Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние четем 2023

Featured Replies

Здравейте, съфорумци! 😊

Съвсем логично първата ми тема във форума е свързана с книгите, една моя голяма любов. Да си говорим в тази темичка за книгите, които четем в момента, да си споделяме мнения и усещания за прочетеното. Така ще си набелязваме и нови книги, ще опознаваме и литературните си вкусове.

Тази година, за сега, съм прочела само 14 книги. И не го казвам защото това е състезание, а защото си водя статистика за себе си и за мен това е малка бройка. Имам подобни периоди, макар да не са чести, в които чета по-малко. Просто нямам достатъчно време, ангажирана с разни други неща /глупости/. Надявам се, че вече излизам от този период.

От поне десет дни /много за мен/ чета "Цвят продълговат в морето" на Исабел Алиенде. Интересна, вълнуваща история, както всички на авторката, които съм чела. Действието се развива по време на две войни- гражданската в Испания и ПСВ. Героите пътешестват, оцеляват и се обичат ту в Испания, ту в Чили. И няма да издам нищо друго. 😁 Тепърва ще разбера какво се случва накрая, но дори преди това препоръчвам този роман. 

cvprodvmoreto2.jpg

Здравей!

Подходящ момент  си избрала за темата, днес е световния ден на книгата. :)
Сега аз не си падам особено по любовните истории, дай ми исторически книги, класика, детски класически романи(За мен истинска машина на времето) и забавни книги като "Северозападен роман" книга която не всеки може да чете.
Едно от най любимите ми произведения е "Пиратът папа"

Сега покрай работа и домочадие рядко ми остава време да чета, но пък тя и работата ми е свързана с много четене.

Препрочитам  "Драконови сълзи" .

Дийн - голям !

• Автор
преди 12 часа, Bubbles написа:

Здравей!

Подходящ момент  си избрала за темата, днес е световния ден на книгата. :)
Сега аз не си падам особено по любовните истории, дай ми исторически книги, класика, детски класически романи(За мен истинска машина на времето) и забавни книги като "Северозападен роман" книга която не всеки може да чете.
Едно от най любимите ми произведения е "Пиратът папа"

Сега покрай работа и домочадие рядко ми остава време да чета, но пък тя и работата ми е свързана с много четене.

Привет, Bubbles /така е името и на маймунката на MJ /.😊

То, от любовна история до любовна история има разлика. 😉 В книгите на Алиенде се набляга много на историческите моменти.

Кой е любимият ти детски роман?

преди 10 часа, Kim Jackson написа:

Кой е любимият ти детски роман?

Том Сойер, а Самюел Клемънс по известен като Марк Твен ми е един от най любимите автори, харесвам също творчеството на Астрид Линдгрен и като цяло скандинавската литература, не знам нещо ме тегли към тази част от света и особено към Швеция. :)

• Автор

Bubbles, ще да има нещо хубаво в Швеция или в минал живот си живяла там, че да те тегли. 😁

Оо, имаме общи любими автори! Когато бях малка ме наричаха Пипи. 😍

Да не се отплесваме много от темата. Надявам се утре да почна четенето на нова книга. 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Нещо напоследък четенето не ми върви. Все някой ме прекъсва или нещо друго. Надявам се този период да мине!

Започнах "Зовът на кукувицата" на Робърт Галбрейт. Началото е доста обещаващо. 😊

• Автор
преди 3 минути, bioid написа:

Като спомена гражданската в Испания, класиката е "За кого бие камбаната".

Да, на Хемингуей, но си признавам, че все още не съм я чела. 😇

• Автор

Да, все някой ден... 😁

Таа Алиенде, като гледам, е феминиздка.

Мерсим боку, четете си тези политкоректщини вие, жените.
При наличие на хиляди истински писатели...

Съмнявам се, че особа, която получава удоволствие от феминистско-любовно фентъзи, ще може да чете с удоволствие Хемингуей...

Бих препоръчал на момите вместо Хемингуей нещо по-леко – Ерих (Паул) Мария Ремарк. Хем е сменил средното си име от баща си на майка си, добър знак за феминиздките:D

Иначе сега чета политическия дневник на Алфред Розенберг, висш нацист и истински ариец:D, и писма на Гогол до негови приятели, вкл. завещанието.

• 3 седмици по-късно...
на 24.04.2023 г. в 13:39, Bubbles написа:

и особено към Швеция

Шведски тройки, а? ;)

на 24.04.2023 г. в 15:16, Kim Jackson написа:

Когато бях малка ме наричаха Пипи

А сега - Пепи?

Та да питам - никой ли не прочете Time Shelter? Направете се на интелектуалци и изхейтете нещо?

Сега си препрочитам Пилешките супи за душата.

Иначе чета езотерика.

• 2 месеца по-късно...

Чета по няколко едновременно в зависимост от настроението

Сега чета Чудото на Ема Донахю, Спасени от Ангели на Дорийн Върху, разказите на Йордан Йовков 

• 1 месец по-късно...

"Марш Турецкого" (Маршът на Турецки) - Фридрих Е. Незнанский. 136 кримки (в тази серия за Турецки). За найсти път през годините, щото ме кефят. Език, жаргон (феня, но с мярка), чувство за хумор, ирония... и так далее. В момента пак съм на 101. Падение звезды. Само. Щото се потривам... в смисъл на тутам.

• 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

С изненада установих, че в приключенските романи има писател, който ми се струва по-увлекателен от популярния Майн Рид, и това е Гюстав Емар. Сякаш изчиства и малкото, което ни дразни у М. Рид. Но всеки има някаква досадна слабост. Както Карл Май се престарава да хвали германците, същото прави и Емар по отношение на своите сънародници - французите. В момента чета "Мидълмарч" на Джордж Елиът. Приятен роман. Стилът ми напомня на Джейн Остин.

• 3 седмици по-късно...
на 3.02.2024 г. в 0:24, geagleiam написа:

С изненада установих, че в приключенските романи има писател, който ми се струва по-увлекателен от популярния Майн Рид, и това е Гюстав Емар. Сякаш изчиства и малкото, което ни дразни у М. Рид. Но всеки има някаква досадна слабост. Както Карл Май се престарава да хвали германците, същото прави и Емар по отношение на своите сънародници - французите. В момента чета "Мидълмарч" на Джордж Елиът. Приятен роман. Стилът ми напомня на Джейн Остин.

Емилио Салгари и Рафаел Сабатини как се представят? Особено Рафаел Сабатини (за мен). След толкова много години, все още се случва да ми се причете Капитан Блъд (по-често от останалите "Блъд"-ове)... Морският ястреб (сър Оливър Тресилиън)... Скарамуш...

Робърт Щилмарк?... сторилото ми се изключително загадъчно през юношеството ми име Лизелоте Велскопф-Хенрих?...

преди 7 часа, lebel написа:

Емилио Салгари и Рафаел Сабатини как се представят? Особено Рафаел Сабатини (за мен). След толкова много години, все още се случва да ми се причете Капитан Блъд (по-често от останалите "Блъд"-ове)... Морският ястреб (сър Оливър Тресилиън)... Скарамуш...

Робърт Щилмарк?... сторилото ми се изключително загадъчно през юношеството ми име Лизелоте Велскопф-Хенрих?...

Чел съм романи на Емилио Салгари и дали понеже се е запознал с много от местата, които описва и сам е преживял подобни приключения, но при него описанията са по-подробни, а събитията по-напрегнати; само че в тях ми се струва малко по-суров от другите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.