Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли програма, която да спира интернета, щом се засече неоторизиран достъп?

Featured Replies

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Има ли как сървъра да бъде скрит и направен да е HiddenSSID? :lol6:

Да като го пъхне в щкафа

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Да. Реално това го е писал в пнаделата! Иначе имаше на бг и "Хакер", но не препръчвам да се чете бг изданието. Автор е дръпнатото японче, което го "заклещи", но превода е....мале, мила - ужас

Знам знам ама предпочетох светлата страна на Силата

преди 5 минути, petie1 написа:

Знам знам ама предпочетох светлата страна на Силата

Силата е векторна величини! И никой, не може да отмени Третия закон на Сър Исак Нютон

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Силата е векторна величини! И никой, не може да отмени Третия закон на Сър Исак Нютон

За грухи не важат тези закони, той си има свои!:D

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Ами да ти кажа този закон не е съвсем верен зависи какво си разбутал......

Шегувам се де

току-що, NewRedDragon написа:

В BIOS ли :) 

Да или в рутера на комшото хихи

преди 1 минута, petie1 написа:

Да или в рутера на комшото хихи

Нали затова сопенах, точно третия закон! Не, че нещо, ама, ако се ядосам, и гаврътна една ракия повече, ....

Колко пъти вече ни казаха да спрем да му обръщаме внимание и да не пишем в темите му?

Ние какво прави, само като видим негова нова тема и ще се изпотрепем кой да пише първи, като редници сме едни и същи хора. Утре като види че сме писали и ще нацъвка още пет теми! А тези работи които пита въобще нито ще ги прави нито са му нужни!

току-що, NewRedDragon написа:

Нали затова сопенах, точно третия закон! Не, че нещо, ама, ако се ядосам, и гаврътна една ракия повече, ....

Аз ти казах че този трети закон на Нютон не е съвсем верен и че зависи какво си разбутал сега схвана ли шегата?

преди 2 минути, (__._.__) написа:

Колко пъти вече ни казаха да спрем да му обръщаме внимание и да не пишем в темите му?

Ние какво прави, само като видим негова нова тема и ще се изпотрепем кой да пише първи, като редници сме едни и същи хора. Утре като види че сме писали и ще нацъвка още пет теми! А тези работи които пита въобще нито ще ги прави нито са му нужни!

Е, пък е весело, нали :) Иначе, че стане така, че двете дами, дето ни четата, ще решат, че сме "сухари":lol6:

преди 1 минута, petie1 написа:

Аз ти казах че този трети закон на Нютон не е съвсем верен и че зависи какво си разбутал сега схвана ли шегата?

Абе, аз схвнах, ама...сори, не намерих точния отговор :) Пак шще ми пишат "Слаб 2"

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Е, пък е весело, нали :) Иначе, че стане така, че двете дами, дето ни четата, ще решат, че сме "сухари":lol6:

Така е, но ти не знаеш и другото, в момента това което пишем тук утре като ги прочете тези коментари и всичките ще ги нацъвка като доклади, ще ги отбележи като спам и не са по темата! И това не го знаеше нали? За това аз отивам в говорилнята! :)

преди 23 минути, NewRedDragon написа:

двете дами, дето ни четата

И ако могат да проявят разум, това им занимание е по-добрата дейност, която да упражняват...

Хайде спри с безсмислените теми! Всеки рутер може да скрие ID-то на мрежата, така че ако се сканира за мрежи изобщо няма да се види. Също така, можеш да си добавиш MAC адреса на познатите устройства и така устройство с непознат MAC адрес няма да може да се закачи за въпросната мрежа.

Относно SSD дисковете, вече си имат достатъчно цикли на запис, така че спокойно можеш да си теглиш там каквото и колкото искаш, най-вероятно дори ще те надживеят. Направи си сам сметките примерно за диск 1 TB с 800TBW или дори около 600TBW за някои по-бюджетни, колко средно можеш да записваш на ден, така че да изкара примерно 10 години.

преди 11 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Здрасти, Teemo! Ти си Teemo, нали? В "дрън дрън" темата видях, че си написал, че не бих те цитирал, ако не знам кой си. Когато те цитирах, не знаех кой си, но вече знам. Ти си Teemo, човекът, който беше ban-нат и каза, че е ban-нат заради мен, които ни е вярно. На 99 процента съм сигурен, че си Teemo.

Как разбрах кой си? Разбрах кой си, като видях това:

Само Teemo би намекнал, че имам такива неща на хард диска. Teemo, също така, многократно е отправял ФАЛШИВИ обвинения в педофилия срещу мен. Той казва, че съм педофил, което НЕ е вярно.

Всеки път, когато някой намекне, че съм педофил, знам, че този някой е Teemo. Teemo е единственият потребител в този форум, който отправя такива ФАЛШИВИ обвинения срещу мен.

Ах, и още нещо. Всеки, който ме познава в този форум знае, че нямам хард диск, а солиден диск. Многократно съм обяснявал, че не тегля много неща на този солиден диск, тъй като солидните дискове се износват бързо и не може да записваш и триеш информация безгранично, както е при хард дисковете.

Твърдението, че имам "срамотии" на хард диска, няма как да е вярно, защото аз НЯМАМ хард диск.

Не бе аз съм Тиймо

Другите че те разбраха какъв си - твоя грешка

Не стига че си - а ми го каза пред целият форум

Даже пусна тема и беше наказан за две седмици ???? Направи си нов профил и си чист - даже докладваш 

Което е леко плясване през ръцете

Не знам модераторите защо те толерират а не те дадат на полицията

Пиша ти без запетайки - знам че те затрудняват

Има такава програма и тя се казва бастър копче. Някой по нагоре ти даде и снимка на интерфейса. И май за 3 път ще те питам . Ти как разкодират криптирания трафик между твоите устройства и други такива в нета. В момента цената на сертификат който се признава от всички е 0 лева- иска само емайл. Не е проблем и със самоподписани ключове. Че както виждаш варианти за сигурна криптирана връзка - бoл. Ти как можеш да разбереш кой с кой си говори и какво точно? Ако си пуснеш да гледаш дори в момента на компа нещо което да ти следи трафика ще бъдеш мега учуден от резултата- един куп cloud - ресурси и не е ясно кой стои зад тях.

преди 1 час, Raze написа:

Хайде спри с безсмислените теми! Всеки рутер може да скрие ID-то на мрежата, така че ако се сканира за мрежи изобщо няма да се види.

Темата не е безсмислена, даже всъщност е интересна. Но за да се постигне нещо близко до исканото от OP се ползват, както вече споменах, IDS/IPS средства, а за тяхното правилно прилагане обаче, се изискват доста задълбочени знания.

По въпроса за скриването на SSID в рутера е като щраус да си зарови главата в пясъка - нищо не се крие на практика, но се усложнява животът на легалните потребители.
В същото време се привлича вниманието и "разлютват"  :D  баш хакерите да видят какво толкова "се крие".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.