Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изкараме AUX от Alpine CDE-9850Ri

Featured Replies

Здравейте! Имам въпросния плеър Alpine CDE-9850Ri и искам да му изкарам aux понеже няма такъв. Намерих едно клипче в което е показано, че може да се ползва aux във fm режим, но не пише или не е показано на кои крачета на процесора се запоява 3.5мм жак. 

Не съм съвсем сигурен дали това е правилния чип, но ако е това, някой може ли да каже на кои крачета се запоява жака? Благодаря!

Линк към клипчето: 

Линк към сервизното ръководство и схемите на плеъра: https://www.manualslib.com/manual/1058176/Alpine-Cda-9852rb.html?page=1#manual

main u-com.png

Разрешен от AAUUXX

• Отговори 76
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• svetlio_7557
    svetlio_7557

Просто не ми допада идеята за допълнителни стърчащи джаджи от запалката. Сигурен съм, че има начин, но не открих никаква информация за точно този модел, а това което открих за други модели на Alpine,

• Електролитни кондензатори са.Ама след този въпрос, по-добре го дай на някой техник да го реализира,

• Да ,напълно е възможно това. Няма друг свободен вход който да бъде използван ,може да се изведе AUX от крайното стъпало като няма да е зависим входа от позицията на селектора ,но няма да може да

Публикувани изображения

преди 1 час, svetlio_7557 написа:

Намерих едно клипче в което е показано, че може да се ползва aux във fm режим

Друга е целта там, но трябваше дад дадеш линк?

Какво се каниш да включваш?

• Автор
преди 1 минута, JKirilov написа:

Друга е целта там, но трябваше дад дадеш линк?

Какво се каниш да включваш?

Просто искам да пускам музика от телефона ми. 

• Автор

Идеята е всичко да е вградено, без излишни неща. Просто не ми е ясно къде се подава сигнала, пробвах през Ai net на платката, но не се получи. Пробвах и през конектора за ipod и също не сработи.

• Автор

Не може, ще го изгориш! Е, може но...

Какво не му е вградено на 3 см мушнати в запалката?

Просто не ми допада идеята за допълнителни стърчащи джаджи от запалката. Сигурен съм, че има начин, но не открих никаква информация за точно този модел, а това което открих за други модели на Alpine, просто не работи с този. 

преди 9 часа, svetlio_7557 написа:

Здравейте! Имам въпросния плеър Alpine CDE-9850Ri и искам да му изкарам aux понеже няма такъв. Намерих едно клипче в което е показано, че може да се ползва aux във fm режим, но не пише или не е показано на кои крачета на процесора се запоява 3.5мм жак. 

Не съм съвсем сигурен дали това е правилния чип, но ако е това, някой може ли да каже на кои крачета се запоява жака? Благодаря!

Линк към клипчето: 

Линк към сервизното ръководство и схемите на плеъра: https://www.manualslib.com/manual/1058176/Alpine-Cda-9852rb.html?page=1#manual

main u-com.png

Нищо никъде не е запоено ,а са използвали трансмитер който се свързва с празна четота от УКВ на тунера.

преди 8 часа, svetlio_7557 написа:

Идеята е всичко да е вградено, без излишни неща. Просто не ми е ясно къде се подава сигнала, пробвах през Ai net на платката, но не се получи. Пробвах и през конектора за ipod и също не сработи.

Сигнала се подава към предусилвателя ,като избереш свободна позиция на селектора за AUX - каквато няма този плейър.

Може да бъде изпозлван входа на ipod като бъде свързан AUX входа така:

Screenshot_2023-05-07-08-41-39-166.jpeg

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Нищо никъде не е запоено ,а са използвали трансмитер който се свързва с празна четота от УКВ на тунера.

Сигнала се подава към предусилвателя ,като избереш свободна позиция на селектора за AUX - каквато няма този плейър.

Може да бъде изпозлван входа на ipod като бъде свързан AUX входа така:

Screenshot_2023-05-07-08-41-39-166.jpeg

Пробвах директно на конектора но не се получи. Това от схемата някакви елементи ли трябва да са Е5004 и Е5006?

преди 26 минути, svetlio_7557 написа:

Това от схемата някакви елементи ли трябва да са Е5004 и Е5006?

Електролитни кондензатори са.Ама след този въпрос, по-добре го дай на някой техник да го реализира,

преди 33 минути, svetlio_7557 написа:

Пробвах директно на конектора но не се получи.

Селектора на входовете беше в позиция ipod?

преди 33 минути, svetlio_7557 написа:

Това от схемата някакви елементи ли трябва да са Е5004 и Е5006?

