Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли програма, която да спира интернета, щом се засече неоторизиран достъп?

Featured Replies

Има ли програма, която да спре интернет връзката, щом бъде засечен опит за влизане в мрежата?

Примерно, ако аз свържа устройво-А към дадена мрежа, пусна му точката за достъп, към която свързвам устройство-Б, искам интернет връзката на устройство-А да бъде спряна, ако бъде засечен опит за свързване към устройството-А или точката му за достъп.

Искам да използвам един от компютрите си като сървър, който да е свързан към Интернет, но да не го използвам за сърфиране, а само за поддаване на Интернет връзка към други устройства.

Ако някой хакер иска да стигне до мен и личната ми информация, първо трябва да премине през сървъра. Затова искам сървъра да е този, на който му спира интернет връзката, щом бъде засечен опит за неоторизиран достъп. След като на сървъра му спре интернета, останалите устройства стават недосегаеми, доколкото знам.

Има ли как сървъра да бъде скрит и направен да е HiddenSSID?

Има ли програма, която може да направи така, че Интернет връзката да спира, ако устройството, което и извършило опит за свързване, не е сред разрешените устройства? Примерно, ако имам Samsung Galaxy A21, мога да въведа това име в програмата; и ако устройството, което прави опит за свързване към сървъра, не е Samsung Galaxy A21, Интернет връзката трябва да бъде спряно.

Отделно, мислите ли че изолирана среда (sandbox) би помогнало в опитите ми за защита срещу хакерите? Ако използвам виртуализирана среда с Windows 10, сложа proxy, пусна Firewall и точката за достъп и свържа устройство, което е с VPN, свързаното устройство ще бъде ли добре защитено?

преди 25 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Има ли програма, която да спре интернет връзката, щом бъде засечен опит за влизане в мрежата?

Примерно, ако аз свържа устройво-А към дадена мрежа, пусна му точката за достъп, към която свързвам устройство-Б, искам интернет връзката на устройство-А да бъде спряна, ако бъде засечен опит за свързване към устройството-А или точката му за достъп.

Искам да използвам един от компютрите си като сървър, който да е свързан към Интернет, но да не го използвам за сърфиране, а само за поддаване на Интернет връзка към други устройства.

Ако някой хакер иска да стигне до мен и личната ми информация, първо трябва да премине през сървъра. Затова искам сървъра да е този, на който му спира интернет връзката, щом бъде засечен опит за неоторизиран достъп. След като на сървъра му спре интернета, останалите устройства стават недосегаеми, доколкото знам.

Има ли програма, която може да направи така, че Интернет връзката да спира, ако устройството, което и извършило опит за свързване, не е сред разрешените устройства? Примерно, ако имам Samsung Galaxy A21, мога да въведа това име в програмата; и ако устройството, което прави опит за свързване към сървъра, не е Samsung Galaxy A21, Интернет връзката трябва да бъде спряно.

Отделно, мислите ли че изолирана среда (sandbox) би помогнало в опитите ми за защита срещу хакерите? Ако използвам виртуализирана среда с Windows 10, сложа proxy, пусна Firewall и точката за достъп и свържа устройство, което е с VPN, свързаното устройство ще бъде ли добре защитено?

Ти колко акаунта имаш?

преди 27 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

....

LoL ! Ако при всички опити отвън спираш интернета - ти няма и половин час на ден да си вътре!!!

Глупости!

Повечето услуги искат допълнителна оторидация, при опит зй достъп от непознато устройство. Но на "познатиге" това не се отразява.

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Има ли как сървъра да бъде скрит и направен да е HiddenSSID? :lol6:

• Автор
преди 47 минути, Cocatron написа:

LoL ! Ако при всички опити отвън спираш интернета - ти няма и половин час на ден да си вътре!!!

Обхватна на точката за достъп ще е допълнително намален така, че да не достига на повече от 1 метър; 1 метър а разстоянието, при което ще държа устройствата около точката за достъп. Проблемът е, че някой може да опита на използва рутера, към който е свързано устройството с точката за достъп, за да премине през точката за достъп и да достигне до останалите устройства.

Рутера може да бъде засечен от хакер, който е на относително голямо разстояние, но не и точката за достъп, тъй като нейния сигнал няма да стига далеч. Аз ще опитам да направя така, че сигнала на точката за достъп да е доста къс, че да не стига много надалеч.

преди 34 минути, jhoro написа:

Глупости!

Повечето услуги искат допълнителна оторидация, при опит зй достъп от непознато устройство. Но на "познатиге" това не се отразява.

Защо да са глупости? Как тогава да предпазя устройство, което е свързано към точката за достъп на компютър, който е свързан към високо рискова мрежа, която няма добра защита (пример: публична WiFi мрежа)?

