Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изкараме AUX от Alpine CDE-9850Ri

Featured Replies

• Автор
преди 31 минути, AAUUXX написа:

Може през трансмитер да бъде ползван входа на тунера ,ако намеря в схемата друг вариант ще го напиша.

Какви са инициалите върху IC 202 ?

Къде се намира това, не можах да го открия?

Намерих това в един руски сайт. Отнася се за същия модел плеър.

"Сделал я как, срезал 2 дорожки — левый, правый динамик от радио, и на дорожки в сторону усилителя припаял аукс, землю на корпус и все)))

Аукс работает только с моим телефоном, дружная техника получилась, ни один телефон не воспринимает но не суть)"

• Отговори 76
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• svetlio_7557
    svetlio_7557

Просто не ми допада идеята за допълнителни стърчащи джаджи от запалката. Сигурен съм, че има начин, но не открих никаква информация за точно този модел, а това което открих за други модели на Alpine,

• Електролитни кондензатори са.Ама след този въпрос, по-добре го дай на някой техник да го реализира,

• Да ,напълно е възможно това. Няма друг свободен вход който да бъде използван ,може да се изведе AUX от крайното стъпало като няма да е зависим входа от позицията на селектора ,но няма да може да

Публикувани изображения

преди 10 минути, svetlio_7557 написа:

Къде се намира това, не можах да го открия?

Може да опиташ през саунд процесора да подадеш аудио сигнал ,на кой вход ще излезе и дали ще има резултат не мога да кажа.

IC е BD3427K намери го на платката.

Блок схема и схема на свързване -маркирал съм входовете към него.

Screenshot_2023-05-07-15-12-49-478.jpeg

Screenshot_2023-05-07-15-13-28-878~2.jpeg

преди 19 минути, svetlio_7557 написа:

Намерих това в един руски сайт. Отнася се за същия модел плеър.

"Сделал я как, срезал 2 дорожки — левый, правый динамик от радио, и на дорожки в сторону усилителя припаял аукс, землю на корпус и все)))

Аукс работает только с моим телефоном, дружная техника получилась, ни один телефон не воспринимает но не суть)"

Схема ?

Странно защо ще работи само с неговия телефон след като е изпозвал входа на тунера ( прекъснал го) ?

• Автор
преди 6 минути, AAUUXX написа:

Може да опиташ през саунд процесора да подадеш аудио сигнал ,на кой вход ще излезе и дали ще има резултат не мога да кажа.

IC е BD3427K намери го на платката.

Блок схема и схема на свързване -маркирал съм входовете към него.

Screenshot_2023-05-07-15-12-49-478.jpeg

Screenshot_2023-05-07-15-13-28-878~2.jpeg

Схема ?

Странно защо ще работи само с неговия телефон след като е изпозвал входа на тунера ( прекъснал го) ?

Нямам представа, но ми се струва че може и да заработи, щом при него се е получило, въпреки само с неговия телефон. Само не знам дали правилно ли съм се ориентирал на крачетата които съм отбелязал ли се запоява и ако да там ли се прекъсват?

IMG_20230507_153009.thumb.jpg.d3ffee122290bdd54c33f1f9b1569bae.jpg

Тоя чип ic203 така като гледам ще е голямо приключение да успея да запоя каквото и да е на крачетата му. Едва го виждам :D

Пробвах да запоя там където съм отбелязал НО БЕЗ ДА ПРЕКЪСВАМ НИЩО и не заработи. (не знам това ли е причината)

преди 26 минути, svetlio_7557 написа:

Нямам представа, но ми се струва че може и да заработи, щом при него се е получило, въпреки само с неговия телефон. Само не знам дали правилно ли съм се ориентирал на крачетата които съм отбелязал ли се запоява и ако да там ли се прекъсват?

IMG_20230507_153009.thumb.jpg.d3ffee122290bdd54c33f1f9b1569bae.jpg

Тоя чип ic203 така като гледам ще е голямо приключение да успея да запоя каквото и да е на крачетата му. Едва го виждам :D

Добре, но няма да имаш тунер след като бъде прекъснат.

