Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изкараме AUX от Alpine CDE-9850Ri

Featured Replies

Преден десен канал е на E326

Заден десен канал е на E328

Преден ляв е на E325

Заден ляв е на E327

• Отговори 76
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• svetlio_7557
    svetlio_7557

Просто не ми допада идеята за допълнителни стърчащи джаджи от запалката. Сигурен съм, че има начин, но не открих никаква информация за точно този модел, а това което открих за други модели на Alpine,

• Електролитни кондензатори са.Ама след този въпрос, по-добре го дай на някой техник да го реализира,

• Да ,напълно е възможно това. Няма друг свободен вход който да бъде използван ,може да се изведе AUX от крайното стъпало като няма да е зависим входа от позицията на селектора ,но няма да може да

Публикувани изображения

• Автор
преди 6 минути, AAUUXX написа:

Преден десен канал е на E326

Заден десен канал е на E328

Преден ляв е на E325

Заден ляв е на E327

Това го разбрах, но жака от коя страна на кондензаторите да го запоя не ми е ясно, към + или към - на Е326 и на Е325?

IMG_20230507_194214.jpg

току-що, svetlio_7557 написа:

Това го разбрах, но жака от коя страна на кондензаторите да го запоя не ми е ясно, към + или към - на Е326 и на Е325?

IMG_20230507_194214.jpg

Към минус страната на кондензатора.

• Автор

Значи явно това е единствения вариант да се изкара aux на плеър без никакъв допълнителен вход/изход. 

Работи, управлява се само и единствено от телефона, но за мен не е проблем. Също ми направи впечатление, че aux-a работи паралелно с тунера или с диска, но като се намали на 1, не се чуват странични шумове (докрай намалено не се чува нищо включително и сигнала през aux). 

Благодаря на всички които се включиха ПО ТЕМАТА и най-вече на AAUUXX. :)

преди 5 минути, svetlio_7557 написа:

Значи явно това е единствения вариант да се изкара aux на плеър без никакъв допълнителен вход/изход. 

Работи, управлява се само и единствено от телефона, но за мен не е проблем. Също ми направи впечатление, че aux-a работи паралелно с тунера или с диска, но като се намали на 1, не се чуват странични шумове (докрай намалено не се чува нищо включително и сигнала през aux). 

Благодаря на всички които се включиха ПО ТЕМАТА и най-вече на AAUUXX. :)

Стерео потенциометър изведен който да регулира volume когато е включен AUX може да сложиш ,ще спре шумът и ще имаш контрол над volume- то.

PS :  на входа за ipod как е ?

• Автор
преди 16 минути, AAUUXX написа:

Стерео потенциометър изведен който да регулира volume когато е включен AUX може да сложиш ,ще спре шумът и ще имаш контрол над volume- то.

PS :  на входа за ipod как е ?

Това с потенциометъра е идея, но колкото е удобно, толкова и ще пречи.

Според мен по-добрия вариант е да се вгради блутут модул вътре в плеъра и така външно няма да личи, че има доработки. 

На входа за ipod не го пробвах, защото за да се появи в менюто ipod като опция, трябваше да запоя втори жак на зеления конектор за ipod и да го включа към друго устройство (друг телефон) въпреки, че изобщо нямаше нужда да е включен втория телефон (със скапана батерия е). Избирам ipod от менюто и изписва "търсене" и така до безкрай. Явно си разпознава кога има включен ipod и магията се случва.

Свързах двата канала на жака към IPOD TxD и IPOD RxD и масата към GND. 

IMG_20230507_203957.jpg.b5779b5f073aac762b0e3ed00da065cb.jpg

P.S. Някъде бях чел, че може да се излъже като се вкара празен диск в плеъра, за да няма странични шумове като от радиото например.

преди 31 минути, svetlio_7557 написа:

Това с потенциометъра е идея, но колкото е удобно, толкова и ще пречи.

Според мен по-добрия вариант е да се вгради блутут модул вътре в плеъра и така външно няма да личи, че има доработки. 

На входа за ipod не го пробвах, защото за да се появи в менюто ipod като опция, трябваше да запоя втори жак на зеления конектор за ipod и да го включа към друго устройство (друг телефон) въпреки, че изобщо нямаше нужда да е включен втория телефон (със скапана батерия е). Избирам ipod от менюто и изписва "търсене" и така до безкрай. Явно си разпознава кога има включен ipod и магията се случва.

