Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Озвучаване на компютър и телевизор с една аудио система?

Featured Replies

Направих ремонт и разместих всичко. Сега мисля как да си озвуча бюрото с компютъра и телевизорът , като проблема е ,че са на срещуположните стени (на скицата съм показал,червените са колонките). Чудех се дали има вариант да озвуча и двете с една система ? Примерно някаква 5.1 или ако има 4.1 ,като разположа 2 колонки на бюрото и 2 отстрани на телевизора? Понеже забравих да си прекарам аудио кабели преди ремонта сега не ми се иска да разпъвам кабели ми се ще да е със безжични (поне 2 колконки) . Бюджет към 150лв , може и нешо втора ръка. Гледах някакви ревюта в тубата и това ,което ми хвана окото(ухото няма как :) ) са :

Edifier R1280T 2.0 Активни колони
logitech z407
Creative A250
creative sbs a300

Принципно съм на мнение,че винаги звъкът е по добър ,когато има субуфер, но гледам много хвалят BOSE има някакъв модел Bose Companion 2 Series II втора ръка за 70лъва само от 2 колконки, но силно се съмнявам да може да достигне баса на изброените.

един страшно много хвалеше  Creative A250 75лв. Няколко пъти повтори колко добри били.  Сега, знам,че бюджета е много малък и не съм с очакване на съвършен звук и голяма мощност , която не ми трябва много, няма да правя купони, да има колкото за някое филмче да се чува прилично и да звучи прилично за музика. В краен случай може и 2 по евтини отделни системи да взема ако няма да може с една...

3a89fd23a8f29373201c0dd375f655a8.png
https://gyazo.com/3a89fd23a8f29373201c0dd375f655a8

Не се разбира какво искаш. Въпросните

преди 22 минути, gibson58 написа:

бюрото с компютъра и телевизорът

са си озвучени. Кой е източник на звук и какво качество се иска? Да не би да искаш да свирят едновременно?

Какви входове и изходи има ТВ?

• Автор

Е те са озвучени ама на компа имам едни китайски боклучета, телевизорът няма добър звук както се знае. Може би не обясних много ясно , но искам ако може да взема една аудио система (още не знам каква) за да може да се озвучат и двете неща. В смисъл да има 2колонки  или 2+център при тв-то и едни 2 на бюрото. Когато съм на пц то да имам звук от компа, а когато гледам тв да имам пак звук от колонки там при телевизора,че на телевизора за нищо не стават колоните. Някак си да имам звук и от двете места ,защото ако гледам тв и имам само на бюрото 2.1 система, звукът ше идва само от дясната ми страна, което не е ок. Сега като се замисля, може би също е вариант и да имам колонки само при телевизора, но да са свързани в компютъра ,така звукът ще идва откъм гърбът ми, което пък не знам дали ще е също добре.

преди 13 минути, gibson58 написа:

Е 

Сега като се замисля, може би също е вариант и да имам колонки само при телевизора, но да са свързани в компютъра ,така звукът ще идва откъм гърбът ми, което пък не знам дали ще е също добре.

Ти ще гледаш винаги на телевизора бе сладур такъв, ха ха ха ... компютърът ще изпраща до него и картината.

Чети тука по белгийски как се прави.

Значи един 7 метров HDMI кабел от компютъра до телевизора ти се крие в едно такова нещо, самозалепващото се ( от долната му част сваляш тънка лента ) за стената долу. Има и бели същите от различни марки и широчини.

https://www.brico.be/fr/atelier-materiaux/electricite/cables-cache-cables-et-accessoires/protection-pour-cables/goulotte-adhesive-kopp-15x10mmx2m-bois-fonce/5625365
А от телевизора към активните колони с HDMI ARC отива цифровия звук, който си го командваш с дистанционното на телевизора ти.
Ето как съм го направил аз тука на тази моя тема.
https://www.kaldata.com/forums/topic/313834-vulkkano-a5-за-смотан-самсунляк/

ето и линка на производителя ама сега са 200€
https://vulkkano.com/products/vulkkano-a5-arc?variant=42407571554453

Та няма нужда от 4 или 8 или 16 или 32 колони, две са си достатъчни.
Те са 2 по 50 вата RMS, ще ти спукат тъпанчетата на ушите направо. Имат си и виртуален BASS , ама ако ги сложиш до задните стени ще е прекалено бученето.

--------------------

А компютърът от който пиша пак е свързан с 7 метров HDMI кабел към друг телевизор в друга стая. Но там от телевизора оптичния изход минава през DAC и отива до 100 ватов усилвател и пак две колони. Но звука не може да 
се командва от дистанционното на телевизора, когато идва от компютъра, та ползвам просто бутоните на клавиатурата ми, която е до мен на масата до фотьола.