Правилно е което си маркирал изхода на тунера.

Опитай и пиши какво е станало.

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Търсих в ръководството, но не видях нищо свързано със CD Changer.... Ako плеара поддържа външен changer, има елегантно решение.

Няма аудио входове.

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Добре, но няма да имаш тунер след като бъде прекъснат.

Правилно е което си маркирал изхода на тунера.

Опитай и пиши какво е стнало.

Масата има ли нужда от прекъсване? 

преди 9 минути, svetlio_7557 написа:

Вярно е ,но може да го свържеш тук.

Screenshot_2023-05-07-15-40-25-186~2.jpeg

преди 1 минута, svetlio_7557 написа:

Масата има ли нужда от прекъсване? 

Не

преди 13 минути, svetlio_7557 написа:

Пробвах да запоя там където съм отбелязал НО БЕЗ ДА ПРЕКЪСВАМ НИЩО и не заработи. (не знам това ли е причината)

Опитай там където съм маркирал ,не че е сигурно че ще се получи.

PS: аудио сигнала трябва да мине през саунд процесора за да се получи - на теория ,но дали ще отпуши вход селектора е друга бира.

преди 5 минути, svetlio_7557 написа:

За Е232 предполагам се запоява на горното краче, а на Е228? Маса пак от корпус предполагам...

В посока саунд процесора запояваш.

Маса може и от корпуса ,ако няма на близо където да запоиш.

Опитва ли през AI Conectora ?

Screenshot_2023-05-07-16-14-57-536.jpeg

• Автор
преди 17 минути, AAUUXX написа:

В посока саунд процесора запояваш.

Маса може и от корпуса ,ако няма на близо където да запоиш.

Опитва ли през AI Conectora ?

Screenshot_2023-05-07-16-14-57-536.jpeg

Да, не се получи. Реално няма такъв, само заготовка може би.

IMG_20230507_162818.jpg.40b6b6f12259153e555d31cff2e76952.jpg

P.S. Единия май ще да е така, но втория със стрелката изобщо не мога да схвана кое краче отива към процесора.

преди 27 минути, svetlio_7557 написа:

Ако не се получи с входа към саунд процесора ,остава последен вариант за който писах назад в темата - да изведеш AUX от крайното стъпало и volume контрола да става от телфона когато ползва.

IN FL - преден ляв канал.

IN FR - преден десен канал.

IN RL - заден ляв канал.

IN RR - заден десен канал.

PS: през разделител кондензатор свържи AUX на схемта има такива.

C309

C311

C312

C313

Screenshot_2023-05-07-16-25-20-070.jpeg

Screenshot_2023-05-07-16-36-21-769.jpeg

преди 27 минути, svetlio_7557 написа:

IMG_20230507_162818.jpg.40b6b6f12259153e555d31cff2e76952.jpg

P.S. Единия май ще да е така, но втория със стрелката изобщо не мога да схвана кое краче отива към процесора.

На E227 може да го запоиш.

• Автор
преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ако не се получи с входа към саунд процесора ,остава последен вариант за който писах назад в темата - да изведеш AUX от крайното стъпало и vllume контрола да става от телфона когато ползва.

IN FL - преден ляв канал.

IN FR - преден десен канал.

IN RL - заден ляв канал.

IN RR - заден десен канал.

PS: през разделител кондензатор свържи AUX на схемта има такива.

C309

C311

C312

C313

Screenshot_2023-05-07-16-25-20-070.jpeg

Screenshot_2023-05-07-16-36-21-769.jpeg

На E227 може да го запоиш.

На долното краче като при Е232, нали?

• Автор

През тунер се опитва да изкара звук обаче се получава нещо между смущение и пукане на фона на едва чуваща се музика от телефона. И така няма да е...

преди 38 минути, AAUUXX написа:

Да

На мен друга простотия ми се върти из главата... Да пробвам да прекъсна тунера и ако сработи, да вградя някакво малко микроключе зад панела, да може да се превключва между aux и tuner според зависи какво се слуша. 