Какви хакери пак те подгониха?

От какво те е страх толкова много, а ?

Да не би някой да ти види срамотии , които ги имаш на харда ли?

Че те вече целия форум ги видяха и се погнусиха от теб, за това спряха да ти обръщат внимание!!!

За това никой не ти пише , а тези които ти пишат не знаят за теб и за това.

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Обхватна на точката за достъп ще е допълнително намален така, че да не достига на повече от 1 метър; 1 метър а разстоянието, при което ще държа устройствата около точката за достъп. Проблемът е, че някой може да опита на използва рутера, към който е свързано устройството с точката за достъп, за да премине през точката за достъп и да достигне до останалите устройства.

Рутера може да бъде засечен от хакер, който е на относително голямо разстояние, но не и точката за достъп, тъй като нейния сигнал няма да стига далеч. Аз ще опитам да направя така, че сигнала на точката за достъп да е доста къс, че да не стига много надалеч.

Защо да са глупости? Как тогава да предпазя устройство, което е свързано към точката за достъп на компютър, който е свързан към високо рискова мрежа, която няма добра защита (пример: публична WiFi мрежа)?

Каква „точката за достъп на компютър, свързан към публична WiFi мрежа“???

Ако рутера ти е „облачно устройство“ - ще го хакна от другия край на света. Самия рутер, вътрешната мрежа и точката за достъп.

Принципно може. Има такива системи под общото название Intrusion Detection System (IDS). Към event на прихващане на неоторизиран достъп можеш да си генерираш response да ти откачва мрежата. Но на практика е тъпо, защото нормалният response e да блокира intruder-а.

• Автор
преди 27 минути, (__._.__) написа:

Какви хакери пак те подгониха?

От какво те е страх толкова много, а ?

Че те вече целия форум ги видяха и се погнусиха от теб, за това спряха да ти обръщат внимание!!!

За това никой не ти пише , а тези които ти пишат не знаят за теб и за това.

Здрасти, Teemo! Ти си Teemo, нали? В "дрън дрън" темата видях, че си написал, че не бих те цитирал, ако не знам кой си. Когато те цитирах, не знаех кой си, но вече знам. Ти си Teemo, човекът, който беше ban-нат и каза, че е ban-нат заради мен, които ни е вярно. На 99 процента съм сигурен, че си Teemo.

Как разбрах кой си? Разбрах кой си, като видях това:

преди 27 минути, (__._.__) написа:

Само Teemo би намекнал, че имам такива неща на хард диска. Teemo, също така, многократно е отправял ФАЛШИВИ обвинения в педофилия срещу мен. Той казва, че съм педофил, което НЕ е вярно.

Всеки път, когато някой намекне, че съм педофил, знам, че този някой е Teemo. Teemo е единственият потребител в този форум, който отправя такива ФАЛШИВИ обвинения срещу мен.

Ах, и още нещо. Всеки, който ме познава в този форум знае, че нямам хард диск, а солиден диск. Многократно съм обяснявал, че не тегля много неща на този солиден диск, тъй като солидните дискове се износват бързо и не може да записваш и триеш информация безгранично, както е при хард дисковете.

Твърдението, че имам "срамотии" на хард диска, няма как да е вярно, защото аз НЯМАМ хард диск.

Я кажи сега ама честно кой филм зяпа за последно че толкова се вманиачи че някой ще те хаква. И прословутия нов скъп рутер закаче към чуждата мрежа на комшията ти. Сложна гимнастика си избрал определено и как ще се справиш като ти куца всичко по мрежите един господ знае.

• Автор
преди 3 минути, MZ/X написа:

Принципно може. Има такива системи под общото название Intrusion Detection System (IDS). Към event на прихващане на неоторизиран достъп можеш да си генерираш response да ти откачва мрежата. Но на практика е тъпо, защото нормалният response e да блокира intruder-а.

И Firewall, доколкото знам, може да блокира опитите за свързване към дадена мрежа.

Колкото се отнася до системата, която си обяснил, блокирането на неоторизирани опити не би свършило работа, ако този, който извършва тези опити, използва exploit-и и бъгове, с които да проникне в мрежата незабелязано.

Ако даден хакер опита да се свърже към мрежата, но бъде блокиран, тогава ще започне да търси exploit-и. В крайна сметка, най-вероятно ще намери бъгове, които да използва така, че да се свърже незабелязано, заобикаляйки защитите. Затова не искам просто блокиране на неоторизирани опити за достъп, а направо директно спиране на интернет връзката, за да може после да променям конфигурацията и паролата, правейки ги по-сложни.