Разделителни кондензатори.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Селектора на входовете беше в позиция ipod?

Разделителни кондензатори.

Да, на Ipod беше.

Намерих ги кондензаторите, обаче на кои крачета да запоя ляв и десен канал на жака? (Ако трябва ще извадя платката и ще я снимам от другата страна.)

IMG_20230507_124840.thumb.jpg.58cbc063b0b010cb2126aeab9122870a.jpg

Маса от къде се взема? На конектора за iPod има две маси, едната е D.GND (7) и GND (10)?

IMG_20230507_125603.thumb.jpg.802594b46a8e24ad912d7c29bb692bcc.jpg

• Автор
току-що, AAUUXX написа:

И свързан входа към разделителните кондензатори които съм маркирал на схемата?

Не, отзад на зелената буксичка беше свързан 

IMG_20230507_125851.jpg

преди 23 минути, svetlio_7557 написа:

Да, на Ipod беше.

Намерих ги кондензаторите, обаче на кои крачета да запоя ляв и десен канал на жака? (Ако трябва ще извадя платката и ще я снимам от другата страна.)

IMG_20230507_124840.thumb.jpg.58cbc063b0b010cb2126aeab9122870a.jpg

Маса от къде се взема? На конектора за iPod има две маси, едната е D.GND (7) и GND (10)?

Кондензатори не се виждат на снимката ,може да са от другата страна на платката, свързва се входа към минус извода на кондензатора за да послижи като разделителен.

GND където е удобно за целта може да бъде използван.

преди 8 минути, svetlio_7557 написа:

Не, отзад на зелената буксичка беше свързан 

IMG_20230507_125851.jpg

Не ,така няма да се получи.

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

Кондензатори не се виждат на снимката ,може да са от другата страна на платката, свързва се входа към минус извода на кондензатора за да послижи като разделителен.

GND където е удобно за целта може да бъде използван.

Не ,така няма да се получи.

Ясно, а къде на кондензаторите се запояват двата канала и къде се запоява масата? По-горе добавих снимки.

П.С. Сега видях, че си отговорил колега

Маркирал съм къде тряба да се запои входа R/L

IMG_20230507_124840.jpg.8681a077a1f5e2f47ace29cd4014efb5~2.jpg

преди 4 минути, svetlio_7557 написа:

и къде се запоява масата? По-горе добавих снимки.

Виж на схемата къде е най близо GND която да използваш.

Аз бих използвал от буксата която е в близост до входа за GND.

преди 8 минути, svetlio_7557 написа:

Ясно, а къде на кондензаторите се запояват двата канала и къде се запоява масата? По-горе добавих снимки.

П.С. Сега видях, че си отговорил колега

Стига с това КОЛЕГА, едно време всички румънски цигани на тираджийте ни викаха така, какъв колега бе...?!

• Автор
преди 29 минути, AAUUXX написа:

Маркирал съм къде тряба да се запои входа R/L

IMG_20230507_124840.jpg.8681a077a1f5e2f47ace29cd4014efb5~2.jpg

Виж на схемата къде е най близо GND която да използваш.

Аз бих използвал от буксата която е в близост до входа за GND.

Сега пък друг проблем. Не светва индикатора за iPod, а в настройките няма нищо. Явно когато се включи iPod тогава плеъра си го разпознава. 

• Решение
преди 31 минути, svetlio_7557 написа:

Сега пък друг проблем. Не светва индикатора за iPod, а в настройките няма нищо. Явно когато се включи iPod тогава плеъра си го разпознава. 

Да ,напълно е възможно това.

Няма друг свободен вход който да бъде използван ,може да се изведе AUX от крайното стъпало като няма да е зависим входа от позицията на селектора ,но няма да може да бъде контолирана силата на звука от volume на плъйъра ,а от телефона което може би ще създаде известено неудобство.

• Автор
преди 5 минути, AAUUXX написа:

Да ,напълно е възможно това.

Няма друг свободен вход който да бъде използван ,може да се изведе AUX от крайното стъпало като няма да е зависим входа от позицията на селектора ,но няма да може да бъде контолирана силата на звука от volume на плъйъра ,а от телефона което може би ще създаде известено неудобство.

Ясно, а все пак не може ли да се ползва вход от радиото? Когато е на позиция tuner, да се ползва сигнала от телефона?

преди 5 минути, svetlio_7557 написа:

Ясно, а все пак не може ли да се ползва вход от радиото? Когато е на позиция tuner, да се ползва сигнала от телефона?

Може през трансмитер да бъде ползван входа на тунера ,ако намеря в схемата друг вариант ще го напиша.

Какви са инициалите върху IC 202 ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.