Свързах двата канала на жака към IPOD TxD и IPOD RxD и масата към GND. 

IMG_20230507_203957.jpg.b5779b5f073aac762b0e3ed00da065cb.jpg

P.S. Някъде бях чел, че може да се излъже като се вкара празен диск в плеъра, за да няма странични шумове като от радиото например.

Блутут кит за вграждане свързан към входа на усилвателя.

https://erelement.com/audio/tsa6012?zenid=bv8icdnduv2l13qunv36qisfd3

Шумът от другите входове не може да бъде избегнат защото няма свободен вход - ако не слушаш радио може да прекъснеш него и да използваш неговия вход.

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Блутут кит за вграждане свързан към входа на усилвателя.

https://erelement.com/audio/tsa6012?zenid=bv8icdnduv2l13qunv36qisfd3

Шумът от другите входове не може да бъде избегнат защото няма свободен вход - ако не слушаш радио може да прекъснеш него и да изпозлваш неговия вход.

Не слушам радио, но пък не искам да го няма изобщо като опция, то и без това няма нищо тоя плеър. И без да прекъсвам радиото просто го оставям volume на 1 колкото да не е на 0 и няма грижи. Абсолютно нищо странично не се чува. 

Иначе за блутут модул аз ползвам такъв, че е по-евтин. Успешно го вградих в едно Sony и си бачка добре. Само единствения проблем е, че взех + за захранването му от контакт и когато върна ключа, после трябва на ново да свържа телефона. Просто не е захранено от подходящо място, но аз до толкова разбирам :D

IMG_20230507_211357.jpg

• Автор

Ето малко снимки от крайния резултат...

IMG_20230508_123542.jpg.e54576c03c9557382cc0a4a8db22178f.jpgIMG_20230508_130748.thumb.jpg.7f8ae135c8624c09a5e5be7acc9bf715.jpg

Най-големия недостатък с който не се съобразих и чак сега осъзнах, е че не може да се ползват двата чинча които подават сигнал към усилвателя. 

Иначе смятам, че се получи добре.

преди 46 минути, svetlio_7557 написа:

Ето малко снимки от крайния резултат...

IMG_20230508_123542.jpg.e54576c03c9557382cc0a4a8db22178f.jpgIMG_20230508_130748.thumb.jpg.7f8ae135c8624c09a5e5be7acc9bf715.jpg

Най-големия недостатък с който не се съобразих и чак сега осъзнах, е че не може да се ползват двата чинча които подават сигнал към усилвателя. 

Иначе смятам, че се получи добре.

Именно за това имах желанието аудио сигнала от AUX  да бъде през саунд процесора за да може да бъде използван volume, EQ и 4 канала с баланса за тях, но не се получи.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Именно за това имах желанието аудио сигнала от AUX  да бъде през саунд процесора за да може да бъде използван volume, EQ и 4 канала с баланса за тях, но не се получи.

Открих си една грешка. Когато пробвах да запоя aux към тунера, там където прекъснах пистите, вместо да запоя от страната на чипа, аз съм запоил от страната на тунера :D Вероятно заради това не сработи. Май пак ще се отваря... :D

преди 1 минута, svetlio_7557 написа:

Открих си една грешка. Когато пробвах да запоя aux към тунера, там където прекъснах пистите, вместо да запоя от страната на чипа, аз съм запоил от страната на тунера :D Вероятно заради това не сработи. Май пак ще се отваря... :D

Да грешка ,поправи я ,губиш тунер ,но печелиш AUX вход.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Освен ако не изведе външно бутонче за превключване AUX/Tuner - 2 входа - един изход

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Още в самото начало, когато ръчках тоя плеър за първи път, запоих aux директно към каналите на тунера БЕЗ ДА ПРЕКЪСНА пистите. Резултата беше, че aux не работеше, а радиото си работеше. По принцип ако aux е включен в телефона и радиото работи в същото време, възможно ли е да стане някакъв фал? Питам защото все още обмислям варианта с ключето което да прекъсва пистите на тунера към чипа когато се ползва aux, а когато се ползва радио ключето да е в положение включено и да си работи радиото. Интересува ме дали ще е проблем ако включа aux-а към телефона докато радиото (тунера) на плеъра работи. Притеснявам се най-вече да не си прецакам телефона. 