Когато Интернет връзката спре, атакуващият хакер няма да може да продължи нападателните действия срещу мрежата.

преди 13 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

направо директно спиране на интернет връзката

То в тоя случай няма да имаш никога мрежа. Гледал ли си някога логове на такива опити за проникване? Десетки опити в рамките на час в най-оптимистичния сценарий. Автоматизрани ботове в 99.99% от случаите. Да не мислиш, че някой ръчно ще си губи времето да те хаква? Това го има само у Холивудските филми.

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

И Firewall, доколкото знам, може да блокира опитите за свързване към дадена мрежа.

Колкото се отнася до системата, която си обяснил, блокирането на неоторизирани опити не би свършило работа, ако този, който извършва тези опити, използва exploit-и и бъгове, с които да проникне в мрежата незабелязано.

Ако даден хакер опита да се свърже към мрежата, но бъде блокиран, тогава ще започне да търси exploit-и. В крайна сметка, най-вероятно ще намери бъгове, които да използва така, че да се свърже незабелязано, заобикаляйки защитите. Затова не искам просто блокиране на неоторизирани опити за достъп, а направо директно спиране на интернет връзката, за да може после да променям конфигурацията и паролата, правейки ги по-сложни.

Когато Интернет връзката спре, атакуващият хакер няма да може да продължи нападателните действия срещу мрежата.

Това значи че няма да имаш нет повече от 1 мин

• Автор
преди 49 минути, MZ/X написа:

То в тоя случай няма да имаш никога мрежа. Гледал ли си някога логове на такива опити за проникване? Десетки опити в рамките на час в най-оптимистичния сценарий. Автоматизрани ботове в 99.99% от случаите. Да не мислиш, че някой ръчно ще си губи времето да те хаква? Това го има само у Холивудските филми.

Нали вече обясних, че обхвата на точката за достъп ще е намален толкова, че да не стига достатъчно надалеч, че да бъде засечен от хакери и ботове.

Целта ми е да направя така, че ако хакер поеме контрол над рутера, към който е свързан компютъра ми, опита да използва рутера да мине през сървъра и на стигне до останалите устройства. Когато има опит за проникване в мрежата от точката за достъп, тогава трябва да има спиране на интернет връзката.

Когато някой извърши атака срещу рутера, към който е свързан сървъра ми, тогава не мисля, че има някаква опасност и не е нужно да има спиране на интернет връзката. Спирането на интернет връзката трябва да се осъществява само когато има опит за проникване в мрежата от точката за достъп, а не когато има опит за проникване към рутера, към който е свързан сървъра с точката за достъп.

преди 9 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Когато някой извърши атака срещу рутера, към който е свързан сървъра ми, тогава не мисля, че има някаква опасност и

Я пак помисли че току-що си изпляскал яка щуротия...

• Автор
преди 3 минути, petie1 написа:

Я пак помисли че току-що си изпляскал яка щуротия...

Опа... Да, голяма тъпотия казах. Явно не съм обмислил това, което съм казал.

Да, при хакване на рутера, и моята информация може да бъде прихваната, дори и да не се извърши хакване на сървъра ми, тъй като интернет трафика, който влиза и излиза от сървъра и другия компютър, преминава през рутера.

преди 2 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Рутера може да бъде засечен от хакер, който е на относително голямо разстояние, но не и точката за достъп, тъй като нейния сигнал няма да стига далеч. Аз ще опитам да направя така, че сигнала на точката за достъп да е доста къс, че да не стига много надалеч

Oтново си в кочината! Първо утични в болния си мозък понятията за хардуерните устрйства, после се опитай да проумееш, кое от тях на кой слой рабаоти и по какви протоколи.

После ще продължим

преди 51 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Опа... Да, голяма тъпотия казах. Явно не съм обмислил това, което съм казал.

Да, при хакване на рутера, и моята информация може да бъде прихваната, дори и да не се извърши хакване на сървъра ми, тъй като интернет трафика, който влиза и излиза от сървъра и другия компютър, преминава през рутера.

А така значи си пробит по дефолт хихи...

преди 2 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Намери от някъде и прочети, вече поодъртялата, като расиийски самалют, книжа, наречена "Изкуството на измамата"

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Намери от някъде и прочети, вече поодъртялата, като расиийски самалют, книжа, наречена "Изкуството на измамата"

Кевин Митник а?

току-що, petie1 написа:

Кевин Митник а?

Да. Реално това го е писал в пнаделата! Иначе имаше на бг и "Хакер", но не препръчвам да се чете бг изданието. Автор е дръпнатото японче, което го "заклещи", но превода е....мале, мила - ужас

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.