Саундбар (5.1) с блутут или активна 5.1 система.

Свързваш компютъра със саунбар-а чрез блутута. ТВ чрез HDMI или оптика.

Но, съответно бюджета ще е е 500+ (лв.) и звука задоволителен (за непретенциозен потребител) за филми/пряка реч.  Но, за музика не става.

Безжичните им модели саунбар-ове са по-скъпи.

Хубавите активните тонколни/ОТ имат по-добър звук от саундбар системите. Особено препоръчвам марката Edifier.

Повечето активни ОТ също имат вграден блутут.

Съвета ми е да използваш отделна аудио система за PC и за ТВ, щом не си пуснал кабели, в кабелни канали и искаш всичко да е прибрано.

Ами то това скъперничеството не се лекува, само мъчи хората и така.
Що не си купи един телевизор за 75 лв и един компютър за 76 лв ?

• Автор
на 9.05.2023 г. в 20:00, Белгиеца написа:

Ти ще гледаш винаги на телевизора бе сладур такъв, ха ха ха

В Белгия е друго, тук докато работим на компютрите все още си гледаме в мониторите (изостанала работа, знаеш). Ще пробвам по белгийски, ама риска от схващане на врата не е малък. Все пак телевизора ми се пада зад гърба. Пък и понякога ми се случва да си пусна музика на комп докато работя. Ся, че съм скъперник, сигурно съм, но като махнем твоята "меродавна" оценка , която ми поставяш, след като съм ремонтирал цялото си жилище някак си не се чувствам много заможен. Отдавам го на това ,че ми привършиха финансите .

на 9.05.2023 г. в 20:01, Mr. ?? написа:

Саундбар (5.1) с блутут или активна 5.1 система.

Свързваш компютъра със саунбар-а чрез блутута. ТВ чрез HDMI или оптика.

Но, съответно бюджета ще е е 500+ (лв.) и звука задоволителен (за непретенциозен потребител) за филми/пряка реч.  Но, за музика не става.

Безжичните им модели саунбар-ове са по-скъпи.

Хубавите активните тонколни/ОТ имат по-добър звук от саундбар системите. Особено препоръчвам марката Edifier.

Повечето активни ОТ също имат вграден блутут.

Съвета ми е да използваш отделна аудио система за PC и за ТВ, щом не си пуснал кабели, в кабелни канали и искаш всичко да е прибрано.

Май си прав,че най-добре ще е с 2 системи (някакви). Чувам много добри отзиви за марката Edifier. Та мисля на първо време да взема 2 колконки, Edifier R980T или  Edifier M1380 Speaker System - 2.1 на първо време , пък по натам и нещо друго. Ти какво мислиш , кое от тези е за предпочитане?

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/f:edifier,hercules,krk,mackie,cena=2/

Сортиране до 260 лв. Аз бих избрал KRK или Маки. Ако не можеш да си позволиш засега над 170лв, вземай там, като 2.1. не е добър избор!

• Автор
преди 7 минути, JKirilov написа:

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/f:edifier,hercules,krk,mackie,cena=2/

Сортиране до 260 лв. Аз бих избрал KRK или Маки. Ако не можеш да си позволиш засега над 170лв, вземай там, като 2.1. не е добър избор!

Защо мислиш,че не е добре 2.1?  Няма ли по плътен бас така? Мерси за линка, доста модели има , не знам кое да избера 😃

преди 1 час, gibson58 написа:

Защо мислиш,че не е добре 2.1?  Няма ли по плътен бас така? 

Басът ще е непрецизен, мъгляв и тътнещ без истинска ударна сила, щото ще е размит.
Ама ако нямаш пари, по-добре вземи та я отложи тая работа, докато се поопаричиш.
Нали си имаш някакви пищялки на бюрото, слушай си ги тях.

Под 50 инчовия самсунляк съм му сложил отзад долу по цялата му дължина две дъски , завършващи по краищита на телевизора с две парчета същата височина свити да пращат звука към мен. Та задните две дъски не пускат звуковите вълни да се разпиляват към задната стена, ами ги отблъскват напред към мен , след като са си строшили главата от масичката на която е телевизора. И става по-прецизен звука така, та за гледане на новини върви. А като ще гледам Евровизия си пускам усилвателя и колоните.
Та туряй две дъски зад телевизора отзад, някъде около 9 см високи ще затворят “дупката“.
На това му се вика че променяш акустичния импеданс, ама вие там в бг за такива работи не сте и чували. Моите дъски са вертикални, щото като им наклоня долния край да е към мен, ми пращат по-остър звук, по-писклив. Трябва да му налучкаш цаката при какъв дизайн ще свирне най-добре с твоя телевизор, като нямаш пари за сега.

Абе ще нахитрееш ти покрай мене, мани мани ... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.