През тунер се опитва да изкара звук обаче се получава нещо между смущение и пукане на фона на едва чуваща се музика от телефона. И така няма да е...

На мен друга простотия ми се върти из главата... Да пробвам да прекъсна тунера и ако сработи, да вградя някакво малко микроключе зад панела, да може да се превключва между aux и tuner според зависи какво се слуша. 

Закачи AUX към крайното стъпало ,не мисля че ще се получи дори да бъде прекъснат тунера - но опитай.

Ако AI conector беше реален нямаше да е всичко това.

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Закачи AUX към крайното стъпало ,не мисля че ще се получи дори да бъде прекъснат тунера - но опитай.

Ако AI conector ако беше реален нямаше да е всичко това.

Е да, даже предишния път като ръчках плеърчето ако не се лъжа първо там пробвах, но просто модела не поддържа AI.

P.S. Ако се свърже към крайното стъпало, няма да може да се регулира силата на звука, така ли? Ще има ли значение в какъв режим е плеъра, тоест Tuner или CD или ще свири през всичко? 

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Търсих в ръководството, но не видях нищо свързано със CD Changer.... Ako плеара поддържа външен changer, има елегантно решение.

Мился, че няма такъв вариант. Просто тоя модел буквално няма нищо като екстри.

P.S. Ако се свърже към крайното стъпало, няма да може да се регулира силата на звука, така ли? Ще има ли значение в какъв режим е плеъра, тоест Tuner или CD или ще свири през всичко? 

Няма да може да се регулира звука от плейъра ,а от телефона ще трябва да го правиш.

Няма да има значение позицията на входа на селектора.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Защо не опитате с това - без хардуерни намеси в самия плейар?

AI конектора не е реален ,няма къде да бъде включен адаптера.

току-що, NewRedDragon написа:

A, да - това съм го пропуснал да прочета. Сори за офтопика

Ако работеше AI конектор решенията са преходник към 3.5мм жак или блутут адаптер.

• Автор
преди 6 минути, AAUUXX написа:

Ако работеше AI конектор решенията са преходник към 3.5мм жак или блутут адаптер.

Прекъснах тунера и запоих на изходите, но беше прав, че няма да се получи :D

Предвидливо ги прекъснах така, че да мога да възстановя пистите.

Остава варианта с крайното стъпало.

IMG_20230507_182808.jpg.914823e9ce5f4054c1bfaf99b111abb1.jpgКрачета 12 и 14 ли са вход? Маса може би от корпус както в случаите до сега...

преди 33 минути, svetlio_7557 написа:

Прекъснах тунера и запоих на изходите, но беше прав, че няма да се получи :D

Предвидливо ги прекъснах така, че да мога да възстановя пистите.

Остава варианта с крайното стъпало.

IMG_20230507_182808.jpg.914823e9ce5f4054c1bfaf99b111abb1.jpgКрачета 12 и 14 ли са вход? Маса може би от корпус както в случаите до сега...

12 е фронт десен канал ,14 е заден десен канал.

Запояваш на 12  и на 11 за предни канали или 14 и 15 за задни.

Четерте канала няма да могат да бъдат управлявани защото не минава аудио сигнала през саунд процесора.

Задължително през разелителен кондензатор ,по горе съм дал през кои - има ги на платката ,ако не ги използваш сложи такива с капацитет 0.22мкф/ 10в или 1мкф/ 10в, с минуса към входа ,а плюса към ИС на кондензатора.

• Автор
преди 33 минути, AAUUXX написа:

IMG_20230507_191331.thumb.jpg.14dcf07a41e52acb4dfb155ae27cd97d.jpg

Освен да запоя ляв и десен канал на Е325 и Е326, че има възможност, но не знам на тези крачета дето са отбелязани или на другите? 

преди 6 минути, svetlio_7557 написа:

Освен да запоя ляв и десен канал на Е325 и Е326, че има възможност, но не знам на тези крачета дето са отбелязани или на другите? 

P.S. Тоест там където съм оградил трябва да е - на кондензатора ако съм разбрал правилно. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.