Телефонът задължително през разделителен кондензатор поне. А не директно забоден. А още по-добре през RC група между AUX входа и ключето (бутона)

преди 4 минути, цър-вул написа:

Освен ако не изведе външно бутонче за превключване AUX/Tuner - 2 входа - един изход

Прав си ,идеята е много добра за да не загуби тунера.

преди 4 минути, svetlio_7557 написа:

Още в самото начало, когато ръчках тоя плеър за първи път, запоих aux директно към каналите на тунера БЕЗ ДА ПРЕКЪСНА пистите. Резултата беше, че aux не работеше, а радиото си работеше. По принцип ако aux е включен в телефона и радиото работи в същото време, възможно ли е да стане някакъв фал? Питам защото все още обмислям варианта с ключето което да прекъсва пистите на тунера към чипа когато се ползва aux, а когато се ползва радио ключето да е в положение включено и да си работи радиото. Интересува ме дали ще е проблем ако включа aux-а към телефона докато радиото (тунера) на плеъра работи. Притеснявам се най-вече да не си прецакам телефона. 

Ако е през разделителен кондензатор 1мкф телефона няма да има проблем.

Ето на схемата къде да го свържеш - 14 и 15 извод.

Screenshot_2023-05-08-16-48-59-624.jpeg

Извод 14 и 15 са за тунера и водят до саунд процесора

Screenshot_2023-05-08-16-58-10-718~2.jpeg

преди 13 минути, svetlio_7557 написа:

А ако вградя блутут модул, всички тези допълнителни кондензатори и т.н. няма ли да отпаднат?

Не няма да отпадне разелителния кондензатор към блутута.

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Не няма да отпадне разелителния кондензатор към телефона.

Имам предвид вместо aux кабела да  вградя блутут модул като го свържа по същия начин през тунера. За самия модул ще трябва ли кондензатор?

току-що, svetlio_7557 написа:

Имам предвид вместо aux кабела да  вградя блутут модул като го свържа по същия начин през тунера. За самия модул ще трябва ли кондензатор?

Да ,допуснал съм грешка ,редактирах си поста горе ,трябва да има разделителен кондензатор към блутута за да избегнеш пукания или високочестотен шум ,както и повреда в ОУ на блутута.

• Автор
преди 20 минути, AAUUXX написа:

Да ,допуснал съм грешка ,редактирах си поста горе ,трябва да има разделителен кондензатор към блутута за да избегнеш пукания или високочестотен шум ,както и повреда в ОУ на блутута.

Такъв ще свърши ли работа?

https://vikiwat.com/kondenzator-elektroliten-50v-1uf-f5-12mm.html

Не разбрах от жака през кондензатора към тунера ли се свързва или между 14 и 15 краче на тунера?

преди 19 минути, svetlio_7557 написа:

Такъв ще свърши ли работа?

https://vikiwat.com/kondenzator-elektroliten-50v-1uf-f5-12mm.html

Не разбрах от жака през кондензатора към тунера ли се свързва или между 14 и 15 краче на тунера?

Да такъв ,може да бъде и с по ниско напрежение, ако имаш налични платки от някакъв вид аудио електроника има такива кондензатори които може да използваш за целта.

В схемата от саунд процесора до усивлателя трябва да има разделителни кондензатори и най вероятно няма да има проблем ,ще проследя схемата и ще пиша в допъление.

PS: към саунд процесора всички входове са през разделителен кондензарор ,на теория няма да има проблем ако не сложиш такъв допълнително.

преди 19 минути, svetlio_7557 написа:

14 е десен канал

15 е ляв канал

Кондензаторите се свързват като разделят  входа на канала ,а не между двата канала, в този случай не слагай кондензатор.

• Автор
преди 31 минути, AAUUXX написа:

Схемата от саунд процесора до усивлателя трябва да има разделителни кондензатори и най вероятно няма да има проблем ,ще проследя схемата и ще пиша в допъление.

За тези кондензатори ли става въпрос?

IMG_20230508_184033.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.