видeo от: MPEG-4 AVC/H.264 (mkv/mp4) (до 1080p) със Dolby Digital, DTS аудио.

Флашката е форматирай на NTFS.

Предполагам и субтитрите, трябва да чете.

Пък по-нататък или използвай Android TV Box, PC, Smart/Android/Google TV или PC.

преди 7 часа, ined написа:

Говора при 5.1 DVD идва централния говорител, когато го вързвате към телевизор който е или 2.0 или 2.1 трябва по някакъв начин в киното да се зададе, че няма да е 5.1,  а стерео и централния канал трябва да излиза и на другите говорители.

Само един е наясно в уж техническа тема!:goahead:

преди 1 час, JKirilov написа:

Само един е наясно в уж техническа тема!:goahead:

Сигурно това си ти.

Поне да беше отговорил на питащия а не да ръсиш умнотии!

Пробвайте от тук да изключите пространствения звук:

image.png.fa6209b2e110e9e15fc25a2c29bec840.png

Успех!

преди 1 час, дioiд написа:

Пробвайте от тук да изключите пространствения звук:

image.png.fa6209b2e110e9e15fc25a2c29bec840.png

Успех!

Хаха! Как реши, че dvd плеърa e с windows?

п.п. Да се надяваме, че не е под iOS ...

преди 51 минути, Raze написа:

Хаха! Как реши, че dvd плеърa e с windows?

image.png.28d5d4c8c01cb5a05a10c9e8e9b565c3.png

Аз не съм много запален любител на филмите и не разбрах точно какъв е проблемът със спирането на един сайт за филми. Съществуват много други възможности за гледане на филми, включително и онлайн от торент тракери, без да е необходимо да се мъчиш със стари ДВД дискове и т.н.

Примерно има една програмка - Stremio, която е безплатна и я има във варианти както за PC, така и като апп за Андроид устройства.

След като я инсталираш, пишеш името на филма, който търсиш, както и езика за субтитрите.

Програмката ти предлага списък на източници (торенти), от които може да ти пусне филма - с различна резолюция и с различен битрейт. Остава само да си избереш и да пуснеш филма. Трябва ти единствено стабилен (широколентов) Интернет. Ако от даден източник филмът накъсва (буферира), просто избираш друг източник.

Не си спомням дали предлагаше филми с многоканален звук - примерно 5.1 и т.н., защото ме мързи да пускам многоканален ресивър и затова пускам филма от лаптоп по HDMI към телевизора, а звука - по USB към външен DAC и оттам към стерео системата.

Същата програма ползвам и като приложение за Андроид за Андроид ТВ бокс - Xiaomi Mi TV Box S. А от устройството - по HDMI към ресивера.

преди 11 минути, Михайлов написа:

Съществуват много други възможности за гледане на филми, включително и онлайн от торент тракери,

От както имаме смарт тв гледам онлайн филми от тракерите с магнет линковете и става супер бързо и лесно .Аз бях предложил плейър за андройд в другата тема Amnis - Torrent Player – Приложения в Google Play

най - добрият торент плейър тествал съм много но този ме грабна повече .

инсталирвате го на телефона .Има и chromecast 

Благодаря! Не знам за автора на темата, но аз ще го пробвам.

Но по принцип гледам някой и друг филм основно от Netflix и HBO GO.

Основно се интересувам от стила Nordic Noir - мрачни скандинавски трилъри и криминалета.😀

преди 9 минути, adersa написа:

От както имаме смарт тв гледам онлайн филми от тракерите с магнет линковете и става супер бързо и лесно .

Те пък едни филми,хвани единия удари другия.

току-що, нушо написа:

Те пък едни филми,хвани единия удари другия.

нови филми  гледам само 1 2 пъти в месеца , защото изобщо не стават няма идея , няма достатъчно екшън .Любител съм на старото кино от 90  и от 2000 до 2020 ей там е истината .

Сега съм се настроил да гледам новият Крийд да видим какво са измислили чаках само субките

преди 43 минути, JKirilov написа:

С извънземни ли е или с вампири? :)

Намали малко бялото вещество и започни да говориш правилно , а не несвързано .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.